Partyflock

stel, je bent lijsttrekker....

 
in navolging van een topic op partynight (spammerdespam) ook hier een topic, wat zou je doen als je lijsttrekker was? wat zijn je ideeen, hoe wil je ze realiseren (financieel etc)

hier de mijne, gecopyd van pn. hij is incompleet, maar is al erg lang, dus als iemand uitleg wil, moet ie het maar vragen

overigens is dit een serieuze vraag, dus geen stomme oneliners als: alle buitenlanders moeten weg

of: de ns zuigt, opheffen

onderbouw het plz;)
asielbeleid: alleen echt politieke vluchtelingen, met de uitzondering dat bij een misdaad geen mededogen is>> hoppa, weg ermee bij misdaad.

onbeperkt is mogelijk. bij aantonen integratie op voldoende niveau, mogen ze blijven

ik vind dat mensen met meer inkomens wel 'recht' hebben op betere (prive) zorg. dit zorgt voor meer inkomsten voor de zorg, wat weer betekent dat de zorg beter wordt. een beetje te vergelijken met pim f. zn ideeen geloof ik

onderwijs weer zoals 5 jaar terug (de mammoetwet), verder idd meer geld voor leraren, kleinere klassen

NS weer 100% overheid maken, kosten stadsvervoer reduceren tot 0, of 10% van wat nu betaald wordt, zo wordt het fileprobleem echt teruggedrongen, bedrijven maken meer winst (betere logistiek) en zo dus de terugverdiening van de kosten (btw en belastingopbrengst bedrijven)

de ns moet ook goedkoper. overigens moeten toeristen wel gewoon normaal tarief betalen, daar zijn het toeristen voor. kijk maar naar praag, daar werkt het systeem ook zo. goed, op tijd rijdend OV, geen kosten voor bewoners, minder kosten controleurs etcetc

alle overheidsvormen (ziekenhuizen, ambtenarenapparaat) naar het model van pim gereorganiseerd

ontwikkelingshulp alleen in natura, en/of zoals nu dat het alleen in NL uitgegeven kan worden, iedereen blij:)

milieu>> huidige hoeveelheid groen laten staan, niet verminderen. regels in de pas met rest van de EU, niet voorop lopen. groen aan elkaar laten aansluiten, niet verdeelde kleine stukken. wegen stapelen als de kosten niet te hoog zijn, anders toch verbreden en verder verwijs ik naar mn oplossing voor het ov.

drugs>> legaliseren wiet/hash, xtc gedogen, goed testen, en starten van legale verkoop met veiligheidszegel etcetc, hero en sos verboden blijven, te verslavend (pillen ook, maar minder, en zijn legaal geproduceerd minder gevaarlijk)

EU>> hmm heb ik eigenlijk geen mening over, een model naar amerikaans voorbeeld lijkt me wel wat

economisch beleid>> in de pas lopen met rest van europa, niet teveel voorop lopen (en overbodige kosten maken). vrijere marktwerking. uitkeringen zeer streng controleren, bij overtreding/onwil strenge straffen (bijv 6 maanden stopzetten), bij een 2e overtreding permanente ontzegging, levenslang

zo, ik heb wel meer, maar ik blijf bezig....

edit: de copypaste zorgt voor verwarring, omdat het topic van reza (op partynight) hier natuurlijk niet staat
'betere' (prive)zorg???
en dan met nadruk op 'betere', wat versta jij daaronder?
beter is hogere kwaliteit, als men ervoor (extra) betaalt, mag het beter zijn
mijn vader, altijd een (kei)harder werker geweest, legt nu in het ziekenhuis na een hartaanval!
ik ben van mening dat hij netzo goed recht heb op de beste verzorging als een minister president dat zou hebbe...
als de minister 24uur per dag een verpleegstertje naast zig wil hebbe om hem te (be)dienen, mag ie daar voor betalen ja... voor de rest Fuck him met zun cente!
Stel ik was lijsttrekker. Dan had ik op staande voet ontslag genomen ! :S
heb je gelijk in, maar de in de huidige wereld is dat onmogelijk, kost gewoon teveel geld. geld waar niemand zin in heeft op te hoesten. want dan moet je korten op iets anders. als politicus (ik neem mn rol ineens wel heel serieus....) moet je concessies doen, de beste, en meest realistische oplossing zoeken.
uk>> ...wat zei ik nou in mn 1e stukje....
2 Miech>> met al dat gekort op ontwikkelingsgeld, waar we in nederland tog ik weet nie hoeveel (TEVEEL) aan uitgeven, ken er genoeg vrij komen voor de zorg!
en daarbij betaal ik graag iets meer voor openbaar vervoer, dan dat je me laat creperen in een verrot ziekenhuis, maar iedereen wel gratis met de trein ken gaan :S:S:S nee, helaas ken ik het daar niet met je overeens zijn! en kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er iemand zou zijn die dat wel is..
Xcuuuuuuuuuuse me hoor... Je hebt ook gelijk.

Ik zou ontslag nemen om de volgende redenen:
- Ik ben slecht in meningen onderbouwen, ik kan wel discussieren enzo, maar soms hoeft het allemaal niet zo nodig van mij.
- Ik haat politiek. Is mij allemaal te overdreven allemaal. Iedereen doet net alsof ze het beste voorhebben met/voor iedereen, terwijl ze allemaal slijmen bij elkaar.
- Ik niet dood wil door mijn mening te uiten.
- Ik er niet van houd om in de belangstelling staan.

