Partyflock

Zeker 182 doden bij aanslag op Bali

 
Forumonderwerp · 20483
In het uitgaanscentrum van Kuta Beach op het Indonesische eiland Bali zijn zeker 182 doden en ruim 300 gewonden gevallen bij een bomaanslag. Bij discotheek Sari Club ontplofte een autobom. De meeste slachtoffers komen uit het buitenland, voornamelijk uit Australie.

Er wordt een Nederlander vermist en er zijn er twee licht gewond geraakt. Onder de slachtoffers bevinden zich verder Nieuw-Zeelanders, Britten, Zweden, Fransen, Duitsers en Canadezen.

Vrijwel op het zelfde moment ging in de Balinese hoofdstad Denpasar, dichtbij het Amerikaanse consulaat, ook een bom af. Hierbij vielen geen gewonden.

Megawati
De president van Indonesie, Megawati Sukarnoputri, heeft de aanslag schandelijk genoemd. Voor haar vertrek naar Bali, beloofde ze dat de daders opgespoord zullen worden. De politiechef van Bali heeft verklaard af te treden als de verantwoordelijken van de aanslag niet binnen een maand worden gevonden.

De aanslag is de bloedigste in de recente historie van Indonesie. Uit vrees voor verdere aanslagen heeft men de veiligheidsmaatregel­en bij belangrijke energie-installaties opgevoerd. De VS waarschuwde deze week nog voor nieuwe terreur, en noemde expliciet Indonesie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt toeristen tot nader orde af om naar Bali te reizen. De Nederlanders die zich op Bali bevinden, worden dringend geadviseerd de uitgaanscentra te mijden.

Tien Nederlandse toeristen op Bali zijn vervroegd teruggekeerd naar huis. Groot-Brittannie en Belgie raden toeristen tot nader orde af om uberhaupt naar Indonesie te gaan. Ook de Verenigde Staten en Australie lieten een dergelijke waarschuwing uitgaan.
ja ik heb ook indo bloed ;)
O nee mijn ex schoonzusje Lindsay zit nu op Bali. Ga der nu meteen even bellen of alles goed is. Wist nog niet dat dir gebeurd was :cry:

Der vakantie zal nu wel verpest zijn :(
Laat je 't weten als alles goed is met haar anders zit weer de helft van PF in de stress ;)
Ik heb ook vrienden en familie op Bali wonen, die er vlakbij zitten maar met hen is alles goed...pfeww.. :-)

Zou deze aanslag iets te maken kunnen hebben met de aanstaande oorlog tussen Irak en Amerika??? er staat me iets van bij dat Indonesie de inspecties in Irak moet regelen ofzo...??!!
Ik hen net mijn broer gesproken.­ Die had haar gebeld.­
Ze is gelukkig ok en der ouders ook.­
Ze zaten er maar 3 km vandaan.­

Maar ze mogen nu niet naar huis geloof ik.­
Echt kut om te horen, heb ook nog beelden gezien op tv.... :'(
laatste aanpassing
Nou gelukkig dat met hun niets aan de hand is...­ maarja zegt alweer genoeg gaat waarschijnlijk om een aanslag van extremistische moslims
Heel morbide maar dit is een foto van mezelf, twee goede vrienden die in Kuta wonen, m'n broer en op de achtergrond twee australiche meisjes in de bewuste Sari club. Er komen daar erg veel Australiers en mensen uit Skandinavië.

­[img]http://groups.msn.com/_Secure/0KwAAAOMOrjsyH0c8U5Oz8Uw7ATuePsG2Zm7DjmEMESqHedxzPJSq0dvPvdMvbzm1lkpRg7Qchic/bali9.jpg[/img]
laatste aanpassing
Zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurd daar, zucht, tegenstrijdigheid zal er altijd zijn daarzo :(
Niet alleen daar...­ zal steeds vaker gaan gebeuren
Ja, ik had het ook over heel Indonesie in het algemeen dat er zulke aanslagen worden gepleegd!
Het moet gewoon afgelopen zijn, daar gaat een prachtig land.....:(
Lijkt me echt erg als je daar bent geweesr en dat je dit dan hoort.

