Partyflock

Waarom ik geen vertrouwen heb in LPF

 
Vooropgesteld: ik had Pim Fortuyn graag in de kamer gezien, hij bracht leven in de brouwerij en ik vond het altijd een boeiende en charismatische man. Bovendien vind ik dat de LPF zichzelf niet moet opheffen zoals Harry Mens (" vriend van ..." ) graag ziet. De lijst is volgens de regels tot stand gekomen en ik zou het bijzonder zwak vinden als de LPF-mensen er nu mee zouden kappen.

Ik heb echter geen enkel vertrouwen meer in die partij, zeker nu Pim Fortuyn zo dramatisch om het leven is gekomen.

De gevolgen van de moord op het kiesgedrag zijn voorlopig onduidelijk.
Sommigen zullen een proteststem op LPF uitbrengen.
Anderen die eerst op Fortuyn wilden stemmen, zullen dat nu niet doen omdat de Lijst Pim Fortuyn staat of valt met Fortuyn.
Er zullen ook mensen uit protest helemaal niet stemmen.

Ik denk (en hoop) dat het per saldo niet veel uitmaakt. Als het drama aanleiding zou zijn voor veel extra stemmen op LPF, zou ik daar heel zwaar van balen. Niet alleen omdat ik nog steeds heel weinig zie in het partijprogramma (veel terechte kritiek maar weinig oplossingen), maar vooral omdat de manier waarop die lijst met 50 namen uit de grond is gestampt mij helemaal niet bevalt. De mensen op de lijst hebben nu een heel sterke onderlinge band vanwege het drama en stralen uit dat ze verder willen. Daar heb ik zeker respect voor.

Maar: ze hebben geen historie.
Ze hebben geen gezamenlijk referentiekader (of moet "De puinhopen van 8 jaar paars" daarvoor doorgaan?).
Ze hebben nauwelijks ervaring met het moeilijke werk in de 2e kamer (laat staan in de regering als ze daarin zouden komen).
Ze hebben geen geld.
Maar vooral: de enige bindende figuur is weggevallen.

De Lijst Pim Fortuyn was een one-man show en die 50 leden zijn alleen op de lijst gekomen omdat dat moest.≠

Ik voorspel dat die hele partij binnen de kortste keren uit elkaar zal vallen en voor een deel zal opgaan in Leefbaar Nederland.

Hier een interessant stukje in het Amstelveens Nieuwsblad, representatief voor de manier waarop de kieslijst tot stand is gekomen:

"Nauwelijks geslapen. Amstelvener Cor Eberhard kan dinsdagochtend nog niet met een strak geformuleerde reactie op de dood van zijn lijsttrekker Pim Fortuyn komen. Daarvoor is de verslagenheid bij hem nog te groot.

De 55-jarige Eberhard staat dertiende op de lijst van LPF en is toevallig in de politiek verzeild geraakt. "Het is nooit de bedoeling geweest dat ik in de politiek zou belanden.≠ Ik heb bij Leefbaar Nederland geholpen het kantoor op te zetten. Ik hield me voornamelijk bezig met het aanleggen van computernetwerken. Na het vertrek van Fortuyn heb ik hetzelfde werk op zijn kantoor in Rotterdam gedaan. Omdat de lijst van Fortuyn in snel tempo moest worden opgesteld, ben ik ook gevraagd.≠ Het bestuur en Pim gaven aan vertrouwen in mij te hebben"......

Jim Janssen van Raaij (nr 3), oud-EuroparlementariŽr voor het CDA, is de enige met politieke ervaring. Hij is 69 en een omstreden politicus, want hij zou te veel uit eigenbelang hebben gehandeld en werd uiteindelijk door het CDA uit de partij gezet (info van het ==≠> Limburgs Dagblad <==≠).

Ferry Hoogendijk (nr 5) is 68 en zal ook vast met jeugdig elan aan de slag gaan.

Ook leuk, ==≠> Irena Pantelic <==≠ Miss Nederland 2001 (nr 30). Zij is al 20 jaar, studeert Toerisme en Management en beschuldigt 2 LPF-kandidaten van ==≠> sexuele intimidatie <==≠.

En zulke mensen moeten ons vertegenwoordigen in de 2e kamer? Ik heb er geen enkel vertrouwen in.

P.≠S.≠: Geloof niet alles wat je leest mensen, het is maar Internet.≠ ;)
Had ook op Pim gestemd al hoewel ik ook zat te twijfelen of de rest van de parij nou zo goed was, maar nu Pim er niet meer is ga ik denk niet meer op LPF stemmen, die andere mensen zeggen me totaal nix!!!

