Partyflock

Landelijker supporter acties 7 september

 
Forumonderwerp · 16742
Iedereen die zich supporter noemt. Of dat nou hooligan of achter de buis of in het stadion is . Is er een groot scheepse actie op gezet. Het zal plaats vinden in eindhoven. Het zal gaan om te protesteren tegen het beleid van de KNVB. Mensen die bang zijn dat er rellen uit breken, hoeven neit bang te zijn. Het zal een vriendelijk actie zijn gericht op de KNVB en niet op supporters tegen elkaar. Wij zijn het zat

Voor meer info kunnen jullie kijken op:

www.voetbalisvanons.nl

elke supporter die komt, wordt bij voorbaat bedankt om mee te doen met deze actie
Je hebt gelijk dat het bij Millwall moet blijven maar ik spreek nu over ons ajacieden iedereen heeft een hekel aan ons maar dat interreseert ons niet dus is het wel toepasselijk. of niet dan
2 Baxter >

Alles wordt overgenomen, ook liederen enzo. Dus uhmm boeijuhhhhhhh :)

Maaar de spreuk is van toepassing op de hele voetbalsupportercultuur vind ik.
Volkomen mee eens UK
Ik sprak alleen ff over onze groep maar in principe is het van toepassing op iedere groep supporters/hooligans.
Maar de haat tegen ons in wel extreem.
ja de spreuk is van toepassing op meerdere groepen: dat klopt.

maar onze groep heeft dan:
WIJ TEGEN IEDEREEN.

2 hwijker: mischien bij bepaalde groepen is de haat jegens jullie groot.
Ik zie het persoonlijk. als ik door bijv. cambuur wordt gestraft door een overtal(met wapens) isme haat tege hun groter. Ik zie het meer persoonlijk de haat.
Persoonlijke gebeurtenissen maken die haat :P
Haat, haat, haat kom op h. en dat zegt dat IK wereldvreemd ben???? Dat van jullie slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. En je heb idd gelijk. Ik kan me niet inleven in die "groepen" waar jullie het over hebben. Rellen ligt niet in m'n aard, ben niet zo gefrustreerd;)
2 Baxter ik deel jou mening wel dat als je gepakt wordt door iemand van een club haat je hun meer, maar dan nog haat ik de kakkerlakken het meest.
2 Maus de een vindt het leuk en de ander niet.
Haat is iets wat ik niet ken. Dus bij deze distantieer ik me van alle uitspraken die daarover gaan.
*zucht* ik snap jullie niet hehehehe
Iemand 'haten' omdat ie fan is van een andere club? Man get a life!!!
2 ladyK: ik haat niemand omdat ie voor een andere club is.
Stel je heb een nieuwe auto, als die auto wordt bekrast / gesloopt door somaliers. Dan wordt je toch ook leip op die somaliers. En nu niet meteen zegge dat je ni alles over 1 kam mag scheren. Toch doe je dat bewust/onbewust.
haha erg toevallig.. heb laatst hier ook een discussie over gehad maar toen ging het over de vooroordelen op duitsers..
Nee ik scheer geen mensen over 1 kam. En neeee ik doe het ook niet onbewust :-D
En bedankt voor het verkloten van 1 van de weinig serieuze en broodnodige discussies op dit forum.:S

