Partyflock

Stoppen met blowen?

 
Forumonderwerp · 19210
Heb een klein advies nodig van de mensen die blowen en poging hebben gedaan om te stoppen.......

Of uiteraard van de mensen die geblowt hebben en gestopt zijn.

Mijn huisgenoot kwam net naar me toe....met een dilemma....

Hij wil heel graag stoppen met blowen.....maar vind dit nogal moeilijk

Nu heeft hij aan mij gevraagd of ik hem daar in wil steunen.....uiteraard wil ik dat wel.....voordeel is dat ik niet blow dus om in de verleiding te komen thuis is al kleiner.......

Hoe ik hier een rol in kan spelen weet hij nog niet........

Maar nu heb ik gezegd zal het eens posten om advies te vragen......

Zo brand los........en deel je ervaring..........
laatste aanpassing
Niemand? :(
misschien slecht nieuws, maar ik ken niemand die het gelukt is :D
Hier dus nog 1, ik heb heel wat mensen om me heen gehad die blowde en nog blowen.....

Stoppen......geen van allen.....:S
nah...zit er maar EEN ding op he ;
laat m informatie aanvragen bij jellinek.
als ie echt vanaf wil doet ie dat wel.
je bent natuurlijk niet altijd bij hem, maar je zou bijvoorbeeld als hij veel izn krijgt of heeft in een toke met hem iets gaan ondernemen zodat his thoughst ergens anders zijn.

ik ben ook gestopt met blowen, naja gestopt van elke dag naar alleen nog maar in het weekend.

waarom wil hij eigenlijk stoppen? omdatie het zat is of omdat hij denkt dat het beter is voor zijn gezondheid?
Hij wil stoppen omdat hij het wil en het beinvloed zijn dagelijkse leven toch wel....

Hij blowt elke dag......en dat wil hij niet meer..
Het zou al heel mooi zijn als het alleen in het weekend zou zijn nog....

En nee ben niet elke dag bij hem....wel vaak door de week dat we allebei wel thuis zijn....

Maar technolover nog tips?
laatste aanpassing
ik ben gewoon gestopt :)

2 jaar lang HEEL af en toe... en nu blow ik weer vaker, maar alleen als ik zin heb...
sja....mij is het gelukt omdat ik het gewoon vervelend vond om elke dag stoned te zijn. het was nix bijzonders meer. zoiets moet leuk blijven net als in the beginning. was het zat elke dag sloom te zijn en de volgende dag niet meer uit me bed te kunnen komen. misschien moet hij is echt alle voordelen en nadelen op een rijtje zetten. schrijf ze gewoon op en elke keer als ie zin heeft in een tokedat ie dan maar het lijstje afgaat ofzo.

bij mij zeiden ze altijd je moet het ECHT willen en het ok zelf willen. dat is ook waar, maar het kan gewoon echt kut zijn.

ik weet niet hoe het met zijn vrienden zit, maar mijn vrienden blowen ook allemaal. in het begin is het dan echt moeilijk om er bij te zijn. je krijgt gewoon teveel zin. nu heb ik de laatste tijd iets minder contact met mijn vrienden door omstandigheden en is het ook wat makkelijker om eraf te blijven en niet in de verleiding te komen. dus misschien moetie iets meer met niet blowende mensen omgaan als hij veel met blowers omgaat. en na verloop van tijd wordt het dan ook wel makkelijker om de verleiding te weerstaan.

veel suc6 ermee en ik hoop dat het lukt
Zijn vrienden blowen idd ook bijna allemaal....het voordeel hier in huis....ik blow niet...en verder word er thuis ook niet geblowt...

