Partyflock

Op m`n computer van m`n hifiset opnemen

 
Forumonderwerp · 18602
Dit is dus mijn vraag, ik hoorde gisteren dus gewoon dat ik al lang ID&T radio op de kabel heb, maar kan ik dat ook gewoon opnemen op m`n computer. Rechstreeks van m`n pc opnemen is geen optie, omdat ik nog geen snelle I-net verbinding heb.

Maar kan ik misschien een kabel van m`n hifi set naar m`n computer doen en dan opnemen.

Zo ja wat voor kabel heb ik dan nodig, en wat voor programma op m`n pc.
Ik heb zo'n kabel van mijn tv naar mijn radio, die hebbe ze ook vast wel voor computer naar radio. En ik denk dat je daar geen programma voor nodig hebt.
Als je een geluidskaart in je computer hebt zitten en het programma Wavelab kun je inderdaad opnemen. Ik weet niet wat voor uitgangen je op je hifiset hebt zitten, maar je moet een uitgang van je tuner pakken en anders gewoon de koptelefoonuitgang en de andere gaat in de geluidskaart van je PC, klaar !!
2 Barney, hje uitgang van je headset nemen is wel een ONWIJS SLECHT id... output signal kan vEEL te hoog zijn voor de input van je soundcard, waardoor je dus je geluidskaart kan slopen.
----------------------

Wat je moet halen is bij een electroboer, een tulp --> 3.5mm kabel. MEt SoundForge heb je een mooi proggie om je geluid op te nemen, zonder beperkingen.

Kijk op je AMP. voor een output, en anders neem je de REC aansluiting van je TAPE DECK, zet tuner als INPUT signal en kies REC Device TAPE DECK... dan zal het Tuner signaal over de REC van de TAPE naar buiten gaan, die kan je dan weer op je WAVE-in oF MIC. aansluiting van je geluidskaart aansluiten
Yep, gewoon een kabeltje kopen, met aan de ene kant een tulpstekker en aan de andere kant een jack-aansluiting en aansluiten op de line-in ingang achter in je geluidskaart.

Dan heb je de record-functie in programma's als 'Cool edit', Wavelab, Soundforge en zelfs in Easy cd creator zit ook deze functie.
Volume beetje bijstellen bij je settings (conf. scherm) en go!
hoe werkt het met cool edit, want het wilt nog niet echt werken. Als ik op recotd drukt neemt ie wel op, maar verder ook niks.

Hoe zorg ik ervoor dat ie m`n radio opneemt, waar kan je dat kiezen
Als je dit al zo moeilijk vind waarom dan uberhaupt zoveel en omslachtige moeite nemen om dit op te nemen?

Pak dan gewoon casettebandje ;)
2 alexander. als je goed leest zeg ik toch ook dat als het niet anders kan je pas de koptelefoonaansluiting moet nemen. Je hebt zat hifi sets waar je helemaal geen tulp in kan douwen.
laatste aanpassing
BARNEY,
Hifi Sets hebben dat nooit

misschien bedoel je MIDI sets ;)

Anyway alsje geen uitgangen hebt ga je never nooit niet als n00b de headset uitgang gebruiken met de kans dat je daarme je soundcard sloopt en mogelijk je headset uitgang
laatste aanpassing
owwwwww echt een inkoppertje HQ whehe...maar ik maak hem niet
Doe maar P-Kay ;)
laatste aanpassing
vooruit:

wil je een liveset van johan gielen opnemen? :P


waaaaaa flauw hoor...
nee P-Kay vanavond is Jantje Smit live op een schlager festival in Duitsland, ik moet dat gewoon hebben
op id&t radio :D

geweldig!!
ok wilco mijn serieuze post, ik doe het op deze manier:

koop een kabeltje met aan de ene kant een dubbele tulp en aan de andere kant een mini-jack (die ze ook gebruiken voor oordopjes bijvoorbeeld)

dubbele tulp kan in de out van je stereo (mits je die hebt, anders gaat het hele verhaal niet door), mini-jack in je line-in van je computer (zelfde verhaal), mic-ingang kan ook maar dan heb je kutkwaliteit

installeer een prog als cool edit pro of soundforge, en laat die opnemen

om te zorgen dat je het goeie signaal gebruikt: open windows volumeregeling >> opties >> eigenschappen >> volume aanpassen voor opnemen >> selecteer line-in en zet de schuif LAAG!! ik moet hem bijna helemaal naar beneden zetten anders gaat het geluid kraken


succes m8 ennuh ik tape vanavond ook dus als het niet lukt :P
Nou ik kom er net dus achter dat die gare radio van mij geen out heeft, dus het hele verhaal gaat niet door. M`n ouders hebben er wel 1 maar ik ga niet elke keer de hele zooi overhoop gooien voor de Qdance setjes, ik pluk ze binnenkort wel van het net af als ik m`n adsl heb. Tot die tijd the good old cassettebandjes :D