Hopende dat nu iedereen gewoon kan vervolgen op de 'normale' reply's, verblijf ik......
??? heheh
was dat tegen mij bedoeld??
Nou ik heb deze discussie eens door gelezen en proficiat Pryme, waar haal jij de energie vandaan om het steeds weer uit te gaan leggen.
Denk dat een hoop mensen al zo'n bepaald beeld van een voetbal supporter (veroorzaakt door de media) gekregen en dat krijg je er toch niet meer uit. Denk dat het toch groot en deels aan de media te danken is. Door hun worden wij toch steeds weer in kwaad daglicht gezet. Dingen worden zo ontzettend opgeblazen.
Kan een voorbeeld geven van nog niet zo lang geleden. Stond er op teletekst en in het nieuws, supportersbus ajax verkrachten steward aan. Nou toen ik dit la dacht ik echt van nou dat zal toch niet. Nou na 1 uur werd het veranderd in aanranding. En toen wat er echt gebeurd was. 1 van de supporters had haar een klap op haar kont gegeven. Oftewel een hele bus met supporters vast gehouden en die gozer gearesteerd. Nou sorry hoor, kijk oke als persoon moet je van een ander persoon afblijven maar dit is toch ook weer zo'n voorbeeld van hoe slecht supporters afgeschilderd worden. En iedereen maar weer zeggen zie je wel het zijn altijd die hooligans. Word daar een beetje moe van.
2Mike82. En waarom is dat zo........?? (Dut supporters altijd slecht afgeschilderd worden)
Nou tegen woordig word je als je zegt dat je voetbalsupporter bent eerder afgeschilderd als een misdadiger. Precies het zelfde dat iedere persoon die in de harde kern zit van een team gelijk word gezien als iemand die daar alleen maar is om te rellen. De meeste vergeten even dat die club een groot deel van hun leven is en ze dag en nacht klaar staan voor die club. Veel geld er in steken en ieder weekend weer hun longen uit hun lijf schreeuwen voor zo'n club. En juist omdat er dan een paar tussen zitten die zich willen bewijzen tegenover de wat oudere garde en dus om het minste of geringste gaan slopen word ieder maar meteen zo beschouwd en als het even kan nog met een wapenstok nageslagen.
Dus jij zegt dat maar een hele kleine groep binnen de "harde kern" relt??? Hoe groot is die "harde kern" wel niet als er een vechtpartij ontstaat met minimaal 500 man??:S
Dat is natuurlijk per club helemaal verchillend. Dus daar kun je geen mening mee onderbouwen.
Inderdaad dat verschilt per club. Maar wat ik bedoel te zeggen dat er door relatief een klein aantal mensen het echt extreem is en iedere gelegenheid aangrijpen om te gaan rellen. Terwijl de groote groep van een hard kern zich meestal op zulk soort momenten rustig houd. Begrijp me niet verkeerd hoor. Denk dat als er echt gereld moet worden er weinig zijn in een harde kern die niet mee doen maar das alleen in de geval dat het moet. Het gaat vooral om de wat jongere jongens (ben zelf ook niet al te oud maar heb een iets andere instelling) die iedere reden aangrijpen om te relen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de huldiging van Ajax met de winst van de beker. (waar trouwens pas rellen kwamen toen de M.E. ineens zonder rede kwam opdraven maar dat terzijde) Een grote groep van echte harde kern supporters van AJAX heeft toen nog geprobeerd de wat jongere jongens die met stenen liepen te gooien tot rust te krijgen. En als het zo zou zijn als jij denkt dat het is (als ik het fout heb moet je het me niet kwalijk nemen maar ik denk dat ji het zo ziet) dat iedere voetbal supporter uit een hard kern of een grote groep daarvan komt om te rellen mag je me uitleggen waarom ze die moeite dan namen en die gasten niet gewoon hun gang lieten gaan????
Trouwens sorry als het wat lang duurt voor dat ik reageer op dit topic maar zit op mijn werk en daar moet soms ook wel eens gewerkt worden ;)
Sorry zal in het vervolg wel ff met wat meer alinea's werken is het wat makkelijker te lezen allemaal.
Nou we begrijpen wat je bedoeld en daar gaat het om.
Je hebt gelijk over het feit dat de oudere de rest probeerde tegen te houden.
Het heeft eigenlijk geen zin om het hier allemaal uit te leggen. Als mensen zoals johan derksen en jack van gelder al met hun ongenuanceerde (en vooral subjectieve) mening de feiten verdraaien, dan heeft 't geen zin om daar op 'n PF-forum tegen in te gaan. Deze lui hebben via hun spreekbuis (de media) zoveel macht en invloed dat niemand meer luistert naar 'n Prhyme of 'n Mike82...
Ach hoop doet leven zal ik maar zeggen. En ik hoop gewoon dat mensen ooit eens door krijgen dat wij helemaal niet de relschopers en criminelen zijn waar we nu voor aangezien worden maar dat we gewoon extreem veel voor ons cluppie over hebben. En wie weet misschien dat ze ooit het ook eens van onze kant af zien. En elke begin helpt weer. Stel dat er nu 1 iemand op dit forum het wel begint te begrijpen waar we het over hebben is dat toch al weer iets.

Trouwens als mensen die alcolist van een Johan Derksen serieus gaan nemen dan gaat het erg slecht met ons nederlanders :(
laatste aanpassing
ik denk dat mensen een beetje lang elkaar heen lullen hierzo, beiden hebben een ander doel voor ogen.

zoals mike82 en prhyme willen denk ik duidelijk maken is dat het beleid zoals het nu is helemaal niet fair is (het pakt ook onschuldigen)en eigenlijk alleen maar meer agressie uitlokt en dat daar wat aangedaan moet worden omdat daardoor het hele voetbalgebeuren verneukt wordt.

