Partyflock

Normen en waarden?

 
Forumonderwerp · 18122
Ik zie hier zoveel gezeik en gescheld op dat sommige bevolkingsgroepen "­onze"­ normen en waarden niet hanteren.­ Maar ik vraag me af, wat zijn "­onze"­ normen en waarden?

Marrokanen en antillianen zouden meisjes lastig vallen, maar als ik de klaagzang van Crazy C en consorten lees denk ik dat autochtone nederlanders er ook wat van kunnen (niet dat ik dergelijk gedrag van allochtonen accepteer, denk alleen dat het niet alleen maar een allochtonen probleem is).­

En wie van jullie staat nog op voor een oude dame of heer in de tram of bus?
Wie van jullie neemt de moeite om je blikje, je kauwgom of de verpakking van je cigarettenpakje in een prullenbak te gooien ipv van plompverloren op straat.­
Wie van de hondeneigenaren onder jullie de stront ook opraapt.­
Wie van jullie laat wel 's iemand voor gaan bij de kassa als je zelf veel spullen hebt en diegene achter je slechts 2 boodschappen?
Wie van jullie beginnen niet gelijk te schelden wanneer men het niet eens met je is maar accepteren meningsverschillen?

Oftewel: respecteren we zelf wel onze normen en waarden?
laatste aanpassing
o,o als ik daar op reageer steek ik mijn kop boven het maaiveld en ben ik hem binnen drie reply`s kwijt:)

Wil best wel reageren maar ik wacht nog maar effies,kijken hoe het sfeertje word....:)
Tuurlijk zijn "­onze eigen"­ normen en waarden af en toe ook ver te zoeken.­ Maar ik geloof er geen ruk van als je zegt dat je zelf wel altijd opstaat, nooit iets op straat gooit etc.­ etc.­ Dat doet niemand, ik ook niet en daar moeten we ook wel op letten want het wordt alleen maar erger.­
Maar goed, ik loop op dit moment ook op elke K*­T Marrokaan te kankeren die ik zie, aangezien een van mijn beste vrienden gisteren twee keer in zijn zij gestoken is omdat hij commentaar terug op het feit dat hij voor Nazi werd uitgescholden.­
laatste aanpassing door een beheerder
Ik ben opgevoed met deze normen en waarden en probeer ze ook zoveel mogelijk na te streven. Alleen merk je dat dit soort normen en waarden voor veel mensen al zijn vervreemd, jammer genoeg :/
Mensen, allereerst even excuses voor mijn misschien iets te grove antwoord van net..­Ben gewoon momenteel even een beetje over de zeik.­
Lynni > je hoeft me niet te geloven, ik weet gelukkig dat ik eerlijk ben: ik sta wel altijd op, als het moet klouter ik over degene naast me omndat die het verdomt om op te staan. Ok ik geef toe, heel af en toe gooi ik m'n kauwgom in de goot, maar een papiertje gaat in de prullenbak, ik ben zelfs zo erg dat ik in de trein eerst een papiertje zoek om m'n kauwgom in te doen voordat ik hem in de prullenbak gooi. Als ik wappie van een feest terug kom ben ik ook wel 's te lui of te vaag om mijn normen en waarden te respecteren, maar in principe probeer ik het altijd wel. Net zoals een deur voor iemand open houden, of bedanken als iemand je langslaat, tis zo simpel om aardig tegen elkaar te zijn.

En ik kan goed begrijpen dat je loopt te schelden op marrokanen, das best erg wat er gebeurd is, en dat raakt je dan persoonlijk en daar kan ik genoeg begrip voor opbrengen. Mij hoor je ook niet zeggen dat ik ze wel allemaal lieverdjes vind, alleen vind ik dat wij ook onze hand af en toe in eigen boezem moeten steken voordat we de rest van de wereld van alles en nog wat kwalijk nemen.

Als we zelf al onze normen en waarden respecteren,
hoe willen we dan dat anderen het wel gaan doen?

