Partyflock

Hoe komt het dat de tijd zo snel gaat ?

 
Forumonderwerp · 19668
ik zat me laatst te denken dat de tijd steeds "sneller" gaat, of lijkt te gaan. Het is nu al notabene bijna kerst en ze verkopen al kerstbomen en pepernoten.

terwijl 5 jaar geleden een jaar eigenlijk veel "langer" duurde als nu.

ik kwam daarop op het volgende, dat dat gewoon kwam omdat je gewoon ouder word.

En dat als je steeds meer jaren doorkomt, de jaren gewoon steeds "kleiner" worden.

net als je dus een paar weken lang van bijvoorbeeld zwolle naar amsterdam rijd, dan lijkt het net alsof dat stukje elke dag "kleiner" word. maar dat is dus niet zo.

zo ervaar ik dat denk ik dus ook met de jaren, het lijkt steeds "sneller" te gaan maar het is dus niet zo.
laatste aanpassing
Komt volgens mij ook omdat je, naarmate je ouder wordt, steeds meer dingen te doen hebt en meer verantwoordelijkheden krijgt *kuch kuch*.
nou dat zit zo......tijd is wel degelijk aan het krimpen aangezien het universum steeds verder aan het uitzetten is, hierdoor wordt de afstand tussen de hemellichamen groter maar de aardse telling blijft gelijk.....dus als je een minuut van nu vergelijkt met een minuut met 3000 jaar geleden duurde die munuut langer en natuurlijk om dat de ruimtewezentjes met alle klokken hebben lopen knoeien
tijd is eigenlijk maar een eenheid maar die bestaat toch nog geen 3000 jaar? 3000 jaar geleden hadden ze nog geen winkels enzow dus echt tijdeenheden hadden ze niet nodig, dus hun zaten ook niet met dit probleem. voor hun was het leven gewoon een grote tijdseenheid.

en als je sneller gaat als de tijd, ga je dan terug in de tijd ?
laatste aanpassing
nee, dan ben je dood :P
tijd heeft trouwens geen snelheid, tijd is een constante.
mij valt precies hetzelfde op...
sinds september 1995 lijkt voor mij de tijd ook duidelijk sneller te gaan... of tenminste, ik ervaar het ineens sneller.

een jaar is ook zo weer voorbij voor ik er erg in heb... dus eigenlijk wil ik gewoon steeds meer als ooit van tevoren van me leven genieten nu het nog kan!
nee tijd is relatief.......je kan niet terug in de tijd omdat tijd niet bestaat.........eenige manier om terug te gaan in de tijd is om alle kalenders en horloges terug te zetten en dan nog blijft het bedrog, je kan wel naar een paralel universum afreizen dat minder geavanceerd is maar gelijk staat een een eerdere beschaving van de mensheid
whehehehe tell them BB!! :D


(K)
tja... en hoe kom je in dat paralelle universum dan? of beter gezegd; een paralelle/alternatieve realiteit...

een machientje als in "Sliders" lijkt me niet echt mogelijk ;)
volgens mij is tijd gewoon de eenheid van evolutie.
eej slager, nie te moeilijk gaan doen nu he :D
heel simpel Butcher, door de ioniesch geladen atmosfeer zo in te stellen dat je kan "terug" reizen naar een waar op een bepaalde plek een grootschalige energie werdt opgewekt die is achtergebleven in de aardflux, bijvoorbeeld tijdens een vulkaans uitbarsting of massamoorden
je laatste post brengt me tot inzicht BB : kben veel te serieus :|
uhm maar ik was ook serieus :D......ok ok het staat er als Bullshit maar moet maar eens het boek Timeline lezen erg cool wordt het in uitgelegd ....erg logisch zoals het daar staat
misschien zijn er wel planeten in het universem met een atmosfeer waar de "tijd" veel sneller gaat of juist veel langzamer.

En dat juist daarom de "Aliens" zulke grote afstanden kunnen leggen in een korte "tijd" doordat ze "sneller" leven hebben ze een voorsprong op de technologie. :D
laatste aanpassing
kzal ff mijn visie hierop geven...verwacht niet al te veel vamme he.. ben n beetje :vaag: en blond ;)

maarre kdenk dat als je jonger ben je meer uitkijkt naar de dagen die komen omdat je weer dingen leert enzow.. je bent nieuwsgieriger..met alles..school..alles.. dan word je ouder..je leert dingen en experimenteert met dingen.. die je uiteindelijk weet en op t moment is dat ff alles wat je wil wete.. dan worden de dagen een sleur.. en geen uitdaging meer.. je denkt niet meer over 1 dag na.. tenminste ik niet..kzeg dit vanaf mijn punt.. kbedoel..ik fietste gister vanaf het station naar me huis en kzag n bord staan dat er volgende week kermis is..nah ik schrok bes wel..want..dezelfde kermis vorig jr wasset uitgegaan met me ex en dat was ech n kuttijd voor ons beide... tijd is zow snel gegaan..je mist van alles en nog wat maar je heb t niet meer door omdat het niet meer boeiend is..
Tja heel erg ziek.. tijd gaat sneller en sneller en sneller!!
even dan toch maar even van iemand met de ervaring hierin...:D

inderdaad,vroeger als kind duurde de kerstvakantie een eeuw en de zomer was tijdloos.
Nu ik ouder word,merk ik dat alles zo gigantisch snel gaat.

gisteren deed ik de kerstboom weg,en morgen moet ik er weer een kopen.
Inderdaad.
Maar als je ouder word, word je geconfronteerd,harde­­r en directer met je eigen sterfelijkheid.
Er vallen mensen om je heen weg,ooms ,tantes,oma en opa,misschien zelfs al ouders,je krijgt kinderen en ineens kijk je even op en zie je dat die kinderen de leeftijd hebben die jij dacht gisteren nog te hebben.

Je binnenste blijft dezelfde,word rijper en rustiger,maar je buitenkant word oud en ook daar word je voortdurend mee geconfronteerd.
Sommige van jullie valt dit ineens op,daarom zal je merken dat sommige het vreselijk vinden om 30 te worden of 40.

Als je nagaat dat ik ruim gedacht naar de 50 gaat(ruim dus) krijg ik het koud,niet omdat ik niet oud wil worden,maar ik voel alsof de tijd een spelletje speelt,ik wil nog zoveel doen en nog zoveel van wat weg is wil ik terug,geniet elke dag,want elke dag is de dag erna een herinnering.
laatste aanpassing
Ik ben het helemaal eens met fungirl :p
ScuL
Artiest ScuL
het is echt een wazig iets maar ik merk het ook, sinds ik ben gaan studeren vliegen de jaren voorbij en nu ik stage loop is het al helemaal een turbo-life. ik begin al weer aan m'n 6e week! :vaag: djeez echt te erg :S