Ze komt pas de 24e thuis :(
Nou daar is t tenminste lekker weer :) Zou wel willen lekker nog 10 dagen lekker bruinen :)
Nou als ik daar zou zitten zou ik echt zo snel mogelijk naar huis willen.­ Je voelt je dan toch niet meer veilig???
Ik heb net een reis naar Kuta beach op Bali geboekt voor de kerst.­ Ga nu morgen maar anuleren...­kut terroristen!
Zonde!! Kerst op Bali is echt wel (y) !! Wacht het nou eerst maar even af, zou ik zeggen...
$%!#&%&*(%&%* GORE LAFFE %$@$#@#&**!!!!
Je kon daar vette lekkere muschroom shake drinkuhhh... echt vet bizar om dit te zien! Dit verdienen die vriendelijke mensen daar in bali niet :-(
Tja al die achtelijke extremisten...­ echt ziek
Heej Chris!!! Alles goed???? Beetje veilig Hilversum uitgekomen zaterdag? En heb je je vermaakt op Thunderdome?
Ik zie net op CNN dat Amerika de Al Quaida lichtelijk beschuldigd van de aanslag...­
Danielito > Nee, ik ben geen pinda. Gewoon een Hollandse boerenlul. Er schijnen ook gewone nederlanders naar Indonesië te gaan hoor. Niet alleen pinda's ;)
Echt gruwelijk!

Ik zit op dit moment Down Under en het is echt overal in het nieuws. Beetje als 11 september. Er zijn ook Australiers omgekomen :( Vage situatie, ik ben benieuwd wat voor nieuwe spanningen dit gaat veroorzaken op het politieke vlak...
<UPDATE>

Bush stuurt FBI naar Bali voor onderzoek

De Amerikaanse president Bush heeft gisteren bekend gemaakt de bomaanslagen op Bali (Indonesië) te veroordelen als "een lafhartige daad". "De wereld moet deze wereldwijde bedreiging van terrorisme aanpakken. We moeten deze verachterlijke daad de naam geven die het verdiend: moord." Bij deze bomaanslagen kwamen 183 mensen om het leven, onder wie veel Australiërs.

De bomaanslagen geven Bush nieuwe kopzorgen over de hergroeperingen van al-Qaeda. Leden van de terroristische organisatie zijn in Afghanistan gevlucht voor Amerikaanse troepen, maar schijnen zich nu weer te groeperen.

Inmiddels is een team van de Amerikaanse federale inlichtingendienst (FBI) op reis naar Bali, om daar te helpen met het onderzoek naar de bomaanslag.

John Howard, premier van Australië, heeft Indonesië steun aangeboden om samen met andere landen het terrorisme op Indonesische bodem uit te roeien. Bali is een geliefd vakantieoord voor de Australiërs. Op het moment van de aanslag waren ongeveer 20.000 Australiërs op Bali, waarvan er nu ongeveer 200 worden vermist.

Twee Nederlanders komen uit Leiden
De twee vermiste Nederlanders komen beide uit Leiden, zo meldde een woordvoerder van het Indonesische consultaat op Bali. Tijdens de explosie waren tenminste 24 Nederlanders op het eiland, waarvan vier lichtgewond zijn geraakt. Eén daarvan zou, volgens de woordvoerder, nog in het ziekenhuis liggen.
Wij wilden dus eigenlijk naar Bali / Tuka gaan.­
Maar omdat alles net vol zat zijn we naar Sri Lanka gegaan.­
We zouden dus afgeopen dinsdag vertrokken zijn en de kans zou wel aanwezig zijn geweest dat we daar even zouden gaan stappen.­
Geluk gehad dus.­
Ben benieuwd wie er 88ter zitten.­
echt heel erg :( :cry:

gelukkig zit mn moppie veilig thuis, die is net terug van vakantie daar :)
<UPDATE>

Aanslag in disco op Bali: 187 doden
Drie bomaanslagen hebben het afgelopen weekeinde het Indonesische vakantieparadijs Bali veranderd in een horroreiland. In de badplaats Kuta vielen zeker 187 doden en ruim 300 gewonden in een volle disco ­[img]http://www.telegraaf.nl/krant/vandaag/fotos/bui.index-150x150.vpbalibomaanslag.jpg[/img]
En er beginnen nu toch steeds meer experts te menen dat de Al Qaida hier ook mee te maken heeft...Jammer dat vergelden geen zin heeft, maar je zou ze toch.... :X :X :X :X !!!!!!
<UPDATE>

Al-Qaeda achter aanslag in Bali

De Indonesische politie op Bali denkt over namen van mensen te beschikken, die mogelijk betrokken waren bij de bomaanslag van zaterdag op het eiland. Vermoed wordt dat de Indonesische moslim-extremistische groepering Jemaah Islamiyah, gelieerd aan al-Qaeda, achter de aanslag zit die aan zo'n 190 mensen het leven kostte.