Laakie > (y)

GM > niet bang zijn, denk dat ik eerder van alles naar m'n kop krijg omdat ik zo'n degelijke doos ben.
Lynni > is niet erg hoor :) Maar wel lief dat je het zegt, geeft aan dat je wel op je N&M let :p (sorry, heb de woorden normen en waarden nu iets te vaak ingetypt...)
Ik denk dat ik zelf een redelijk braaf mannetje ben.­ De vragen die Superrupsje in het begin stelde kan ik iig positief beantwoorden.­ Alleen gooide ik nog wel eens de schil van een vrucht op straat, maar sinds ik heb gelezen dat het 3 jaar duurt voor dat weg is ben ik daar ook mee opgehouden.­

Ik doe wel aan geluidsoverlast en zo op zijn tijd ben ik ook dol op het irriteren van mensen.­

Het is juist wel leuk om te lezen hoe GM erover denkt, omdat zij ook weet hoe het vroeger was.­
laatste aanpassing
2 superrupsje:respect:

oke,ik ga het ook proberen.
Ik ben een generatie van hiervoor...verrassing:)

papiertjes stoptte je in je tas en gooide ze thuis weg.
Er werd niets op straat gegooid.
Er werd niet eens op straat gerocheld.
Er was respect naar alles wat ouder was dan jij en je zei U.
Zeker tegen je ouders en grootouders.
Het was normaal om in de winkel ouderen en mensen met minder boodschappen voor te laten gaan en in de bus stond je natuurlijk op.

Men maakte ook een praatje met elkaar of een grapje.

Op het voetpad stapte je van je fiets en door de brievenbus hing een touwtje,niemand haalde het in zijn hoofd om dat dat voor inbrekers een uitnodiging kon zijn.

Je hield je eigen stoep schoon en nam die van de buurvrouw mee.
Tegen de agent op straat zei je vriendelijk gedag,hij liep er tenslotte voor jouw veiligheid.

In de winter haalde je voor oudere buurtbewoners de boodschappen,want het kon glad zijn.
De leraren kregen respect,zij hadden geleerd en wilden jouw hun wetenschap overbrengen,waar je ouders hard voor moesten werken.

Honden werden in de goot uitgelaten en zeker niet op speelveldjes.

We werden geleerd de natuur in ere te houden en niet de bomen en struiken te vernielen.

Het lelijkste wat ik ooit tegen mijn moeder heb gezegd is;mens!
Mijn vader was woedend en zei;"dat mens is wel je moeder degene die dag en nacht voor je klaar staat en er voor zorgt dat het je aan niets ontbreekt."

Wij vonden het niet vreemd om sorry te zeggen en hielden inderdaad de deur voor de volgende open.

Mensen met een andere kleur werden niet nagekeken of aangestaard,dat was onfatsoenlijk.
Als je ergens binnen kwam begroette je iedereen en gaf een hand,ook als je weg ging hetzelfde ritueel.

Een meisje werd thuis opgehaald en thuisgebracht er was geen sprake van alleen over straat.

Leuk dit...maar ik zal maar even stoppen:)
Over het algemeen gooi ik mijn papiertjes netjes in de prullenbak.­ (Het duurt altijd wel even, ik heb een jaszak voor kleine papiertjes die nodig weer eens geleegd moet worden)
Ik hou in iedergeval de deur open al ik zie dat iemend zijn handen vol heeft.­ Verder ben ik eigenlijk niet zo moeilijk, heb met weinig mensen problemen.­ Probeer in iedergeval je medemens zo te behandelen als je zelf ook zou willen.­ Dit betekend in mijn ogen niet dat je gelijk alles moet gaan overdrijven, gewoon normaal doen.­

Enne SuperRupsje zo'n doos ben je niet hoor, ik vind het heel netjes van je.­ Als niemand was zoals jij (goh klinkt weer lekker) dan zou het helemaal een zooitje worden.­

