Partyflock

Vijf lichtgewonden bij ontploffing TU Eindhoven

 
Forumonderwerp · 20998
Bij een ontploffing op de Technische Universiteit in Eindhoven zijn gistermiddag vijf gewonden gevallen. In een laboratorium voor polymeren-chemie kwam met een harde knal een substantie in een glazen reageerbuisje tot ontploffing. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Bij de man die de proef met peroxide en water uitvoerde zijn in het ziekenhuis glassplinters uit het gezicht verwijderd. Doordat hij een veiligheidsbril droeg is er geen glas in zijn ogen gekomen. De vier andere mensen werden in het ziekenhuis aan een gehoortest onderworpen.

Meteen na de ontploffing rukten de brandweer van de universiteit, bedrijfshulpverlener­s, politie en ambulance uit naar de faculteit, zoals standaard na een dergelijke gebeurtenis. Zij hadden echter niet veel te doen.

Volgens een woordvoerder van de universiteit ging het om een standaardexperiment. De oorzaak van de ontploffing zal nog worden onderzocht.
brandweer rukt wel vaker uit voor jan lul
tis ongelooflijk......ma­ar als je jezelf biiten gesloten hebt....ken je de brandweer bellen....doe zorgen er dan voor dat je weer binnen kunt....maar...:-D :-D
die kijken dan nergen naar,haha, die worden uit hun bed gepiept voor zoiets..... zal je weten ook....hoppa.....raa­m eruit, en met lomp geweld, inclusief modderpoten ff lekker binnen banjeren :-D :-D

maar t tis leuk..experminteren met stofjes :-D
kan t me wel voorstellen, maar die heissa?????

neuhhhhhh
tja.. ken beuren :)

met dat soort proefjes loop je toch altijd een soort van risico denkik dan maar.. achja.. eind goed .. al goed :)