Partyflock

Saddam stopt bom VS voor 40 dollar

 
Forumonderwerp · 18836
De Verenigde Staten maken zich ongerust over een apparaat dat Global Positioning System (GPS) signalen blokkeert. Het apparaatje, dat voor net onder de veertig dollar op het internet te verkirjgen is, baart het Amerikaanse ministerie van Defensie zorgen, omdat de VS gebruik maken van bommen die met behulp van GPS naar hun doel geleid worden. Het goedkope stukje elektronica kan de Amerikaanse luchtmacht bij een eventuele aanval op Irak hinderen, zo meldt The Wall Street Journal.

Bron: Automatiseringsgids
pffffff:| tja ik weet het ook niet meer hoor,
of bombaderen je doel missen en onschuldige mensen raken, (kut optie)
of die gast lekker met atoombommen laten spelen(ook kut optie)

tja kut keuze:P
Dus zo'n apparaatje dat 40 dollar kost, kan vanaf de grond een geavenceerde raket die 10 kilometer verderop is storen ?!!?? Tsjonge, das vreemd. Ken je die grote radar-cabine's met apparatuur erin ter waarde van zo een miljoen gulden ?? Ja ? Nou, die lukt het geeneens om een Tomahawk-raket tegen te houden, dus laat staan zo'n achterlijk apparaatje van 40 dollar.

Vergeet niet dat dat gps-gedoe allang werd gebruikt en getest door het leger voordat het ook maar ter beschikking kwam voor het 'gewone' burgervolk.

Ik denk dat dit weer een zoveelste propaganda-stukje is om maar medelijden te krijgen met die zielige amerikanen die nu zo hopeloos worden gehinderd in hun plannen om raketje's aftevuren...........
Je stoort niet zozeer die raket, maar het signaal van de GPS satteliet...

Door opdezelfde frequentie uit te zenden als die satteliet met een hoog genoeg vermogen stoor je makkelijk het signaal waardoor de raket zijn doel niet meer kan treffen.


Verder heb ik geinformeerd en het schijnt erg makkelijk te zijn een GPS signaal te storen
Hahah, zou wat wezen dat je zomaar een sateliet zou kunnen storen.


Nee, je kunt wel bijv. een gps systeem dat in jouw buurt is storen, maar je kunt absoluut niet het signaal storen dat word gezonden vanaf de sateliet. Dus de uitlezing van je gps op je (bijv.) horloge laat vreemde cijfers zien als je zo'n apparaat erbij houdt, maar dat heeft dus niks te maken met de sateliet.

Daarom heb ik ook mijn twijfels over dat verhaal van die raketten want hoe hou je nou zo'n apparaatje bij een raket die met een snelheid van 300 km/per uur op je afkomt ?!?

:-)
Want als je echt een sateliet zou kunnen storen dan was de astra-sateliet ook allang gestoord en gebruikt door bepaalde lolbroeken om daar hun eigen uitzendingen over te uitzenden.....
hmm UTV over de wereld dankzij de uitzendmogelijkheid van de astra :) lijkt me kewl help je me :)
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
2 Flappekke > nou dat is dus al gebeurd er zijn in het verleden al mensen geweest die via de upstreeam van de astra ook weer naar beneden kwamen en dus zo over heel europa te zien waren :)

het is inderdaad wel mogelijk locaal het gps signaal te stooren. een sataliet die de gps signalen uitzend zend maar met heel weinig vermogen omdat meer ook niet nodig is omdat je bijna altijd open zicht heb naar een sataliet!
als jij dus bij jou in de buurt maar voor genoeg verstooring zorgt op de zelfde frequentie als waar de gps signalen zitten zal de raket de sataliet niet meer kunnen zien en dus niet weten waar hij heen moet! als je het geheel iets geavanceerder maakt kan je de raket zelfs vertellen dat hij helemaal verkeerd zit en dan zal hij dus uit zichzelf ergens anders heen gaan :)
Flappeke als je zo weinig van natuurkunde en techniek weet reageer dan liever niet, want dit al kan dus wel en is al gedaan
Tuurlijk , geloof er maar lekker naief in dat het een schijntje is om een super geavenceerde raket zomaar te misleiden met een apparaatje van 40 dollar........

Denk je nou echt dat die raketbouwers die jarenlang bezig zijn met het ontwikkelen ervan niet met zulk soort dingen rekening houden ?!!?


Tuurlijk......
ze houden er idd rekening mee maar tegen dit soort grappen kunnen ze nogsteeds weinig doen !!
Wat praat je dom zeg... heeft niets met naief te maken...

Gelukkig dat er niet zoveel mensen als jij hier rondlopen... en wie is hier nou naief

Ik weet zelf genoeg van dit soort zaken en ga eens voor de grap met mensen van de TU etc praten.... maar waarschijnlijk ken je niet eens dat soort mensen.

En denk je nou dat je het GPS signaal in de ruimte stoort ofzo, NEE natuurlijk niet... gaat gewoon op een bepaald radius van bepaalde doelen
laatste aanpassing
Nou is ie helemaal mooi hahaha

ik zit hierboven uitteleggen dat je dus never nooit niet een signaal in de sateliet zelf kan storen en vervolgens word mij verwijt dat ik dat waarschijnlijk wel denk hahaha


Moeilijk he, goed lezen......
GOD DAMN... begrijp je dat niet eens wat ik hiermee bedoel... Jesus je bent nog dom ook...

Begrijpend lezen is moeilijk ik weet het.

Wat ik ermee bedoel is (sarcastisch) van NEE NATUURLIJK KAN JE NIET VANAF AARDE HET SIGNAAL STOREN IN DE RUIMTE...

Maar het signaal is wel dus in een beperkte radius vanaf de grond te storen
even voor de leken:

het GPS signaal wat wij kunnen ontvangen is voor burgerdoeleinden.. niet zo nauwkeurig

Het signaal (2 zelfs)wat de amerikanen voor hun defensie gebruiken heeft een andere frequentie in is gecodeerd. En is op de meter nauwkeurig.

En natuurlijk is het mogelijk een zendersignaal te storen. Alleen moet je nu meerdere signalen gaan storen(min 2) Want GPS werkt met meerdere sattelieten die allemaal een signaal afgeven. Apparaat op de grond berekend aan de hand van die signalen zijn positie. Als je nu op al die frequenties een sterk stoor signaal zet van bijvoorbeeld 1000 watt(op die frequentie erg sterk), dan is het dus theoretisch mogelijk om dit te kunnen storen.
En zelfs diep in de ruimte vanaf de grond..!!

Maar ik denk dat die Yankies niet dom zijn..

Daar zullen ze echt wel wat op gevonden hebben.

Dim
laatste aanpassing