Maar ja dan is de vraag: "≠Wie moet ik nou gaan stemmen"≠ Met LN geld ook dat ik daar nix mee heb heb! (standpunten wel / Lijstrekkers niet!)
En met die andere partijen ook niet!!

Op wie dan????????????
Hmmz.. ineens stijgt het niveau van PF.. :-)

Ik ga iig ook niet op LPF stemmen :-)
kijk dit zijn nou hele mooie punten vind ik persoonlijk.

Hoe je het ook bekijkt wat er in dit stukje van peter staat is gewoon een feit!

Voordat p.Fortuin overleed, zou ik al nie stemmen op de lijst, en nu ook niet.

Maar ik vind dat er duidelijk argumenten zijn om niet op hun te stemmen.

greetz oz
Peter met jouw ken je praten...≠
LPF heeft mijn stem ook verloren.≠ LN dan maar?
het wordt dus tijd voor een andere relschopper
2 cenobite

nou geef je op als partij zou ik denken ;)
Nou ik vind t nergens op slaan

De mensen op de lijst PF zouden geen ervaring hebben, dat is waar maar ik vind dat je ze een kans moet gunnen..≠

Kijk maar naar wat de 'ervaren' mensen in de huidige kamer hebben bereikt.≠ Helemaal niets toch het is een grote puinhoop geworden dus ik denk dat ervaring er niks mee te maken heeft.≠


Die mensen op de lijst PF hebben wel de zelfde gedachtengang als Pim en ik vind dat dat in stand moet worden gehouden want eindelijk is Nederland wakker...≠

Ik stem nog steeds op lijst PF, ik wil ze een kans geven en trouwens vergeet niet dat er echt wel wat goede mensen op die lijst staan hoor.≠
Pim Fortuyn heeft zelf gezegd dat hij 20 mensen capabel vond, de rest vond hij opvulling..≠

Oordeel niet te snel zou ik zeggen
trasux
luister ff paars heeft ook fokking veel goede dingen gedaan waar JIJ op DIT ogenblik nog steeds profijt uit haalt...

dus ga niet zeggen dat t een en al onzin was, want dat is pas klinkklare onzin.


verder als jij daarop wilt stemmen is dat jou goed recht, wie niet waagt wie niet wint :-)

greetz oz
2Oz

Nou ik vind niet dat ze veel bereikt hebben hoor maar goed ieder zn eigen mening daarover..≠
psies iedereen ze mening, indroctrinatie en andere idiote praktijken sux,

maar jah ik heb ook een bepaalde mening en dat komt helemaal nie overeen met wat jij dekt...

toch respect :-)

greetz oz
Ach iedereen mag ze mening hebben en geven vind ik...

Helaas denkt daar niet iedereen zo over :(
'Nieuwe partij, geen ervaring'
Dat zeiden ze ook over D66 destijds.≠ En is D66 nu zo'n slechte partij?
In mijn ogen zijn er wel degelijk personen die het goed kunnen doen.≠
En zeg nou zelf...≠ Kennen jullie de nummer 10 van de PvdA, de VVD of CDA? Nou, ik niet.≠ Evenmin de 64 namen die daarna komen.≠

En over referentiekader gesproken.≠ PvdA, CDA en VVD zijn zo erg naar elkaar toe gegroeid de afgelopen jaren dat het lijkt alsof zij een groot referentiekader vormen.≠

Verder wil ik niet meewerken aan het in stand houden van de regentenklasse of de politieke kaste.≠ Tegenwoordig moet je lid zijn van een politieke partij om een hoge functie te kunnen bekleden, terwijl dat vroeger niet zo was!
De laatste partijloze commisaris van de koningin trad af in 1974! Dat is voor mij een reden om niet op VVD of CDA te stemmen (de rest denk ik niet eens aan)
nee schizo ik ben slechts een student die slechts wat rondfilosofeert :)

pas als ik een BN'er ben zal ik mij meer richten op de gevoelens van elke nederlander, misschien in de politiek.. zodat ze weer tegen hun kleinkinderen kunnen gaan vertellen hoe trots ze zijn op hun status als nederlands burger

btw het is onzin om te zeggen geen ervaring, nederlanders houden zich nu eenmaal vast aan hun gewoonte en zijn ook wel een beetje bang voor verandering.. wie niet waagt wie niet wint..
Pim was iemand die inging tegen de gevestigde orde door te gaan klagen op het huidige beleid en speelde daar mee in op de gevoelens.. hij had tenslotte niet voor niets sociologie gestudeerd en hij wist gewoon wat hij moest zeggen om mensen in hun hart te raken.. het gaat eigenlijk makkelijker dan je denkt als je weet hoe culturen in elkaar zitten en mensenkennis hebt
tranSucks: "Pim Fortuyn heeft zelf gezegd dat hij 20 mensen capabel vond, de rest vond hij opvulling...".

