Partyflock

Ik wil GEEN kinderen

 
Forumonderwerp · 15702
Weetje wat ik echt zo dom vind, de reactie van mensen als je zegt dat je geen kinderen wilt.

Om heel eerlijk te zijn, ik vind kleine kinderen niet leuk, althans 75% ofzo vind ik niet leuk. En waarom vind ik ze niet leuk omdat ze of niet goed opgevoed zijn of verschrikkelijk irritant.

Sommige kinderen vind ik lache, ben ook oppasmoedere soms op 2 kindjes en heb 2 hele leuke nichtjes.....maar ik ben blij dat ik ze zelf niet heb.

Dat kunnen dus veel mensen en dan vooral meiden niet begrijpen. Het schijnt normaal te zijn dat je nu al weet dat je ze later wilt. Nou ik niet, dank je........ik wil nog zoveel dingen doen later, zoals veel reizen. daar passen gewoon geen kinderen bij.

Een groot probleem is wel dat ik een aantrekkingskracht op kinderen heb. Ze willen altijd bij mij zitten, op straat hangen ze om me benen.....wordt er niet goed van.

Dat wilde ik ff kwijt
(k)
laatste aanpassing
ik zeg hier helemaal nix over
Voorlopig moet ik er niet aan denken om kinderen te hebben, heb er nog lang het verantwoordelijkheidsgevoel niet voor, maar ik denk dat ik later er wel anders over denk.

En wat ik niet begrijp: waarom denken mensen gelijk HBB (huisje boompje beetje) als je het over kinderen hebt? Toen ik 2 weken was namen m'n ouders me mee naar Thailand, en ben tot m'n 13e elk jaar 2 of 3 maanden op reis geweest, is nooit een probleem geweest. Een van m'n vrienden is onverwachts vader geworden, en blijft doen waar hij zin in heeft, ook al moet er af en toe wat xtras geregeld worden, en desnoods neemt hij z'n kindje mee, hartstikke leuk altijd.
Ok, het is wat anders als je moeilijk opvoedbare kinderen hebt, maar anders is het toch niet zo'n probleem om je kind mee te nemen. Dat idee dat je niets meer kan als je eenmaal kinderen hebt, dat je je vrijheid kwijt bent, zijn de kinderen lekker mee met dat soort ouders.

Maus > ik ga er van uit dat je opmerking over een porsche ironisch was, anders ben je wel een prototype van de hedendaagse materialistische generatie.
Hmmzz, zou er niet aan moeten denken..."kinderen".
Zou het een egotripje van mezelf vinden om hier zonodig een kind op de wereld te zetten. Er zijn er al zo veel die een beter leven verdienen en geen ouders meer hebben.
Zelf zou ik liever een kind adopteren. i.p.v eentje te baren.
Maar nu zou ik het helemaal nix te bieden hebben en ik betwijfel of ik dat ooit wel zou doen.
Ik kan er nu nog niet aan denken maar heb wel het gevoel dat ik er over een aantal jaar aan toe ben, maar als m,n vriendin niet zou willen denk ik niet dat ik er mee zal zitten. Hoewel ik het wel gaaf zou vinden, zo,n kleine Laakie :D
SuperRupsje :...Dat idee dat je niets meer kan als je eenmaal kinderen hebt, dat je je vrijheid kwijt bent, zijn de kinderen lekker mee met dat soort ouders.

