Partyflock

Fouten van DJ's

 
Forumonderwerp · 16439
Bij wat voor fout van een DJ ga jij over je nek of ben je in staat om gelijk naar huis te gaan?
Ik stoor me er nooit aan als DJs fouten maken. Ik stoor me er wel aan als mensen gaan joelen en fluiten als er een keer een plaatje overslaat. Fouten maken is menselijk en DJs zijn dat ook. Als mensen daar moeilijk over doen vind ik dat niet bijdragen aan de feest sfeer. Je kunt je stem beter gebruiken om het van plezier uit te schreeuwen als er wel goed wordt gedraaid of wat mij betreft HEE HOO te gaan roepen.

Ik kan me er wel aan storen als een DJ uitgebreid naar een climax toe werkt en er dan vervolgens geen vette beukbeat in gooid. Dan kan ik me echt genaaid voelen. Belofte maakt schuld en dat geld ook voor DJs.
fouten maken eigenlijk alle dj's wel en das ook normaal, maar je moet je publiek wel aan kunnen voelen anders houdt ut op.....
Fouten vind ik niet zo erg.. doe k zelf ook :-P
Het is wel storend als een dj z'n platen zo mixt, dat je steeds 2 minuten beat, 2 minuten break hebt.....
vind ook nie erg als er een foutje word gemaakt.
toen Luna zaterdag op de Summer Special zn nieuwe plaat ten gehore bracht sloeg dat hele ding op hol, leek wel of er een vliegtuig overheen was gegaan :S de MC zei sorry, nieuwe plaat erin en gewoon verder stampuh, bijan niemand reageerde (Y)
Ik erger me er wel aan als 2 platen ongelijk lopen. Als proffesioneel dj mag dat niet gebeuren vind ik.Bij Marco Bailey hoor ik dit regelmatig.
laatste aanpassing
Het is echt een ramp als een DJ het gewoon niet meer goed krijgt (kedunken) en vervolgens alleen de nieuwe plaat laat lopen. Knarsentanden en krullende tenen. Of als ze een nummer veel te hard erin gooien. Ook zwaar irri. Gelukkig komt dat niet zo heel veel voor.
Ardo
Artiest Ardo
>>Het is echt een ramp als een DJ het gewoon niet meer goed krijgt (kedunken) en vervolgens alleen de nieuwe plaat laat lopen

Weet jij een betere oplossing??
-backspin
-.....
als zo n gast er geen zin in heeft zijn kompjoetertje aanzet en maar een paar plaatjes laat lopen en nog te beroerd is er iets van te makuh:S

zoals michel de hey in de flashbak bah :bah:
Betere oplossing, nee.
Meer oefenen denk ik dan, voordat je in het diepe springt en denkt dat je er al bent.
Thomas
Werkzaam bij Studio T
Artiest Toyax
als je der naast loopt hoor je niet op een grooot feest te draaien, een paar keer kan het voorkomen maar te vaak , hoor je der niet bij
DJ Sol Ray op impulz outdoor zegt dit genoeg ???
Jezus man, het publiek had nog eerder door dat een plaat er finaal naast liep dan hijzelf. En dan nog vrolijk met de handen in de lucht staan klappen. Fouten maken is menselijk en een plaat die er een beetje naast loopt kan gebeuren, maar hoe het bij hem ging.

