Partyflock

Irak

 
Forumonderwerp · 17513
Wat vinden jullie eigenlijk van de aanval die amerika binnenjkort op irak zal gaan uitvoeren?

Mijn mening is dat Saddam absoluut weg moet maar het idee van het aanvallen van soevereine staten staat me ook niet aan.­ Heb net de toespraak gezien van Koffi Annan en Bush voor de 'general assemble' van de VN.­ Was een goede toeprsaak ook al heb ik een hekel aan Bush.­
Al die KUT oorlogen komen door die KUT goden die we hebben GOD, Allah, Boedah en weet ik veel welke andere allemaal.­ Als die er niet waren (zijn er ook niet maja) dan was de wereld een heel stuk veiliger en vrede voller geweest dan het nu is.­ Er gaan al jaren lang oorlogen over het geloof!!!
Zonde van al die levens................­

PEACE Y
laatste aanpassing
Saddam zelf pak je toch nooit....­kernbommen zijn zo gebouwd in Irak dus.....­toch maar niet doen...­?
we moeten het geloof gewoon afschaffen
heb je ook geen oorlog meer:D
:P NUKE 'M
Marijn is vast tevreden met de goed onderbouwde en genuanceerde reacties:D
we hebben het er vanavond onder een biertje wel over....­
ben het eens met drpep en kinkybinky..­geloof veroorzaakt alle teringzooi in de wereld..­denk maar aan kutzooi en is wel gerelateerd aan een godsdienst
En over Sadam..­gewoon nuken..­heel dat midden oosten is kloote..­het is kwestie van tijd dat ze het westen aanvallen..­en die bush is ook nie alles...­is ook maar beetje een cowboy die wil schieten..­maar wat betreft sadam heeftie gelijk..­die gast gaat nog een keer zo gruwlijk chemische aanvallen inzetten
Tja...­ ik zou tog nie graag in de schoenen van Bush staan..­ die kerel moet tog egt hele moeilijke beslissingen nemen!!!
vind ie alleen maar leuk..­tis dat de rest van de wereld er was..­anders had ie heel het midde oosten van de wereldkaar genuked..­mwah ietswat grof maar ben ut nie oneens met bush
saddam financiert die kanker terroristen ook nog!
(niet terrorheads en terrorlabels) zoals die fucking al quada kaboutertjuhs en weet ik hoe veel van die extreem kneuzige groeperingen erzijn daar

gewoon plat gooien
hell yeah
Quote van Kinkybinky;

"Al die KUT oorlogen komen door die KUT goden die we hebben GOD, Allah, Boedah en weet ik veel welke andere allemaal. Als die er niet waren (zijn er ook niet maja) dan was de wereld een heel stuk veiliger en vrede voller geweest dan het nu is. Er gaan al jaren lang oorlogen over het geloof!!!
Zonde van al die levens................"

Je theorie klopt tot op bepaalde hoogte want zogauw er echt stront aan de knikker is dan heeft het juist weer nix te maken met geloof namelijk; 1ste en 2de WERELDOORLOG.
Tja hoe typisch...
Pee es ik ben een van die mensen die gelooft dat als er een nieuwe "wereldoorlog" zou komen dat dat dan wel de duurste ooit wordt ;-)

GreetX Chris & Inge
Saddam moet weg enne de landen ernaast moeten ze met rust laten want als het oorlog is in het midden oosten dan gaan we het heel slecht krijgen :S
Het is weer eens een irritante Bush-actie.­ Ze zouden Bush overhoop moeten knallen, die kerel veroorzaakt zelf nog eens een 3de-wereld-oorlog.­ Ik haat Saddam, maar Bush is nu degene die de oorlog begint.­ Als de VS hem zo nodig moest pakken, had ze dat dan in de Golf-oorlog doen.­ Nu wordt er straks een oorlog begonnen zonder dat Irak echt iets fout doet op dit moment.­ (Ik heb de laatste toespraken van Bush gemist, dus misschien hebben ze daar een goede reden vermeld om Irak aan te vallen, maar daar geloof ik eigenlijk niets van.­)
Kinky Binky > helemaal gelijk dat geloof voor veel ellende in de wereld zorgt, maar ik ben het niet met je eens dat dat ook geldt voor buddhisten.­ Het buddhisme is een totaal pacifistisch geloof, en bij mijn weten zijn er geen oorlogen gevoerd in de naam van Buddha (in indonesie waren het moslims), in tegenstelling tot het christianisme, het jodendom of het islamisme.­
over Bush z'n houding wat betreft Irak, ff m'n reply uit een andere topic copy en pasten:

was interessant eergisteren bij Barend en van Dorp. Boudewijn Buch was er ook en vertelde over de terreur die in Amerika zelf werd gepleegd, door extremistische groepen daar.
En dan willen zij optreden als zogenaamde wereldvebeteraars, terwijl in hun eigen land kids om de haverklap een pistool in handen nemen en leeftijdsgenoten doodschieten, terwijl in hun eigen land al groeperingen bestaan die voor de nodige terreur zorgen [:vaag:]

Ook denk ik niet dat een bombardement van Irak de problemen daar gaan oplossen, de mensen uit het midden oosten zullen dan alleen nog meer haat gaan koesteren jegens het westen, en het is nog maar de vraag of het ze dan is gelukt om Saddam's regime omver te gooien, voorlopig lukt het ze ook niet om Bin Laden te pakken te krijgen.
Oke buddhisme halen we eruit
Anti Bush en anti Amerika gewoon, willen ze Irak gaan aanvallen omdat ze bang zijn dat Saddam chemische wapens heeft.­ Dat heeft die flikker waarschijnlijk al 10 jaar!
Amerika is er ook helemaal niet bij gebaat om Saddam dood te schieten, want ze krijgen nu heeeeel veel geld en olie van Kuweit om hun te beschermen tegen Saddam, daarom hebben ze hem al die jaren gewoon laten leven.­
Amerika speelt heel veel spelletjes met de wereld, ook in Isreal enz enz....­
Laat boeddhisme er ook maar in hoor ;)

Overigens ben ik er (blijkbaar als enige) niet van overtuigd dat geloof de aanstichter voor al het kwaad is. Het geloof is namelijk in essentie altijd pacifistisch.
Het probleem begint bij de mensen die het gaan interpreteren en waanzinnig worden. En dat komt dan weer vaak voort uit verschillen in de maatschappij. Bijvoorbeeld: veel joden hebben de naam rijk te zijn. Vandaar dat het makkelijk is om de joden de schuld te geven van je eigen armoede.

Hmm en dan moet ik nog naar de aanval van de VS op Irak... daar vind ik juist het voorbeeld van het feit dat het niet om geloof gaat, maar om geld en om prestige. Bush zal het aan zijn ballen jeuken dat Irak een Islamitisch land is, het gaat hem om zijn 'oorlog tegen terreur'. Als de dreiging voor Israel zo groot is, lossen ze het zelf maar op. Als Saddam zo gek is om ooit een bom op ons af te schieten, zien we dat tegen die tijd wel. Je kan iemand toch niet straffen op basis van een misdaad die hij misschien in de toekomst weleens zou kunnen gaan plegen?
laatste aanpassing
Tijn > denk dat je gelijk hebt door te zeggen dat elk geloof in principe pacifistisch is, en dat de oorlogen door de verschillende interpretatie van geschriften, alleen denk ik dan dat dat dus inhoudt dat het geloof wel degelijk als excuus wordt gebruikt om oorlog te voeren.

Je kan iemand toch niet straffen op basis van een misdaad die hij misschien in de toekomst weleens zou kunnen gaan plegen?

precies, dat vind ik nou ook! Ze hebben nog niet eens harde bewijzen. Bovendien, als je de redenering van Bush volgt dat Irak moet worden aangepakt doordat ze in de toekomst misschien een kernbom kunnen ontwikkelen, zouden India en pakistan even hard aangepakt moeten worden: feit is dat zij de kernwapens al hebben, en bovendien ook nog in oorlog met elkaar zijn, lijkt me dat zij een veel grotere dreiging vormen dan Irak.