zo is 't wel, je hele leven staat alleen nog maar in 't teken van je kind, je moet alles erop aanpassen.....en je krijgt er misschien wel 'n ander soort vrijheid voor terug, maar ik heb liever gewoon de vrijheid die ik nu heb....en dus hoef ik geen kinderen, hoeven ze mij ook niet als moeder te hebben ;-)
Stamptrut > Yups je zegt het wat duidelijker dan ik. Je leven neemt een andere vorm aan, maar ik vind het gewoon overdreven om te zeggen dat je je vrijheid kwijt bent, je hebt gewoon een ander soort vrijheid, een meer georganiseerde vorm van vrijheid. Maar ja, het is waar dat ik heel erg heb geboft met mijn ouders, van jongs af aan overal mee naar toe genomen, had altijd m'n eigen koffertje met spelletjes zodat ik niemand lastig hoefde te vallen, dat is waarom ik zeg dat je er niet minder vrij door hoeft te zijn. Hoop dat ik zelf later hetzelfde met mijn kindjes om kan gaan :)
Ik zou heel graag kinderen willen, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ik ze volgende maand al wil, ik heb nog alle tijd...

En het is altijd nog afwachten of moedernatuur het er ook mee eens is dat ik kinderen mag krijgen...

Maar ik vind wel dat er de laatste tijd zoveel jonge meiden zwanger zijn, en ze hebben geen flauw idee wat hun staat te wachten, en dan nog die bevalling...
Ben zelf bij de bevalling van m'n beste vriendin geweest, toen ik haar dus zo bezig zag zijn,toen was ik ook ff genezen hoor, alleen toen die kleine er uit was, was het ook meteen weer over...
Het is wel een hele bijzondere ervaring om dat een x mee te maken...

Ik respecteer daarom ook iedereen die geen kinderen willen, en je bent vast niet de enige die er zo over denkt...

(k)
Ik heb ook altijd het idee gehad, en heb ik nog steeds dat ik geen kinderen wil. maja als het toch gebeurd dan kan ik er wel mee leven. heb 5 jaar samengewoond en me ex wilde ook kinderen. gelukkig is het toen niet gebeurd, want er zijn al zoveel kinderen met gescheide ouders (een hype tegenwoordig :()

en ik heb tegenwoordig geadopteerde PF-dochters en daar ben ik gelukkig mee :D:D
2 SuperRupsje: staat toch een :P bij ;). Maar als ik nu mag kiezen ga ik toch echt voor de Porsche, aan kinderen heb je toch niks;)
Ben na je strijd met Buzz even gestopt met lezen en naar je profielpic gekeken.

Je reactie op iemand die zelf ouder is en daarbij ook nog ouder is gaf me al te denken,maar met een blik op je leeftijd snap ik het.
Ook je reply,dat je verstand van kinderen zou hebben doordat je er zelf een bent geweest.....sjonge,wat een intelligentie.

Je speelt oppasmoeder,maar ik neem dus aan dat je zelf geen kinderen hebt,dus BEN je slechts oppas.
Moeder is niet iets als een baan voor een paar uur.

Moeder word je en blijf je.

Als oppas kan je het goed en slecht treffen.
Oke,en sommige opvoeders/ouders en dus ook moeders maken er een potje van.

Maar war Buzz bedoelde en ik voor jullie geruzie nog bij de redenen wilde zetten om goed na te denken over het wel of niet krijgen van kinderen is;
ZE WORDEN NIET ALLEMAAL GEZOND OF BIJDEHAND GEBOREN.

opvoeding is slechts een klein percentage van moeilijke kinderen.
Dan hebben we nog de huilbaby`s;niet door moeders gecreeerd.
Dan hebben we nog de baby`s met een geestelijke afwijking:niet door moeders gecreeerd.
De baby`s die door allergieen onhandelbaar zijn;ook niet door een verkeerde opvoeding gecreeerd.

Speel jij fijn weer moedertje en probeer niet de echte moeders met kinderen de puberleeftijd al bijna gepasseerd,of met kinderen van jouw leeftijd te vertellen wat volgens jou de enigste waarheid is.

Ook het achterlijke puberale gedrag door te gaan schelden over iemands profielpic geeft inderdaad steeds meer te denken dat als je besluit geen kinderen te nemen je niet alleen aan de baby tijd moet denken.
Kijk naar jouw gedrag en je begrijpt dat iedere leeftijd van een kind vaak moeilijk mee te leven is.
Trouwens dat zit me ook erg dwars.
Oordeel niet over een item opvoeden met een air alsof je er vanaf weet.
Pas als je moeder bent of full-time opvoeder.
Als je de inns en de outs kent.
Als je de frustraties de pijn en de zorgen kent,misschien dan,dan kan je oordelen.