ANderen zoals Maus: en ik zou het in eerste instantie ook zeggen, dat ze het er toch zelf naar gemaakt hebben. En dat komt niet uit de Media maar wat ik met eigen ogen heb gezien. Ben 1 x in mijn leven meegeweest naar een wedstrijd Ajax-Feijenoord vorig jaar in mei. En ik zat naast dat hondenhok. Ik heb nog nooit zo`n stelletje rampdebielen bij elkaar gezien zeg. Verder ken ik wat gasten die zich bezighielden in het Ajax-circuit en dat waren echt geen lieverdjes of ze hebben het niveau van nul komma nul!

maar ja verder heb ik er de ballen verstand van..
Jet zou best kunnen dat de "oudere" de "jongere" tot rust manen. Weet ik namelijk niet. Maar kan het me wel goed voorstellen want ik ken (helaas) zat mensen die iedere dag wel 100x het woord hooligan in de mond nemen, en het vervolgens alleen maar over rellen enzo hebben:(:(. En jij schrijft dat de "harde kern" alleen relt als het moet???:S:S Sorry hoor!! maar daar snap ik dus geen moer van. Rellen is toch niet verplicht ofzo??

Wat ik zelf denk van de ME is dat bepaalde groepen mensen niet tegen gezag cq. autoriteit kunnen en van zichzelf al een hekel hebben aan dat soort mensen (me'ers en politie). Dat worden dus wederzijdse uitlokkingen waarbij ook beide partijen schuld aan hebben. En niet alleen de ME zoals velen van jullie zeggen. Maar ook niet alleen de supporters wat de media weer zegt.

Overigens vind ik niet dat dit een discussie is met winnen/verliezen. Het is gewoon de ander wat weisheid bijbrengen en elkaars meningen were te geven. Ga dus niet beginnen dat het geen zin heeft enzo:S.
2 depsy-> "en ik zat naast dat hondehok"
Neem aan dat je naast het uitvak zat:p ;)
Maar je hebt inderdaad wel gelijk in wat je zegt in je berichtje dat we redelijk langs mekaar heen lullen. Toch probeer ik niet alleen aan te geven dat het beleid niet klopt want dat klopt voor geen meter. Das gewoon een feit. Maar hoop eigenlijk ook dat sommige eens ingaan zien dat het niet echt alleen maar om criminelen en slopertjes gaat in de supporters wereld.

2 Maus-> Je hebt mij ook niet horen zeggen dat het geen zin heeft. Denk niet dat we het eens worden met mekaar maar probeer ongeveer duidelijk te maken hoe ik er over denk. Geloof ook dat daar een forum voor is (neem ook eigenlijk aan dat die opmerking niet echt voor mij bedoelt was maar goed). En ik kan me ook best begrijpen dat je de uitspraak die ik deed over dat rellen niet begrijp. Dat rellen zo af en toe moet. Ik weet ook eigenlijk niet hoe ik je dat moet uitleggen, maar er zijn soms zaken dat er geen andere uitweg is zal ik maar zeggen. Beter manier weet ik niet.
tja ik zat bij omaatjes en opaatjes en papa`s met kindjes en daarnaast was dus het afgehokte vak voor de feijenoorders. Ik heb geloof ik 10 minuten naar de wedstrijd gekeken, maar de rest van de wedstrijd was ik gefascineerd door die dolle pitbullterriers.
maar er zijn soms zaken dat er geen andere uitweg is

Kijk! en door dat soort "gevalletjes" krijg je dus de media/ME/KNVB op je dak. Het zijn dus complete zinloze reletjes en is het dus eigenlijk puur haantjesgedrag van "ik ben de sterkste" ofiets dergelijks. Dit is dus het foute van die gasten. Maar ondertussen wel de me en knvb aankijken dat ze niet meer de vrijheid hebben die ze voorheen hadden. Vind je het gek dat dat gebeurt als ze niet met die vrijheid om kunnen gaan.
Over het n kam scheren door de KNVB moet wel, ga je uitzonderingen maken is het hele verdrag/wet/.... z'n kracht kwijt. Ook al is het onredelijk. Hetzelfde geld bij die snelheidsboetes van een paar km te hard. Ga je dat tolereren dan zal de volgende stap weer verder zijn.

(nu gebied mij te zeggen dat ik ook voor het afschaffen van die paar km's ben, maar heeft geen functie (meer) in deze discussie:P)

2Mike. Ik doelde ook niet op jou nee. Meer in het algemeen want sommige beginnen al gelijk te zeggen dat "julie" gewonnen hebben:S:S
laatste aanpassing
waar 2 vechten hebben 2 schuld :-)
Maus 12 september 2002 15:16
2Mike82. En waarom is dat zo........?? (Dut supporters altijd slecht afgeschilderd worden)

Gemakkelijk slachtoffer, toegankelijk voor de vele burgertjes in Nederland, sensatie (voetbal is een sport waar veel mensen wat mee te maken hebben en dus aantrekkelijk om dingen over te horen), noem het allemaal maar op. Het verkoopt gewoon en daardoor zien andere partijen zich noodgedwongen om daar actie tegen te nemen. Ook houdt het heel simpel de aandacht af van alle andere zaken die geschieden en vele malen erger zijn... net zoals nu bijv. dingen over religies, irak, Bin laden??? Ik hor ze niet hoor.. je mag het me vertellen wanneer we...:S
Maus 12 september 2002 15:39
Dus jij zegt dat maar een hele kleine groep binnen de "harde kern" relt??? Hoe groot is die "harde kern" wel niet als er een vechtpartij ontstaat met minimaal 500 man??

