Partyflock

Waarom wel, waarom niet?

 
Forumonderwerp · 18617
Omdat drugs voor veel PF'ers onmisbaar zijn, ben ik benieuwd naar hoe de (veel)gebruikers denken aan de negatieve effecten ervan? En dan heb ik 't niet zozeer over 'dat 't een keertje verkeerd valt' of een treurig after-pil gevoel, maar meer over: wat doe ik met mezelf? Hoe schadelijk is 't ?
't Lijkt me duidelijk dat je gebruikt omdat het een lekker gevoel/kick geeft, maar zou je stoppen als je zekerwist dat 't toch net ff meer schade aan je kop zou toebrengen dan je eigenlijk dacht?

Voor de niet of weinig-gebruikers is't ook interessant: waarom doen jullie 't niet of nauwelijks? Principeel tegen? Vanwege je omgeving die daar absoluut tegen is, of misschien vanwege bovenstaande ?

Zeg 't is....!
Ik ben sinds een tijdje gaan minderen met de pillen omdat ik op dinsdag dus echt last van mijn hersenen krijg. De dokter zei dat dit waarschijnlijk ligt aan het feit dat ik zoveel meegemaakt heb ik korte tijd en dat ik me te druk zou maken. Ik zelf weet dat dit niet door stress komt, maar door die rotzooi. Dinsdagavond begint mijn hoofd raar te doen. Rare trillingen die bijna niet uit te leggen zijn en die verdwijnen dus pas zodra ik weer onder invloed van drugs ben???. Als ik dan op bed lig, ga ik trillen (lijkt wel epilepsi) en lijkt het net of ik een gat val. Ik kan mezelf dan niet bewegen en schreeuwen om hulp gaat ook niet. Erg vaag allemaal, zo vaag dat ik er op een gegeven moment een beetje bang van werd. Je weet gewoon niet wat er met je aan de hand is.

Sinds ik dus geminderd ben met die zooi heb ik veel minder last van mijn hoofd. Ik voel het dinsdag's wel, maar in veel mindere mate.

Die pillen werken bij mijn trouwens toch bijna niet.. Er zit tegenwoordig meer rotzooi in die pillen dan de werkzame stof. En dit is wel degelijk schadelijk voor de hersenen.

Geloof het of niet, maar ik ben echt van mening dat XTC op langere termijn schadelijk is voor je hersenen. De hoeveelheid speelt een grote rol. Een paar pilletjes in het weekend is bij mij nu ok, maar je kunt het ook overdrijven door b.v. 20 pillen te slikken.

Nu zullen jullie wel denken, waarom stop je dan niet helemaal met de drugs... Tja, dat is een doel die toch een keer gerealiseerd moet worden. Ben er in ieder geval mee bezig..
laatste aanpassing
Ik heb zelf ook wel XTC gebruikt maar ben nog nooit over de grens van 2 / 2.5 pillen gegaan, omdat ik vantevoren al een hoop had opgezocht over die zooi. Nou riep de ene bron dat nooit was bewezen dat het schadelijk was, de volgende zei keihard dat zowel op korte als op lange termijn aan te tonen was dat een persoon had gebruikt, en ik kan me herinneren dat weer een andere info-site beweerde dat na 1000 pillen in je hele leven (ongeacht welke tussenpauze dan ook) de hersenen der mate aangetast waren dat ook prestaties van het geheugen en logisch nadenken beinvloed werden. Dit schrok mij behoorlijk af, wat er nou allemaal van waar is of niet.

Persoonlijk heb ik ook met mate gebruikt om die 'tolerantie' laag te houden, zodat ik niet toch op een avond 4 pillen nodighad om 't nog te voelen; je voelt 't dan minder snel, maar je gooit wel veel meer spul weer in je bloed, en jij merkt het dan niet, maar je lichaam zelf dus wel!

Verder zijn mijn ervaringen na gebruik gelukkig ook niet zo dramatisch; in het begin had ik nauwelijks problemen, behalve concentratieproblemen tot 2 a 3 dagen erna, later ook wel 's zo'n gevoel van schuld of alleen zijn als je na een party je nest weer ingaat. Dat laatste is trouwens erg op te vangen door gewoon gezellig met een hoop vrienden af te spreken bij iemand thuis na te kletsen, pitten, en de volgende dag heerlijk een beetje bij te komen :)
Sorry, wat was de vraag ook alweer?
Ik heb een tijdje xtc gebruikt. Niet in grote mate, maar toch had ik ook wel eens last van concentratieproblemen en een lichtelijk geheugenverlies.

Op een feest begin dit jaar had ik ook wat op. En dat viel helemaal verkeerd. Ik kreeg onverklaarbare angsten en had geen controle meer over mezelf en dan vooral over mn gevoelens en emoties.. Daar ben ik zo erg van geschrokken, dat ik resoluut heb gezegt: Dit doe ik nooit meer!!!

Dat is dus mijn reden waarom ik ermee gestopt ben.En veel mensen begrijpen het niet ofzo.Vragen nog af en toe of ik een halfje ofzo van hen wil "om het af te leren" word er dan gezegd. Nee dank je. Ik vermaak me prima zonder die bende. En ik hoop dat de mensen om me heen dat zich ook ooit eens gaan realiseren.
laatste aanpassing
En hoe zit het dan met de coke, ketamine en ghb gebruikers? Ik hoor allen xtc...
Ik gebruik geen drugs, omdat ik er simpelweg geen behoefte naar heb. Ik krijg m'n energie al van de harde bass, dan heb ik echt geen drux nodig hoor.. Tuurlijk ben ik wel nieuwsgierig hoe de ervaring is met een pil, maar je blijft altijd de kans houden dat je een foute pil kan krijgen, nou doei Dancelady.. nee dank je.

M'n omgeving is er trouwens hartstikke tegen ja, maar daar zou ik me echt niet door laten tegenhouden hoor..
GHB heb ik afgeleerd, Coke is te lekker en ketemine is voor mij iets te vaag en dat zou ik ook niet durven.
En over die foute pillen, geef ze maar aan mij. Misschien dat ik dan toch nog iets voel.
Ik hoop dat je dan de drang voelt om ze weg te flikkeren Viv ;)
Ik ben al beter bezig!! De drang naar meer is inmiddels verdwenen en ik heb nu andere bezigheden dan dope gebruiken. Valt allemaal niet mee, hoor.
ik ben zelf pas bezig,en moet bekennen dat als ik onder invloed ben ,dat mijn geheugen t helemaal laat afweten.

de volgende dag is t weer over ,en kan ik weer
redelijk normaal denken.oh ...je vroeg hoe ik er me bij voel...
eigenlijk is het iets te vroeg nog om een conclusie te trekken.

op dit moment is E beter ,dan drank en wiet bij elkaar,bij mij
sorry mama
laatste aanpassing