Niet omdat jij vind dat.....
Bewijzen dat het beter kan,daar heb je voor gekozen omdat nooit te doen.


Prima jouw keuze.
Vind het een hele wijze.

Want kinderen zijn zorgen...nu en tot je je kop neerlegt.
Ik heb twee schatten van meiden,wil ze niet kwijt,maar als ik het over kon doen...

Ik zou dan ook liever oppassen om mijn moedergevoel daarop los te laten,dan naar huis en lekker potje ouwehoeren over moeders die niet kunnen opvoeden:)
Als derde en als laatste...


Om op je onderwerp te reageren...

Het kan een besluit zijn die je leven bepaalt,zou er goed over nadenken en zeker ook met een eventuele partner.
Wij vrouwen hebben toch een biologische klok.

Maar neem je een weloverwogen beslissing vind ik niet dat een ander het recht heeft om daar commentaar op te leveren.

Is net zo krom als boven een wieg te vertellen hoe stom je het vind dat dat kindje geboren is.
Dat je die keuze niet begrijpt%)


Ieder het zijne.
Het is geen auto die je aanschaft en kan omruilen tegen een mooiere.
of zelfs wegdoen als tie niet bevalt.

Nee hoor,prima dat iemand daar al zo vroeg over nadenkt.
en dit is nu psies waarom ik zo blij ben met de mama's hier die weten waar ze over praten:D

top gesproken moeder!!
2 gabbermama....mijn reactie op iemand die ouder is, moet niets uitmaken. Het wil niet zeggen dat iemand die ouder is en moeder ook altijd gelijk heeft.

Met verstand over kinderen, ik denk dat iedereen dat wel een beetje heeft. Ik zei niet dat ik alles van ze weet en ik weet inderdaad niet volledig hoe het is om een kind op te voeden. Je kan wel een idee hebben maar niet totaal. Ik kan wel zeggen dat ik verstand van kinderen heb, al ben ik nog geen moeder.

Slechts oppas, vind ik ook een beetje onderdrukt. Tuurlijk heb je als moeder zijnde van 24 uur veel meer ervaring. Maar ik heb nu wel het idee hoe het is om een kind voor langere tijd rondom je te hebben. Ik pas vanaf me 14de ofzo al op en heb niet altijd makkelijke kinderen gehad en het is niet altijd maar voor 3 uurtjes geweest. Ook weleens voor 48 uur, ook weleens voor een doodziek kind, ook weleens voor een kind dat op sterven na dood lag. Geloof me ik heb veel ervaring met kinderen. Al weet ik inderdaad niet hoe het is om dag in dag uit bij een kind te zijn, maar ik denk dat ik daarbij een goed beeld kan vormen.

Ik zeg ook niet wat de enige waarheid is ik zeg wat ik zie in me omgeving en geef mijn mening. Ik zeg ook niet dat alle kinderen slecht opgevoed worden. Maar ik ben wel van mening dat de jeugd van nu soms teveel mag en teveel al doet voor jonge leeftijd. Dat is mijn mening en ik vraag niet aan mensen om die met mij te delen.

Ik praat niet met een air en als het zo wel bij je overkomt komt dat verkeerd over.

