Partyflock

Wie en/of wat is de grondlegger van de hardstyle?

 
nou vertel maar, ben benieuwd........
Hmmm, ben ook heel benieuwd. Ik weet wel dat het al veel langer bestaat dan dat het populair was, volgens mij bestond het halverwege de jaren negentig al, terwijl het hier hooguit een jaartje of 2 bekend is.
Vroeger bestond het al..in 91 en 92....maarja..toen wassut nog nie zo commercieel..
hardcore....
ja, veel ouwe hardcore wordt nu hardstyle genoemd.
EN op eerder Qlimax feesten hadden ze altijd n zaaltje uplifting trance, dat was de zachtere voorloper van hardstyle zoals het nu is.
DJ's die uplifting draaiden, draaien nu veelal hardstyle.
Nah, wel ietsje langer dan 2 jaar, want voor in 1998/1999 ben ik zeker naar hardstyle feestjes geweest, daarna vond ik er niets meer aan :S
Een vriend van me heeft een CD 'Hypno Trance' uit 1993. Heb ik laatst geluisterd, en veel muziek daarop zou nu ook onder het kopje hardtrance/hardstyle passen.
volgens mij komt het ook uit de duitse hardhouse en hardtrance
Precies, het komt in ieder geval uit Duitsland, want ik ken ook een CD die 'hardhouse' heet en uit duitsland komt (1993). Volgens mij is het samen met de Duitse Rave tot ontwikkeling gekomen, in de tijd dat hier hardcore opkwam.
Precies alleen daarbij vind ik de Hardhouse uit Engeland veel meer hardtrance maar uit Duitsland is echt zwaar beuken :bounce: :bounce: :P
Of Gary D...Die isser ook al heel lang mee bezig..Met die D trance cd's...
Maarruh..Old school is geen hardcore....dat kwam pas later met die gabbers..
het is nu een mengsel denk ik van alles wat wat t tot een mooi geheel maakt!­[img]http://www.smilies.nl/party/luxhello.gif[/img]
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
hardstyle stamt af van de house.

het is in 1977 ontstaan in chicago rondom een discotheek genaamd the warehouse en daar komt dus ook de naam house vandaan!
Larry Levan was de eerste DJ die house maakte en draaide in de clubs. dit promote hij samen met een vriend Frankie Knuckels waarmee hij samen ook platen produceerde
jacqie> Ja, maar het vage is dat de muziek uit Duitsland 'hardtrance' wordt genoemd, en uit Engeland 'hardhouse', terwijl het omkeren van de twee termen veel logischer zou zijn vind ik.
Franzelare, dat is wel een hele brede uitleg...
Kan het je wel veder uitleggen hoe het zit maar ik dacht dat je alleen het begin bedoelde :)

Maar als je wil weten hoe het zit moet je gewoon ff op internet zoeken daar is het vast wel te vinden !

dit is gewoon wat ik uit mijn hoofd weet :D
to gold -->> mmm idd een beetje :vaag: maar ja wat maakt het eigenlijk uit wat voor een naampje eraan hangt gaat er toch om hoe het klinkt en of het :bounce: toch :D en als wij allemaal maar weten wat het is...
Volgens mij komt de hardstyle uit duitsland. Vooral met het Tracid label van Kai Tracid en ook DJ Dean, de maker van de DJ Networx serie en resident DJ van de Tunnel in Hamburg. Misschien komen de grondleggers uit nederland, bv de wat meer melodieuze hardcore ......
Ik weet het niet hoor, maar ik denk dat het zo zit:

Zo rond 92 93 draaiden ze stampmuziek en dat noemden ze toen hardcore. Later is de hardcore steeds sneller geworden tot wat we nu kennen.