Ook terrorismedeskundigen zijn wereldwijd van mening dat de aanslag het werk van het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden is. Zij denken dat de enige organisatie die zo'n professionele aanslag heeft kunnen plegen het Zuidoost-Aziatische netwerk van Al-Qaeda is.

Gunaratna

Zo meent de Singaporese terreurdeskundige Rohan Gunaratna -de schrijver van het boek Inside Al-Qaeda: Global network of Terror- dat het vrijwel zeker is dat de aanslag op Bali het stempel van Osama bin Laden draagt. Hij zegt dat het Zuid-Aziatische netwerk van Bin Laden, Jemaah Islamiah, erbij betrokken is. Volgens hem bepaalt Al-Qaeda wat Jemaah Islamiah doet. Hij is van mening dat Indonesië niet moet aarzelen deze organisatie onder leiding van Abu Bakar Bashir totaal te ontmantelen omdat dat 'de gevaarlijkste terroristische organisatie in Zuidoost-Azië is'. "Deze organisatie moet worden ontwricht, afgebroken en vernietigd", zei hij.

Bovendien moet Abu Bakar Bashir volgens hem worden gearresteerd. Volgens Gunaratna is de aanslag op Bali ook het bewijs dat Osama bin Laden niet dood is.

Tot dusver heeft overigens nog niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

<UPDATE>

De Indonesische minister van Defensie, Abdul Jalil heeft zojuist gezegd dat het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden betrokken is bij het bloedbad op Bali. Volgens Jalil wijst onderzoek in de richting van al-Qaeda.
GRRR!!!! Het is een aanval tegen de westerse wereld en alhoewel mijn verstand zegt dat wraak niets oplost begin ik toch steeds meer naar haar zoete smaak te verlangen!!! Het is gewoon aftellen totdat er een Albert Heijn of een Blokker wordt opgeblazen....de ziekte verspreidt zich.. :-(
Muh ouders zitten er een half uur van vandaan....­ Morbide gedachte....­Komt ie....­ Moest verplicht vakantie opnemen dit jaar....­ Dan maar in de zomer naar bali ipv oktober zoals elk jaar....­ Standaard gebeuren op zaterdagavond als we op bali zijn....­ Om 22:00 naar Kuta, ff macdonalds eten, timezone spelen en om 23:00 naar onze vaste tent....­ De SARI-CLUB....­ MOest het zo zijn dat ik er in Juli moest zijn en niet in oktober...­ Gegarandeerd dat ik er geweest was.....­ Maak me nu zulke zorgen om mn ouders en grootouders!!!!!! Ben benieuwd wat er gebeurd als de daad is opgeeist.....­ Denk dat er de pleuris gaat uitbreken.....­ En ik denk ook hier....­ Waar gaat het heen.....­ Bali was onaantastbaar in mijn ged88....­ Wat een kutzooi.....­
Heel herkenbare routine, wij gingen altijd eerst naar Kentucky Fried Chicken in Kuta en daarna met de taxi naar de Sari Club of Paddies.­

Ik vraag me eerlijk af of de pleuris wel zal uitbreken, ik hoop het wel maar verwacht van nederlandse kant niet veel.­ Je ziet zelf hoe de rotzooi op de Molukken op de nederlandse TV en de nederlandse kranten wordt doodgezwegen.­ Hopelijk doen de Amerikanen er wel écht iets aan, geen woorden maar daden!!
laatste aanpassing
Bung, Paddys is ook weggevaagd he.­ En van NL kan je ook weinig verwachten door de multiculturaliteit enzo/....­Praat me niet van de molukse situatie men, dat word schandelijk in de doofpot gestopt.­ Er is nog veel meer men ik stuur je wel een PB....­ maar wat ik bedoel er gaan nu al geruchten dat indo's en indonesiers al klaar staan om moskeeen binnen te stormen.....­ Ja, Hier in NL....­ Snap je waar dat toe kan leiden....­ Dan krijg je een sneeuwbaleffect men....­ Ik kan me goed vinden in jouw honger naar de zoete smaak van wraak men....­ Heel goed....­
Ja, het geeft het Moslim-geloof niet echt een goede naam..... Ik hoop dat we ons ook in Nederland weten te beheersen, want als dát uit de hand loopt dan gaat het goed uit de hand lopen!!

