Partyflock

Diepgaande gesprekken

 
De laatste tijd zijn er maar zeer weinig mensen waarmee ik echt goede en diepgaande gesprekken heb! Het kan aan mij liggen natuurlijk, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe dit komt!

Iedereen praat maar een beetje mee met iedereen en echt eigen meningen zijn er wel, maar ik merk dat die niet veel word verteld. Mensen houden die voor zichzeld, omdat ze bang zijn uit de toon te vallen of dat mensen een verkeerde indruk krijgen van hem/haar. Dit is uiteraard niet bij iedereen zo, maar zeker in gesprek met meerdere personen lijken mensen anders te worden dan in een gesprek onder 4-ogen! Tuurlijk zijn er een aantal mensen die dit altijd hebben, maar het valt mij op dat steeds meer mensen deze eigenschap zich eigen maken!

Meer mensen die dit herkennen of heb ik dit alleen? :)
ik heb wel altijd enge gesprekken met mensen maar doe dit liever prive...omdat ik nooit precies weet waar de ik-ben-bang-grens is van bepaalde mensen...maar je mag wel eens meedoen hoor als dat ook tot diepgaan word beschouwd?
diepgaande gesprekken voer je het beste met echte, hele goeie vrienden. Dan weten jullie allebei namelijk hoe ver je kan gaan....
ik heb wel eens diepgaande gesprekken, met bomen, en struikgewas :P
beertjuh :D
alles cool man ? :)
fuck tis alweer half 1
morgen werken en dan schijnt ut zonnetje met 28 graden buiten
\o/
Voor 1 keer een serieuze reply mensen? :P

En El Nino daar heb je best gelijk in, maar ik vind het leuk en interessant om te horen van mensen hoe ze tegen bepaalde zaken aankijken. Tuurlijk doe ik dat met vrienden wel, maar ook van minder goede vrienden ben ik vaak benieuwd hoe ze over bepaalde dingen denken. :)
ik dacht, ik reply ff snel.. haha NOT
Heb je het nu alleen over de mensen die je kent via internet en feesten, of gewoon iedereen in je omgeving?
anyway, ik begrijp wel wat je bedoeld. Ik heb op msn, feesten, en aan de foon enzo met een hoop mensen oppervlakkige gesprekken. het gaat nergens over: alles goed, wat ga je dit weekend doen.. oh leuk! blablabla.
Ik vind dat eigenlijk niet erg. Ik hoef niet met iedereen diep te gaan, beetje onzin is ook wel leuk. Er zijn een paar mensen die meer persoonlijke dingen van mij weten, en waarbij ik me ook wel prettig voel om die dingen te vertellen.. het klikt of het klikt niet denk ik!
Maar soms is het ook zo dat je 1 keer heel leuk met iemand staat te praten of chat, en de volgende keer gaat het gewoon nergens meer over..
Maar als ik echt wil praten, kan ik altijd terecht bij mijn vriendinnen. Waarvan ik gewoon weet dat het goedzit. En die ik goed ken. Die mij goed kennen. En die me ook gewoon de waarheid zeggen. En ik voel me een stuk meer op mijn gemak om diepe gesprekken, waarbij je je vaak kwetsbaar opsteld, te voeren met mensen die ik goed ken, dan met mensen waarmee die band gewoon een stuk minder is..
Ja dat herken ik wel, maar heb je de laatste tijd niet het idee dat er maar weinig mensen hun eigen mening laten horen en vaak maar meepraten met de rest? Ik denk dat het altijd wel zo geweest is maar dat het me de laatste tijd wat meer opvalt op de n of andere manier. Dan heb je eerst een goed gesprek met iemand en heb je een leuke gesprek over een bepaald onderwerp en even later lees of hoor je een ander verhaal van diezelfde persoon. Kortom hij lult maar een beetje mee met iedereen.
Eej pinda! hehe
mja ut gaat.. ut gaat.. 2 uur vanmiddag werd een van me beste vrienden die ik al 15 jaar kon begraven, dus gaan alemaal niet zo zuper
waar wil je t over hebbe da_renzo???
ik heb vaak van dat soort gesprekken met me denkbeeldige vriendjes en vriendinnetjes...
had gisteren nog een diepgaand gesprek met een vriendin die ik eigenlijk al tijden niet had gesproken, was erg interessant:)
en dat na starwars gezien te hebben:|
Ik voer liever een diepgaand onderzoek uit ;) !!
diep praten is heel leuk....alleen is de _ik-ben-bang grens bij onbekenden dus niet bekend ;-) dat maakt het lastig. Mij interesseerd het niet want bang zijn is ook omdat je bang bent bang te zijn ;-) hihi
Whahahah, blijft wel hangen he!! Krijg ik nu bonuspunten??
Ik merk het zelf ook wel. Een tijdje geleden gebeurde het mij nog regelmatig dat ik in een cafe/ op een terrasje of zomaar in het park hele diepgaande gesprekken had met wildvreemden. Best leuk. De laatste tijd gebeurt me dat veel minder, heb al sowieso minder aansprak, mensen lijken terughoudender, en als je al eens met iemand in gesprek raakt kom je niet veel verder dan het weer :-(.
Volgens mij zijn mensen ook afgestompt en komt er zoveel informatie op ze af dat ze niet meer weten wat ze er van vinden moeten.
Met goede vrienden heb ik trouwens wel nog veel diepgaande gesprekken ;-)
Ja ach.. ik heb er ook niet altijd behoefte aan om diepe gesprekken te hebben, maar zo af en toe is 't wel leuk. Dan is 't wel fijn als iemand een beetje heeft nagedacht over z'n meningen en niet bang is om wat van zichzelf te laten zien. Sommige mensen willen zich gewoon niet laten kennen, maar met sommige mensen hoeft 't wat mij betreft ook niet echt.. tja.. misschien dat je ergens wel wat overeenkomsten met mensen moet hebben om wat dieper op zaken in te gaan..
wat verder gaan dan alleen het weer kan niet altijd.
maar bang zijn?? waarvoor,om meer van je eigen ik te laten zien..bedoel je dat??

