Partyflock

Wasteland Party Hemkade mag doorgaan

 
Verboden feest in Hemkade mag doorgaan


ZAANDAM (ANP) - De voor zondag geplande Wasteland Party in uitgaanscentrum Hemkade in Zaandam, omstreden na de dood van twee drugsgebruikende feestgangers, mag doorgaan. Dit heeft de bestuursrechter in Haarlem vrijdag bepaald.

Burgemeester R. Vreeman van Zaanstad had het feest eerder die dag verboden. Volgens hem is het evenement in strijd met afspraken die naar aanleiding van twee sterfgevallen zijn gemaakt. Hemkade zou zich gaan richten op een brede, zeer regionale doelgroep. Houseparty's, afterparty's of andere activiteiten met een verhoogd risico op het gebruik van drugs, mochten niet meer. De burgemeester stelt dat het risico op drugsgebruik juist wel aanwezig is bij een Wasteland Party.

Kort geding

De exploitant van het etablissement was het niet eens met de beslissing van de burgemeester en spande een kort geding aan tegen de gemeente. Waarom de rechter in zijn voordeel besloot, is nog onbekend. De motivering volgt later.

Vorig jaar november kwam een 28-jarige vrouw uit Zeist om het leven nadat zij XTC had gebruikt op een Wasteland Party in de discotheek. In dezelfde 'dancing' was een maand eerder een tiener uit Leiden door drugsgebruik overleden .

Het kort geding was sinds november de vierde rechtszaak tussen de gemeente en de exploitant. De gemeente Zaanstad won de vorige drie. Burgemeester Vreeman is dan ook verbijsterd dat de bestuursrechter het feest laat doorgaan. ,,Ik moet als burgemeester de openbare orde en veiligheid handhaven, maar ik word nu voor een groot probleem geplaatst. Ik kan het feest niet tegenhouden. Ik mag hopen dat het goed gaat.''
Nou ik hoop ook dat het goed gaat want als er nu een dooie valt dan kunnen ze het wel schudden dan gaat die tent echt neit meer open :S OFtewel vanavond maar lekker gaan feesten :D @ the hemkade :D
HAha wel verdiend! Over een half jaar is de fun weer als vanouds met leuke feesten. In juni is er ook gewoon al weer een hardcore feest du dat gaat de goeie kant op :)
Tof dat het door mag gaan, beter gaat die vreeman ook niet zo lopen zeiken by D-boy Invasion!