Paddy's dus ook... :-( :-( :-( Ik heb echt héle goede herinneringen aan Paddy's en de Sari Club. Ik heb verdomme in die tent onwijs veel vrienden gemaakt, Indonesiers, Zweden en Australiers en heb zelfs een Australische vrouw daar nog ge*** :D Ik bedenk me dat zij in Kuta woonde en ze was altijd in één van de twee te vinden...Damn!!
laatste aanpassing
Kende wat beveiligingsmensen van de Sari-Club....­ Weet zeker dat er Australiers bij zitten die ik heb leren kennen....­

Op Java zijn ze (met Bin Laden t-shirts) de straat opgegaan hoor ik net ( zit met een vriend vanuit bali te msn-en)....­

Mijn honger wordt groot!!!!!
tering, ik zie het nu op het nieuws...­dat gaat niet goed!!
Ja een maat uit mijn oude hockeyteam was net daar in het nieuws en een maat van hem is dus nog zoek
Volgens mij veel bekenden van PF'ers op Bali, want mijn schoonouders zitten in een hotel achter de straat van de aanslag.­
Hopelijk krijgt Indonesië nu wat meer aandacht van de media. Als er één volk is dat verweven is met de Nederlandse cultuur dan is het wel Indonesië. Er zijn zóveel Indo's, halve Indo's en Molukkers in Nederland die allemaal een goede bijdrage aan Nederland hebben geleverd want wie heeft er nou nog nooit Bami, Nasi of Saté gegeten???!! :S Weet je dat de het woord "Frikandel" bijvoorbeeld Indonesisch is?? Of dat de Indo's de elektrische gitaar in Nederland hebben geïntroduceerd??!! (y)

Ook in de dance-scene hebben Indo's een ruime bijdrage geleverd, hehe!! Sorry, ik laat me even gaan...heerlijk!! ;-)
laatste aanpassing
Ik kreeg vette koude rillingen!!

Ik heb in die straat geslapen :S, het is dan wel 4 jaar geleden, maar geeft je toch een raar gevoel. Ik ga in februari naar Thailand, hoop niet dat het door gaat met van die aanslagen daar in azie.
Ja dat is echt heel erg.
En het blijft maar doorgaan en doorgaan :C :S
Mijn ouders zaten die zelfde dag dat de aanslag gepleegd werd in Kuta!!!
Ze zijn 2 uur voor dat het gebeurde met het vliegtuig terug naar Nederland gevlogen.­
Ben blij dat ze nu weer veilig thuis zijn!!!
ik stond 2 maanden geleden nog in de paddy´s
te dansen....­samen met indo4life>melati<...­
echt vet vaag....­ik geloofde t ook niet toen
ik t voor t eerst hoorde.­
waarschijnlijk dat ik volgend jaar niet naar
bali ga..­!! klotehhh!!! ik hoop dat ze
de daders oppakken en gaan martelen!!
deze daders hebben zich niet zelf opgeblazen dus hopelijk krijgen we nog een kans om ze de bak in te zien draaien en onderlegt worden aan de Indonesische manier van gerechtigheid plegen. Dus niet bijvoorbeeld die lui in een lekker verwarmde cel met TV een hongerstakinkje laten houden om zo maar niets te hoeven zeggen ;-)

Op de pijnbank!!!!! Gerechtigheid, motherfuckers!!!!!! :X
<UPDATE>

Luchtmachtofficier bekent bomaanslag Bali


In Indonesië is een voormalig luchtmachtofficier opgepakt op verdenking van de bomaanslag afgelopen zaterdag op het eiland Bali. De man heeft inmiddels bekend dat hij de bomaanslag heeft gepleegd. Bij de bomaanslag zijn meer dan 180 mensen om het leven gekomen. Dit is vandaag bekendgemaakt door de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van berichten uit de Indonesische veiligheidsdienst.