GM, ik zou graag je mening willen horen hoor.­ Wat geeft het nou als je kop eraf gemaaid wordt.­ Durf uit te komen voor je mening, dat moet toch kunnen.­ Over N&­W gesproken.­
ik heb nooit zo veel boodschappen ;)

maar ik zou rustig mensen voor laten (al moet ik er zelf altijd om vragen ;D). oudere mensen die in de trein stappen worden soms gewoon omgeduwd :S ..
ik moet wel toegeven dat ik meestal niet voorin de bus ga zitten zowdat ik niet hoef op te staan als de bus vol zit en een opa of oma'tje komt er aan, maar als ik vooraan zit sta ik wel op.
Ben best berijd niet te roken als andere mensen daar veel last van hebben.

Kwa afval gooi ik soms wel dingen op straat zowals kaugum, maar juist op feesten ga ik opzoek naar iets om me kaugum in te doen :S

ik heb het gevoel dat ik het wel nastreef, als mensen zitten te zoeken op een kaart stop ik altijd even om te vragen of ik ze kan helpen. en ben altijd bereid vreemde mensen sigaretten te geven als ze dat zelf niet hebben, als bij iemand de telefoon afgaat in de trein en hij heeft het niet door zech ik het oowk. en ik kan je niet vertellen wat voor een hekel ik d'r aan heb dat niet meer mensen dat doen!

maarjah het is ieders zijn eigen keuze of hij mensen daarop aanspreekt of even vraagt wat er is, ik heb de keuze gemaakt dat wel te doen omdat ik het zelf ook prettig zou vinden als mensen eht bij mij doen
laatste aanpassing
Ben ook vrij vredelievend, denk ik...:-)

Ben de eerste jaren christelijk opgevoed, ging de eerste 12 jaar van mijn leven naaar de kerk. Ben naar een christelijke school gegaan en heb godsdienst genoten. De 10 geboden hebben altijd indruk op mij gemaakt omdat dat zo ontzettend waar is in mijn ogen. Ook bijbelverhalen in de klas hebben altijd indruk op mij gemaakt en waren zeer leerzaam vooral qua normen en waarden. Ben trouwens geen christelijk persoon geworden. Er zitten veel goeie levenslessen in, maar het geloof opzich laat ik voor lief.

JA ik laat oude mensen zitten in de tram...

Nee ik gooi niet altijd alles in de vuilnisbak, maar wordt er wel steeds bewuster op en doe mijn best. Gooi kauwgum ook nog te vaak mikkend in een putje, moet ik ook maar eens afleren..! :-)

JA ik zeg oude mensjes die ik alleen tegen kom op straat vaak gedag, omdat ik merk hoe fijn ze dat vinden, omdat het vroeger haast niet anders was.

NEE, ik zal nooit iemand ongewild, onuitgelokt zijn leven hier op aarde verpesten dmv een aanslag te doen op zijn vreiheid of gevoelens! En dat laatste vind ik het belangrijkste, mensen moeten mensen met rust laten, die nergens om gevraagd hebben.


Wel ben ik er bijna heilig overtuigd van dat er doelbewust groepen medelanders hier de boel verzieken d.m.v. dreigen, lastig vallen, provoceren, uitlokken, overvallen, stelen, bedreigen, in groepen individuen in elkaar timmeren etc. om niks. Ik ken inmiddels zoveel schrijnende verhalen en voorbeelden die hier gewoon op zouden kunnen wijzen, en nee niet uit de krant, zelf meegemaakt of uit de directe omgeving. Ik vind dit erg zorgwekkend. Maar goed het is iets wat ik persoonlijk denk.
dat touwtje door de briefenbus :D .. hebben mijn ouders oowk :D

en iid .. aan oudere mensen merk je het dat ze het fijn vinden als je hallo zecht ...
maar bij ons is het oowk zo dat jongeren dat doen, dat maakt het bij mij in de buurt zow gezellig
MAN MAN MAN over de trein gesproken....­