Diezelfde hardcore van toen is nu opeens weer populair geworden alleen noemen ze het nu ineens hardstyle. Niet zo gek want de oude hardcore heeft zich ontwikkeld tot een stijl die niet meer is te vergelijken met wat ze 10 jaar geleden draaiden.
Koenie> Niet helemaal waar, draai maareens een hardcore/oldschool CD uit 1993, zoals een oude Move the House of House Party ofzo. Dit lijkt in de verste verte niet op hardhouse hoor...
hardhouse is gewoon bedacht door mensen die harde house wilden maken, maar dan weer geen hardcore omdat ze bang waren met alle negatieve ideeen die bij de hardcore lijken te horen in contact te komen.
dus maakten ze een muziekstijl die wat minder hard was en wat vrolijker klonk en gaven er een nieuwe naam aan.

niks aan
Ze konden het natuurlijk ook geen Happy noemen :D
volgens mij is het gewoon een mix tussen engelse, duitse en nederlandse housemuziek, en dat dan gemixed krijg je dit, ik weet nie precies, maar de naam komt volgens mij van Qdance, die zijn de eerste die ik er iig over gehoord heb...

en daarbij, maakt me niks uit wie ut verzind, dat het verzonnen is, vink veel belangrijker hahahaha
PsykoNoot> Dat is niet waar, want hardhouse bestond al toen er nog niet eens echt negatieve beelden over een 'hardcore scene' waren!

Hardstyle = hardhouse toch? Of niet?
De naam Hardstyle komt gewoon van Q-Dance, de muziek zelf werd al wat jaren in duitseland gedraait.
volgens mij heete dat vroeger rave :)
Nee, rave is meer het Duitse werk van Low Spirit, dus Marusha, Westbam, Mark 'Oh, etc...
mjah dus ook de oude raveparade cd's enzo waar ze ook op stonden :P
Ja, Rave Parade (trouwens de eerste echte 'harde' CD die ik ooit kocht), was een mengeling tussen happy hardcore, rave en hardcore. Zeiden ze ook in die reclame daarvoor 'of je nu raver of gabber bent...'
die met die groene vliegende dinosaurus r op die heb ik nog, man wat maakte omar santanna lekkere plaatjes daar op :P
Da's Raver's Religion, niet Rave Parade...
Raver's Revolution 2 is met n vliegende Dino
Holmen
Artiest Holmen
Hardstyle = Een mengeling van Duitse hardtrance (scot project, gary d.) en Italiaanse techno (technoboy, zenith) met invloeden van de oldschool (paul elstak) en acid (warmduscher, kai tracid)

zo zeg ik ut tenminste!:)
Met er dan niet gedacht worden aan Westbam, Marusha etc.
oh ja, nu zie ik pas de post van Gold
Gold 12 april 2002 18:07
Da's Raver's Religion, niet Rave Parade...
--------------------------------------

lol klopt :P raveparade had toch z'o'n soort wasmiddel achtig plaatje? deel 4 ofzo was dat.
geen idee :)
eigenlijk zou iemand s ff al die stroompjes en aftakkinkjes in kaart moeten brengen. Schrijf er maar een mooi boek over.. ik koop 't wel :)
ondertussen moet je een gegeven paard niet in de bek kijken en gewoon verder stampen :)
Ik heb zelf wel een keer geprobeerd de verschillende stromingen binnen de noemer 'hardcore' in kaart te brengen op mijn eigen site. Kijk maar even: http://listen.to/killingplay en dan 'styles'. Maar het is zeker een goed idee om eens iets te schrijven over ALLE stromingen binnen de house... onmogelijk om in je eentje te doen, dus misschien een leuk idee voor een PF-groepprojectje ofzo... 'het housestijlen-woordenboek'.
dan ben ik wel voorzitter...die kwaliteiten heb ik...
Staat ergens in een boekje van ID&T. Zal het ff opzoeken.
Sjit kan het niet meer vinden whahahaha....Edje met zijn grote muil :p Maar staat in zo'n boekje een heel stuk over Hardstyle.
doorzoeken kreng
ik vind hardstyle (en hardtrance nog meer eigenlijk) zo een vaag verzonnen naampje om iets wat NET even anders klinkt weer een leuk naampje te geven, voor mensen om zich te onderscheiden "kijk, ik luister naar hardstyle" ander: "huh watte?"

die 2 stijlen vallen onder hardhouse gewoon, je zou evt. nog kunnen spreken van nederlandse hardhouse (hardtrance), duitse (hardstyle) en engelse (ehh uk hardhouse?)

ik doe dat trouwens ook hoor, hoorde een x een stijl die ik hardclub noem, dus ben zelf net zo schuldig aan het differentieren van de housestijlen...