vaak ligt het ook aan de leeftijd,veel mensen denken dat ze nog niet zo diep hoeven te denken...alles voor zich uit schuiven.
en als ze dan gaan praten,ja ,dan is het vaak de mening van een ander,die ze gelezen of gehoord hebben.

met hele goede vrienden samen wat dieper gaan is inderdaad anders dan met zomaar wat oppervlakkige kennissen.
je weet dan niet goed wat je aan elkaar hebt en/of het serieus is.

of je word zelf niet serieus genomen,kijk maar hierboven naar sommige reply`s.

niet iedereen hoeft serieus te zijn als jij dat wel bent,maar zwijgen kan dan ook.

zo op internet is het vaak wel moeilijk,soms vertel je teveel van wat eigenlijk prive is.
soms lijkt dat nodig om jezelf of je standpunt duidelijk te maken.
maar er zitten er hier ongeveer 2500 mensies mee te lezen.

vind dat dus wel eng.
mijn meest diepgaande gesprek van de laatste tijd ging over de termen "verdieping" & "ja, maar"

om maar aan te geven hoe hoog het met mij gesteld is :)
Aaaaahhhhhhh renzo!

Met mij kun je toch wel goed en diepgaand praten!
2 gekhous.

ja in de lift is het moeilijk praten.
elke keer begin je netjes; naar welke verdieping wilt u?
en als je dan weer wat wil zeggen,stappen ze eruit.
blijft inderdaad alleen nog maar; ja,maar, over.

rot voor je!!!!!!!!!!!!!!!
ja, ik word er helemaal gek van!!

soms heb ik ook het idee dat de lift een eigen leven leid, vanzelf op en neer gaat, zonder dat ik iets doe...
Sommige menshuh hebben last van minderwaardigheidscomplexjuhs en weten zich niet te gedragen in bij_zijn van anderen en veranderen dan alweer snel in meelopers... Daarvoor kan juh betersSs zelfverzekerde peeps opzoeken of mensen die bekend zijn met ut onderwerp waar jij het over wil hebben anders weten ze al snel nixXx meer te zegguh en krijg je weer van die BLA BLA verhaluh:S
wat heeft zelfverzekerdheid te maken met bekendheid van een onderwerp??

en met de hoeveelheid stof die ze hebben?? en wat heeft dat te maken met blabla verhalen?!?!?!
nou.. ik praat liever met iemand die zichzelf kan relativeren dan iemand die te zelfverzekerd is..
of met iemand die zijn zelfverzekerdheid kan relativeren.!!!

ja,ja diep he:)