al die mensen die al naar binnen lopen voordat de mensen de trein uit zijn.­ walgelijk vind ik dat.­ Kan het nooit nalaten even een opmerking te gooien.­
Van die gestresste luitjes die denken dat de rein zonder hun vertrekt of dat ze niet kunnen zitten.­ Het is gewoon zielig lachwekkend, het gedrag van mensen in het openbaar vervoer..­! erg riest..­!
moet zeggen dat ik in de stad ouderen niet altijd gedag zeg, maar in m'n geboortedorp zeker wel (maar ja daar zijn het ook wat minder, hier blijf ik aan de gang, maar misschien moet ik het toch 's gaan doen).

Debsy > jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik erger me daar ook mateloos aan, en ik gooi ook altijd een opmerking naar hun kop, moeten we een keer samen de trein nemen :p Die mensen hebben gewoon niet begrepen dat ze meer ruimte hebben als de rest er al uit is, dom dom dom...
nee midden in de stad ook niet want dan blijf je aan de gang en dan staat het ook een beetje raar. maar wel op rustige straatjes als ze alleen lopen bv altijd. soms wil ik ook naast ze gaan zitten om gezellig een praatje te maken, dan zitten ze zo zielig alleen op een bankje, maar ja dat doe ik nou weer net niet haha!

Ja dat zou wel lachen zijn!! Ff lekker rellen!:-P
Nee ik kan daar absoluut niet tegen.

Net zoals mensen die na 1 seconde al keihard claxoneren!
Over oudere mensen gesproken, een keer waren m'n vriend en ik aant uitbrakken na twee dagen feest in een parkje, zat daar ook een oudere dame die toen aan m'n vriend vroeg of hij haar wilde helpen om op te staan en in haar rolstoel te gaan zitten. Ja dan kan je natuurlijk niet weigeren, dus ik stond te kijken hoe m'n vriend haar optilde, maar ze was een beetje zwaar en hielp absoluut niet mee, en hij was echt heel brak, en het scheelde niet veel of hij had haar op de grond laten valen :( Gelukkig niet gebeurd en achteraf heb ik toch wel hartelijk kunnen lachen om z'n strakke ingespannen kop :D En die mevrouw had het gelukkig niet door en was ons dankbaar, eind goed al goed, maar ben wel ff bang geweest voor haar...
Ik vond?vind het ook erg belangrijk om mijn kinderen mee te geven dat niet alles van hun was en dat ze dus hun handjes thuis moesten houden en ergens om moesten vragen.

Zo mochten ze mee de winkels in,maar de kadowinkels enzo,was het altijd ;kijken met de oogjes en handjes op je rug..
Lief hoor twee van die dreumels met hun handjes op hun rug en hun neusjes tegen al dat moois gedrukt.

Ook niet komen aan spullen bij anderen in huis,ook niet aan andermans auto komen...enz.enz.
Respect voor andermans bezit en even laten weten dat mensen daar hard voor gewerkt en gespaard hebben.

Niet rennen in winkels of restaurants,ook niet in de bioscoop,als tijdens de pauzes inneens alle kinderen dat podium op moesten klimmen%)En vrij belangrijk:vragen of je iemand kan helpen met oversteken,niet zomaar de straat over rukken,misschien staat dat mens wel van het uitzicht te genieten:):D
haha arme fatsige omaatje..

maak me tevens schuldig aan vele uurtjes internet onder de baas zijn werktijd 8) 8-)
Als ik al de reacties lees, heb ik toch zoiets van;­ veel mensen beginnen te begrijpen dat normen en waarden belangrijk zijn, maar ook dat er gelukkig een heleboel mensen zijn die het als vanzelfsprekend beschouwen.­
maar voorlopig zijn we met z'n zevenen, nog niet echt representatief dus...­ ff een paar daagjes wachten voordat we echt conclusies kunnen trekken wat betreft de N&­M van de pf'ers...­
laatste aanpassing
Ik vond?vind het ook erg belangrijk om mijn kinderen mee te geven dat niet alles van hun was en dat ze dus hun handjes thuis moesten houden en ergens om moesten vragen.

