Partyflock

Prins Claus Overleden

 
Forumonderwerp · 19817
ik ziet het net in het nieuws !

hij is om precies te zijn om 19:00 overleden.­
laatste aanpassing
Alexander, niet om het één of ander hoor, maar als je niet weet dat iemand als Claus een voorkeursbehandeling genoot, dan heb je best wel onder een steen gelegen de laatste 10 jaar.

En b.t.w., je ziet toch dat iedereen het ineens over zijn 'geweldige' humor heeft? De man doet in labiele toestand een informeel woordje... nou nou, heb me afgevraagd waarom deze man geen caberetier is geworden..:S
En once again staat de hele krant vol met die onzin, kan de T.V. het over niets anders hebben en wordt het echte nieuws lekker verzwegen of verdraaid. Ik heb geen boodschap aan hetgeen ze momenteel uitzenden en wil gewoon keihard ongenuanceerd en niet-verdraaid nieuws horen. Zijn gewoon je reinste censuur-praktijken wat zich momenteel afspeelt. Voor de overheid komen dit soort zaken als geroepen, het haalt namelijk de aandacht af van de zaken die de overheid verkeerd doet en heel Nederland loopt er als makke schapen achteraan.

Heel Nederland leest de dingen die nu in de krant staan graag, weten ze eindelijk wie Claus is. Nooit, maar dan ook echt NOOIT, heeft iedereen zich geinteresseerd in die man; waarom dan nu ineens wel??? Nee, ik kots op het gedrag!
2 Prhyme,het word nu toch te gortig hoor.
Dit is iemand van het koningshuis die bij duizenden geliefd was.
Nederland reageert heel koeltjes en de t.v doet weer datgene wat van hem verwacht word.

Verder is er nog een protocol en dat word deze dagen gevolgd.

Er is niets overdreven aan de rouw om deze man.

Misschien nu voor jou tjd om dat stapje terug te doen,die ik ook moest doen toen een Heer Fortuyn ,die zichzelf het ministerschap had toebedeeld een onfortuinlijke dood stierf.

De beelden van at your service en de intervieuws werden ook ongevraagd op je afgevuurd en iedereen gedroeg zich ook alsof ze de man persoonlijk kenden en daar iedere zondag thee dronken.

Zijn familie heeft de mens overspoeld door dagenlang t.v met afscheid hier en daar en zus en zo.
Tot in Juli toe.
Moesten ze die stakker nog eens opgraven en nog een toegift laten geven.

Jullie hebben P.Fortyun ook een paar keer flink van leer horen trekken en nu word er gesproken over de hitlerjugend van Claus.
Hadden vriendjes kunnen zijn:)

En de humor die Claus bezat is voor menigeen die hem langer heeft mogen volgen,wat duidelijker als jullie die hem alleen maar hebben gezien,getekend en misvormd door die ziekte van Parkinson.


Maar als laatste ook nu geld weer:laat een ieder in zijn waarde,en als jullie een volksfeest mogen organiseren om de dood en uitvaarten van P.Fortuyn,laat ons -degene die daar prijs op stellen-ook op een waardige manier afscheid nemen van een man die veel voor ons land betekend heeeft,weliswaar op de achtergrond,maar meer dan jullie denken.

Ik heb gekotst op het heilig verklaren en het gezeul met het lijk van Pim,kots jij dan nu maar een paar dagen op de uitvaart van Claus.

Leen een paar goede boeken in de bibliotheek,want er zullen nog meer misselijke dagen voor je komen.
Juliana en Bernard zijn ook zo goed als dood en daar liggen nog veel langere reportages voor klaar:D
2 Phryme, ik 10 jaar onder een steen gelegen... lekkere opmerking... maar buiten dat. Wat ik al zei ik weet niet of het wel of niet waar is. Heb er geen bewijzen van ;)
En al zou die het hebben gehad is het niet een beetje logisch dat iemand van het koningshuis een voorkeursbehandeling krijgt... tuurlijk een mens is een mens kan je zeggen. Maar sommigen betekenen toch net wat meer voor de rest van de samenleveving dan anderen ;) En zo gaat het met alles.

En wat is er mis met zijn humor... die man is naar mijn id, droog en heeft lef. Hij bracht zeker iets verfrissends in het koningshuis en liet duidelijk blijken dat men zich juist menselijk moest opstellen...

En once again staat de hele krant vol met die onzin, kan de T.­V.­ het over niets anders hebben en wordt het echte nieuws lekker verzwegen of verdraaid.­ Ik heb geen boodschap aan hetgeen ze momenteel uitzenden en wil gewoon keihard ongenuanceerd en niet-verdraaid nieuws horen.­ Zijn gewoon je reinste censuur-praktijken wat zich momenteel afspeelt.­ Voor de overheid komen dit soort zaken als geroepen, het haalt namelijk de aandacht af van de zaken die de overheid verkeerd doet en heel Nederland loopt er als makke schapen achteraan

Onzin??? en waarom moet het nieuws het over iets anders hebben??? dit is toch JUIST belangrijk nieuws. En wat heb je het nou over dat ander nieuws opeens verdraaid of verzwegen zou worden... mooie conspiracy gedachtes opeens ;) beetje paranoid?

