Partyflock

Speed wie helpt mij

 
Forumonderwerp · 20683
Ik ken iemand die me heel dicht bij me staat die de laatste tijd heel veel speed gebruikt.

Afgelopen weekend was het helemaal erg...hij was gewoon helemaal paranoia..hij dacht dat er de hele tijd iemand rond het huis aan het lopen was..hij had de achter- en voordeur helemaal gebaricadeerd...Heb zelf vroeger ook speed gebruikt en weet dus ook wat het met je kan doen...

Heeft er iemand tips om mij te helpen om het probleem bij hem op te lossen..heb al heel veel geprobeerd maar krijg het niet aan zijn verstand.

Alvast bedankt voor jullie reacties mag ook naar mijn inbox

(K)
ga nix eisen maar laat weten dat je het niet wild en waarom niet, ik heb het met mn buurjongen die zwaar aan Hard drugs zat, en kheb vroeger een aantal vrienden verloren door die shit, daarom voor mij ook geen HD meer. ik heb hem het verhaal uitgelegd. dus toen was ie wat voorzichtiger (als ik erbij was) en zn vriendin had er geen zin meer in.... wat ik ook heb gedaan, een vriend van me gebruikte ook speed, en die heeft toen een trip gehad achter het stuur. hij is de rest van zn leven verlamd kan nooit meer lopen, is vaak depri. en toen ik met hem sprak heb ik hem met mn buurjongen in contact gebr8 zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen.

maar goed, hoop dat je er wat aan hebt en veel sterkte.
duidelijk maken hoe het ze leven verneukt (en dan wel in nuchtere toestand)

Zeg hoeveel pijn hij je doet
Een goede vriend van mij is sinds kort ook aan het minderen. Die snoof ook gerust iedere dag. Een paar weken geleden was hij zo mager geworden dat er gewoon iets moest gebeuren. Ook hij werd paranoia en lulde de helft van de tijd uit zijn nek.

Nu is hij al een aantal kilo's aangekomen en hij viel in het weekend gewoon in slaap op de bank. Ook is hij nuchter naar de zino geweest!

Een tip: ZORG DAT HIJ ER ZELF ACHTER STAAT, ANDERS HEEFT HET HELEMAAL GEEN NUT.
volgens mij als hij dit eenmaal zo erg heeft gehad,en hij blijft gebruiken zal dat gevoel ook wel vaker komen.........
hij moet 't zelluf willen,
anders geen schijn van kans...
dj maus
Artiest Maus
Ik heb ooit eens iemand van de drank af geholpen door elke dag bij hem langs te gaan, en alles wat alcohol was door de gootsteen te spoelen. Ik geloof nu niet dat dat bij iedereen lukt, maar die jongen is me nu nog dankbaar!!!
Moeilijk door te dringen tot zulk soort mensen.

Zeg iig dat je om hem/haar geeft en er best wel mee zit. Pushen helpt denk toch niet.

Maak hem duidelijk dat het hem sloopt, lichamelijk en geestelijk.

Meer zou ik niet weten, dat zou ik iig doen...
Ja ik hoorde hem gisteren huilen op zijn kamer..dus ben ik maar even met hem gaan praten...Ik weet hoe erg pep je depressief maakt...Ik ben ontzettend blij dat hij naar me wil luisteren wat ik hem allemaal te vertellen heb.

Ik heb hem ook gezegd dat ik en mijn ouders ontzettend veel om hem geven. Maar hij denkt dat mijn ouders dat niet doen..omdat mijn vader er de hele tijd over heeft wat betreft zijn drugsgebruik..dus mijn broer vind mijn vader een zeikerd en hebben ook de hele tijd ruzie met elkaar. Mijn vader is het bijna beu en zit te dreigen om hem het huis uit te schoppen. Ik heb tegen me vader gezegd dat dat dus absoluut niet werkt en mijn vader gezegd dat ik probeer om me broer uit die dip en uit zijn drugsprobleem te halen...

Ik probeer hem gewoon iedere dag weer steeds meer een beetje uit die dip te halen en positief op hem in te praten...en hem het gevoel te geven dat iedereen wel om hem geeft.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie reacties

:K:
Dat is denk ik ook het beste :)

Als je rot tegen hem gaat doen erom wordt het alleen maar erger, dan vlucht ie erin. Laat hem zien dat ie zonder die shit ook warmte kan voelen en dat het zelfs beter is en voornamelijk dat het ECHT is.

Laat zien dat het je kwetst dat ie zichzelf zo verkankert, maar niet op een manier dat je kwaad op hem wordt.

Succes... en als dat niet helpt dan sluit je hem maar een paar maanden op in zijn kamer ;)
Ik wordt zeker niet kwaad op hem...maar als ik hem dan zo zie lijden moet ik me zelf heel sterk houden om niet mee te huilen.

Ik laat hem zeker merken dat er om hem gegeven wordt en dat die warmte krijgt..maar moet er zelf ook wat aan doen...en niet gelijk flippen op me ouders en proberen om dan ook gewoon kalm te praten...

Hij ziet op dit moment gewoon alles zwart/wit en daar moet ik proberen om doorheen te prikken. Hij heeft zelf gezien bij me wat drugs met mij heeft gedaan en dat zeg ik hem ook...hij weet ergens ook dat het niet goed is ..maar denkt met drugs zijn problemen te verhelpen wat het dus eigenlijk dan juist erger maakt.

Maar bedankt Confuzer

(K)