Partyflock

Nu dan?

 
17/5 Op zoek naar house en trance classics (op vinyl)?

Vanwege de vele discussies met mensen omtrent het zoeken naar house en trance classics, hebben we besloten om even een kort nieuwsberichtje met tips en adressen te vermelden op de site.

Voor het verkrijgen van classics kun je 2e handszaken bezoeken die niet gespecialiseerd zijn in dance, hierdoor krijg je niet van de enorm hoge vraagprijzen. Een heel goed voorbeeld hiervan is De Tweede Ronde aan De Laat 54 in Alkmaar (telefoonnummer 072 - 520 54 17). Hier liggen enorm veel house, club, garage, goa-trance, trance en hardcore classics. De prijzen zijn vaak nog geen 5 EURO per plaat.

Een andere mogelijkheid is het bezoeken van www.platenkoning.com waarop een enorm groot assortiment aangeboden wordt. Voorheen kon je deze platen beluisteren in de winkel in Amsterdam, tegenwoordig kun je het thuis laten bezorgen. De prijzen zijn wel een stuk hoger in vergelijking met De Tweede Ronde, maar ze hebben wel meerdere exemplaren van toptitels (voor zover dat wat waard is).

De online bestelservice www.only-djs.com koopt ook regelmatig classics in (vaak nieuwe persingen) en heeft een vrij groot arsenaal aan topproducties. Deze mogelijkheid is ook erg de moeite waard.

Een vierde optie is om diverse marktplaatsen op het internet af te gaan en de platen te zoeken die je nodig hebt. Er zijn vaak duizenden liefhebbers die in eens besluiten om hun platen te verkopen (om welke reden dan ook). Voorbeelden van deze sites zijn bijvoorbeeld http://dj.pagina.nl en http://www.platenmarkt.net Nadeel van deze optie is dat je niet weet hoe het met de staat van de platen gesteld is. Bij een zaak als De Tweede Ronde kun je alles op je gemak voorbeluisteren, das nogal een voordeel!

Een laatste optie is je locale platenzaak, maar daar doet men vaak alleen moeite voor goedlopende titels (en terecht, anders is hun zaak niet levensvatbaar).
euh..