En het gaat zo toch altijd met alles en iedereen... als iets er niet meer, dan focussen mensen hun aandacht er pas op. En ga nou niet zeggen dat jij dat niet doet, want iedereen doet dat wel met iets in zijn leven.
gabber mamma 8 oktober 2002 10:25
2 Prhyme,het word nu toch te gortig hoor.­
Dit is iemand van het koningshuis die bij duizenden geliefd was.­
Nederland reageert heel koeltjes en de t.­v doet weer datgene wat van hem verwacht word.­

Kijk, waar het mij om gaat, is dat het gros in Nederland weinig tot niets met hem te maken heeft en serieus achter alles aanloopt wat hem/haar voorgespiegeld wordt. Van mensen op iets hogere leeftijd, d.w.z. de mensen die hem in 'normale' toestand en bewust hebben meegemaakt, daar kan ik me meer in vinden. Ik kan er in ieder geval inkomen dat Claus iemand geraakt kan hebben op een bepaalde manier, maar ga ervan uit dat deze mensen zich dan ook op een bepaalde manier hebben geinteresseerd in Claus en dat betekent dus niet alleen nu. Als je het daadwerkelijk zo erg vindt dat deze man gestorven is, dan heb je m.i. ook Claus in de laatste jaren gevolgd moeten hebben, iets wat menigeen dus NIET gedaan heeft (veruit het overgrote deel dus). Waarom dan ineens zo'n ophef door haast de complete Nederlandse bevolking?

Verder is er nog een protocol en dat word deze dagen gevolgd.­

Tsja, een protocol. Ik ben wel iemand die heel kritisch is en bepaalde protocollen kan ik me in principe in vinden. Desalniettemin durf ik ook heel snel en gemakkelijk mijn twijfels uit te spreken m.b.t. dit soort zaken. Is een protcool als deze wel van deze tijd? Moet het allemaal zo uitgebreid, zeker gezien de gehele gang van zaken? Is de beste man wel daadwerkelijk zo belangrijk geweest voor de Nederlandse burger? Wordt het gehele plaatje niet florisanter gemaakt dan het in werkelijkheid is?... ENZOVOORT!

Ik durf te stellen dat 80% sowieso van de mensen die nu achter alles aanlopen, dat die zich in de verste verte niet hebben geinteresseerd in die man en dat een dergelijk protocol dus in deze niet van toepassing dient te zijn. Maar dat is MIJN mening hè?!;)

Er is niets overdreven aan de rouw om deze man.­

Hierin verschillen we dus van mening... Kijk, voor bekenden, 'insiders', aanverwanten, enz enz, is het niet overdreven, maar zeker voor mensen die verder niets met hem te maken hadden wel. Een voorbeeld hiervan is Partyflock. Gezien de leeftijden van iedereen en de weinige woorden die er onder de jeugd over Claus gerept werden de laatste jaren, dan is het gewoon niet anders als 'vee-gedrag'...

Misschien nu voor jou tjd om dat stapje terug te doen,die ik ook moest doen toen een Heer Fortuyn ,die zichzelf het ministerschap had toebedeeld een onfortuinlijke dood stierf.­

Kan wel zijn, het zijn wel 2 verschillende situaties. Dat wil niet zeggen dat ik het gedrag van Nederlanders toen correct vond, nee integendeel, ze begrepen de essentie niet van hetgeen dat geschiedde. Het ging mij toen om de consequenties die het met zich meebracht en niet zo zeer om de dood van de man zelf. Waar 'haast' heel Nederland toen liep te grinnen en snikken om Fortuyn zelf, daar waren mijn gedachten alleen bij de politieke consequenties en maatschappelijke domper.
M.b.t. dit onderwerp ben ik van mening dat de Nederlandse burger zijn/haar ogen wel eens mag openen en zichzelf niet blindstaart op alles wat voorgeschoteld wordt; het is gewoon misselijk makend hoe 'onwetenden' lekker achter alles aanlopen. Wat dit soort zaken betreft is het Nederlandse volk eigenlijk gewoon dom hoor, lekker nonchalant, naief en kortzichtig loopt men achter de feiten aan.... waar zijn de verruimende, vooruitstrevende en anticiperende gedachten van mensen?? Ik trek ondetussen sterk mijn twijfels, is Nederland wel zo slim als men zichzelf voorspiegeld? Nee dus....