Ik zal hem jou advies es doorgeven Technolove....tks.....:):)
Hij vond het wel een goed idee om voor en nadelen op papier te zetten.....:) :)
das mooi, zul je zien dat er toch echt wel veel meer nadelen zijn.
kost geld
verminderd je eet lust (behalve als je dan de munchies hebt)
kost geld, niet zo'n beetje ook
je kan weer dromen
zo kan ik er nog wel een paar noemen, maar het meest relaxte vindt ik nog dat ik me gewoon lekkerder voel, fitter, energieker, vrolijker, opgewekter en vooral wakkerder:)

pe@ce
Hou je op de hoogte van de ontwikkelingen :) :)
dope dope dope.

ben trouwens een week later ook gestopt met roken door de weeks. doe het alleen nog maar als ik uitga en alcohol drink. hbe nu ook een pakje peuken thuis liggen en heb er geen moeite mee om er vanaf te blijven. het wordt echt nog is wat met mij. snap niet wat me de laatste tijd bezielt:)
Ik heb 3 jaar lang bijna elke dag geblowt tot ik in december 50 piek wiet had gehaalt en toen besloot ik om te stoppen en die wiet heeft een maand op mijn kamer gelegen en toen heb ik het weg gegeven en ik ben er nog steeds vanaf als je wil stoppen moet je stoppen van de ene op de andere dag en het echt zelf willen dan moet het lukken ....
Gewoon in 1 keer mee kappen
blijkt dus in 1 keer stoppen dat hij er nogal moeite mee heeft.......

Ik weet niet wat het is......ik blow niet :)
gewoon niet stoppen! :D:D... stoppem met pillen slikken, dat moet je doen...
UH wie moet stoppen met pillen slikken???
Geloof niet dat we het over dit onderwerp hebben :P :P
Gewoon kappen werkte bij mij ook het beste

1e en 2e week niet teveel omgaan met je vrienden die allemaal blowen. (hell ik zie nou 1 kerel ook nooit meer. was gewoon een blowvriend)

iemand hebben die wil dat je doorzet is ook handig. en blijven denken aan de voordelen van stoppen.

Je word echt zo stront passief van die rotzooi tenminste de hoeveelheid die ik nam toen 4/5 j's per dag ofzo.

(en ik merkte ook dat toen ik wilde stoppen en toch doorging met blowen het mentaal helemaal niet meer lekker was. zat me juist dwars dat ik zo zwak was om er weer 1 te roken..)

nu blow ik niet meer. en moet ik zien te stoppen met alles wat slecht voor me is
idd in 1 x stoppen. niet langzaam afbouwen. en wat ook wel wil helpen als hij nou weer begind, en jij komt er achter zeggen dat je TELEURGESTELD in hem bent! dat komt vrij hard aan naar mijn mening! zo ben ik ook gestopt met roken. toen een goeie vriend van mij zij dat hij teleurgesteld in me was!
2 morisnet......dat heb ik ook voorgesteld....dat ik op zijn gevoel moet gaan werken ofzo.....en hij dacht idd dat dat zou gaan werken

Kan me voorstellen dat het moeilijk is..hij wil ook in 1x stoppen maar hij vind het damn moeilijk.....
ach gut....
lastig he, ik gebruik geen drugs....
drugs gebruikt mij!! hehe
nee hoor, ik doe niet aan die troep
al die mietjes die stoer gaan lopen doen omdat ze slikken enzo!
Alleen daarom zou ik het al niet willen, en te grote groep wannabe's die verslaafd raken!
mzltof
laatste aanpassing
Hou em gewoon goed in de gaten en zorg ervoor dat hij niet aan wiet kan komen. (is moeilijk, maar ga m desnoods sms-bommen sturen als je niet bij hem in de buurt bent)
Ok, k heb geen ervaring met stoppen, k wil ook niet stoppen, want k ben niet verslaafd.
Maar toch wil ik je een ding zeggen:
Veel succes!!! En respect als t hem lukt!!
(k)
IK heb ook zo'n 5 jaar lang elke dag geblowd op het laatst haalde ik elke dag een geeltje, maar op het laatst werd ik er zo schijtziek van dat ik er in 1 keer mee ben gekapt. Tegenwoordig blow ik alleen als ik er zin in heb bijv. als ik op zaterdag waus ben rook ik als we naar huis gaan er nog wel een. Maar alleen nog hasj en geen wiet meer. Maar een ander laten stoppen lukt je volgens mij nooit of je moet het door de plee spoelen......
gewoon lekker voor het slapen gaan
­[img]http://www.smileys.nl/images/small/beweeg/53.gif[/img]­[img]http://www.smileys.nl/images/small/beweeg/53.gif[/img]­[img]http://www.smileys.nl/images/small/beweeg/53.gif[/img]­[img]http://www.smileys.nl/images/small/beweeg/53.gif[/img]­[img]http://www.smileys.nl/images/small/beweeg/53.gif[/img]
laatste aanpassing
Zal huisgenoot jullie reacties laten lezen..