500 man? Nog nooit geweest....

maar we gaan hier weer even voorbij aan al hetgeen ik verteld heb. heeft het dan helemaal niets duidelijk gemaakt ofzo?
er zijn soms dingen waar je wat tegen moet doen.. komt bijv. een club op bezoek komt in Amsterdam en daar een teringbende wil veroorzaken... dan moet je er staan. Nu denken jullie van: "waarom dan? De politie kan het toch ook oplossen?".... zo ligt het niet helemaal en is net ff te simpel gedacht. Daar komt heel wat meer bij kijken en om dat uit te leggen zo ik (zoals eerder vermeld) boekwerken moeten schrijven en jullie ze lezen. Dat doe ik niet, moet er iedere keer al veel te veel tijd aan besteden in mijn leven en daar word je doodmoe van.

Sommige dingen zijn kansloos en die moeten uitgebannen worden, maar dat lukt ons nog altjd niet als de partijen (waaronder politie bijv.) ons de ruimte niet geven om enigszins te organiseren... we hebben het al vaak genoeg geprobeerd...
overigens verwijs ik je nog even naar alles wat ik hiervoor beschreven heb.. dat heb je blijkbaar niet gelezen, anders had je dit niet gevraagd.
Mike82->
Kijk bijvoorbeeld maar naar de huldiging van Ajax met de winst van de beker. (waar trouwens pas rellen kwamen toen de M.E. ineens zonder rede kwam opdraven maar dat terzijde)

Die reden was er wel. De burgermeester (Cohen red.) van Amsterdam wilde zijn geljk behalen, d.w.z. iedereen op een parkeerplaats tussen de hekken op bevrijdingsdag.. dat het zelfs nog buiten Amsterdam was nog daargelaten. Wij gaan daar niet mee accoord en zijn daar gewoon hen gegaan, zoals het hoort.
Cohen heeft ze daarheen gestuurd met de bedoeling alles uit te lokken en sommigen hapten daarop.. alleen maar gasten die ik nog nooit gezien had overigens.


Een grote groep van echte harde kern supporters van AJAX heeft toen nog geprobeerd de wat jongere jongens die met stenen liepen te gooien tot rust te krijgen. En als het zo zou zijn als jij denkt dat het is (als ik het fout heb moet je het me niet kwalijk nemen maar ik denk dat ji het zo ziet) dat iedere voetbal supporter uit een hard kern of een grote groep daarvan komt om te rellen mag je me uitleggen waarom ze die moeite dan namen en die gasten niet gewoon hun gang lieten gaan????

vertel mij wat... kreeg de fietsen, stenen e.d. langs mijn bek vliegen. De mensen waarvan ik zag dat ze wat deden heb ik laten aanpakken door een aantal mensen.. degenen die dat waren hebben het zeker wel afgeleerd.;)
Zal zo nog even een verslag plaatsen hierover....
Ik heb je stukken wel allemaal gelezen hoor.

Maar wat ik vind is dat alle supporters gelijk de gebeten hond gaan spelen. Alsof het al-le-maal door het systeem komt. KNVB kut dit, kut zo enz. Zonder ook maar te beseffen dat ze het zelf ook een beetje in de hand gewerkt hebben. Ik zeg dus nu niet meer dat alle schuld bij n partij ligt (iets wat ik eerst wel zei:$) Maar bij beide partijen. Supporters zijn fout door toch gewoon de kop in de wind te steken en de KNVB is fout om de signalen vanuit de supporterskant (waar ongetwijfeld goede ideeen vandaan kunnen komen) te negeren
2 Prhyme-> Denk dat je het eerste stuk je waar je op reageert niet helemaal geod gelezen had. Want volgens mij was het tussen de hekken met bevrijdingsdag de huldiging van het kampioensschap en niet van de beker. Waar ik het over had was met de beker die wel gewoon op de enige juiste plek werd gehouden. Maar neem het je niet kwalijk we winnen ook zo veel prijzen ;)
debsy 12 september 2002 17:00
zoals mike82 en prhyme willen denk ik duidelijk maken is dat het beleid zoals het nu is helemaal niet fair is (het pakt ook onschuldigen)en eigenlijk alleen maar meer agressie uitlokt en dat daar wat aangedaan moet worden omdat daardoor het hele voetbalgebeuren verneukt wordt.

