Partyflock

Theorie rond de dood van Pim Fortuyn

 
Mensen, ik wilde toch het volgende hier neer zetten. Ik hoorde net een stelling van iemand die ik met jullie wil delen en waarover ik jullie mening zou willen horen.

De stelling luidde (ongeveer, ik weet het niet meer letterlijk): "Het zou mij niets verbazen als het een politieke moord was. In de zin dat de politiek (of een politicus) daadwerkelijk opdracht heeft gegeven tot deze daad"

Ikzelf geloof er niet zo in. MAAR, het zou me ook niets verbazen als het wel zo zou zijn. Pim Fortuyn was een regelrechte bedreiging voor het kabinet. Deze man had hoog in het rijtje kunnen eindigen. Onzin of geen onzin?
Ik denk dat het in zekere zin geen onzin is. Een politieke partij zal niet direct opdracht gegeven hebben, maar wel de aanzet tot. Lijst Pim Fortuyn werd door andere politieke partijen (vooral de PvdA) in een wel erg extreem-rechtse hoek geplaatst. Er werd zelfs de vergelijking getrokken met het gebeuren in Frankrijk, met Le Pen dus. Sommige mensen zijn dit dus als een bedreiging gaan zien en vonden dat dit gestopt moest worden. Terwijl Lijst Pim Fortuyn ten onrechte in een extreem-rechtse hoek is geduwd. Er worden erg rechtse ideeen op na gehouden, maar ook niet meer dan dat.

In die zin vind het dus een politieke moord. Er is indirect aanzet tot gegeven.
Als het zo is zit bij voorbaat Ad Melert er achter! verder zeg ik niets over hem
Holmen
Artiest Holmen
Ik denk dat links-extremisten het gedaan hebben!!
ik denk dat de daders gezocht moeten worden idd in de extreem linkse sfeer, of misschien zo een hams achtige beweging

think about it, 3 maanden geleden was het 'vervelend' als hij dood zou zijn, nu is het ronduit schokkend, baanbrekend en van ultieme invloed op de komende maanden
tis gewoon een eenmans actie! van een verwarde idioot ofzow
Ik denk dat de media en politici Fortuyn zeker hebben 'gedemoniseerd'. Als ik in de volkskrant een klein stukje lees over de verkiezingen in Frankrijk en daar wordt de situatie van in Frankrijk en Le Pen wordt vergeleken met Pim Fortuyn en Nederland dan vind ik dat echt te zot voor woorden...
maar of er een oorzakelijk verband is kan ik natuurlijk niet zeggen...
als het al zo zou zijn dat er opdracht gegeven is door een politicus, dan is dit zeker geen slimme politicus geweest (sing varma ofzo;))

als je de man vermoord, vermoord je zijn ideen niet. Het enige wat je bereikt (naast zijn dood) is dat zijn ideen meer aanhangers zouden krijgen.

En le pen met fortuyn vergelijken(overeenkomsten zoeken) vind ik niks mis mee. Je kan toch ook een kip met de maan vergelijken, zijn alleen weinig overeenkomsten.
Je kan wel 1000 theorien verzinnen

Links extremisten die hem te rechts vinden
rechts extremisten die hem niet rechts waardig vonden
die persoon die dat niet goed aan hem vond
Iemand die dacht, als die dood is krijgt ie meer aandacht, dus meer stemmen

Theorie'n verzinnen is onzin. Je gaat ze toch niet geloven. Speculeren tralalalalala.
Doe maar lekker niet en leef naar wat de feiten nu zijn
Het lijkt erop dat er teveel mensen naar The X-files kijken hier.
die eenmansactie...denk dat die kerel die het heeft gedaan in de WAO zit en Fortuyn als een bedreiging zag.

Als iemand mensen gaat gijzelen vanwege BREEDBEELDTELEVISIES , dan is dit ook heel goed mogelijk
Ik ben het oneens.
Ik hoorde toevallig op de Radio vanmiddag tijdens Ruud de Wild dat PF daar te gast was.
1 of andere leipo met zeer opgekropde gevoelens tegenover de standpunten van PF zag dit als DE KANS om daar wat te doen, want ik weet het niet zeker, maar normaal lijkt me een persoon als PF minder "toegangelijk" en toen die in de 3FM studio was zag die leipo zijn kans dus.

Dit kan natuurlijk ook weer een complot zijn van de overheid om mij zo te laten denken.:vaag:
Kmoet nie zoveel X-files en films kijken denk ik.:)
complot zoiezo niet

Want ehh, we hebben niet eens meer een overheid want die is afgetreden remember
Sorry, dat de overheid is afgetreden vind ik zo'n bull shit.. 1 grote commerciele stunt om zieltjes te winnen. Ze wisten van te voren allang dat Bea ze zou vragen om te blijven regeren tot de verkiezingen, dus is het verdomde makkelijke om "op te stappen".