Partyflock
 
Forumonderwerp · 19607
­ Nederland
AMSTELVEEN - Honderd mensen zijn woensdag niet komen opdagen voor de KLM-vlucht van Amsterdam naar Curaçao, volgens de luchtvaartmaatschappij uitzonderlijk veel. De KLM vermoedt dat het nieuwe beleid om geweigerde bolletjesslikkers geen geld meer terug te geven, hier de oorzaak van is, aldus een woordvoerder donderdag.

De KLM maakte deze maatregel dinsdag bekend. Voorheen gaf de maatschappij nog wel geld terug. Het bedrijf hoopt de toestroom van drugssmokkelaars in te dammen en minder geld te verliezen. Verder vervalt de geldigheid van het ticket, zodat geweigerde bolletjesslikkers niet later op het vliegtuig kunnen stappen.

Volgens de KLM zijn er altijd passagiers die niet komen opdagen voor een vlucht. "Honderd zijn er echter wel heel erg veel. Het is logisch dat een deel daarvan met drugssmokkel te maken heeft. De KLM geeft geen geld meer terug, dus blijven potentiële bolletjesslikkers weg", meldde de woordvoerder.

Alle passagiers van de KLM worden vooraf per brief op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregelen, meldde de vliegmaatschappij. Bovendien zit er een sticker op het ticket, waar de nieuwe regel op vermeld staat. Desondanks zijn woensdag veertien passagiers geweigerd die toch probeerden met het vliegtuig mee te gaan.

De KLM weigert passagiers op basis van zogenaamde negatieve reisadviezen. De douane op Schiphol geeft die over vermoedelijke bolletjesslikkers die naar de Antillen willen reizen om daar drugs te halen.

De maatschappij is vol vertrouwen over de juridische houdbaarheid van het nieuwe beleid. De passagiers worden vooraf gewaarschuwd, aldus de woordvoerder. Bovendien zal de rechter, bij een eventuele rechtszaak, het publieke belang voor het individuele belang van één drugssmokkelaar laten gaan, meent de KLM. "Het is toch de bedoeling om de stroom bolletjesslikkers te stoppen", zei de woordvoerder.

Op de Antillen stapte een geweigerde passagier onlangs naar de rechter, omdat volgens hem de zogenoemde pre-flight-controles onrechtmatig zijn. Hij wilde een vergoeding voor de door hem gemaakte onkosten. De rechter gaf hem hierin ongelijk, omdat de controles volgens hem voldoende juridische grondslag hebben en dat de controles gehandhaafd moeten blijven.
 
Artiest William Tech
volgens mij kan er bovenin het "Actueel" forum beter een vaste link staan naar fok.nl ofzo, scheelt jou een hele hoop werk alex :P
Ja kan... maar is natuurlijk niet alleen FOK ;) ook NU.nl, detelegraaf.nl, spits, metro etc...

Enne als we alleen nog URL link doen blijft er weinig van dit hele forum over mbt tot ALLE topics ;)
Ehmmm nee nu niet meer, Jij :D