De beelden van at your service en de intervieuws werden ook ongevraagd op je afgevuurd en iedereen gedroeg zich ook alsof ze de man persoonlijk kenden en daar iedere zondag thee dronken.­

Precies... en ondertussen bleef men daar lekker op doorgaan, maar alles wat een dergelijke situatie teweeg brengt, m.a.w. hetgeen het meest belangrijk is, laat men achterwege. Precies wat ik bedoel dus. Vind het helemaal niet erg hoor, als mensen sommige dingen willen voorhouden, maar val mij er niet mee lastig. Ik wil een keuze hebben... realiteit!

Jullie hebben P.­Fortyun ook een paar keer flink van leer horen trekken en nu word er gesproken over de hitlerjugend van Claus.­
Hadden vriendjes kunnen zijn

Mij hoor je ook totaal niet over dat soort zaken. Het gaat me in deze ook niet om dergelijke details, het gaat me om meer, VEEL MEER! Ik ben die Nederlandse mentaliteit redelijk spuugzat. Kan me er soms om doodlachen haast, zo triest als het eigenlijk is.. worden mensen dan nooit wakker ofzo?
Een zelfde verhaal is de media in Nederland, kan ook veel over gezegd worden. Ze doen hun werk goed, heel goed en ondetussen is heel Nederland blind en volgt en inhaleert precies wat zij willen.

En de humor die Claus bezat is voor menigeen die hem langer heeft mogen volgen,wat duidelijker als jullie die hem alleen maar hebben gezien,getekend en misvormd door die ziekte van Parkinson.­

Is ook weer zo'n detail. Gaat iedereen nu om hem rouwen omdat hij enigszins humor had? Ken nog wel een groot aantal mensen die hier meer van bezitten hoor, maar dan is zo'n punt toch ook niet belangrijk genoeg om heel Nederland op de been te krijgen? Kom op, dan mist iedereen compleet het punt hoor!


Maar als laatste ook nu geld weer:laat een ieder in zijn waarde,en als jullie een volksfeest mogen organiseren om de dood en uitvaarten van P.­Fortuyn,laat ons -degene die daar prijs op stellen-ook op een waardige manier afscheid nemen van een man die veel voor ons land betekend heeeft,weliswaar op de achtergrond,maar meer dan jullie denken.­

Ik laat iedereen in zijn waarde, maar ik laat me niet de wetten zomaar voorschrijven. Allicht rijkt mijn gedachtengang dan iets verder dan de gemiddelde Nederlander, zou kunnen.... Daarom laat ik ook altijd van mij spreken en daarin kan niemand me tegenhouden. Allicht komt dat dan wat zeikerig over continu, maar zo is het niet bedoeld. Ik ben gewoon kritisch, eigenzinnig en vooruitdenken en uiteraard gaat dat altijd gepaard met een bepaalde afkeer tegen sommige zaken, heeft verder niets met Claus te maken, maar met de grote lijnen.. en zo moet dat dan ook gezien worden.

Ik heb gekotst op het heilig verklaren en het gezeul met het lijk van Pim,kots jij dan nu maar een paar dagen op de uitvaart van Claus.­

Ik heb toen gekotst en ben bang dat ik nu weer niets kan binnenhouden...:S

Leen een paar goede boeken in de bibliotheek,want er zullen nog meer misselijke dagen voor je komen.­
Juliana en Bernard zijn ook zo goed als dood en daar liggen nog veel langere reportages voor klaar

Ik bereid me wel vast voor. Komen er binnenkort nog goede films uit? :)
Draaien zat goede films in de bioscoop ;)
Alexander, ik kom er nog op terug.. moet me nu gaan klaarmaken voor de studie... maar maak je borst maar nat...:P:D;)
2 Prhyme,kijk dit is heel wat genuanceerder en mijn haren zijn weer gaan liggen.
Ik ben het op veel punten met je eens,maar het is nu niet echt de tijd om over de functie van het koninghuis te beginnen,want die mogen ze zo opheffen van mij.

Maar we kunnen er niet aan voorbij,dat nederland vergrijst en er nog heel veel mensen koningsgezind zijn.
En zolang er een monarchie is zullen de regels gehandhaafd worden,die zo`n monarchie meebrengt.

Neem de trouwerij_miljoenenp­laatje-van Alexander.
En het moment van de tranen...ontroerend hoor...:)

Er trouwen er honderden op een dag en er zullen er velen janken.

Ik waardeer het alleen heel erg,dat deze Koningin een wwardigheid heeft en in acht neemt en wars is van alle publiciteit.
Het is wederom schandalig dat als de man thuis gebracht word de media de camera`s op de ramen van de auto`s zet om wat emoties op te vangen.

Om ieder journaal te vertellen of er nog een nieuwe bos bloemen is gebracht en bij het huis de volle schijnwerpers aan te zetten of ze misschien een tegen een boom pratende irene zien staan%)

maar alles verloopt waardig en kalm en ik denk zelfs dinsdag als er een man,vader en opa ten grave word gedragen zeer emotioneel.

Ik snap ook niet waarom er sommige zijn met een profielpic van die man.
Snap het oprecht niet.