Nee, dat heb je niet helemaal goed. het gaat erom dat de oorzaak van alles grotendeels ligt bij een groot aantal andere partijen en dat toen de acties en rellen grotendeels zijn ontstaan en erger geworden (het gevolg). er worden zelfs haast alleen maar onschuldige mensen aangepakt... mensen die op een gegeven moment allicht nog wel eens een keer schuldig bevonden kunnen worden, maar dan doordat ze het op een gegeven moment zeg maar niet meer aankunnen.. (de manier waarop ze behandeld worden)....

Ze criminaliseren zelf, maar zijn zelf de ergsten...

Je moet het zo zien... een groep mensen zit iedere dag in een cafe.. er zijn soms wel eens vechtpartijen, maar he, is dat niet overal in nederland het geval??? dus wat maakt het uit....
Op een gegeven moment moet op last van de burgermeester en de politie het cafe dicht en geslopt worden. Dit cafe was in dat dorp het enige cafe en er zal geen nieuwe meer komen in het dorp.. laat staan in de wijde omtrek van het dorp.
De mensen willen zich niet zomaar uit hun cafe laten verjagen en tekenen protest aan.. als dit gebeurt, blijkt voor de burgermeester dat hij extra tijd moet inrekenen om zijn villa-wijkje te plannen.. er komt namelijk een proces....
Dit gaat een tijdje zo door en de gemoederen lopen hoger op.... juist omdat de mensen zo geen enkel cafe'tje meer kunnen bezoeken in de nabie toekomst. Als ze besluiten de kroeg gewoon te openen omdat ze niet zomaar de enige kroeg waar ze elke dag zaten willen laten sluiten komt de politie binnen.. begint mannen, vrouwen en kinderen gewoon met gummyknuppels te meppen tot bloedens toe.. allemaal gewonden en de politie lacht zich rot.... iedereen die aangifte wil doen van extreme mishandeling en poging tot doodslag wordt lachend de deur gewezen... als ze het willen proberen in een politiebureau een paar dorpen verderop, dan krijgen ze hetzelfde tafereel voorgeschoteld.. waarom? Omdat het allemaal 1 pot nat is. De volgende 5 smerisbureaus overigens nog een keer dezelfde grappen.
maar goed, de bewoners doen er nog van alles aan om de kroeg te redden, maar niets mag baten.. zoveel werk compleet voor niets..
een aantal bewoners laat het r niet bij zitten. Je laat je toch niet zomaar afpakken wat je je gehele leven al hebt en wat nooit fout ging? En dan er ook nog een niets voor terug krijgen.. Kom op zeg!
Dus, ze besluiten om weer eigenhandig de krog te openen en gaan er zitten.. hetzelde gebeurt... en week later besluiten de bewoners het nogmaal te proberen, maar nu rusten ze zichzelf uit met knuppels en zorgen voor een groter aantal. De M.E. stroomt binnen en begint te meppen... maar nu wordt er wat terug gedaan... de M.E.'ers moeten zich terugtrekken en roepen (zonder dat de bewoners het weten) assistentie op van 5 andere korpsen... deze komen allemaal en ze komen nogmaals de kroeg in... de bewoners worden compleet overrompeld en krijgen weer flink wat klappen.. tot overmaat van ramp wordt iedereen gearresteerd en pas na een week worden de eersten vrijgelaten.. de anderen worden nog een tijdje vastgehouden door de meest vage smoesjes... organisatie van een criminele bende e.d. zijn veelgehoorde aanklachten waarvoor ze een aantal weken sowieso mogen zitten.

Uitindelijk is iedereen weer thuis met een strafblad en een boete van enkele duizenden euro's. Ook is het nu voor de burgermeester een stuk gemakkelijker om alles e regelen en zo geschiedt het......

Ik hoop dat dit verhaaltje het jullie nu WEL ff duidelijker maakt. Dit soort dingen gebeuren en we kunnen er niets tegen doen. Het is allicht een beetje een stom vorbeeld, maar ik denk wel dat iedereen een dergeljke situatie in ieder geval enigszins in kan beelden.

ANderen zoals Maus: en ik zou het in eerste instantie ook zeggen, dat ze het er toch zelf naar gemaakt hebben. En dat komt niet uit de Media maar wat ik met eigen ogen heb gezien. Ben 1 x in mijn leven meegeweest naar een wedstrijd Ajax-Feijenoord vorig jaar in mei. En ik zat naast dat hondenhok. Ik heb nog nooit zo`n stelletje rampdebielen bij elkaar gezien zeg. Verder ken ik wat gasten die zich bezighielden in het Ajax-circuit en dat waren echt geen lieverdjes of ze hebben het niveau van nul komma nul!

Als je dit nu nog zegt dan heb je inderdaad helemaal niets gelezen van wat ik gezegd heb en dan wil ik je bij deze vragen het alsnog te doen.

maar ja verder heb ik er de ballen verstand van..

