Partyflock

nederlandse defensie tegen terrorisme

 
Forumonderwerp · 20557
-B-
Artiest Beukmanz, EmBy
Aangezien ik hier als militair (luchtmacht) ben uitgezonden voor de operatie Enduring Freedom tegen het terrorisme ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie mening over het feit dat de Nederlandse defensie hier aan mee werkt...

Vinden jullie bijvoorbeeld dat Nederland daar als bondgenoot van Amerika niet om heen kan of vinden jullie het grote onzin dat wij hier aan meedoen???
Of doen wij misschien wel te weinig???
of wij nu wel of niet meedoen,het zal voor de amerikanen niet zoveel uitmaken beukmanz.

wij stellen als strijdmacht namelijk niet zoveel voor,dus al zou onze regering de amerikanen vertellen dat we niet mee doen ( wat NOOIT zal gebeuren ) dan zal de amerikaanse president daar niet echt van wakker van liggen.

ik heb ook altijd de indruk,dat wij op internationaal gebied altijd maar een beetje voor spek en boon meespelen.
"meneer de president;de hollanders willen ook meedoen,en zijn bereid vliegtuigen te sturen".
Bush ; "is goed,zolang die junks ons maar niet in de weg lopen."
laatste aanpassing
Na de bomanslag op Bali begin ik toch wel meer naar deelname te neigen!! De Sari Club was een vaste stek voor me als ik op Bali was en nu is 'ie door die klote terroristen gewoom helemaal weggevaagd!! :X
Ik denk dat het voor NL zeker belangrijk is om hieraan mee te doen... NL is al jaren toevluchtsoord voor gespuis... Als NL eens zijn ogen durft open te doen en kijken hoeveel criminelen/extremist­en en terroristen zijn gekomen... dan valt dat totaal niet mee.

NL moet dus duidelijk haar standpunt innemen en terrorisme mee helpen uit te bannen.

Ik hoop gewoon dat OOIT men in vrede kan leven zonder dat eeuwige gezeik over afkomst/religie oid. Gewoon dom.

Wat ik ook niet snap dat die extremistische moslims niet in de gaten hebben dat je iemand niet kan dwingen zijn geloof aan te hangen :s Je bereikt alleen maar het omgekeerde hiermee...
Van die Bin Laden-types moeten wel uitgeroeid worden, maar natuurlijk is Nederland niets verplicht als bondgenoot. Er is helemaal geen echte oorlog. Bush kan dat wel leuk gaan schreeuwen, dat er oorlog is tegen terroristen, maar daar is gewoon geen sprake van. Anders kunnen wij ook in Nederland de oorlog gaan verklaren aan allerlei verkrachters en moordenaars, en dan mag het Amerikaanse leger ze voor ons opsporen. Zij zijn toch onze bondgenoten? Dan zijn ze dat verplicht, toch?
complete bull-shit.
toevallig he - dat nederland niet zo heel veel voorstelt als defensie klopt niet helemaal..
Nederland is 1 van de 5 landen van het `A-team` en dat zijn de top 5 van luchtmachten.....
of bedoel je qua grote??

eric-d - euh volgens mij snap je niet het verschil tussen criminaliteit en terrorisme..
wat jij er neer zet noem ik dus echte bullshit...als nu al-quida of een andere terroristische groepering een aanslag zou plegen in Nederland dan zouden we denk ik toch maar al te graag hulp krijgen van Amerika om de daders die wereldwijd verspreid zijn op te sporen en te berechten......

of niet??
laatste aanpassing
misschien heb ik me niet helemaal duidelijk uitgedrukt.
Die terrorristen moeten inderdaad opgeruimd worden.
Ik vind alleen de manier waarop de amerikaanse regering het aanpakt belachelijk. Of we nou wel of niet meehelpen, moet de keuze zijn van onze eigen regering. En dat we 'bondgenoot' zijn en verklaringen hebben ondertekend om elkaar in geval van oorlog te helpen, heeft niets met de beslissing te maken of we de VS helpen. Er is geen oorlog! (niet VS - terroristen dan)
En wat is de functie van de luchtmacht in dat geval dan wel (behalve mensen en pakketten droppen). Je was toch niet van plan een heel land te gaan bombaderen, omdat er een paar gekken zich schuilhouden he?
Nee, ik denk dat de VS in dit geval weinig aan het Nederlandse leger heeft. Wel heeft Nederland de taak (wat ook vast wel gedaan wordt) om onderzoek in Nederland te doen. Er zijn hier vast nog wel wat al-quida-leden aanwezig. In ieder geval zijn die er geweest. Als je die gasten wilt pakken, moet je gewoon onderzoeken gaan verrichten. En als we iemand hebben gevonden die lid is ervan, gewoon uitleveren aan de VS.
Verder kan NL weinig doen denk ik.