Zo is mening wel wat beter onderbouwd toch ?
2 impulzie ben ik met je eens
zoals ik het zou zeggen met het bot inde mond
prins bernard is echt niet meer mens dan ieder ander mens !!dus dezelfde behandeling >> maar daar hij het kan betalen graag de volle pond en niet de ziekenfondspremie/standaard particuliere premie!!
anders loon omlaag :P
das al beter uk;) vat het aub niet persoonlijk op wat ik zei:)
Uiteraard niet. I get the point, en je had ook gelijk :)
oja mijn programma

uhm?
asielbeleid: alleen politieke vluchtelingen,
als ze kunnen aantonen wie wat en hoe,
zwaar laten integreren.
strengere controle>>> allo waar heb ik anders mijn id voor

zorg: duurdere premies voor de mensen die het betalen kunnen ietsje betere zorg misschien maar daarvoor terug krijg je een hogere standaard voor de arme medemens (nog wel redelijke premies)
daarbij de medicijnenindustrie aanbanden leggen veel medicijnen zijn nu veel duurder dan ze horen te zijn (bron was in de volkskrant een keer/elsevier maar ik heb geen idee meer precies wanneeer)


onderwijs:studiehuis mja, bavo mja niet meegemaakt wel uitgeprobeerd
en dat SUCKS!! om het eens populair te zeggen.
ik ben voor praktisch, moraalondersteunend onderwijs...... ja wil ik uitleggen maar via berichtjes is wat makkelijker.

Fileprobleem mja kwestie van normen en waarden
waarom pak je de auto?? ennuh natuurlijk dat de ov niet werkt zoals het werkt

het goede van het communisme is goedkoop en goedlopende ov :) lang leven praag waar ik dit uitproberen mocht en natuurlijk Letland

uhm milieu mja zal altijd slecht samen gaan met de economie in een land :( maar goed ik denk dat mensen moeten leren hoe ze op een bijna kostenloze manier toch iets voor het natuur kunnen doen....

wat nu niog geen idee meer roep maar en ik spreek
nu uw defenietie van 'betere' zorg graag :D:D:D!
goede punt van de medicijnenindustrie. we komen er wel, ik schreef misschien maar 40% van mijn meningen op:) maar met zn allen komen we er wel:)

ik hoopte eigenlijk ook reacties van mensen als peter1960, wackiejacky en anderen die in het verleden bewezen met goede teksten te komen, zou graag hun opinie horen:)
'betere" zorg>> een hogere standaard verzorging tegen een redelijke prijs voor de wat minder ijke mensen zeg maar de inkomen s onder de 20.000
(of wat is modaal??)
duurdere premie (na inkomensverdeling) voor de rest>> standaardpakket met door super dure premies voor extra's (de specials pakketten)

Hogere standaard>> 24 uur nurse, ruimte op de kamer, redelijke food goede medicijnen hulp voor als men geen vervoer van en naar ziekenhuis heeft??

volg je het??
2 Fallen>> met die definitie ken ik het nie oneens zijn :)
en ja het is nog net te volgen voor mijn als leek! :D


2 Miech>> krijg de tering, ben ik weer niet goed genoeg... :D:D:D
2 Miech>> kzit trouwens ook nog op een weder woord van je te wachten wat betreft me 1 na laatste post aan jou! :9
(met deze erbij ist 2na laatste :D)
waardeloze lijstrekker ben je hoor Miech...
hem midde in een debat pleite!!!
:P
mijn communicatiemiddel (internet) ging kapot, volgens mij zitten de linkse partijen erachter, tis een complot:P

nu ff serieus, want dit is een serieuze topic:)

kijk, het OV is gewoon ontzettend belangrijk als je het fileprobleem wil aanpakken. naast het goedkoper maken, moet het gewoon beter. als je bedenkt dat er gekken hebben bedacht een nieuw systeem voor 3 miljard willen invoeren (soort chipknip) denk ik: waar ben je mee bezig, kan het ov 3 jaar gratis van rijden of zo, EN investeringen.

wat de vergelijking betreft met de zorg: ik denk dat fallen het in de laatste post iets beter verwoordde dan ikzelf.

ontwikkelingshulp korten stond indirect ook op het programma, goederen leveren is nou eenmaal goedkoper dan direct cash:)

mijn punt voor de zorg was hetzelfde als die van pim fortuyn: gelijke hoeveelheid geld als afgelopen jaar, meer managers eruit, meer handen aan de operatietafel. zo gaat de kwaliteit omhoog, en mensen die meer dan de basiszorg willen, moeten dat kunnen krijgen

daarmee wil ik dus niet zeggen dat de basiszorg per definitie slecht is zoals je suggereert, maar de 'pluszorg' is gewoon wat meer luxe. vergelijk het met een center parcs en een hilton, beiden goed, alleen hilton net ff beter:)
ps: waar is jouw programma?
kijk Miech, dat zijn de betere teksten, duidelijke taal!!en nie van dat slappe politieke gelul!
en het was niet dat ik dat persoonlijk suggereerde over die zorg, zo kon men het immers gewoon opvatten... en waarom hield men van Pim(dat wat ze nu beweren althans :S) omdat hij duidelijk was, en in verstaanbaar nederlands zijn gedachtes overbracht...
zoals je het nu stelt zou ik wel op je stemmen :D


ps: ik heb er geen, die ambitie heb ik niet...
laat mijn maar gewoon Kiezer zijn, is al moeilijk genoeg voor me! ;)
niemand anders?