Zo mochten ze mee de winkels in,maar de kadowinkels enzo,was het altijd ;kijken met de oogjes en handjes op je rug..
Lief hoor twee van die dreumels met hun handjes op hun rug en hun neusjes tegen al dat moois gedrukt.

-------------------------------

Aaaaah idd schattig :) (L)
2 GM: Bijna alle oudere mensen zitten overal aan in een winkel. Zolang ze er niks mee vies of kapot maken is dat geen probleem. Als kinderen dat voorzichtig willen doen heb ik er al helemaal geen probleem, voor hun is er immers nog veel meer te ontdekken dat voor jou en voor mij.

Kinderen zien er wel vaker schattig uit, maar ik vind het helemaal niet leuk om te zien dat kinderen verplicht met hun handen op hun rug moeten lopen. Zo wordt ik ook boos als ik zie dat mensen hun kinderen hebben aangelijnd alsof het een hond is.

Rennende kinderen in de restaurants en de bioscoop kan ik me ook niet aan storen. Dat soort dingen zijn een veel te lange zit voor kinderen. Kinderen moeten kunnen spelen en niet verplicht worden een uur stil op hun stoel te zitten. Als kinderen dat niet kunnen, dan moeten ouders ze niet meenemen (op wat uitzonderingen na).

maar voorlopig zijn we met z'n zevenen, nog niet echt representatief dus...­ ff een paar daagjes wachten voordat we echt conclusies kunnen trekken wat betreft de N&­M van de pf'ers...­

Ik kan je al wel vertellen wat de conclusies zullen zijn. Namelijk dat pf'ers allemaal de meest fatsoenlijke mensen zijn van de hele wereld. Bijna niemand vind zichzelf onfatsoenlijk en gaat dat al helemaal niet hier opschrijven.
laatste aanpassing
ff een vraagje:

Iedereen heeft het altijd maar over oude oma'tjes helpen met oversteken.­ Nou heb ik in mijn hele leven nog nooit gezien dat er eentje bij het stoplicht stond te wachten en daar behoefte aan had.­ Heb ik nu iets aan mijn ogen, of wordt dit toch een beetje overdreven?
das gewoon een standaard dom voorbeeld, maar heb het hier nog niet gezien!

Tja en je hoeft inderdaad niet te verwachten dat mensen die zich schuldig maken aan diefstal en dat soort dingen dat hier openlijk hier neer gaan zetten.­

Dit topic neigt inderdaad wel naar zelfgoedpraatgelul, maar ja wat kun je anders verwachten.­
Deze bedoelde ik:

En vrij belangrijk:vragen of je iemand kan helpen met oversteken,niet zomaar de straat over rukken,misschien staat dat mens wel van het uitzicht te genieten
ow overheengelezen..­

ik denk dat dat cynisch was bedoeld..­!
2 Koenie : Als kinderen niet overal aankomen hoeft niet te betekenen dat ze aangelijnde hondjes zijn maar dat ze respect hebben voor andermans spullen.­

Ik vind het netjes in ieder geval.­
2Rupsie

Ik laat zelfs een plekie vrij voor ze.....kom namelijk nooit in de tram of buzz ;)

EN ik gooi nooit iets op straat :@ daar benne vuilnisbakken voor!!