En ik vind mijn commentaar op buzz redelijk op het gescheld na. Dit omdat ik gewoon in een topic neerzet wat ik vind (mijn mening dus en niet die van een ander) en dan ben ik kort door de bocht. Dat vind ik onzin. De percentages zijn voorbeelden. Ik zeg ook niet dat ik kinderen haat, maar ik vind sommige kinderen inderdaad behoorlijk irritant. Ook omdat ik er niks mee heb. En qua de opvoeding, dat heb ik net al uitgelegd en dat blijf ik niet doen. Ik weet heus wel dat sommige ouders er niks aan kunnen doen. Omdat sommige kinderen inderdaad een "afwijking"of wat dan ook hebben. Die mensen spreek ik ook helemaal niet aan, want dat ligt niet aan opvoeden. Ik heb het over de kinderen van ouders die een veel betere opvoeding zouden kunnen hebben. En natuurlijk doen de meeste ouders hun best (mag ik hopen) maar dan hoeft het niet zo te zijn dat iedereen dat een goede opvoeding vind. Als ik zie dat sommige ouders in mijn omgeving hun kind van 10 tot 12.00 oplaten, ze altijd tv zitten te kijken. Of meiden van 12 die al make-up ophebben op hakken lopen, al veel jongens hebben gehad (sex), grote bekken trekken, onbeschoft zijn en geen respect meer hebben voor de ouderen. Dan vind ik dat nou niet echt een goede opvoeding.

Ik val niemand persoonlijk aan, dus snap eerlijk gezegd ook totaal niet waarom mensen wel persoonlijk terug kaatsen. Dit heb ik niet tegen jouw persoonlijk maar over het algemeen.

Tuurlijk kan ik later wel ineens het idee hebben dat ik kinderen wil en dan mag ik ook hopen dat ik ze kan krijgen. Maar zoals ik er nu overdenk wil ik ze niet, omdat ik er totaal niets mee heb.

Mijn topic is ook geopend met meer het idee, of er meer mensen zijn die nu al weten of denken te weten dat ze later geen kinderen willen. En ik vind het stom dat mensen daar inderdaad echt raar op reageren.

Dit is mijn laatste reactie die ik hierop geef. Omdat ik vind dat er nu genoeg over gesproken is vanaf mijn kant. ik heb duidelijk gemaakt wat ik bedoel en wat mijn mening is en niet wat ik vind dat dat zo is dus de algehele waarheid ofzo, dat is namelijk onzin. Als er mensen op willen reageren, ga je gang........
(k)
Maus > okiedokie, deze keer heb ik je ;) gezien :)
trouwens.... Wat dan nog als ik liever een Porsche dan een kind heb??? Ben niet echt super materialistisch ingesteld, maar zie graag wel wat terug van m'n geld (dus voor feesten geef ik ook best wat uit). En op dit moment zie ik niet in hoe een kind je leven kan verrijken.
Misschien verandert dat wel in de toekomst:P maar voorlopig ga ik toch voor de Porsche;) (als die niet bevalt kan ik hem altijd nog inruilen:P)
2maus> kan een porsche jouw leven wel verrijken dan? dat brengt je van plaats naar plaats en is mooi maar brengt t je t geluk wat je wil?

kijk dat je geen kinderen wil oke maar dat een porsche je leven kan verrijken:S
uhmm ja heb het een beetje verkeer verwoord. Ik bedoelde dat op dit moment een kind mijn leven niet kan verrijken. En jij heb het over geluk enzo.. maar een kind zal me ook niet gelukkig maken. Het is geen vaststaand feit dat je met kind gelukkig bent (ook niet met een Porsche hoor;)).
En op dit moment................ Een Porsche is wel erg cool hoor:P maar dat is mannenpraat;).anywayz die Porsche was er bijgehaald als geintje dus verder niet echt van invloed op de discussie.
neej ik zeg ook nie dat een kind je leven kan verrijken en dat zal t al helemaal nie doen als je er geen wilt kijk ik wil t wel en dus zal t mijn leven wel verrijken.

