Partyflock

Links roept op tot ander drugsbeleid

 
Forumonderwerp · 19580
DEN HAAG - De overbelasting van rechterlijke macht en gevangeniswezen noopt de Tweede Kamer de drugsbestrijding ingrijpend te herzien. PvdA, GroenLinks en SP hebben donderdag opgeroepen tot een 'fundamenteel debat' in het parlement. Straatrovers en inbrekers worden niet vervolgd, terwijl justitie wel veel geld en moeite over heeft voor de aanpak van de 'slachtofferloze' drugssmokkel, aldus de partijen.

Minister Donner van Justitie is bereid tot een 'grondige' gedachtenwisseling over zijn prioriteiten in de rechtspleging. Donderdag, in een parlementair overleg over de aanpak van de drugssmokkel op Schiphol, vergeleek Donner de drugsbestrijding met 'hozen in een lekke boot'. Hij ziet echter 'geen reden tot stoppen met hozen. We moeten de drugs bestrijden als een maatschappelijk kwaad.'

De Tweede Kamer ontving woensdag een reeks personen die te maken hebben met de drugsbestrijding op Schiphol. Jaarlijks komen tot 25 duizend drugskoeriers op Schiphol aan, meldt de marechaussee. Ongeveer eenderde daarvan is bolletjesslikker. Hoewel slechts een beperkt aantal koeriers wordt aangehouden, kost de drugsbestrijding op Schiphol het Openbaar Ministerie in Haarlem zoveel tijd dat rechtszaken tegen bijvoorbeeld inbrekers en geweldsplegers blijven liggen.

De rechtspleging is 'vastgelopen op alle fronten', stelt parlementariėr Jan de Wit van de SP. 'De doorsnee Nederlander' ziet volgens hem dat zijn aangifte blijft liggen, terwijl justitie wel zwaar inzet op de aanpak van de drugssmokkel.

De hele strafrechtspleging moet worden herzien, zegt PvdA'er Aleid Wolfsen. Met instemming haalt hij de Amsterdamse scheidend rechtpresident Reurt Gisolf aan, die vorige week van zich deed spreken met een pleidooi voor het uit het strafrecht halen van drugs.

Het drugsverbod leidt volgens Gisolf tot illegale handel en zwarte winsten, en heeft zo een corrumperend effect op de samenleving. GroenLinks wil minder controle op Schiphol, zodat justitie minder tijd kwijt zal zijn aan strafzaken tegen koeriers. Donner wil de controle op hetzelfde niveau houden, maar buitenlandse koeriers met een kleine hoeveelheid drugs bij zich wil hij terugsturen naar hun land van herkomst. Zonder drugs, maar met een dagvaarding. Naar verwachting zal de verdachte niet terugkeren voor de rechtszaak en bij verstek worden veroordeeld.

'Ik wil me niet neerleggen bij de invoer van cocaļne', zegt Donner. Als hij een bepaalde categorie koeriers laat lopen, heeft hij meer tijd om cocaļne op te sporen. Verlies van meer drugs moet smokkelbazen ontmoedigen.

De minister bestrijdt dat drugssmokkel een slachtofferloos delict is. Drugsgebuikers plegen immers misdrijven om hun verslaving te bekostigen, aldus de bewindsman. Donner zou de drugsbestrijding liefst intensiveren. Maar de noodzaak tot evenwichtig 'management' in de rechtspleging weerhoudt hem daarvan.

Bron: Volkskrant
Alles legaliseren svp.­
Accijnzen heffen op drugs net als bij andere drugs als sigaretten en alcohol, dat steken in Justitie en de Gezondheidszorg.­
Dankzij de export via drugstoeristen (liefst drugsshops aan de grens) moet dat de schatkist aardig spekken.­

Ik geloof namelijk niet dat er in de VS of Frankrijk (keiharde repressie) minder gebruikt wordt als in Nederland.­

Links heeft dit keer (gedeeltelijk) gelijk vind ik.­
legalizeren zou tot een enorme berg kritiek leiden ben ik bang van het buitenland.....­ maar van mij mogen ze, is alleen maar relaxed.­
laatste aanpassing
legaliseren of op zijn minst op een zelfde manier gedogen als met wiet, of in de apotheek verkopen ofzo

maarja zal wel de eerstkomende 200 jaar neit gebeuren denk ik

grtz
het gaat hier toch helemaal niet om legaliseren, of ben ik nou koekie??
Dat sowieso, maar in het artikel staat:

Het drugsverbod leidt volgens Gisolf tot illegale handel en zwarte winsten

Geen illegale handel meer is legale handel lijkt me dus.
mjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, als je het zo bekijkt ;)
richt een partij op zou ik zeggen en probeer wat te veranderen in de politiek
Ik zie het al gebeuren, een of andere veganist schiet me dan op het hoogtepunt van mijn populariteit dood omdat ik voor meer Burger Kings ben en dan het zootje wat overblijft van mijn partij rolt vechtend over straat.­

Nee dank je.­