Partyflock

Dansende beren

 
Forumonderwerp · 21088
Wildvang
Uit onderzoek is gebleken dat de wildvang van beren nog steeds weelderig bloeit in India. Daar begint voor de vaak zeer jonge beertjes die zijn gevangen om als dansende beer te gaan dienen, het leed. Stropers doden de moederbeer om het jong te kunnen grijpen. De lange reis die het vervolgens af moet leggen om naar zijn nieuwe eigenaar gebracht te worden, duurt soms dagen. Om geen verdacht gedrag te vertonen –het stropen van beren is immers illegaal– kijken de handelaren tijdens de reis niet om naar de beertjes, die verstopt zitten in kisten of koffers. Daardoor komt een deel al tijdens de reis om van honger, dorst of angst. De diertjes die de reis doorstaan, staat een verschrikkelijke lijdensweg te wachten.

Trainingsmethoden
Vanwege de heimwee naar hun doodgeslagen moeder eten de jonge beren wekenlang niet. Dit veroorzaakt opnieuw een grote sterfte onder de populatie. Een klein deel van de beren accepteert noodgedwongen de nieuwe omgeving en begint weer te eten. Dan wordt een start gemaakt met de gruwelijke training.


De meedogenloze nieuwe eigenaar boort, zonder verdoving, met een gloeiendhete priem een gat dwars door de neus. Door dit gat wordt een smerig touw geperst. Dit touw wordt gebruikt om het slachtoffertje onder controle te kunnen houden.

Vaak worden -ook zonder verdoving- alle tanden en kiezen getrokken, om te voorkomen dat de eigenaar zich zou kunnen verwonden.

Om het dier zover te krijgen dat het zijn pootjes optilt, wordt er geslagen met slokken. Om het dier te dwingen rechtop te staan, wordt er hard gerukt aan het touw door de neus.

Uiteindelijk moet hij urenlang, met rauwe, bloedende voeten, in de brandende zon voor toeristen ‘dansen’. Doodsbang van de enorme drukte van mensen en verkeer


Wat kunnen mensen toch ziek in hun hoofd zijn he :C
Kheb net ff een donatie overgemaakt aan WSPA. De organisatie die opkomt voor de bescherming van dieren.

Zijn er verder nog mensen hier die ook wel eens wat overmaken aan een goed doel ?
laatste aanpassing
ik ben net weggegaan bij WSPA.


eenmaal geld gestort,maken ze je week met envelopjes,met daarop zielig kijkende olifantjes/poezen,et­c.
oh ja,en anzichtkaarten met triest kijkende zeehondjes,die je lijken te vragen of je niet wat meer had kunnen geven.
zo wil ik geen goed doel steunen.
laatste aanpassing
...­maar toch een goeie zet van jou hoor lonsdale
laatste aanpassing
Nou ze mogen al me geld hebben als het ook echt werkt, wan tje blijft maar geld storten en het gebeurt nog steeds.­ Laat de regering daar er eens wat aan doen enz.­ Had laatst op tv filmpjes gezien van die beren, gruwelijk gewoon.­ die mensne die zoiets doen mogen ze van mij gelijk een kogel door de kop knallen.­ Ik zou het met liefde doen, bleh.­
Khoop idd dat er wel wat nuttigs met dat geld wordt gedaan..
Misschien had ik dan beter wat aan het berenbos kunnen doneren maja het is goed bedoeld :D