En dames val ik al helemaal NIET lastig :@
Zou nie weten waarom :S

Nog vragen :D
aangezien ik meer mezelf een opvoeding heb gegeven is het opzich wel anders gegaan.. alleen ik ben toch wel zow zelfstandig dattik respect heb voor mensen als ze het andersom ook hebben...ik ben ook geen fan van alle buitenlandse mensen in nederland maar ook niet van alle nederlandse mensen hier..

mijn mening hierover hou ik meestal wel gewoon voor me en ik geloof dattik pas echt een mening kan hebbe over iemand als ik die persoon pas ken..

kwa dingen op straat gooien..tjah kben ech geen O:) ik gooi heus wellis wat dingen op straat en waarom puur omdat het handiger is en dan ik gewoon lui ben om een prullebak te gaan zoeken ofzo iets..

normen en waarden zijn opzich wel belangrijk voor me alleen offik me er altijd aan hou.. nee.. zeggik ook eerlijk.. heb geen zin om te gaan liegen want ben nou eenmaal geen heilige.. probeer me er zovaak mogelijk aan me eige normen en waarden te houden maar dat lukt niet altijd eenmaal of ik heb er puur geen zin in...
shit wat een verhalen ga ik echt niet doorlezen is mij iets te veel af sorry
2 Debsy...inderdaad een grapje aan `t eind van `t verhaal...kijk naar de smilys...weet Koenie ook wel.:)

En kinderen aan de lijn houden als hondjes,dat maakt mij ook razend.
Maar de handjes in de zakken en een kind struikelt,kan die zich niet opvangen en heeft tie een bloedneus:)
Dus handjes op de rug.
Maar deze mamma deed dat ook,want ik probeerde en nog steeds het goede voorbeeld te geven.
Kijken doe je met je oogjes.
Ik pak ook niet alles zo maar beet,alleen als het een serieuze interesse is om te kopen.
Geld ook voor dat kind.

Als kinderen te klein zijn om zo lang te zitten,zoals een bioscoop,ja,dat is makkelijk genoeg in te schatten voor een ouder.
Dan huur je een filmpje thuis.
Als het kind de leeftijd heeft om gewoon een film uit te kijken en een ijsje te halen in de pauze,snap ik nog steeds niet waarom al die kinderen gillend op de stoelen en/of podium moeten klimmen.

Die nijging heb ik ook weleens als het lang duurt bij een dokter of weet ik het waar.
Ga ik toch ook de boel niet verzieken van een ander.

Affijn morgen in het nieuws...na een file van ruim 3 km. duurde het de automobilisten te lang,daar ze ook al een dag zitten weghadden op kantoor.
Om hun zinnen te verzetten liepen ze over de auto`s en over de rijbanen te rennen:D
Ik heb zelf ook nooit een ouder persoon helpen met oversteken... dat is idd iets dat je bijna niet ziet.

En kinderen moeten idd leren om met hun ogen te kijken en niet met hun handen.

Debsy > tis niet bedoeld als goepraatgelul-topic, meer dat mensen bij zichzelf gaan nadenken, die vragen die ik stelde waar ook niet bedoeld om concreet antwoord op te geven, maar als voorbeelden van normen en waarden die aant vervagen zijn. Maar je hebt gelijk, het zal waarschijnlijk wel veranderen in goedpraatgelul!

Fungirl > dat je zo eerlijk bent pleit voor je (y)
Ik had afgelopen week nog een discussie met mijn vader hierover.

Wat ik er van vind, er mag wel harder tegen opgetreden worden door de politie want die mag echt bijna niks meer :S
2 Fungirl...hartstikke eerlijk...:) dat zijn pas normen:D

maar ik denk dat er velen zoals jij rondlopen.
Er zijn niet overal van die Walton families:D
Helaas zijn de gebroken gezinnen een normaal onderdeel geworden van de samenleving.
Soms wel beter voor de mensen in kwestie,maar je sleept altijd de kinderen mee.

Voor deze groep,die zichzelf heeft moeten opvoeden....en dit zal wel weer gevaarlijk klinken...is het heel moeilijk om niet onder gesneeuwd te raken door cynisme en eenzaamheid.

:respect:voor jou.