Dat blijkt. Als je het gaat hebben over iets wat een jaar geleden is gebeurd... tsja.. de oorzaak ligt toch echt wel een heel stuk meer terug in de geschiedenis.
Waar jij het over hebt is een tafereel die juist komt door het niet kunnen (mogen) organiseren en uitbannen door de fanatieke kern.
laatste aanpassing
Mike82 12 september 2002 19:40
2 Prhyme-> Denk dat je het eerste stuk je waar je op reageert niet helemaal geod gelezen had. Want volgens mij was het tussen de hekken met bevrijdingsdag de huldiging van het kampioensschap en niet van de beker. Waar ik het over had was met de beker die wel gewoon op de enige juiste plek werd gehouden. Maar neem het je niet kwalijk we winnen ook zo veel prijzen

maakt niet uit.. bij beiden hetzelfde tafereel en bij beiden moesten we er tussenin staan.
Maus 12 september 2002 17:08
Jet zou best kunnen dat de "oudere" de "jongere" tot rust manen. Weet ik namelijk niet. Maar kan het me wel goed voorstellen want ik ken (helaas) zat mensen die iedere dag wel 100x het woord hooligan in de mond nemen, en het vervolgens alleen maar over rellen enzo hebben . En jij schrijft dat de "harde kern" alleen relt als het moet??? Sorry hoor!! maar daar snap ik dus geen moer van. Rellen is toch niet verplicht ofzo??

Zoals gezegd is dat voor een leek niet te begrijpen. Soms moet je er staan voor je maten, voor je stad en voor je club. is eigenlijk net als je vriend helpen als hij de tering in wordt getrapt door een hele groep (maar dan iets gecompliceerder)....
Is ook niet zomaar 1,2,3 uit te leggen, daarvoor moet je jzelf goed verdiepen in de materie.. en die materie is nu ff teveel om zomaar even op te schrijven. Zou misschien wel een bestseller worden..:)

Wat ik zelf denk van de ME is dat bepaalde groepen mensen niet tegen gezag cq. autoriteit kunnen en van zichzelf al een hekel hebben aan dat soort mensen (me'ers en politie). Dat worden dus wederzijdse uitlokkingen waarbij ook beide partijen schuld aan hebben. En niet alleen de ME zoals velen van jullie zeggen. Maar ook niet alleen de supporters wat de media weer zegt.

De M.E. maakt zichzelf ook schuldig inderdaad aan en hel aantal zaken. Ze jutten elkaar ook op, zo van..: he, vandaag weer ff lekker rammen! En nu niet komen dat het niet gelooft, want ik hoor ht van de M.E.'ers zelf.. de politie net zo overigens. Zij hebben alleen de middelen en dat maakt hun vaak tot winnaar, ook al valt er meestal niet eens te spreken over winnaa - verliezer.
verder goede uitspraak...;) Alleen is dit iets wat meer het heden is en niet de oorzaak..;)
Maus 12 september 2002 17:46
Kijk! en door dat soort "gevalletjes" krijg je dus de media/ME/KNVB op je dak.

Nee, niet dus... dat zijn de dingen die voorslanog compleet zinloos zijn en waar we zelf dus niets aan kunnen doen... ik noem bijv. de 2 huldigingen....

Het zijn dus complete zinloze reletjes en is het dus eigenlijk puur haantjesgedrag van "ik ben de sterkste" ofiets dergelijks. Dit is dus het foute van die gasten. Maar ondertussen wel de me en knvb aankijken dat ze niet meer de vrijheid hebben die ze voorheen hadden. Vind je het gek dat dat gebeurt als ze niet met die vrijheid om kunnen gaan.

je haalt nu ook weer de 2 zaken precies door elkaar...;)

het n kam scheren door de KNVB moet wel, ga je uitzonderingen maken is het hele verdrag/wet/.... z'n kracht kwijt. Ook al is het onredelijk. Hetzelfde geld bij die snelheidsboetes van een paar km te hard. Ga je dat tolereren dan zal de volgende stap weer verder zijn.

Dat is nou juist waarom er een keer geluisterd moet worden. Alle partijen (dus niet alleen de KNVB) moten niet allemaal individueel denken het zelf op te kunnen lossen.. ze moeten met ons om de tafel gaan zitten en praten. Dan moeten ze inderdaad een aantal dingen toegeven ja, anders zal het nooit meer goedkomen.. met de supporters niet, maar ook met het voetbal niet.
Nu zijn alle partijen lekker nonchalant en zelfingenomen bezig met hun eigen hachje en dat pakt alleen maar verkeerd uit. praten willen ze echter niet en volgens mij weet iedereen wel dat communiceren de bste weg ten aller tjdsen is.. alleen de stupide mnsen daar dus niet..:S
LadyK 12 september 2002 18:23
waar 2 vechten hebben 2 schuld

Niet helemaal waar.. als 1 daarvan de oorzaak is en de ander haast niet anders kan.. dan liggen de verhoudingen net ff anders.

als iemand mij vanuit het niets een aantal klappen geeft en ik sla 1 keer terug.. ben ik dan de schuldige?
Maus 12 september 2002 19:38
Ik heb je stukken wel allemaal gelezen hoor.

gelukkig..:D

Maar wat ik vind is dat alle supporters gelijk de gebeten hond gaan spelen. Alsof het al-le-maal door het systeem komt. KNVB kut dit, kut zo enz. Zonder ook maar te beseffen dat ze het zelf ook een beetje in de hand gewerkt hebben.