Maar laat een ieder zijn manier.
Ben wel blij dat niet iedereen gilt dat ze geen vrije dag krijgen ofzo en walg van de hoteleigenaars die duizenden euro`s bieden aan de t.v zenders voor een stukje raam.

Maar goed,einde verhaal.
Prhyme 8 oktober 2002 11:15
Alexander, ...­ maar maak je borst maar nat...­

Zou je wel willen he :p viezerik :D
Prhympje-moppie, je hebt het zelf al door he, watt je ook zegt, er volgt altijd een reactie. Zolang je niet als een mak schaap doet wat van je verwacht wordt krijg je commentaar, zeker op PF. Zo gezellig hier de laatste tijd, als je je mening uit moet je tampons gaan verwisselen. Als je vervolgens opnzin gaat posten in een Onzin&Humor-forum moet je serieus doen en als je dan besluit een keertje mee te lopen krijg je te horen dat je geen eigen mening hebt.

Meneer Godfather brult maar een eind raak, respect voor de doden zegt ie, beetje respect voor wat een ander vind mag ook wel hoor! Ik geef alleen mn mening, is dat verboden?

Alexander, waarom jij je nou weer pesroonlijk voelt aangevallen begrijp ik o0ok niet, een ieder moet maar eens bij zichzelf nagaan wat ik bedoel. Als jij idd nauw betrokken bent geweest bij het koningshuis en Claus, kan ik me voorstellen dat dit je raakt (al kan het natuurlijk nooit als een enorme shock aankomen want die gozer was al jaren doodziek, bovendien was ie 76, aardig respectabele leeftijd lijkt me).

Maar het is dus echt wel een feit dat mensne die een half jaar geleden nog grappen maakten over Claus de Marionet en dat ie zich maar beter aan zn stropdas had kunnen verhangen (ja, klinkt hard nu he, nu ineens wel! :kots:) nu maar wat meelullen met de rest en het ineens verschrikkelijk erg vinden, althans doen alsof, omdat dat van ze verwacht wordt. Man ik hoor een vriendin gisteren nog zeggen, toch erg he, voor zo'n man, het was zo'n goeie man en hij had zo'n humor, toch erg, dat hij nu niet meer kan regeren....

Dat bedoel ik. Gene flauw idee wat de functie van Cl;aus was, zomaar wat roepen. Mag ik dat hypocriet vinden? Scheer ik daarmee IEDEREEN over een kam?

Zou fijn zijn als SOMMIGEN van jullie PF'ers eerst eens een keertje lezen wat er bedoeld word voor er automatisch weer totaal respectloos heen en weer wordt gebruld!

En sorry, ik ga effe mn tampon verwisselen, ben wel toe aan wat vaginale stimulatie na al dit gezever!
Hey Wackie mijn fout dat ik mij aangevallen voel... maar ik nam het ook in het algemeen op... nu vertel je het allemaal op een veel rustigere toon en komt alles ook veel aanmerkerlijker over ;)

En jah je hebt gelijk als je op PF je mening geef wordt jegelijk van 1000 kanten aangevallen en krijg je alles naar je hoofd geslingerd en vervolgens als je het eens bent met anderen, dan ben je weer een meeloper...

Het is ook nooit goed he mensen ;)

ps: heb je nog wat tampons over :D
laatste aanpassing
Prhyme.....­ik ben het 1000% eens met wat je hier schrijft.­ Laat ik effe een tip geven:.......­ga vandaag alvast naar de videotheek een dvd-tje of 10 inslaan want ik denk dat het daar de komende dagen wel storm gaat lopen.­
Ag, ik vind het geen ramp ofzo.­

Ik kende hem niet in het echt en ook al was het misschien een leuke man, verdriet heb ik er zeker niet om.­

Voor de nabestaanden is het zeker erg en daar heb ik ook wel respect voor.­
Tja ik vind het niet zo heel erg leuk hoor van claus dat ie zondag is overleden, hij had beter tot morgen kunnen wachten, want ik zou vandaag een vrije dag hebben ivm alkmaars ontzet, maarja dat ging niet door, dus mijn vrije dag ook niet :'(
Alexander, ik zei dat ik er even op terug zou komen.. bij deze:

Alexander 8 oktober 2002 10:40
2 Phryme, ik 10 jaar onder een steen gelegen...­ lekkere opmerking...­ maar buiten dat.­ Wat ik al zei ik weet niet of het wel of niet waar is.­ Heb er geen bewijzen van
En al zou die het hebben gehad is het niet een beetje logisch dat iemand van het koningshuis een voorkeursbehandeling krijgt...­ tuurlijk een mens is een mens kan je zeggen.­ Maar sommigen betekenen toch net wat meer voor de rest van de samenleveving dan anderen En zo gaat het met alles.­

