Partyflock

opvoedcursus......pfff kom nou!!!!

 
jullie hbben t vast gehoord van die verplichte opvoedcursus aan de ouders van criminele jongeren.
Ik ben het er gedeeltelijk mee eens. Ik ben het er mee eens dat de oorzaak bij de ouders gezocht moet worden.

Tijdens je opvoeding wordt je alles bij gebracht van discipline en respect, en naar mijn mening zijn er ouders die hierin falen.
Maar volgens mij heeft het weinig zin om de ouders aan te pakken als het kind al van het rechte pad af is. Op dat moment is het te laat en is het kwaad in de opvoeding al geschied.

Haken in de opvoeding kunnen al eerder gesignaleerd worden. Al op jonge leeftijd kunnen (om het maar zo te noemen) gedragsstoornissen al naar voren komen, al lang voordat een kind de criminaliteit in gaat. DAT is het moment waarop er gekeken moet worden naar de opvoeding van het kind door de ouders, en niet wanneer een kind al zo ver heen is en ale een aantal delicten op zijn/haar naam heeft staan. Kinderen zijn op jongere leeftijd nog te beinvloeden op dat gecied, wanneer een tiener in de criminaliteit zit zal hij/zij zich weinig aantrekken an enige opvoedings veranderingen whatsoever.

dit is mijn mening hierover hoe denken jullie hierover????????????? (K)
Ben t met je eens,

Maar vindt ook dat t tegen woordig toch ook anders is met de jeugd.
In mijn opvoeding en jeugd jaren heb ik geleerd respect te hebben voor andere mensen, vroeger (lees als 11 jaar) zou je niet durfen om een grote mond tegen je leraar te hebben, tegenwoordig lopen koters van 10 al zwaar bijdehand te doen.
Iedereen die ik ken uit die tijd heeft t zelfde, respect voor andere mensen.
Jeugd van tegenwoordig lijkt wel makkelijker fout te gaan ofzo.
Hier in de buurt van Tilburg heeft 2 weken geleden een jongen van 11 zijn stiefpa doodgestoken, wrom omdat hij door hem mishandelt werd..!!

En ouders moeten eigenlijk net als in Engeland vanaf de geboorte van hun kind opvoedingsles hebben, dat zou zulke situaties tegenhouden. Want je kunt beters de vraag aan je stellen, ben ik wel bekwaam voor het ouderschap, en dan er pas aan beginnen. Dat scheelt veel leed voor de kinderen. En dit is niet alleen voor criminele kinderen, maar voor ieder kind. Beter voorkomen dan laten gebeuren. Net zo goed dat ouders verstand moeten hebben van drugs, dat zal ook ontzettend veel schelen.

Met die jongen van 11 heb ik dus zwaar medelijden nu, die heeft iets op zijn geweten, en alleen maar omdat hij zichzelf wilde verdegigen. Zijn moeder de mishandelig zag gebeuren en helemaal niks deed.