Het is niet geljk, het speelt al JAAAAREN!... overigens gaat het niet alleen om de KNVB. OOk media, politie, justitie, B&W, de clubs zelf en Politiek zijn grote invloeden waardoor het fout gaat. iedereen denkt het te weten en ondertussen glippen we steeds verder af..
Uiteraard ligt er ook van onze kant enigszins schuld, maar veelal zijn de acties die supporters maken gevolg van hun oorzaak.
Zooo, wat een klote toetsenbord..:S ga nu ff een biertje pakken en aan mijn schoolwerk... ligt alweer veel te lang stil.

Jullie hebben wel genoeg gesprekstof even neem ik aan? :)
Wat jij dus zegt is dat alle blaam van terug te voeren is op de KNVB/Staat/whatever. Daar ben ik het niet mee eens. Overigens goed omschreven met dat cafe'tje. Denk alleen persoonlijk dat dat "cafe'tje" niet vergelijkbaar is op de voetbal aangezien de problematiek daar veel dieper gewortled zit. wat waarschijnlijk het geval is geweest dat er ooit eens wat kleine opstootjes waren geweest onder de supporters waar politie aan te pas moest komen. Dat is allemaal opgeblazen door de madia, en het werd erger, en erger. Tot de KNVB/staat min of meer uit publieke druk maatregelen moest treffen (sb'tjes, zero tolerance enzo). Daarom blijf ik erbij dat er twee schuldigen zijn.
Overigens van die opjuttende ME's weet ik ook, is toch eigenlijk te erg voor woorden dat ze de meest gefrustreerde mensen een potje legaal laten rammen:(.

Dus: Van wat ik uit jullie verhalen opmaak is dat er stel een grote "kooi" bestaat. Zet daar de harde kernen van Zowel Fijenoord als Ajax in, pils tappie en een voetbalwedstrijd op, geen ME erbij. Dan worden dat dus geen vechtpartijen????
Is nu idd oorzaak en gevolg. Gaat denk ook te ver terug om nog een schuldige aan te wijzen (ik weet het, spreek mezelf nu wat tegen:$). Verder als ik KNVB type moet je eigenlijk lezen wat je ook daarboven beschrijft (blijf alleen niet aan het schrijven:P)

en nog een ding tussendoor. hoe bedoel je dit??
Nee, niet dus... dat zijn de dingen die voorslanog compleet zinloos zijn en waar we zelf dus niets aan kunnen doen... ik noem bijv. de 2 huldigingen....

Wat ik er iig mee bedoelde is dat de media smult van dat soort "gevalletjes" en dat maximaal zoal uitbuiten. Ten nadele van de supperter die wel voor de sport komt.
Maus 12 september 2002 20:32
Wat jij dus zegt is dat alle blaam van terug te voeren is op de KNVB/Staat/whatever. Daar ben ik het niet mee eens.

Nee, dat heb je me niet zien schrijven. Wij zijn ook voor een deel mede-verantwoordelijk. Echter, de oorzaak ligt wel grotendeels aan hun zijde en dat vergeten ze zelf voor het gemak even.

Overigens goed omschreven met dat cafe'tje. Denk alleen persoonlijk dat dat "cafe'tje" niet vergelijkbaar is op de voetbal aangezien de problematiek daar veel dieper gewortled zit.

Valt wel mee hoor.. bij ons is er alleen wel even meer afgepakt. Het gaat hier echter om (afweer)reacties, gevoelens, enz enz enz... en dat is precies hetzelfde. het voetbal (in dit geval dus het leven en/of de kroeg) wordt compleet afgepakt om het zo maar eens te zeggen. maar als jij zegt dat het dieper geworteld is.. zou het niet zo zijn dat het bij ons dan erger is en dus meer begrijpelijk als in het verhaaltje?

wat waarschijnlijk het geval is geweest dat er ooit eens wat kleine opstootjes waren geweest onder de supporters waar politie aan te pas moest komen. Dat is allemaal opgeblazen door de madia, en het werd erger, en erger. Tot de KNVB/staat min of meer uit publieke druk maatregelen moest treffen (sb'tjes, zero tolerance enzo).