Wat wel irri is omdat jezelf draait dat je de kleinste fouten (die niemand verder) hoort.
Juistem, jij snapt wat ik bedoel!
Ik heb dat zelf dus ook heel erg.
3 augustus was ik in de O en daar draaide Johan Gielen en die draaide echt niet op zijn top, het leek wel of tie moeite moest doen om lekker te blijven doordouwen. Daar kreeg ik echt kromme tenen van. Misschien was tie moe van Dance Valley.
Ik weet het niet, maar op de Dance Parade was tie weer ok.
Wie kan zich Zillion in antwerpen niet herinneren.
Daar was het vaak zo dat de eigenaar(tevens DJ) de mist in ging zijn overgangetjes.
Die gast draaide ook nergens anders volgens mij.
En idd, een keer de fout in ok, maar als dat bij iedere overgang is is er echt wat mis.
Het lijkt af en toe wel alsof een deel van de gevestigde orde er met de pet naar gooit.
Een ding is zeker, er zijn heel veel onbekende DJ's die staan te trappelen om het over te nemen van zulke lui en de kans is groot dat zulke lui er nog worden uitgedraaid door zo'n onbekende DJ ook.
DAt weet ik wel zeker. Vroeger had je echt goede DJ's. Nu heb je hele goede producers die een centje mee pikken als DJ omdat ze beest8tig goede platen maken. Daarom breekt er maar weinig nieuw talent door. Als je besluit dat je op feesten wilt draaien kun je beter eerst een sampler kopen ipv SL's. Als je platen maakt komt de rest vanzelf.
Draaien doe ik dan ook al langer maar heb sinds kort pas een Roland MC 307 Groovebox aangeschaft.Bewuste planning.
Eerst de DJ skillz en daarna de rest.
Als een dj een foutje maakt zul je mij niet snel horen fluiten (ken ik ook niet misschien daarom ;-)), tenzij hij poulair staat te doen 8er die dingen. (tom harding duzz)
Op zo'n moment denk ik bij me eigen; kerel vergeet niet dat je betaald krijgt om platen te draaien en niet om een beetje de man te spelen hiero.
Van een foutje wordt ik niet warm of koud ofzo. Wel als hij/zij stelselmatig dingen niet kloppend krijgt (beatmatching enzo). Dan ga ik me er wel aan irriteren. Uitfluiten doe ik sowieso niet, vaak ga ik dan gewoon weg:)
Koenie, ik deel jouw gedachten.
ik ook Koenie ;)
fouten zijn er om gemaakt te worden. Bovendien geeft het aan dat er live gemixt wordt ipv dat er een cd'tje draait. Net als bij een live band, live kan er van alles gebeuren: monitoren die niet werken zoals ze zouden moeten, instabiele draaitafels. en tuurlijk, als je goed bent, kun je daar mee uit de voeten, omdat je de ervaring hebt, maar vergeet niet dat prof dj's zo vaak draaien, dat er altijd wel een set bij zit die eens wat minder is. Lullig voor je als dat net de set is die jij te horen krijgt. Shit happens.
Tuurlijk is een fout[je] menselijk ook voor DJ's, MAAR een proffesionele DJ moet dit zelf tot een minimum proberen te beperken vind ik, en dat kan hij/zij ook. Voor dat je begint check de naalden, check je platen [geen stof] en let goed op je VU meters. DJ's tegenwoordig zijn muzikanten die dik betaald worden, en die moeten een zo strak mogelijke set neerzetten. Als ik naar een concert van Bon Jovi ga hoor ik ook geen fouten, ik vind dat dat net zo goed geld voor een DJ.
FF voor de duidelijkheid ik draai zelf ook, maak zelf bijna nooit fouten als ik voor publiek draai, komt het toch voor dan baal ik daar echt van, vorral als 1 of andere mongool tegen de draaistek aan botst waardoor de plaat overslaat. Ik kan zelf in ieder geval heel goed inschatten of een DJ er zin in heeft of niet. Als ik merk dat een DJ er geen zin in heeft en klooit maar wat aan, ben ik er helemaal klaar mee, ongeacht wie het is.
Fouten kan, als hij hersteld kan ik ermee leven.

Ik ga naar huis als ze kutplaten draaien, dus echt niet waar je voor komt. In mij geval meestal muziek die niet :bounce: is.
En andere irritatie is als ze echt de platen naast elkaar leggen, dus club wordt Hardcore, doordat de Bass er net naast zit! En gasten zoals Dj Jean daar heb ik echt een hekel aan, die zijn der al en het maakt ze echt geen reet meer uit wat ze draaien en hoe, heel irritant!
laatste aanpassing
Ik vindt het gewoon eenschande als DJ's veelfouten maken, vooral omdat ik weet wat ze ervoor betaalt krijgen. Je moet eigelijk gewoon goed presteren !!!!!!!

Ga maar na, als managers in een bedrijf zoveel verdienen als sommige DJ's, en die maken zulke fouten dan blijven het echt niet lang managers
ben het absoluut eens met dat je van een prof meer mag verwachten. Alleen zal de ene set beter zijn dan de andere. Iedereen heeft zijn goeie en slechte dagen. Dat er dj's zijn die over het paard getilt zijn en mogen draaien terwijl ze het niet kunnen, daar wil ik het niet eens over hebben :)
Ik neem aan dat iedere dj ervan baalt als ie een fout maakt, het is alleen nou ook weer niet zo dat de wereld dan vergaat.
ben het met je eens Barney. Een prof moet letten op dingen als stofjes etc (er zijn niet voor niets platenborstels dames en heren!:D )
Dat een amateur daar fouten mee maakt, kan gebeuren. Tenslotte is het een hobbie waarbij de meesten ook nog wel eens willen feesten voordat ze draaien met gevolg dat er niet meer op stofjes gelet wordt, of welke schuif open staat en welke niet.