voor de mensen die over pillen beginnen...dat was niet het onderwerp :P :P

en jah ik gebruik geen drugs.......whehehehe
Malle!!! maar drugs gebruikt mij!! :D :D :D
Ik denk dat het fases zijn in je leven,Was bij ons ook zo! eerst Iedereen blowen, pillen,toen speed,ghb,coke. En nu doe ik het op 2 stack2 en jus,d,orange Serieus! waait denk vanzelf over. TIP: Hou elkaar in de gaten met de maten waar in gebruikt word! En zeg het tegen elkaar als je denkt dat het fout gaat. Gr R
excuses excuses malle!!! ik weet als geen ander dat de drugs jou niet gebruiken, je bent gewoon zwak. hehe. maar ja, ain't we all, zeker als thunderdome around the corner is! WAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAA!
ik blowde 1 jaar lang elke dag zowat en heb geen moeite om te stoppen.... zo is het ook met andere drugz..
als hij echt wil stoppen dan zal hij daar echt wel een hele goede reden voor hebben.Laat hem deze reden opschrijven en confronteer hem daar dagelijks mee!De grootste motivatie om te stoppen zit toch in jezelf,dus sterkte en hou elkaar in de gaten,juist op de tijden dat het het meest verleidelijk is

(K)
Ik ben er vanaf geraakt na een ontelbaar aantal pogingen, met hulp van een dokter wel.
Heb 3 maand lang Xanax (moet je 'ns mengen met X :p) moeten slikken, maar nu ben ik er toch echt wel vanaf. Hoewel het nog altijd zeer moeilijk is als je op straat weer 'ns die zoete geur tegenkomt... mmmm.
Love you Mary Jane :(
tering heb eigenlijk alleen maar 1jaar vet veel geblowd. daar na ben ik gestopt opdat ik vet irritant was en dat ik vet veel aat, en als ik sprak was het echt van tering pinda, hou je kanker bek, je praat poep! dus toen ben ik aan de pillen gegaan hehhehe en toen aan de....alles, schijt thunderdome komt!!!!!!!
Mja, ben nu zo'n 6 maand gestopt met blowen na een toch wel redelijk zware carriere.
Als ge uw maat wilt helpen, da zorg je best dat hij iets te doen heeft. Als hij veel naar TV zit te kijken en niks doet zal verveling zeker inslaan, en dan is de verleiding nog veel groter.
Sport helpt, en een paar soliede hobbies vinden om je mee bezig te houden.
De eerste paar weken best niet uitgaan, of als je dit toch doet, niks slikken, nuja, dat was in mijn geval toch zo. De verleiding zou 'the day after' veel te groot zijn (je moet door die afkick heen eh ;))

Je moet de draad weer oppikken en je leven op andere manieren terug zin geven, ambitie, sport, whatever, en daar kun jij hem waarschijnlijk wel mee helpen.

Owja, en zeker niet 'in het weekend eentje zou leuk zijn'. Als je een keer zwaar deraan hebt gehangen, is het alles of niks. Elke dag, of niet, thrust me on that one :)
hoe bedoel je excuses de hele tijd, maar: maakt niet uit thunderdome komt. En euh lonsdalehakkuh.com gaat als een trein!
maar ja wat maakt het uit, thunderdome is bijna ik kan niet wachten!!! hehe
Inge: Ik heb zelf ook een hele tijd elke dag geblowd, maar dan niet de hele dag door. Het laatste jaar slik ik op feesten en soms thuis met m'n vriend en sindsdien vind ik blowen totaal niet meer interessant, heel saai,ik ga dan zwaar zitten nadenken wat ik best wel eng vind. Dus geen wiet meer voor mij! Niet dat pillen nou zo gezond zijn, maar ja...