maar ja als je dan geld over hebt voor een porsche he doe mij dan maar een subaru voor mijn verjaardag ok?;)
Ik denk ook idd dat het helemaal afhangt van hoe je er zelf tegen over staat. Het schijnt dat de meeste mensen het zien als "aanvulling" op hun leven.
Maar (in mijn situatie) het heeft er ook mee te maken met de moeders van kleine smurfen op dit moment, als ik die zie moet ik er niet aandenken datt ik ooit zo'n vriendin/vrouw krijg. Zo ontzettend beschermend van fuck de wereld, alles draait om m'n kind :bah: (maar goed dit is weer persoonlijk dus niet van invloed op de discussie wel of geen koters:))
laatste aanpassing
nu weet ik nou nog nie of ik die subaru krijg van je?:P
Daar doe ik nog geen uitspraken over, stel je voor dat ik toch kinderen krijge en zelf niet eens die Porsche kan kopen;)
dan neem ik wel kids en jij een porsche en een subaru voor mij?;)
hmm zo kan het natuurlijk ook:D

Alleen Subaru.... Daar ga je toch niet inrijden, neem dan een Porsche ofzo, oh nee wacht.... Die heb ik dan al:P
Ben het helemaal met SHiny eens.
Ik moet er ook nie aan denken om kinderen te krijgen :s
Kheb gewoon geen band met ze..vind ze ook alleen maar irritant..en ja sommige zijn wel lief..maar kzie mezelf toch eg nie met een kind :vaag:
Kvind dieren veel liever..die beschouw ik as kindjes..:D....Dus ja..voor mij never nooit een kind..ben er zelf nog een..dus laat staan dak er nog voor een moet zorgen haha ;p
mijn oudste zus ziet zich zelf nog niet met een eigen kiddo rondlopen :)
maar met die van haar vriend, is ze best goed.

Mijn andere zus heeft er drie schatten van meiden
alleen de oudste heeft adhd :S slim maar overactive de andere twee zijn rustig maar toch wel met een eigen wil.

over opvoeden heb ik al verschillende aanvaringen gehad en het enig wat daaruit gekomen is van :
je bent geen moeder dus je weet niet wat je doet/moet doen (ja dus elke vrouw heeft toch een aangeboren moederinstinct??? in heel veel culturen worden kiddo met alle vrouwen in de fam. opgevoed en dus waarom zou ik ik niet weten hoe opvoeden moet ik heb toch voorbeelden >>> look who my mum did it??) en
de tweede was de tijd is verandert :(

a vooral dat laatste snap ik niet waarom zou je je kind geen u leren zeggen?? alleen omdat we nu in 2002 leven? u-zeggen toont een beetje extra, wat is er mis om de kinderen pas rond hun 12de wat later dan 21:00 op te laten blijven? ik bedoel maar hangen buiten op straat lijkt me in ieder geval niet nuttig >> als ze nou nog eens paaltjes voetbal gaan doen of oud papier ophalen of kranten lopen ofzow??
Dat was een zinniger antwoord waarbij je je hersens gebruikt heb Shiny,voortaan gelijk doen en niet zomaar schenen trappen en je daarna beroepen op het feit dat je het niet zo bedoelde of het verkeerd overkwam.

Eerst denken dan doen of praten...hoort ook bij opvoeden.

2 Fallen...een biologisch kind maakt je moeder.
Een aangenomen/geadopteerd en of pleeg/stiefkind ook.

Het maakt voor sommige geen verschil,als je niet beter weet of het niet biologische kind heel makkelijk is.

Ik ken beide.
Ik voel goed het verschil tussen mijn eigen bloed en de andere kant.

Bij het opvoeden kan het ook vaak iets makkelijker zijn doordat je bij je biologische kind dingen van jezelf of je partner herkent en daarmee om kan gaan.

Nergens zal je mij horen zeggen dat je geen kind zal kunnen opvoeden als je geen moeder bent.

Je hebt me wel horen zeggen dat je niet moet oordelen over opvoeding als je niet uit ervaring kan praten en zelf niets op te voeden heb.
In het geval van Shiny b.v alleen op te passen...een rol aan de kant.

