Partyflock

Siemens leverde Irak kernbom onderdelen

 
Forumonderwerp · 19939
De Duitse elektronicagigant Siemens AG heeft een bepaald soort stroomonderbrekers geleverd aan Irak, waarvan deskundigen zeggen dat ze gebruikt kunnen worden in een kernbom. Het bedrijf leverde ze in 1998 en 1999. Dat meldde maandag de Duitse tv-zender ARD.

Elf jaar geleden vonden, volgens de ARD, VN-wapeninspecteurs al veertig van zulke schakelaars op verdachte locaties in Irak. Ook deze waren gemaakt door Siemens en door het Franse Thomson CSF. De zender stelt dat deskundigen van het internationaal atoomagentschap (IAEA) in Wenen en uit de VS concluderen dat de onderdelen gebruikt kunnen worden om een bom af te laten gaan. Een deskundige, Gary Milhollin van een Amerikaans project voor controle van nucleaire wapens, zegt dat het nieuwste ontwerp van een Iraakse kernbom maar een schakelaar nodig heeft om het ding af te laten gaan.

Siemens bevestigt de verkoop, maar verklaart tegenover de ARD dat de onderdelen uitsluitend worden gebruikt voor niersteenvergruizers­, onder meer in Irak, en dat een Iraaks bedrijf die niersteenvergruizers regelmatig inspecteert en onderhoudt. Maar volgens Milhollin kan Siemens nooit zeker weten of iemand de schakelaars er niet uithaalt om ze later weer terug te plaatsen.

Een Siemens-woordvoerder zegt dat het bedrijf een schoon geweten heeft "zowel politiek, zakelijk als moreel". Een Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden toonde zich geschokt. "Wat is er aan de hand met de bedrijfscultuur bij Siemens en met de Duitse exportcontroleurs die dit toestaan?", vraagt hij zich af.
dus...? :/
dus amerika gaat naast irak ook duitsland aanvallen
Hehe nee ;) maar wel slordig van Siemens...
Waarom slordig?
Als Irak bijvoorbeeld kabeltjes bij iemand besteld, moet je die dan ook maar niet leveren omdat ze misschien voor een kernbom gebruikt worden? Die kunnen in duizende heel onschuldige dingen verwerkt worden.
Kom nou zeg!
laatste aanpassing
Tja als je t zo bekijkt! Maar alles is te koop voor geld, dus...... daar kun je echt nie van op aan hoor! Tegenwoordig iig niet meer!
waarom slordig?
Die amerikanen moet niet zo lopen te zeiken.
Moet jij eens raden wie de meeste wapen-onderdelen aan Irak hebben gegeven..........jui­st..........de Amerikanen hebben Irak wapens gegeven om zich te verdedigen tegen Iran...MWHA...die wapens worden nu tegen de amerikanen gebruikt
Gaan ze een beetje lopen zeiken op Siemans.....Amerika is 1 groot kutjesvolk.....
laatste aanpassing
Das ook waar Timmy... dat vind ik dus ook hypocriet van de VS.

Maar ik zou dus gewoon niets aan mijn vijanden verkopen wat ooit tegen mij zou gebruikt kunnen worden. Dat is gewoon dom. En het gaat hier ook niet om simpele kabeltjes maar toch om meer geavanceerde electronica onderdelen... dat denk je toch wel meer dan 1 keer na :s
en dat een IRAAKS bedrijf die niersteenvergruizers regelmatig inspecteert en onderhoudt.

lekker betrouwbaar hoor....