Zo zou je het kunnen zeggen, ware het niet dat het enigszins kort door de bocht is uiteraard. Er gaat een heel groot verhaal aan vooraf. En dan nog.. dat soort maatregelen nemen ze toch ook niet tegen het geweld in de steden, tijdens het uitgaan, op school, enz enz??? Laat ze daar eens wat aan doen.. zou men meer aan hebben dan dit geklooi.

Dus: Van wat ik uit jullie verhalen opmaak is dat er stel een grote "kooi" bestaat. Zet daar de harde kernen van Zowel Fijenoord als Ajax in, pils tappie en een voetbalwedstrijd op, geen ME erbij. Dan worden dat dus geen vechtpartijen????

Nu pak je juist de twee waarbij een gigantische onderlinge haat aanwezig is.. zeker bij een heel aantal mensen. Is teveel voor gebeurd in het verleden. Overigens zijn de opstellingen die ik gaf uiteraard wel gericht op een normale uitwerking zoals die dient te geschieden. Uiteraard staat nog steeds het feit dat we ruimte moeten krijgen om te organiseren en 'opleiden'. Als dat niet gebeurt, dan heeft het inderdaad niet veel zin.
laatste aanpassing
en nog een ding tussendoor. hoe bedoel je dit??
-->>Nee, niet dus... dat zijn de dingen die voorslanog compleet zinloos zijn en waar we zelf dus niets aan kunnen doen... ik noem bijv. de 2 huldigingen....

Dat Mike het had over de keren dat er geen andere uitweg mogelijk was... Jij zei daarop: "Kijk, dat zijn nou de....."
Maar dat zijn ze niet. Het zijn de keren dat achterlijke boeren en rellende allochtonen eens lekker hun gang willen gaan en daarvan krijgen wij de schuld via de media. De politie zelf weet dondersgoed dat wij daar niets meer te maken hebben en weten dat wij er zelf vaak tussen gaan staan... en toch zijn wij degene die de lul zijn.
en nog een ding tussendoor. hoe bedoel je dit??
-->>Nee, niet dus... dat zijn de dingen die voorslanog compleet zinloos zijn en waar we zelf dus niets aan kunnen doen... ik noem bijv. de 2 huldigingen....
Hiermee bedoelde ik die jonkies die door de oudere tot de orde werden geroepen.

En met dat cafe'tje bedoelde ik dat de prob. bij voetbal dieper zit, lees het nog maar eens terug:).

En die twee partijen waren gewoon willekeurig gekozen om dat het min of meer de grootste zijn. Maar neemt niet weg dat het waarschijnlijk rellen zal worden:@:@ en daar ben ik dus op tegen (niet dat dat wat uitmaakt:P)
ajax feyenoord gaat niet goed.. ajax utrecht gaat niet goed.. ajax nac gaat niet goed..
Nog iets wat WEL goed kan gaan????
ajax tegen engelse clubs
hehehe
*ik zeg niks*
hmm weet je je hebt het ove ropleiden van de jongere.

als je daar nou al vast mee begint
maak er ook afspraken over met andere clubs

ik bedoel als het alleen maar haat en nijd is dan klopt er iets niet

dat je elkaar de hand niet schudt of succes wenst a la maar nooit contact met die lui vriendschappelijk tsja... dan blijven de rellen komen lijkt mij

Oorzaak >> gevolg

stel ajax (harde kern) zorgt er voor dat de jonkies en de oudere zich gedragen maar als bijvoorbeeld psv dat nie doet tsja die beginnen met rellen en de ajax fans reageren hier weer op en ga zo maar door

heb je toch weer matten
ajax feyenoord gaat niet goed.. ajax utrecht gaat niet goed.. ajax nac gaat niet goed..
Nog iets wat WEL goed kan gaan????

Dat lag meer aan Ajax zelf als aan de cupporters dat het bij Ajax- utrecht en Ajax- nac niet goed ging. Op het moment dat er allemaal supporters van de tegenparty gewoon in de vakken zitten en niet in het uitvak dan kan je er van uitgaan dat het op een geven moment fout gaat. Zeker als die personen ook nog eens gaan staan profeceren en lopen uitdagen. En op het moment dat er dan geen beveiliging is ofzo die zo'n persoon ff op zijn plaats wijst of verweiderd dan zijn er altijd wel gasten die dat ff voor hun wil doen. Kijk als had ajax er gewoon voor gezorgt dat er geen supporters van de tegenparty tussen het andere publiek zit dan gaat het gewoon goed. Kijk er zijn ook zat supporters van Ajax die gewoon los naar uitwedstrijden gaan en daar tussen de supporters van de tegen partij zitten. En hun weten ook dat als ze gaan staan juichen en gaan staan profoceren naar de tegen partij dat ze dan ook klappen kunnen krijgen dus dat het bij die wedstrijden fout ging was in dat opzicht niet zo raar.