Natuurlijk is het moeilijk om bij een ziek kind te zitten Shiny,maar dat maakt je nog geen moeder of opvoeder.
Je hebt alleen de ervaring gehad van misschien onmacht.
Je hebt je een beeld kunnen vormen zoals je zegt.
Dat was een beeld van een ziek kind.

Niets vergeleken bij het echte opvoeden van kinderen van 0 tot aan je eigen dood.

Maar dit is ook van mij het laatste.


Mijn mening over jouw topic heb ik al apart gegeven en ik blijf daarbij,ik vind het zeer verstandig als jonge mensen een bewuste keuze maken.
Daar hoort ook de keuze wel of geen kinderen bij:)
alle kinderen zijn vervelend ;)
Buzz moet zich niet zo snel op de kast laten jagen. Als Shiny vind dat sommige (dus niet alle) ouders hun kinderen niet goed opvoeden, dan moet ze dat kunnen vinden. Dat heeft helemaal niks te maken met het feit dat sommige (andere) ouders er niks aan kunnen doen.

Ik vind dat ze het prima verwoord heeft.
laatste aanpassing
Ik weet al van kleins af aan dat ik later kinderen wil :)
Ik heb vanaf me 14e opgepast op kids.
En nu werk ik 4 dagen op een kinderdagverblijf :)
Soms word ik ook wel gek van ze hoor!
Maar ik weet wel dat ik later kindjes wil.
Vind het leuk om ze dingen te leren en te stimuleren.
<<< is me nichtje hoor :) dies ook lief :)
Je reactie op iemand die zelf ouder is en daarbij ook nog ouder is gaf me al te denken,maar met een blik op je leeftijd snap ik het.

Speel jij fijn weer moedertje en probeer niet de echte moeders met kinderen de puberleeftijd al bijna gepasseerd,of met kinderen van jouw leeftijd te vertellen wat volgens jou de enigste waarheid is.

2 Gabber mamma: Je snapt me wel.
laatste aanpassing
ha die Koennie,je zinspeelt er weer op dat ik dus nu met verve mijn leeftijd en eventuele levenservaring in de strijd gooit.

Goed van je..lang verwacht stil gezwegen....


Maar ik kan nu eenmaal niet hier een reactie opgeven door te vertellen dat ik 15 ben en geen kinderen heb.
Dan slaat mijn beredenering nergens op en ik hou niet van liegen.

En ik snap dat jij het prima verwoord vind van haar.

Stap jij ook maar gewoon heen over het feit dat ze en passant zegt dat 75 % van de kinderen of niet goed opgevoed zijn of gewoon irritant.
Misschien mooi verwoord,maar bij welk buro heeft zij de cijfers weggehaald?
Jij was toch een feiten mannetje?

En na haar mooie verwoordinge,waar ik trouwens nog steeds in eerste instantie geen problemen had,ging ze gigantisch puberaal tegen Buzz tekeer en dat gaf mij te denken dat ze zelf ook onder die 75% zat.
En toen braken mijn dijken door.
Tsja, ik heb de laatste paar weken niet zoveel op Partyflock gekeken:D

Die 75% is haar persoonlijke mening en niet een feit, als ik haar goed begrepen heb.

En ik vond dat Buzz zelf op een vrij botte manier op deze discussie inhaakte, dus ik kan het me goed voorstellen als Shiny daar dan ook wat minder vriendelijk op reageerd.
laatste aanpassing
Ik vind het helaas geen botte manier van inhaken als je verteld dat je het kortzichtig vind van de mensen die maar gewoon aannemen dat irritante kindertjes slecht opgevoed kunnen zijn of gewoon eng irritant en dus niet geliefd.

Er is dus weer wat meer ervaring en inlevingsvermogen nodig zoals Buzz tentoonspreid,door te weten dat veel van die irritantjes geboren afwijkingen kunnen hebben tot grote frustratie en verdriet van de ouders.

Je hoeft niet het uiterlijk te hebben van een mongoloide kind om toch je bovenkamertje niet opgeruimd te hebben.

