Partyflock

Belofte maakt schuld....

 
Stel je belooft iets aan iemand...

Je spreekt iets met iemand af...

Die iemand is erg belangrijk voor je..

Maaar eigenlijk denk je er toch anders over op een moment...

Wat doe je met je afspraak of belofte..

Ik hou me eraan! en jij?
Jakuza
Artiest Jakuza
Hangt er van af. Hangt er echt van af. Hebben we t nu over een concrete situatie of is t gwoon een vraag ?
t is een situatie...
Ik zou waarschijnlijk uitleggen waarom ik me er niet aan wil houden. Als diegene het begrijpt en er mee kan leven, dan kun je er onderuit.

Staat diegene er nog steeds op, dan moet je wel.
nou laten we zeggen dat die belofte niet maar om zoiets gaat en die belofte er is om die ander (belangrijk iemand) te helpen...
Ik denk dat het topic wat duidelijker en leuker wordt als je dan de situatie erbij zet. Want nu krijg je waarschijnlijk alleen maar vage antwoorden.
ok.. het gaat om drugs

jij belooft je vriend/vriendin die in slechte gezondheid is dat je samen niet meer gebruikt tot zij/hij weer in goede staat verkeerd en dan samen gaat gebruiken... dat is de situatie
vertel gewoon ff t verhaal kuke!!
dan weet iedereen waar t over gaat, en krijg je de ongezouten meningen en kan je die weer laten zien aan de persoon in kwestie!!!
Nou,
Ik vind dus, nog steeds... Dat hij zich aan zijn beloft moet houden... Jij bent niet gezond en drugs gebruiken is ronduit gevaarlijk voor je.. Als je dan bij mekaar hoort en je belooft samen niks te doen, dan moet je je daaraan houden en gewoon ff doorzetten tot je allebei weer kan!!

Ik bedoel.. Hoe erg is t met je gesteld als je liever drugs gebruikt dan je vriendin steunen... Wat is nou belangerijker, je vriendin of een paar stomme pilletjes??? Als hij je niet steunt in dit, dan vind ik egt dat je eens goed moet nadenken wat dat zegt over de belangrijkheid van jouw persoon voor hem!!!
Nu heb ik denk ik een beter antwoord voor je:

Dit is echt een situatie waarbij je je er aan moet houden. Als diegene dan weer wel gaat gebruiken maakt hij (of zij) het je juist extra moeilijk ipv dat steuntje in de rug wat hij beloofd had.

Dit is in mijn ogen ook echt iets belangrijks voor diegene met die slechte gezondheid (jij?) en die ander hoeft er ook niet belachelijk veel moeite voor te doen.
als jij vind dat zij of hij ook zou moeten leren om niet te gebruiken terwijl anderen dat wel doen, dan zou ik dat uitleggen, maar wel rekening mee houden dat iemand een beetje boos wordt, maar als het echt een goeie vriend(in) is dan kan die vriendschap wel tegen een stootje.
Als het is omdat je zelf eigenlijk wel zin hebt, tja, dan vind ik dat je eigenlijk wel loyaal moet blijven en jezelf ff sterk maken en niet gebruiken. Maar ik weet het, dat is makkelijker gezged dan gedaan...
Ik vindt dat die ander zich gewoon aan de afspraak moet houden.
Jou gezondheid gaat boven alles.
en daar zou die je bij moeten steunen.
Inderdaad dit zijn gewoon beloftes die je moet behouden, want het gaat om gezondheid van mensen en daar valt niet over te twisten.
doet die gene het toch, dan is hij of zij jou niet waard.
Totaal mee eens. Geen discussie. En anders ga ik bij de persoon in kwestie tuinkers op zijn tapijt planten, folie over zijn pot spannen, bleekmiddel in zijn shampo stoppen en zijn hele huis vullen met ballonnen gevuld met stinkgas. Klaar. ;)
Hehehe, dan heeft dat topic toch nog nut
ja thanks! heb hier wel wat aan want begon al te twijfelen...
Ik zou me er ook aan houden. Stel dat jij die persoon was en die ander zou zich niet aan de belofte houden dan voel je je daarna ook kut.
Ik mag tijdelijk ook nu niet tijdelijk gebruiken, want dat zou ook zeer schadelijk voor me kunnen zijn, maar k heb niets met mijn vriend er over afgesproken, het lijkt me wel heel ,moelijk om die feesten door te komen, omdat al mijn vrienden wel gewoon gebruiken...maar ik vind als hij dat heeft beloofd zich aan die afspraak moet houden, anders wordt het nog moeilijker voor jou, en ik kan je heeeeel goed begrijpen..

Ik zou eigenlijk ook wel iemand willen die dan ff niet gebruikt...maartja niets over afgesproken, kan eigenlijk altijd nog een balletje opgooien...
2 corrin:
Nou ik vind dat je best aan je vriend kan vragen of hij een poosje stopt... als je echt in je eentje nuchter staat trek je het niet.. je moet dan wel een hele sterke wil hebben.. ligt er ook aan wat je hiervoor deed.. maar als ie echt van je houd helpt hij je...

(K)
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
Ik zou hem ook aan zin afspraken houden! als die gene dat had zou die ook willen dat jij je aan je afspraken hield!

en anders gewoon jakuza inhuren om het duidelijk te maken dat je dit echt niet leuk vind ;D
tuurlijk hou ik me eraan! hallootje zeg! ik heb er zelf ook een hekel aan als mensen zich niet aan de deals houden :)

:kusje:

kuzzies heidimeisje
ligt eraan hoe reeel de belofte is, en onder wat voor omstandigheden de belofte gedaan is.

Anders is het idd belofte maakt schuld. Als je niet iemand op zijn woord kan geloven, stelt die persoon eigenlijk bar weinig voor.
Corrin, kan je best vragen hoor!!

Ennuh... Kuke, volgens mij issut wel duidelijk nu he... laat maar ff lezen aan dat lieve vriendje van je hihihihi.....
Je moet je aan je afspraak houden .. vooral omdat het om iemand gaat waarvan je houd of veel om geeft ... als je deze belofte zou verbrken dan verbreek je ook de vertrouwens band denk ik :s
dat weet ik wel zeker dat je die verbreekt....
Alice & Fairy....k zal er wel es over beginnen, jullie zijn in ieder geval schatjes! (K)
jij ook lievie!
hmm het enige wat ik er nu van begrijp is dat je vriend je belooft heb niet te gebruiken omdat je het ook niet voor je gezondheid mag
(en alleen is maar alleen he)

moet zich aan houden anders is het een LOSER!!!
belofte maakt schuld (zow)

en goh dit is trouwens altijd wat ik bedoel met drugs het drijft mensen uit elkaar enzow :( fuck it!! kom maar feesten in E'de meid bak ik appeltaart en ga we naar de ATAk (op mijne kosten )
latersssssssss

(k)
en beterschap
dank je wel..... ben ik met je eens drugs drijft mensen uit elkaar... o ja en wat is de ATAK?
2: alphen terror

wat bedoel je?
(K)
hey corrin... jij bent ook een lieffie.....

en fallen.. Mag ik ook komen??
Hihi :D