Het is weer een voorbeeld van typisch amerikaans opportunisme, net als de strijd tegen de taliban, eerst hun aan de macht helpen zodat de Russen uit Afghanistan worden verdreven, vervolgens toekijken hoe alle vrouwen en intellectuelen in dat land worden onderdrukt door dat regime, om er pas iets aan te gaan doen als het ze uitkomt.
denk ik dan dat dat dus inhoudt dat het geloof wel degelijk als excuus wordt gebruikt om oorlog te voeren.­

Daarmee sla je de spijker toch op zijn kop? Het geloof afschaffen zoals iedereen zegt zou dan ook totaal geen zin hebben, dan zou er een ander excuus gezocht worden. Feit is dat mensen graag tot een bepaalde groep willen behoren en graag naar een andere groep wijzen als ze zelf een probleem hebben. Het geloof is dus slechts een excuus voor het starten van een oorlog, maar daarom niet slecht. :)

Het is weer een voorbeeld van typisch amerikaans opportunisme, net als de strijd tegen de taliban, eerst hun aan de macht helpen zodat de Russen uit Afghanistan worden verdreven

Dat heb ik toch echt anders uit de boekjes geleerd, dus ik waag te betwijfelen of dat waar is.

Ik vind het ook niet 'typisch amerikaans' wat er gebeurt, maar typisch menselijk. Dichter bij huis gebeuren dat soort dingen ook, zij het in mindere mate. Zie alleen al het feit dat we met zijn allen gastarbeiders hierheen hebben gehaald om ze te laten werken en we ze nu allemaal met de nek aankijken omdat ze onze baantjes in zouden pikken ;):S
Het geloof is dus slechts een excuus voor het starten van een oorlog, maar daarom niet slecht.­

true!

Dat de VS de taliban hebben gebruikt om de russen uit afg. te verdrijven is wat ik altijd gehoord heb, maar ik ben ook god niet (gelukkig) dus het zou best kunnen dat ik me daarin vergis. Wat heb jij geleerd dan?

En het "typisch amerikaans" is idd een beetje overtrokken, maar ik erger me mateloos aan hun gevoel dat ze de wereld wel ff zullen verbeteren terwijl er in hun eigen land nog zo veel mis is.

[off topic]
Heeft iemand trouwens Rondom tien gisteren avond gezien? Het was een debat tussen moslims; de ene groep vond dat ze wat meer de hand in eigen boezem zouden moeten steken en wat meer zelfcritisch zouden moeten worden, en die ook vond dat de Islam niet zozeer een achterlijke cultuur is als wel een cultuur die, gemeten aan de westerse normen en waarden, achter is gebleven, en de andere groep was het daar (uiteraard) niet mee eens (de zeg maar tegenpartij). Ik ben naderhand erg verdrietig naar bed gegaan, die mensen kunnen onderling al niet een normale discussie voeren, als er maar een tikkeltje critiek ging de tegenpartij gelijk hun stem verheffen en defensief optreden, eentje is er zelfs boos weggelopen, geeft weinig hoop voor een oplossing voor het mulitculturele probleem in dit land.
[/off topic]
ze moeten saddam liquideren inclusief alle hielelikkende mennekes die achter hem staan. Maar ik ben bang dat dat nog al moeilijk zal zijn, anders hadden ze het natuurlijk al lang gedaan. ;P
2 Kwissie: 1 oplossing voor! Lees mijn vorige post! :P
Ze moeten alle regeringen daar even schoonvegen en een sterk controlerende vn macht droppen om ze strak met ontwikkelingsjit bezig te laten houden.­

kutlandjes, ook al kunnen de mensen er niets aan doen.­
Tja het is een oplossing, maar ik ben bang dat het dan behoorlijk uit de hand gaat lopen daaro.

Dan barst de bom echt :D
KNAL

midden oosten weg

opgeruimd staat ...­
Ze moeten alle regeringen daar even schoonvegen en een sterk controlerende vn macht droppen om ze strak met ontwikkelingsjit bezig te laten houden.­

lang leve het colonialisme he :s
"EVEN schoonvegen", "ontwikkelingssjit", klinkt lekker geinterresseerd en alsof je er veel verstand van hebt, dat gebied kan je niet even schoonvegen, ze zitten een jaar later ook nog steeds achter bin laden aan.