Is het niet zo dat, ja het koningshuis ook en tevens conform de wetten, iedereen gelijk is en zijn we ook niet zo 'euforisch' over onze moderne samenleving die iedereen gelijk zou moeten behandelen? Lekker voorbeeld zou je zeggen dan toch?
Waarom zou iemand van het koningshuis een voorkeursbehandeling moeten genieten? Zoals je zelf al zegt: een mens is een mens. Wij kiezen er niet voor om deze adelen in het koningshuis aan te stellen, laat staan dat we ervoor kiezen dat zij een dergelijke behandeling krijgen. Dus zij bepalen dat? Lekker dan!
En of Claus nou zoveel meer betekende voor de gemiddelde mens... ach, mijn moeder betekent 100-den malen meer voor me en ik zou iemand van he koningshuis persoonlijk uit de operatiekamer vandaan trekken mocht het zo zijn, dat een koninklijklid voorrang krijgt en mijn moeder bijvoorbeeld met een spoedoperatie opgenomen diende te worden maar moest wachten.
Het lijkt mij dat er niemand is die Claus voorrang zou geven als een naaste daarvoor langer moet wachten. Kom op nou zeg, waarom zou iemand hoger geacht worden dan een ander? Zo leven we toch niet met elkaar?

En aangezien Nederland al een hele tijd weinig meer aan die man had, vind ik het een beetje jammer dat anderen wel aan de kant worden gezet en hij niet; mensen waar nederland meer aan zou hebben konden lekker WEL wachten.

En wat is er mis met zijn humor...­ die man is naar mijn id, droog en heeft lef.­ Hij bracht zeker iets verfrissends in het koningshuis en liet duidelijk blijken dat men zich juist menselijk moest opstellen...­

Niets mis met humor, maar nogmaals, moet dat de reden zijn waarom iemand veel betekent voor anderen? Een beetje humor is toch geen aanleiding om complete kranten dag-in dag-uit alle kranten vol te schrjven? En dan nog eens veel ander nieuws daarnaast vergeten....
Als Claus vond dat men zich menselijk moet opstellen, dan had hij JUIST de eerste moeten zijn om een daad bij het woord te voegen en dus niet in moeten gaan op een voorkeursbehandeling... Maar ja, het is ook zo gemakkelijk om belastingscenten te verbruiken voor de overheid e.d. Een normale Nederlander met een arbeidsongeschiktheids uitkering krijgt toch niet hetzelfde als wat Claus kreeg?

Onzin??? en waarom moet het nieuws het over iets anders hebben??? dit is toch JUIST belangrijk nieuws.­ En wat heb je het nou over dat ander nieuws opeens verdraaid of verzwegen zou worden...­ mooie conspiracy gedachtes opeens beetje paranoid?

Kijk, jij vind het allicht belangrijk om in de krant haast niet anders te lezen als dingen over Claus, maar ik niet. Wat kan mij het nou verrekken hoe de stoet gaat rijden en welke omvormingen er gedaan moeten worden voor die route? Het is toch niet normaal meer? Tijdens een dergelijke gebeurtenis wil ik tegenwoordig al niet eens meer een krant lezen.

Overigens weet ik aardig wat m.b.t. de praktijken die door media en overheid worden uitgehaald.. iedereen in Nederland gaat ervan uit (niet IEDEREEN uiteraard) dat er geen censuur is in de Nederlandse media, maar dat is wel degelijk het geval. Ook worden in de media precies de dingen verdraaid zoals men ze wil lezen... dit gebeurt vooral vaak bij senstatie 'getinte' verhalen.. hot issues, dat soort zaken. Voetbalsupporters zijn hier vaak de dupe van, maar ook bijv. bij allochtonen. Het is echt niet te filmen in hoeverre de Nederlandse burger soms gemanipuleerd wordt en maar een zeer klein deel van nederland is zich er echt van bewust.
Je kunt denken dat ik paranoia ben, maar ik kan je meegeven dat dit zeker niet het geval is..;)

En het gaat zo toch altijd met alles en iedereen...­ als iets er niet meer, dan focussen mensen hun aandacht er pas op.­ En ga nou niet zeggen dat jij dat niet doet, want iedereen doet dat wel met iets in zijn leven.­

Uiteraard, je kunt niet overal op gefocussed zijn in het leven. Als jij tracht te letten op echt alles wat er daadwerkelijk gebeurt, nou, denk dat je met 1 minuut wel door gaat hebben dat het niet kan.. met een beetje nadenken direct.
Er zijn alleen wel grote verschillen tussen de diverse Nederlanders alhier. Zoals gezegd zijn vele Nederlanders niet echt bij de tijd en hebben ze karakteristische eigenschappen als nonchalance, kortichtigheid en naieviteit... kan ik niets aan veranderen. Ze kunnen wel hun ogen openen en eens wat meer gaan nadenken..:)
wackiejacky 8 oktober 2002 14:42
Prhympje-moppie, je hebt het zelf al door he, watt je ook zegt, er volgt altijd een reactie

Vind ik helemaal niet erg hoor schat;) Ik ga een goede discussie nooit uit de weg en hoop dat anderen dat ook inzien.
Mij krijg je eerder pissig door off-toppic te reageren, totaal uit de context te plaatsen, kortzichtig of gemanipuleerd te reageren. Ook zie ik graag de basiseigenschappen voor een goede discussie terug, waarin voornamelijk goede onderbouwing een feit is...:)
Daar beleef ik persoonlijk meer lol aan, dan de vele nietszeggende reply's in threads hier op het forum (niet per definitie deze, want er zijn ontelbare fora natuurlijk)...
ach, je doet het zeg maar even tussen je schoolwerk door en thuis hoef ik niet te rekenen op enig niveau helaas....