Om dan een reply te geven dat je al jaren met kinderen omgaat en al zoveel ervaring hebt en zoveel meegemaakt,dan moet je van deze feiten ook op de hoogte zijn en vind ik dat kort door de bocht.


En haar reakties waren niet wat minder vriendelijk,maar van nivo nul,kinderlijk,jankend en provocerend,dus zoals zij zou zeggen;onopgevoed.
Ze waren idd allebei niet erg vriendelijk naar elkaar.
Ok, ik neem het risico afgemaakt te worden, maar moet dit toch ff kwijt: ben zelf in Frankrijk opgegroeid, in het zuiden, waar het zomers zwart ziet van de Nederlanders, en die kan je er echt zo uitpikken aan hun klierende kinderen.

Of beter gezegd: als je ergens rustig op een terrasje zit en er loopt een stel kinderen te klieren zijn het 9 van de 10 keer Nederlanders. En die kinderen maar schreeuwen en rennen en iedereen voor de voeten lopen, en wat doen de ouders meestal: lachuh haha kijk m'n kind nou 's klieren, en we zijn met vakantie dus we gaan ze lekker niet corrigeren. En ga me nou niet vertellen dat al die kinderen moeilijk opvoedbaar zijn, want dat zou inhouden dat nederlandse kinderen gemiddeld veel moeilijker zijn dan kinderen uit andere landen.

Ik zeg niet dat alle lastige kinderen slecht zijn opgevoed, maar feit is dat veel nederlandse kinderen slechter zijn opgevoed dan anderen. Waar het door komt weet ik niet, misschien omdat er hier meer de mentaliteit heerst van "een kind is een kind en mag doen en laten wat hij wil" (ben een verwoede tegenstandster van de vrije opvoeding).
Kill her:devil:
*bang bang* I'm dead, killed by a dutch kid with a bad attitude :p
Hai,superrupsje:)

je bent weer heerlijk;
in het buitenland zag het ZWART van de NEDERLANDERS.

Waren het onze donker gekleurde medelanders niet:)


nee,sorry...effies plagen.

Ik las toevallig in de krant dat op de eerste plaats de Spaanse en op de tweede plaats de Franse kinderen stonden genoteerd als hoogst irritant in restaurants en in/op terrassen.

Leuk die onderzoekjes!!

Ik denk zelf dat de engelse en de franse kinderen op jonge leeftijd toch al snel bekend met kostscholen,misschien wat meer begeleid worden.

Maar verder denk ik dat de opvoeding van tegenwoordig geen opvoeding meer mag heten.

Ja,je voed ze tot ze op zich zelf kunnen.:)

Het is meer ,ach m`n bioklok loopt af,poep er effies een kindje uit(mocht dat lukken),schrijf het in voor chreche.
Weekends naar ouders/schoonouders en voor de avondjes uit eten en theater nog een oppas.

Dan vlug het overblijven en de na-schoolse opvang regelen en dan word het weer aardig,want dan kunnen we eindelijk met wat resultaten gaan pochen...de cijferlijsten:)

Het kind vertoond soms wat vreemd gedrag,dus schakelen we een therapeutje in en verder mogen ze nog op een leuk vechtsportje om de aanzwellende agressie in te dimmen of juist daar eruit te werken.

Gelukkig rupsje zijn we niet allemaal zo,en ben ik blij dat er een stroming is die nu ziet dat het echt te gek word.
En hopenlijk stoppen die er straks weer wat meer tijd en moeite in om weer lekker ouderwets vadertje en moedertje te gaan speln.

