Partyflock

Feest of concert?

 
Forumonderwerp · 16411
Het begint me steeds duidelijker te worden dat bezoekers van feesten steeds meer gerichter afgaan op de line-up. Het begint me aan de andere kant ook steeds duidelijker te worden dat meerdere organisaties (niet allemaal natuurlijk) zich steeds meer gaan richten op dit verschijnsel.

Misschien weet ik het antwoord al, maar kunnen feesten tegenwoordig liever niet als concerten beschouwd worden? Dit vraag ik me af, omdat er voor mij toch nog een fundamenteel verschil is tussen een feest en een concert. Dat heeft dan meer te maken met de instelling van bezoekers die hierop afgaan.
In principe kun je het wel als een concert beschouwen maar een feest duurt ongeveer 9 uur en een concert veel korter dus houden we het op een feest maar in principe zijn het geoown een paar concerten van verschillende dj's
moeilijk!! Ik denk dat het verschil tussen een artiest op een concert of feest is dat een concert bestaat uit het eigen repertoir en bij een dj op een feest hoofdzakelijke andere muziek. Waar ik bijvoorbeeld meer over twijfel is Underworld. (neem hun "gig" in november in de HMH) Hoe moet ik dat zien, feest of concert?? Feest omdat het publiek puur komt om zich te vermaken en dansen maar concert omdat het echt een act is die eigen stukken opvoert.

De grenzen vervagen wel steeds meer. Kijk maar naar Gigi 'd Agostino laatst in arnhem, dat werd stelselmatig concert genoemd terwijl hij gewoon een dj set neerzette met veel eigen materiaal. In dat opzicht mag het steeds meer en meer een concert heten aangezien bijna elke dj van wereldformaat (de publiekstrekkers waar Ritzi_Lee het over heeft) veel eigen producties en remixes draait.
Ik sluit me volledig bij Kamikaze en Maus aan!

ik noem overigens alles gewoon nog een feest, tenzij ik dus bijv. naar een of andere live-act zou gaan van een of andere house-artiest dan zou ik het een concert noemen denk ik tenzij er ook andere artiesten/dj's komen...