Partyflock

Spanning Midden Oosten en Amerika

 
Forumonderwerp · 17165
Hoe staan jullie tegenover het confilct tussen amerika en Irak?? Zijn jullie voor een aanval? En ook als het buiten de VN om gaat.­

Ik persoonlijk wel..­ Nu kan het nog..­ Als Irak straks over biologische/nucleare wapens beschikt is het te laat!!
Die wapens moeten gewoon vernietigd worden...­
ten koste van wat? sorry hoor, typische ondoordachte hypocriete kutmove van bush,
die lul heb noten als hersenen en denkt niet na over wat ie doet :S
Het gaat er niet zozeer om of het land dat soort wapens weet te krijgen (er zijn zat landen met biologische, chemische en nucleaire wapens), maar om de persoon die de beschikking erover krijgt.­ Als we de VS moeten geloven is Saddam gek genoeg om ze ook in te zetten.­ Dus is het zaak om het regime omver te gooien, voordat hij echt een groot gevaar kan vormen.­ Vraag is dus of hij echt de beschikking weet te krijgen over dat soort wapens en of de kans aanwezig is dat ie ze ook als eerste zal gebruiken.­ Als dat zo is, dan mag er van mij worden aangevallen.­ Maar niet buiten de VN om, want anders kan die VN gelijk worden opgedoekt en dat lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor de wereld....­
Ik vind dat Amerika eerst maar es de kwestie Palestina moet oplossen. Zij hebben de nodige invloed op Israel om dat op te lossen. Als dat eerst gebeurd, hebben ze al een stuk meer krediet in de Arabische wereld, waardoor een aanval op Irak minder erg gevonden zal worden.
Maar ja, als ze eerst Irak willen aanvallen, dan liever met een VN-resolutie. Maar dat zit er denk ik niet in :/
Paar Elite teams naar Irak zenden om Saddam en naaste mderwerkers uit te schakelen zal voldoende zijn denk ik. Alles iig beter dan zo'n doelloos bombardement waarbij de US aleen wil laten zien hoe machtig ze wel niet zijn:bah:
Saddam heeft de wapens of ze zijn bijna klaar en als de wereld nu niks doet dan doet saddam het wel en dan wel op israel. Als hij het doet met chemische wapens dan is een deel van europa ook besmet met die chemische sjit als de wind de verkeerde kant op staat :S

2 maus: die elite teams is echt niet genoeg dat hebben ze allang geprobeert maar saddam is net zoals bin laden echt heel moeilijk te pakken.
laatste aanpassing
ik denk dat het niet zo makkelijk gaat....­ en als ze irak echt binnenvallen kan er wel eens een grote kutoorlog ontstaan!!!
Maus: Dat werkt niet, om de volgende redenen:
1) Je moet 100% zeker weten waar hij zit. Satelieten zijn wel goed, maar je hebt toch mensen op de grond nodig en wel mensen uit zijn naaste omgeving
2) Je moet genoeg vuurkracht hebben om zijn bewaking uit te schakelen, Saddam te vermoorden en weer veilig weg komen, anders wordt het een 'suicide mission'. En Amerikaanse levens tellen nog altijd het zwaarst (voor Amerika :bah:)

Ze kunnen gewoon niet aan genoeg informatie komen om zeker te weten waar Saddam zit en als ze dat op de een of andere manier wel te weten komen, zal het waarschijnlijk krioelen van de bewaking, waardoor kans van slagen bijna nihil is.