Nu niet direct gaan denken dat ik geen sociaal leven heb, want ook daaraan maak ik me teveel schuldig..:D
Stop-p, ben direct n.a.v. jouw advies naar de videotheek gerend, maar die was voor de komende week gesloten i.v.m. het overlijden van Claus.... Wat een kutweek ga ik krijgen zeg..:D
natuurlijk absoluut niet leuk het overlijden van Claus en ook mijn medeleven gaat uit naar de familie.­

waar ik me enigzins wel over verbaast heb en dat zie ik hier niet (zo snel) terug in dit topic, is dat heel Delft nu wordt omgebouwd!! Lantaarnpalen worden eruit gehaald, wegen worden helemaal opnieuw aangelegd.­ Vind dit toch allemaal iets te veel van het goede.­
Oh jah, nog ee kleine iets wat me vanmiddag in de trein opviel toen mijn oog viel op de Metro (de krant Metro red.­)

Er werd beweerd dat Trixie over een jaar of 5 de kroon zou afstaan aan Willem.­ Velen zouden speculeren dat het al op een veel kortere termijn zou geschieden i.­v.­m.­ het niet kunnen funcioneren van Bea zonder haar Claus.­ Claus zou haar continu bijstaan met raad en een groot aandeel hebben in beslissingen van de Koningin.­ Zonder Claus zou zij hier totaal niet capabel toe zijn, want hij zou degene zijn geweest met het vernuft en de wijsheid.­

Nou nou nou, weer een teken van complete domheid in Nederland.­ Tis of aan de ene of aan de andere kant.­
Is de krant nou zo dom om zoiets te beweren, te achterhalen en te publiceren? Of is het koningshuis en de Nederlandse overheid zo achterlijk? Mocht het 2e het geval zijn, dan adviseer ik om eens te kijken naar de 'knappe' koppen in Nederland of zelfs daarbuiten.­ Er is toch wel iemand die als adviseur kan optreden bij bepaalde beslissingen? Sterker nog, ik zou willen dat op ieder gebied grote aantallen adviseurs van kracht zijn....­
M.­i.­ is dit dus niet het geval, want ik ga ervan uit dat Bea niet elke dag bij een zieke Claus kwam vragen om beslissingen te nemen die het gehele land en ver daarbuiten aangaan.­
El-G, als je heel goed had gekeken, dan had je gezien dat ik het kort had aangehaald..;)
Om nu die paarden met hun smoelwerk op de palen te laten lopen,of de koets weg te laten zakken%)en de kist te laten overhellen,of al die paarden om de palen heengedraaid in de knoop te laten komen...Nee,joh...:)

En het mocht toch weleens gebeuren hoor,heb me al drie keer verzwikt daar ,het is echt geen lopen.
Denk dat de burgers blij zijn dat het nu allemaal wel snel kan...lekker meegenomen:D
2 gabbermamma: dan neemt men toch een andere route? of denk ik nou te makkelijk.­

maar het is toch wel vreemd dat nu er iemand van het koninklijk huis komt te overlijden, binnen een paar dagen de hele stad word verbouwd voor die paar uur van de rouwstoet.­
precies, en wie betalen? En waar kan geen geld naartoe? geen voorkeursbehandeling­? Ga zo maar door.......:S
ja........claus zal best een toffe peer zijn geweest toen ie nog leefde met al zijn humor enzo......wat dat betreft niets dan lof.........maar wat me toch wel mateloos irriteerd
is het feit dat 'koninklijke mensen' toch wel mooi effe voorrang krijgen in het ziekenhuis.......als Claus gewoon metselaar/bakker/vui­lnisman/enzovoort was geweest, dan was ie waarschijnlijk al +/- 10 jaar eerder overleden. (voor al de operaties die hij heeft gehad, zou een gewone sterveling al een mensenleven aan wachttijd nodig hebben. (bij wijze van spreken!.))
Zo hier en daar toch een beetje dat geluid van een heel ander topic niet zolang geleden:afschaffing Koninklijk Huis.

Dit "condeleance"registe­r:) word daar nu voor gebruikt,wel jammer.

Maar goed,natuurlijk weet ieder weldenkend mens dat iedereen richting den haag en fmilie(dus ook regering e.d.)voorkeursbehand­elingen krijgen.

