Partyflock

Kabinet maakt einde aan vrijlaten gevangenen

 
Forumonderwerp · 18641
Volgens LPF-staatssecretaris Rob Hessing van Binnenlandse Zaken worden vanaf 1 januari 2003 lieden die achter de tralies horen niet meer naar huis gestuurd. Dat heeft Hessing, voormalig politiecommissaris in Rotterdam, gisteren aangekondigd. De bewindsman voorspelt dat er meer ruimte komt in de gevangenissen door meer mensen in een cel op te sluiten.

De 'wegzendofficier' van justitie, die nu nog bekijkt welke gevangenen worden vrijgelaten, wordt per volgend jaar afgeschaft. Buiten extra cellen komt er ook ruimte door meer elektronisch huisarrest op te leggen, waarbij gestraften hun huis niet uit mogen.

Voor kortgestraften wil Hessing de gevangenissen soberder maken door tv's af te schaffen. Taakstraffen moeten veel strenger worden. ,,Niet meer wieden in een rozentuintje achteraf maar gewoon vuilnis op straat opruimen", aldus de LPF-bewindsman.


eindelijk goed nieuws :)
echt zo beter man! want in een h.v.b s het net een hotel! echt niet gezond....als je ze harder aan pakt miss. denken ze dan een x na...maar dnek het nog niet ,,,;)
Beters, helemaal mee eens, heeft het teminste een keer nut om iemand in de gevangenis te donderen, een gevangenis zonder roomservice.­
dat zijn de betere berichten :D
puntje drie zal nog wel veel hongerstakers opleveren:)