Partyflock

OV afhaalbericht

 
Forumonderwerp · 17918
Ik had me ingeschreven voor een studie.­ Alles was rond, maar door omstandigheden moet ik de studie helaas een jaar uitstellen.­ Nu kreeg ik toch vandaag een afhaalbericht voor me OV-jaarkaart.­ Wat als ik deze toch ophaal en gebruik?
Als je dat doet...­en ze komen er uiteraard achter...­dan krijg je een fikse boete en moet je je ov alsnog inleveren !
als je dat doet, ben je DOM !!!
Ligt eraan... als het geen consequenties heeft vind ik het juist SLIM. Maar krijg ik er gezeik mee dan ben ik DOM ja :P
Ik zou 't niet doen...­
Maar....­ hoe wouen ze het controleren??...­ zouden ze serieus iedereen met een OV controleren waar en hoe die naar school gaat?...­ of zou de school zelf zoiets doorsturen?..­
als je je weer uitschrijft geeft de school of universiteit bericht aan het IBG, en de OV controleren ze zeker streng.­
Als je reist met ov als je dat niet mag, lijkt het alsof het eerst goed gaat.­ Maar aangezien de IBG nogal traag is komen ze er alsnog achter...­ Vorig jaar moest je elk halve maand f250,- GULDEN boete betalen...­
wow tegenwoordig al zoveel
toen ik 2,5 jaar terug stopte was het nog 150 p/m

en ja door een fout was ik een maand te laat koste me 300 piek.­ Echt niet dat ik dat met reizen eruit had gehaald.­
Ze controleren niet of je hem gebruikt, maar of je hem hebt afgehaald. Is dat laatste zo, dan ben je strafbaar. Ook al heb je hem ongebruikt in de kast liggen thuis. Toen ik nog een OV had (bahbah, klinkt echt kut), kostte het iets van 300 gulden per maand.

Zonde lijkt me.

* edit: En Mixie was me voor :( *
laatste aanpassing
Als je je kaart ophaalt terwijl je niet staat ingeschreven voor een studie begint je boete al aan te tikken. ik heb hetzelfde gehad, toen ik me jaren geleden inschreef voor een studie en me op het laatste moment bedacht. Had ik net die dag mn OV opgehaald en hem een dag later weer ingeleverd. 150 gulden boete. En per elke halve maand dat je dat ding langer in je ebzit hebt loopt de boete op.

Tegenwoordig bedraagt de boete 68 euro voor elke halve maand dat je dat ding onterecht in je bezit hebt. Behoorlijk duur geintje dus Maarten, niet ophalen en gewqoon voor 40 euro een kortingskaart kopen of voortaan met patriesje of Jackie meereizen met korting! ;-)
jezus tering... haha.. tja weetikveel ik heb gewoon nooit recht gehad op zo'n ding dussuh vraag mij maar eigenlijk niets.. (waarom ik dan antwoord geef weet ik ook niet... zal me wel vervelen :P:P:P)
ik verzeker je, ze komen er erachter.­
Okee dan laat ik 'm lekkerliggen waar die nu ligt... :P

Das niet thuis dus!
Dat staat opd at papier vermeldt..­ Als ze erachter komen moet je voor elke maand E 68,- betalen..­
ikkuh ook kortingskaart hebbe :P
gewoon ophalen!!!!

En een week later zeggen dat je zakken gerolt zijn :P
Gewoon ophalen maarten, en dan ga je iedere dag naar Patries heen en weer, en dan is € 68,-- ook niet echt veel..

Reken maar uit.. :devil:
Das wel waar. die 68 euro heb je d'r zo uit natuurlijk!!! Hmm goed idee :P
Mocht het echt maar 68 € zijn, dan zou ik het ook doen :D

Maar zou ik maar eerst ff nakijken, is wel te vinden ergens op de website.
ik zou het niet doen maart. okay je haalt dan elke dag naar patries toe maar wat schiet je er mee op??? alleen maar gezeik want je kent ambtenaren die doen hun werk als zij er zin in hebben :P
Maarten, het is 100% zeker 68 euro per halve maand, dus dat komt op 136 eurootjes voor een maandje. daarnaast sta je gelijk bij de IBH te boek als wanbetaler. Bovendien, een 5-retourenkaart Utrecht-H;wijk met korting is altijd nog goedkoper, bovendien moet je helemaal niet leke dag op en neer gaan reizen maar lekker blijven slapen! (6)

Thnik of it en haal die kaart gewoon niet op, is echt niet slim, kost je een hoop knaken en als je die niet kunt betalen wordt de boete alleen maar hoger!
gewoon even niet ophalen want zoals wj al zegt kost t je echt veel geld ik heb die van mij gister opgehaald en heb t boekje maar eens even goed doorgelezen en als ik jou was zou ik t nie doen maar goed dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.­
En neem dat nou maar aan van die dames want vrouwen weten het altijd beter :S

Nie eigenwijs doen kost je $$
Idd zeggen dat ie gestolen is :).Paar mensen die ik ken hebben dat ook ooit gedaan.Hebben heel jaar gratis gereist.:)

GREETZ!!
Haha peepz, ik haal 'm heus niet op. Ben niet gek. "t zou heus wel kunnne, maar bij mij komen ze er toch wel achter :P:P Word dus weer een kortingskaart halen. Fuckin' nepprijzen van de NS. Enne zwartrijden gaat vaak ook nog goed :P:P
ik ken zoveel mensen die hem gewoon gebruiken, en er is nooit iemand achter gekomen! ze zijn niet zo slim in nederland! (K)
Hmmz.. 68,- per maand??
Is dat niet per dag??

Aangezien een Ov-jaarkaart ongeveer 6000,- gulden kostte.
Even opgezocht en een jaarkaart van de NS kost alleen al bijna 2500,- EURO !!!
dus sja.. OV-jaarkaart zal wel iets meer kosten :S

Plus nog eens dat je er een boete misschien bijkrijgt?? :S