Partyflock

Goed nieuws voor de mensen die voor Laurus werken....

 
Forumonderwerp · 16733
Laurus verkoopt Spaanse tak 05-09-2002


DEN BOSCH (ANP) - De supermarktketen Laurus is af van zijn verliesgevende Spaanse tak. Het Bossche concern draagt de 649 winkels over aan de Britse investeerder CVC. Het ontvangt hiervoor geen overnamesom, maar geeft geld mee in de vorm van leningen.

,,Wij zagen zelf geen kans om op korte termijn het verlies om te zetten in winst'', lichtte een woordvoerster donderdag toe. In de eerste zes maanden bedroeg het verlies in Spanje 15 miljoen euro.

De Spaanse winkels waren Laurus een blok aan het been. De winkels draaien sinds 2000 verlies, mede door het proletarisch winkelen van klanten en personeel. Het eigen vermogen is uitgehold en de schulden namen fors toe. Laurus noemt de verkoop van de Spaanse supermarkten een belangrijke stap bij ,,het gezond maken'' van het gehele concern. De overname moet in oktober zijn afgerond.

Laurus en CVC stellen elk geld beschikbaar om de balans van de Spaanse werkmaatschappij, El Arbol, te versterken. Onderdeel hiervan is een lening van Laurus van 54 miljoen euro. Hiervan krijgt de onderneming 24 miljoen euro binnen twee jaar terug. Voor de overige 30 miljoen euro heeft Laurus geen zekerheid bedongen. ,,CVC kan ervoor kiezen dat om te zetten in aandelen El Arbol'', aldus een woordvoerster.

Door de transactie daalt het eigen vermogen van Laurus met 65 miljoen euro tot ongeveer 100 miljoen euro. Het Bossche concern blijft aansprakelijk voor schade uit mogelijke rechtszaken. Eerder deze week wees een Spaanse rechter de eis tot beslaglegging op zaken van El Arbol door ontevreden leveranciers af.


Misschien dan toch nog meer loonsverhoging :devil:
bij helpdesk bij jullie weten ze nix!!
het enige wat ze daar kunnen is meldingen doorsluisen naar Toshiba tec!!
ehh wat heeft een supermarkt met toshiba tec te maken? :S
ik werk ook in dienst van laurus, maar eigenlijk kan het me geen zier intersseren of ze winst of verlies maken, zolang ik maar mijn benodigde centen krijg!
Groot gelijk je centen krijgen is belangrijker
maar jah in winkel werken is gewoon klote vooral da vakkuh vullen bah heb ook paar maanden gedaan
nooit meer dus klote werk
wat een supermarkt met toschiba tec te maken heeft?
Kijk bv naar een Dirk van de broek
Superde boer! wat voor merk kassa?
TEC?
:)