Twee vliegtuigen inplaats van 1,als er en neerstort zijn we maar een troonopvolger kwijt inplaats van een heel nest.

Natuurlijk is het voor de burger onbetaalbaar zoals het nu al jaren in Soestdijk toegaat.
Er is daar een hele privekliniek aangelegd voor Juliana.
En iedereen staat op zijn kop als een prinses haar kind gewoon baart en geen keizerssnee neemt,omdat dat wat minder complicaties zou opleveren.

maar nogmaals,die discussie een andere keer,of terughalen en erop verder gaan,maar nu even niet ja....:D
laatste aanpassing
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa­agh ik heb zin om wat te zeggen ,aar heb geen zin in daarna weer wat ik bedoel te moeten verdedigen..
it's over. :respect:

zulke dingen gebeuren nou eenmaal.
niks tegen te doen.
laatste aanpassing
Ik ga met Fallen mee..­

En respect voor de mensen die deze discussie gaande houden! (Wj, Gm, Prh, etc.­) Eindelijk een gesprek op niveau!
pech gehad... zat eraan te komen .. sterven iedere dag 320598290580985908 90180 mensen.. :(
laatste aanpassing
Test*­Test*­
laatste aanpassing
Ok, laat ik, de non-conformist bij uitstek, ook maar eens reageren in dit topic.

Ten eerste Phryme, als je zo'n anti-monarchist bent, zeg dat dan gelijk. Dan is de beeldvorming ook gelijk klaar omtrent jouw persoon en hoef je niet op elk wissewasje je zo laatdunkend uittelaten.


Prins Claus is heengegaan.


Het koningshuis heeft zijn eigen gebruiken. Gebruiken die soms al eeuwen oud zijn. Daar word niet aan getornd. Ook het gereed maken van Delft voor een bijzetting in het Koninklijke graf is 1 van die gebruiken. En ja, dat kost geld, veel geld. Maar gelukkig is er niet elke week een bijzetting. De laatste was alweer 40 jaar terug.

Laat ik voorop stellen dat ik ons Koningshuis zeer waardeer, ook de hedendaagse functie ervan ten opzichte van het buitenland dient men niet te onderschatten. Als je wordt ontvangen door de Koningin der Nederlanden met alle entourage die gepaard gaat bij een officieel staatsbezoek dan is dat een toevoeging vind ik. Die beelden zien ze natuurlijk in het bezoekende land ook en daar kan vervolgens positief gereageerd worden op ons veelal 'warme' onthaal van staatslieden,Koninge­n en andere hoogwaardigheidsbekl­eders.........


Prins Claus is heengegaan.


De daarop volgende 'media-dictatuur' op de zondagavond vond ikzelf ook ietswat aan de overdreven kant. Neemt niet weg dat de man van onze Koningin is overleden, de vader van onze toekomstige Koning is dood !! Dat aspect dienen we niet te onderschatten. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn voor leden van het Koningshuis.


Het bijna mechanische bloemen leggen wat ik zie door de massaal opgestelde lenzen van het media-circus doet me geen goed. Het lijkt er idd op dat wat Paul de Leeuw zei een bepaalde kern van waarheid omvat, dat mensen een bloemetje gaan leggen in de hoop om op tv te komen. Maar niks dan lof voor de mensen die wel oprecht hun medeleven ter uiting willen brengen in de vorm van een bloemetje,kaarsje,ge­dicht,tekening of afstaan van een knuffelbeestje......


Prins Claus is heengegaan.


Vooralsnog doet de lauwe reactie van het volk me het ergste vrezen ten opzien van de opkomst voor bijv. de laatste eer te betuigen door langs de kist te defileren. Alhoewel Nederlander zijnde ik in de wetenschap ben dat het altijd wel goedkomt op het laatst :-)


Dat veel mensen nu ineens verregaande belangstelling tonen en ook medeleven betuigen voor een pas overleden Prins vind ikzelf geen vreemd verschijnsel. Ik vind het zelfs hypocriet om te zeggen dat je het wel raar zou vinden dat mensen nu ineens massaal rouwen en spreken over de overledene met de info afkomstig uit de vele reportages. Wat moet je als individu dan doen om wel oprecht overtekomen in de ogen van de mensen die dit medeleven betuigen 'raar' vinden ??? Moet je dan bijv. elke dag informeren naar ieder lid van het Koningshuis 'hoe het met hem/haar is gesteld?' Of moet je dan elke week brieven opsturen naar het Koningshuis waarin je 'oprechte' vragen stelt om zodoende uberhaupt maar, als dan iemand overleden is, 'oprecht' overtekomen op bepaalde lieden die het maar 'raar' vinden ?!?!


Prins Claus is heengegaan.