De man verklaarde geschokt te zijn dat er zoveel mensen waren omgekomen en heeft zijn excuses aangeboden. Van wie hij de opdracht heeft gekregen voor de bomaanslag is nog niet bekend.

De man heeft geleerd om te gaan met explosieven in het Indonesische leger, daar is hij echter na wangedrag uit ontslagen.
laatste aanpassing
Hmmm...op de één of andere manier kan ik dit heel moeilijk geloven...Er worden daar te snel en te makkelijk mogelijke daders opgepakt :S
ach ja, maar dan zitten ze gevangenen..­ dan kopen ze zichzelf toch weer deruit..­ zo corrupt is het daaro..­
'Bin Laden betaalde
explosieven Bali'

LONDEN/JAKARTA - Osama bin Laden heeft de explosieven betaald waarmee de bloedige aanslagen op Bali zijn gepleegd. Het bommateriaal is door leden van de militante Jemaah Islamiyah gekocht van sympathisanten binnen de Indonesische strijdkrachten. Dat meldt de Britse Sunday Times, die zegt inzage te hebben gehad in een geheim Amerikaans document.

Uit het document zou blijken dat er 74.000 dollar is betaald voor de aanschaf van de explosieven. De financier was ene Abu Abdullah Emirati, volgens de krant een pseudoniem van Bin Laden.

De informatie is afkomstig van Omar al-Faruq. Deze 'gezant' van Bin Laden in het zuidoosten van Azië werd in juni gearresteerd in Indonesië en vervolgens overgedragen aan de Amerikanen. Eerder werd al bekend dat Faruq de CIA heeft verteld van voorbereidingen van aanslagen op onder anderen de huidige president van Indonesië, Megawati. Hierbij zou Jemaah Islamiyah onder de vermeende leiderschap van Abu Bakar Bashir zijn betrokken.

Bashir ligt momenteel in een ziekenhuis in de Javaanse stad Solo. Hij had zich zaterdag moeten melden in Jakarta voor een politieverhoor over mogelijke betrokkenheid bij aanslagen op christelijke kerken in 2000. De politie heeft Bashir in het hospitaal onder arrest geplaatst. De VS en Australië wezen de moslimgeestelijke, verklaard fan van Osama bin Laden, vrijwel direct aan als hoofdverdachte.

Bashir en zijn organisatie strijden volgens terrorisme-experts voor de oprichting van een moslimstaat die Indonesië, Singapore, Maleisië en een deel van de Filipijnen omvat. Het uiteindelijk doel zou een islamitische hegemonie over de gehele wereld zijn. Bashir ontkent elke betrokkenheid bij Jemaah Islamiyah, die volgens hem niet eens bestaat.

Volgens de Indonesische politie zijn de aanslagen in Kuta Beach gepleegd met drie bommen. Een was geplaatst binnen de muren van disco Padi en twee buiten de Sari Club. De explosieven kostten aan 187 mensen het leven, vooral buitenlandse toeristen.


:X Die vieze geitenneuker van een Bin Laden!! :X
laatste aanpassing
Het is echt TE erg...­ damn geloof en ras maakt mij allemaal niet uit.­

Maar ik krijg dus echt wel het id, dat moslims opzettelijk een HAAT willen creeeren bij westerse mensen tegen deze personen zodat zij weer rede hebben om oorlog te voeren
Ja, het is echt aftellen.­ Bah!! Je blijft hopen dat praten de oplossing zal zijn maar als er maar constant vanaf de kant van de terroristen (ik noem ze express niet de Moslims) tegen de westerse wereld levens opgeeisd worden dan is voor mij nu snel de maat vol.­
laatste aanpassing
Ik hoorde vandaag dat de zus en haar vriend van een gozer uit Abbekerk (heb ik jaren gewoont) precies rond het tijdstip van die aanslag in Bali waren. Ze hadden ingecheckt in een hotel, hadden hun koffers op hun kamer gezet en zijn toen ergens heen gegaan, waarschijnlijk die discotheek. Maar sinds ze uit dat hotel waren gegaan is er niks meer van hun vernomen. Ze zijn dus waarschijnlijk ook omgekomen... :S