Boeiende uitspraak. Als LPF 30 zetels krijgt komen er volgens Pim Fortuyn zelf dus al minimaal 10 incapabele mensen in de 2e kamer. Mits al die zogenaamde "capabelen" tenminste hoog genoeg op de lijst staan, anders zijn het er nog meer.

Over Janssen van Raaij staat ==≠> HIER <==≠ ook nog een leuk artikeltje. Hij was blijkbaar al op de lijst gezet voordat hij het partijprogramma had gelezen. Lees het maar eens en vertel dan of jij hem "capabel" vindt.

Ook een leuk punt uit het partijprogramma van LPF: "Onderzocht moet worden of invoering van sociale en militaire dienstplicht voor jongens en meisjes vanaf achttien jaar een bijdrage kan leveren aan de integratie.". Als dit een goed idee blijkt te zijn, mag je weer een jaartje in dienst, wat vind je daarvan?
Alex: D66 is helemaal niet zo'n slechte partij, maar de manier waarop D66 destijds tot stand is gekomen, is totaal onvergelijkbaar met de manier waarop LPF in een paar weken uit de grond is gestampt.

==≠> Wanneer is D66 opgericht? <==≠
Peter
Waarschijnlijk komen er wel minder capabele mensen in de kamer ja want ik verwacht toch een hoop zetels voor LPF.≠

Ik geef die mensen liever een kans dan dat ik paars nog een kans geef want dat schiet gewoon niet op vind ik.≠


En over die dienstplicht, tsja hoeft voor mij ook niet zo maar je hoeft het toch niet overal mee eens te zijn om op een partij te gaan stemmen?
Ik ben allang blij dat je gaat stemmen tranSucks, da's veel beter dan uit protest niet stemmen.

En dat van die dienstplicht was alleen maar om je een beetje te pesten hoor ;)
Goed stukje Peter! :-)
Dit is wat ik ook al eeuwen probeer te zeggen in allerlei topics....
grandioos onder woorden gebracht peter,

goede argumenten onder elkaar

misschien geschikt voor de kamer ? :P
Eindelijk eens iemand die met goede argumenten zijn mening uiteen zet

Dank je Peter, je hebt (zoals vaker de afgelopen dagen) gelijk!
Nu weglopen en op de gevestigde orde stemmen is wachten tot er een echte le pen of haider opstaat.≠

Stem lpf uit respect voor Pims ideeen.≠ De mensen op lijst pim fortuyn zullen uit respect voor pim en zijn stemmers de ideeen van pim uitdragen.≠
Een partij ken nie opeens veranderen als er een persoon wegvalt.≠ De overigen zitten nog steeds in dezelfde partij en hebben dus nog steeds dezelfde ideeen.≠

Ik stem dus op LPF.≠
Denk nou is na , Hoe heet de Partij , Lijst Pim Fortyn, Het ging en gaat maar om 1 persoon,
Het is een One man show, de rest van de party slelt bar weinig voor (mijn mening maar naar mij idee feiten), lees de feiten van peter


<b>Stem lpf uit respect voor Pims ideeen.≠ De mensen op lijst pim fortuyn zullen uit respect voor pim en zijn stemmers de ideeen van pim uitdragen.≠<b>

En dan???...≠,
Choas in het land, kijk is naar de lijst LPF,
Ik ben het met Peter eens, die lijst was inderdaad een one man show en de rest heeft gewoon niet de ervaring om te regeren.≠ Ik denk dat de LPF club, mochten ze veel zetels krijgen, een impulsieve 'recreantenpolitiek' zal gaan voeren, wat tot veel conflicten en weinig progressie zal leiden.≠
Het is niet de taak van LPF om Pim's ideeŽn uit te voeren, maar de taak van de gevestigde partijen, die rekening moeten houden met de mening van het volk.≠ Dat een groot deel van het volk zich schaart achter de mening van Fortuyn, is wel duidelijk geworden.≠
De gevestigde partijen moeten deze ideeŽn meenemen in een aangepast partijbeleid en op deze manier de 'erfenis' van Fortuyn ten uitvoering brengen.≠

Tenminste, zo denk ik erover dan
Elke partij is ooit begonnen zonder ervaring..≠maar ben t idd met peter eens...≠