Ja, het klopt dat het Koningshuis een eigen vleugel tot haar beschikking heeft in bijv. het AMC. Maar het klopt niet dat er medische beslissingen worden genomen die tot de dood zouden kunnen leiden van een andere patient die op dat moment in hetzelfde ziekenhuis verblijft. Dat is klinklare onzin. Voorkeursbehandeling bestaat idd uit o.a. een eigen medische staf tot beschikking hebben met Chirurgen,Proffesore­n en Doktoren, al deze personen bieden hun diensten aan wanneer nodig MAAR niet zonder eerst voor vervanging te hebben gezorgd waardoor hun 'normale' patienten gewoon doorbehandeld worden. Dus nogmaals het is echt niet zo dat een patient niet wordt geopereerd omdat iemand van het Koningshuis ineens geopereerd moet worden, want als zo'n situatie onstaat dat een Koninklijk lid met spoed geopereerd moet worden, dan valt dat onder spoedopname waarvan er dagelijks wel meer van zijn in ons land. Of dacht je dat er hier in ons land alleen maar geplande operatie's werden uitgevoerd en geen enkele ongeplande operatie's !?!?
Ook de opmerking 'alle mensen zijn toch gelijk' gaat niet altijd op in dezelfde context. Natuurlijk zijn wij allen gelijk en behoren we ons te gedragen naar het manifest waarin onze mensenrechten staan beschreven. Maar een staatshoofd, Koning of President heeft toch ietsiepietsie meer privileges dan het volk dat hij of zij dient. Met het overlijden van je dierbare moeder bijv. is er geen enkel gevaar gemoeid voor het goed blijven functioneren van een heel land met al zijn inwoners. Met het overlijden van een Prins,Koning(in), President of Staatshoofd liggen de zaken alweer heel anders. Nu is dan de man van onze Koningin overleden, dat heeft mogelijk ook zo zijn consequenties voor Koningin Beatrix en haar functioneren.


Prins Claus is heengegaan.


Wat me tevens tegen de borst stuit is het eeuwig gekrakeel van sommige over het geld dat naar ons Koningshuis gaat. Vooral de context waarmee deze kritiek gepaard gaat is van een benedenswaardig niveau. Net alsof de leden van ons Koningshuis een 'normaal' leven leiden zoals wij dat doen. Nee hun kunnen niet even naar de Konmar,Albert Heijn of Super om nog even snel dit en dat te halen. Nee hun kunnen niet zomaar even winkelen op een zomerse middag of naar de bioscoop gaan voor een leuke film. Nee hun kunnen ook niet in het weekend naar een leuk feest of doorzakken in de kroeg. En ja dit geldt grotendeels wel voor hun hele leven!! Dus de hofhouding die hun dagelijkse dingen doet (die wij dus zelf doen) dient ook betaalt te worden net zoals veelal het onderhoud aan de panden waarin ze verblijfen. Maar goed.........


Prins Claus is heengegaan.Mijn condoleances........­..
laatste aanpassing
Goed Stuk Flappeke... je haalt de woorden uit mijn mond :)
De mijne dus niet.­ Ik kom er dus nog op terug, maar heb er momenteel nog geen tijd voor...­
Tis wel beter voor hem..­ Zou jij 40 weken in een jaar op de IC willen liggen? Nee toch?

Hij had humor en hield zich niet altijd aan de protocollen, maar tis gewoon zo.­

R.­I.­P
nou niet dat het koninklijk huis dit leest waarschijnlijk want die hebben hele andere dingen aan t hoofd sterkte
k weet hoe kut het is om een naaste te verliezen
sterkte

Claus je was top
ach jee..­ zielig, je geeft je mening over het koningshuis en ze halen je reply weg!
morgen is de dag.........­
ik heb speciaal vrij genomen om te gaan kijken! gaan er nog meer mensen kijken!
mischien kunnen we meeten!

(K) ric.
kheb vrijdag nog met een fakkel gestaan 3 keer een half uur

het is allemaal kut maar ik moet eerlijk zeggen ik ben blij dak morgen niet bij zn begrafenis hoef te staan als ere afzetting


en echt typisch iets voor een PFr om een meeting te organiseren op de begrafenis van P.Claus :D
Jezus dat meen je niet is, is claus dood???
Niks van gemerkt op tv enzo :S:S

Jezus Rikkie, zelfs een meeting op de begravenis??? :S whaha
Morgen wordt het geheel op TV uitgezonden en via internet, via www.nos.nl. Heb ik eindelijk een goed excuus als ik weer eens zit te internetten op m'n werk :D
hehe..­ een meeting!
geen slecht idee!
Lijkt me niks om in zo´n klein doodskistje te liggen, ik zou helemaal claustrofobisch worden!
Ik heb het vanochtend op tv gezien en vond het erg indrukwekkend, al ben ik helemaal niet koninklijk gezind.­ Je zag echt hoe aangedaan ze waren.­
laatste aanpassing
jaah, ik vond he echt indrukwekkend...voor­al die erewacht van 11 km van militairen, mariniers, luchttroepen enz enz.....