En jongens...deze groep jongelui is te groot en te complex om ze allemaal apart te noemen met al hun eventuele aparte struikelblokken,maar ik scheer niets en niemand over een kam!!!
in mijn opvoeding heb ik redelijk veel normen en waarden meegekregen.­ zeker over dingen als beleefdheid en tolerantie.­ ik gooi niet alles zomaar op straat en ik vind het echt verschrikkelijk als mensen een dikke roggel voor je voeten neerleggen.­
in het openbaar vervoer is het het ergst.­ lui die meteen naar binnen stormen als de deuren opengaan, idioten die om 8uur 's ochtend hun discman knetterhard zetten zodat je lekker mee kan genieten van hun heppy de peppy trance en als mensen blijven zitten als er een oude vandage de bus in strompelt.­ kijk ik ga echt niet opstaan voor iedereen die een beetje grijs haar heeft maar voor zo'n persoon sta ik altijd op!
Nou dat is 1 ding wat ik dus niet snap.
Hebben jullier er nou echt last van als iemand zijn discman hard heeft staan ?!? Dat snap ik echt niet..

Zelf heb dr absoluut geen last van :s
nee,misschien niet altijd.
Ik heb alleen meegekregen dat je een ander niet tot overlast moet zijn.

Dus de disc-man staat aan als ik wandel of fiets of in bed lig.
Maar niet in de trein,zodat ik niet merk dat iemand al 5 minuten om mijn treinkaartje vraag,of iemand mij al een tijdje probeert wijs te maken dat ik op zijn krant zit.:):D

Hetzelfde als iemand in de trein zijn Algemeen Dagblad gaat zitten lezen,helemaal opengevouwen over drie personen heen.
verschrikkelijk irritant.:D

Maar dat is gewoon wat je zelf niet prettig vind.

Ik denk dat als je over normen en waarden gaat praten,het dan over de jonge/oudelui heb die hun voeten op de banken leggen en als je wilt zitten ze je aankijken met een Volkert de G blik ofzo.
Mensen die alles bekladden en hun kauwgum onder/boven de banken plakt.
oja nog iets, zat laatst in de bus, helemaal op de achterbank.­ zat er links in de hoek een gozer, haalt inneens een viltstift tevoorschijn en begint op de stoel voor m dingen als Nec en kanker vitesse te schrijven!
ik keek m een beetje vragend aan zo van wat the fuck ben je nou aan het doen.­ kijkt op van zn literaire hoogstandje, haalt zn schouders op en gaat lekker verder met schrijven! zulke dingen snap ik eeeecht niet! jezus man je hebt toch wel wat beters te doen!
laatste aanpassing
geweldig me love dit topic!!!

ik doe zelf mijn best
ik haal patatje heb en op en kijk voor een vuilnisbak

splitsa mijn oud papier van mijn rest afval en breng mijn batterijen netjes naar de chemobak
daarbij probeer ik die dingen ook zo weinig mogelijk te gebruiken.­

ik doe vrijwilligerswerk en geloof mij voor iedereen is er wel iets te doen op dat gebied.­

probeer mijn nichtjes en neefjes ook wat dingen te leren namelijk dat het niet ikke ikke ikke is maar samendelen (oke oke ik ben ook niet perfect dus soms beloof ik iets en veranderd het dan weleens >> maar ik ben de kwaaiste niet en leg wel uit waarom ik het plan veranderd heb>> kinderen van nu zijn wel slim ze zijn alleen niet altijd opgevoed met de juiste hoeveelheid handyheid>> opstaan voor ouderen , u dank je of aub vormen te gebruiken?

ik werk in een winkel en als daar een jochie pak en beet mij beveelt een hotdog te geven dan heb ik zoiets van pardon????
waar blijft mag ik....­ ajb???
2 Debsy...­inderdaad een grapje aan `t eind van `t verhaal...­kijk naar de smilys...­weet Koenie ook wel.­

2 Debsy en GM: Ik dacht dat het wel serieus was bedoeld, ik had het dus verkeerd begrepen.