Partyflock

Pim Fortuyn in woning afgeluisterd

 
Forumonderwerp · 21028
De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), nu de AIVD geheten, heeft Pim Fortuyn afgeluisterd. De commissie-Van den Haak, die onderzoek doet naar de beveiliging van Pim Fortuyn, zou over aanwijzingen beschikken dat de geliquideerde politicus de laatste maanden voor zijn dood werd afgeluisterd.

Direct betrokkenen hebben tegenover de commissie verklaard dat Fortuyn vertrouwelijk was getipt door een medewerker van de BVD over het feit dat hij 24 uur per dag werd afgeluisterd.

Afluisterappartuur

Er zijn aanwijzingen gevonden dat niet alleen de telefoon van Fortuyn werd getapt maar dat ook gesprekken in zijn woning, het Palazzo di Pietro aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam, zijn afgeluisterd, mogelijk met stiekem geplaatste afluisterapparatuur.

De BVD, inmiddels dus AIVD, wil niet reageren op vragen over het afluisteren van Fortuyn. Volgens een woordvoerder brengt de geheime dienst nooit naar buiten wie ze afluisteren of hebben afgeluisterd. Dat behoort tot het domein van de geheimhoudingsplicht.

Woordvoerder Jeroen Wassenberg van de commissie-Van den Haak bevestigde desgevraagd wel dat de afluisterzaak momenteel onderdeel vormt van het onderzoek van de commissie.

Toestemming

Voor het afluisteren van Pim Fortuyn was toestemming nodig van 4 mensen, omdat het nog plaatsvond vóórdat de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten op 26 mei in werking trad.

Behalve de minister-president (Wim Kok PvdA) hebben óók de ministers van Justitie (Korthals VVD), Binnenlandse Zaken (Klaas de Vries PvdA) en Verkeer en Waterstaat -Telecommunicatie- (Tineke Netelenbos PvdA) hun handtekening moeten geven.

Bron: Fok! (www.­fok.­nl)

Daarbij zeiden ze zelfs vanmiddag op de radio dat het BVD had gezegt dat ze NOOIT iemand afluisteren om hem of haar te beschermen...

aan de ene kant vind ik het best ziek dat zoiets gebeurd, aan de andere kant ook best begrijpelijk hoe raar het ook klinkt. De beste man werd overal in de media afgeschildert als een hitler en dan vind ik het logisch dat de overheid het zekere voor het onzekere wil nemen en hem goed in de gaten wil houden
laatste aanpassing
Ze zouden over aanwijzingen beschikken...­

Voorlopig geloof ik er geen snars van en zeker niet voordat ik het in een normale krant lees (niet de Telegraaf).­
Willumpie zegt :

aan de ene kant vind ik het best ziek dat zoiets gebeurd, aan de andere kant ook best begrijpelijk hoe raar het ook klinkt.­ De beste man werd overal in de media afgeschildert als een hitler en dan vind ik het logisch dat de overheid het zekere voor het onzekere wil nemen en hem goed in de gaten wil houden

Gert zegt: helemaal mee eens.­
Mmm, het staat ondertussen ook op NU
Ik snap niet helemaal waarom hij afgeluisterd moest worden ??

Alsof Fortuyn een crimineel was die een drugsdeal aan het voorbereiden was ofzo :-S

Echt belachelijk...
laatste aanpassing
Lunie: lees mijn argumenten :)
ze zouden dan die groenlinkse boomknuffelaar van een rosenmöller is af moeten luisteren!!!
indd terrordiehard...­van groenvolkert bedoel je
pff bomenknuffelen is niet eng

:P

knuffewlen is zo wie zo fijn :P
Beetje onzin om hem af te luisteren.­ Een Hitler? Kom op man, pure onzin