Partyflock

Je Ouders ....

 
Forumonderwerp · 17182
zou jij willen worden als je ouders? .. en heb je het gevoel dat je ouders goede ouders zijn (geweest) voor jou?

welke dingen zou je helemaal anders aanpakken dan je ouders?
Ik wil geen kinderen, maar ik heb er weleens overnagedacht war er zou gebeuren als ik toch kinderen zou krijgen.

Ik heb geen ouders meer.

Ik heb niet het gevoel dat ik ooit ouders heb gehad. Misschien toen ik heel klein was, maar de laatste jaren helemaal niet meer.

Ik zou alles anders doen dan hun hebben gedaan.
Zou er echt voor mijn kinderen zijn, een gezellig huis bieden, veel aandacht geven, quality time en ga zo maar door.

Gezelligheid, vertrouwen enz enz was er allemaal niet. En die dingen mis ik af en toe heel erg. Een vaste basis, iets waar je altijd op terug kan vallen. Als ze trots op je zijn als je iets bereikt hebt.

Ouders hebben veel invloed op je leven. Ik ben zoals ik ben door hun. Heb soms een volledig verneukte persoonlijkheid hehehe :s maar dat komt langzamerhand wel goed :)
ik heb helemaal niet te klagen over mijn ouders (nou ja, IEDEREEN heeft zijn minpuntjes)

zelf zou ik er voor mijn kinderen zijn (zeker als ze jong zijn).
als vrouwtje ook wil werken, dan vinden we wel een oplossing dat we allebei kunnen werken en dan toch zorgen dat er iemand (van ons) bij de kindjes kan zijn. (oke, een dagje bij opa en oma kan ook geen kwaad, maar niet constant).

als ze problemen of vragen hebben over wat dan ook, gewoon openlijk met ze kunnen bespreken.

en ook tijd voor ze maken als het echt nodig is.
maar af en toe ook wel tijd voor je zelf nemen, maar dat snapt iedereen wel.

maar ik begin pas aan kinderen als ik ze een goede toekomst kan bieden. dus als ik een leuk huisje, een goede baan en dergelijke heb. niet dat ze opgroeien met ouders die een hele grote schuld hebben. en ook moet de situatie in de maatschappij goed zijn (lees redelijk; want de maatschappij van tegenwoordig is zichzelf echt naar de klote aan het helpen).
Ik vind mijn ouders sja... Vind het absoluut GEEN goede ouders.. Heb niks te klagen. Echt niet. Vind het wel best zo. Maar ikzelf zou het absoluut anders doen..

Sinds de scheiding van mijn ouders worden ik en me zusjes aan ons lot overgelaten. Nooit op vakantie geweest. Nooit familie dagjes enzo. Omdat mijn ouders niet met elkaar weg wilden. Maar nogmaals heb nix te klagen. Na een tijdje op mezelf te hebben gezeten. En ook nog eens samengewoond te hebben zit ik nu weer thuis. Heb geen regels niks. Geen kostgeld enzo.. En beslis zelf allemaal wat ik wel en niet doe :p
Zou het hl anders doen.
Ben ook een heel ander mens dan mijn moeder is. Al lijk ik qua uiterlijk wel erg op haar. :(

Voor verdere info zie Para-Noide
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
Mijn ouders hebben mij altijd heel vrij gelaten deels omdat ze altijd aan het werk zijn en deels omdat ze zeiden dat dat goed voor ons was.

Ik heb altijd mijn eigen boontjes moeten doppen en daar ben ik blij om! ik moest eten koken en wassen .... maar nu ik alleen woon ben ik daar maar al te blij om!

Ik zou mijn kinderen denk ik bijna net zo opvoeden, misschien wel iets meer thuis zijn maar ze moeten we snel op eigen benen kunnen staan! ze moeten ook wel met 18 het huis uit zijn om iets van de wereld te zien ! dat hebben mijn ouders ook altijd gezegd en mijn zusje en ik waren ook netjes met 18 het huis uit en ik denk dat we hun daar later wel dankbaar voor zijn!
Ach jah..

Mijn pa verwijt ik teveel om nog een fatsoenlijke relatie mee te hebben, mijn ma spoort niet en van mijn zusje weet ik niet eens meer waar ze is. Ben 12 september weer jarig en mijn zusje de 13e en dat soort dingen zijn soms wel ff moeilijk.
Maar goed.. verder mag ik niet klagen. Ondanks het ontbreken van een fatsoenlijke opvoeding ben ik een erg sociaal en emotioneel stabiel iemand en ik weet zeker dat ik een goede vader zou zijn als ik ooit kinderen zou krijgen.
laatste aanpassing
k heb altijd bij me ma gewoond waren gescheiden maar vind dat ze het goed gedaan heeft!:) en nu heb k sinds 4 jaar weer contact met me pa en hij s ook cool! hij wou zdag nog mee op stap! ben altijd vrij gelaten en vind dat k een wereld ma heb!;)
beetje me eigen verhaal vergeten er bij te zetten :S

kwa opvoeding zou ik me kinderen veel meer willen leren dat het goed is je gevoelens te tonen (maar ik heb duz geen idee hoe je zo iets zou aan kunnen pakken, omdat mijn ouders dat oowk nooit deden) .. en er moet meer geknuffeld worden, voor de rest hebben ze het wel goed gedaan denk ik.
Ik moet alleen oppassen dat ik niet zo wordt als mijn moeder, want ik begin steeds meer karakter trekjes van haar te krijgen :S
maarjah over 30 jaar kan ik daar meer over vertellen :)
laatste aanpassing
echt niet dat ik zoals me moeder wil worden later ben het tegenovergestelde van haar en dat wil ik zo houden ook :)

en kwa opvoeding zou ik, als ik ooit kinderen neem, mijn kinderen veel later loslaten dan wat mijn moeder heeft gedaan ik mocht toen ik 13/14 was al tot bijv. 6 uur uitgaan:S zou ook veel leuke dingen met ze doen om een goede band met ze te houden dat is toch wel heel erg belangrijk...
laatste aanpassing
Kheb alleen een mamma en dies SUPER STOER! :lief:

Enne ik zeg altijd wel dat als ik zelf kinderen zou krijgen dat ik het anders zou doen.. maar kdenk dat ik wel het zelfde als haar zou doen.. misschien wel iets anders.. maar toch.. ik heb veel dingen van haar geleerd.. hoe ik het WEL en niet moet gaan doen :p
kzou niet willen worden als me ma..kzou net zoals mystery-girl veel meer dingen met me kind doen en een goeie band opbouwen...
Ik heb helemaal niets te klagen over m'n ouders.

M'n vader was drie maanden per jaar thuis, m'n moeder is hem niet meer na gaan reizen toen ik eenmaal geboren was en heeft er alles aan gedaan om het huishouden zo goed mogelijk draaiend te houden zodat alles in orde was als m'n vader thuis kwam, wat voor gekke dingen hij ook had uitgehaald.
Maar hoe weinig hij er ook was, ik wist wel altijd dat hij er voor mij was in gedachte, en ik ben blij geleerd te hebben dat zo'n onregelmatig leven ook heel veel voordelen heeft.
Met m'n moeder heb ik doordat we altijd samen waren een hele sterke band gevormd, ik zie haar ook meer als een vriendin dan als m'n moeder. Ze heeft me wel streng opgevoed, ik heb haar dan ook wel 's vervloekt, maar achteraf ben ik haar erg dankbaar om haar strengheid.

Of ik het hetzelfde zou doen? Moelijk, sommige dingen wel (streng zijn, kinderen hebben het nodig dat er grenzen worden opgelegd), andere dingen weer niet (een iets meer aanwezige vader). Ik hoop iig dat ik later net zo'n band met mijn kinderen krijg als die ik nu met mijn moeder heb.
Linda:

Nee ik wil TOTAAL niet worden als mijn ouders...
2 Summy,je zegt niet te weten hoe je het aan moet pakken om je kinderen te leren hun gevoelens te uiten.

Leuk,je geeft daarna zelf het antwoord al.

Lekker veel knuffelen,huilen mag,niet afdoen met je bent nu al groot,of kom jongens huilen niet enz.
Zelf nooit verzuimen over je eigen gevoelens te praten:mamma is niet lekker....mag ook zijn;mamma voelt zich niet zo prettig,want....

Nooit vergeten om te vertellen dat je trots bent op je kleintje en dat je van hem/haar houd.

Dan ben je al op een goede weg hoor!!!
alweer een wijze les van mama!

die moeten we onthouden!

(f) voor mama
Mijn paps en mams zijn harstikke lief, maar me moeder is soms beetje irritant bezorgd.. dan doe ik iets niet bijv. alleen omdat ik anders weer dat gezeur krijg, dat is wle jammer :d
gabbermama: .. ik lijk wel een kleuter in dat .. want ik moet het nog allemaal leren :S
ik ben ook niet zo knuffel typ.. Meestal als een vreemde me aanraakt moet ik het op 1 of andere anier afvegen (niet bij iedereen) Maar das heel apart bij mij :s

Maar knuffelen is ons thuis niet echt geleerd
laatste aanpassing
ik zou net zo als mijn moeder willen worden stel dat ik kids krijg maar mijn vader had wel wat meer met kunnen bemoeien hij vond altijd alles goed en werd nooit boos das toch wel wat minder
laatste aanpassing
ik hou van knuffelen en k wil 2 kids ofzo... :D t liefst 2 boyo's, kan k later mee rellen :D
ze hebben wel aardig hun best gedaan denk ik, ik was alleen nooit aanhankelijk en had niet zo'n drang naar fysiek contact, wat nu af en toe nog steeds wel lastig is (bv met vrouwen :-S). verder was mijn vader toen ik heeeel klein was overspannen en een jaar thuis geweest en daarna ook nog eens van baan gewisseld en met zijn ouders kon hij het ook niet zo goed vinden, dus dat gaf zo wel een spanningen. alleen is die helemaal bijgedraaid op latere leeftijd, maar toen was ik al puber denk ik. nu geen problemen meer, behalve dat we allemaal ontzettend eigenwijs zijn, geeft wel gezeur zo af en toe :-D
maar ik kan niet zonder ze, want toen het uitging na ruim een jaar met mijn vriendin, toen ben ik wel naar ze toegegaan omdat ik dat nodig had. hielp wel (en ik had t nog wel zelf uitgemaakt :vaag:). emoties zijn rare dingen.


kinderen wil ik denk ik wel, tenminste als ik een mooie, sterke vrouw ontmoet.
laatste aanpassing
2 PartyChickie>>>
Das nie raar hoor ik kan ook niet knuffelen
dan heb ik ook de neiging van bleh ie ga weg

maarja
:S
mja ik heb nix voor nix een tattoo met pa & ma in een hartje laten zetten...
mijn ouders betekenen veel voor mij, en ze hebben het vroger niet makkelijk gehad met mij :D

mn ouders staan altijd voor me klaar, en staan meestal 100% achter mijn beslissingen..

kijk iedereen heeft wel es een woord wisseling met zn ouders, maar dat hoort er bij

en jah ik zou later mijn kinderen het zelfde opvoeden
Nou met sommige kan ik wel knuffelen, maar das heel weinig, dan vind ik het zelfs wel fijn, maar vooral een vreemde moet me niet aan raken, heel appart...