Want dat is een 24 uurs job en ook nog de slechts betaalde en de ondankbaarste!!!
Haha LOL ik verwachte al een grapje over het zwart van de nederlanders, had het zelf al door maar was te lui om het te veranderen :)
Grappig dat je hebt gelezen over die franse kids in spanje, ik geloof het graag, maar mijn ervaringen zijn weer anders... Ach ja je moet idd ook niet generaliseren, misschien vielen ze mij ook meer op omdat ik ze kon verstaan...
En ja ik zit als afgestudeerde ingenieur ook met het probleem van tweeverdieners, althans nu nog niet, maar later ben ik bang van wel. Ik hoop dat ik er een goeie oplossing voor kan vinden, want een creche 5 dagen in de week lijkt me 3x niks.
En ik weet idd hoe belangrijk het is om iig een ouder full time bij je te hebben, m'n vader was altijd op reis, en m'n moeder is bij mij gebleven om me op te voeden, en daar ben ik haar zo ontzettend dankbaar voor. En het is misschien een ondankbaar beroep, maar aan de andere kant, als ik nu zie hoe ik met m'n moeder omga, denk dat ze het achteraf toch verre van ondankbaar vindt. :)
Ja ik heb het onderzoek ook gelezen. Alleen ff een kleine correctie, Italiaans bambino's zijn het irritants, hoeveel de spaanse staan weet ik niet. De Amerikaanse koters schijnen het "aardigst" te zijn. Zal me trouwens ookniks verbazen als het een Amerikaans onderzoek is:S

Maar ik merk hetzelf ook in m'n omgeving (familie), vaders en moeders zitten die kinderen zo op te fokken en te jennen dat ze maar eens iets vervelends moeten doen om maar cool te worden gevonden (als ouder dan, "want dat kind is zo ondeugend":S:S). Heel irritant, en dan zeg je er wat van krijg je gelijk een grote bek terug dat ik me mond moet houden, want ik weet niet wat het is. Dat zal misschien ook wel zo zijn.
Maar kan me niet voorstellen dat het goed is dat je je kind laat schreeuwen in een restaurant of bijdehand tegen andere mensen laat zijn, alleen maar om "cool" gevonden te worden. Want dat is het niet
Volgens mij worden tegenwoordig TE veel kinderen geboren met als enig doel voor de ouder om er mee te pronken. Kan zijn dat ik fout zit, maar dit is hoe ik het zie/ervaar.

Vaak alletwee de ouders drukke baan, kind in kinderdagverblijf, 's avonds oppas e.d.:(
Ik heb ook inderdaad de tendens zien komen dat beide ouders blijven werken omdat ze het financieel beter willen hebben.
Kinderen worden duidelijk ergens gepland,alsof het in de lijn van verwachtingen moet liggen.net als de aanschaf van wel of niet een nieuwe auto.

Ook de bekende sleutelkinderen zijn meer gewoonte dan uitzondering en de meesten zijn inderdaad trots dat hun kinderen al zo lekker zelfstandig zijn.

De maatschappij en zijn materialistische inslag heeft het gezin op de tweede plaats gezet.

Er zijn inderdaad kinderen die niet weten wat een gewoon kinderfeestje is,want tegenwoordig word dat geloof ik ook al gevierd in Euro-Disney.

Zelfs het overbekende vlooienspel is goed voor het fronsen van kinderwenkbrauwen.

En als je als ouder nu op vakantie zou willen gaan in een tent op de zandverstuivingen bij Kootwijk geven ze je aan bij de kinderbescherming voor het geestelijk mishandelen:)
Misschien een dom vraagje hoor, maar wat zijn sleutelkinderen?:S. Ik denk idd dat de mensen alleen nog maar kinderen nemen omdat het "eigenlijk moet" (in hun ogen dan) en omdat het zo leuk staat naar de omgeving toe. Als je zo graag veel geld wil verdienen (min of meer ten koste van alles) neem dan gewoon geen kinderen. Vaak verwachten ze dan ook dat de hele wereld om hun kind gaat draaien want hun hebben er tenslotte geen tijd voor.

wij hebben een kennis die een goedlopend kinderdagverblijf heeft, die zit dan ook constant vol. En ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die helemaal door het lint gingen dat hun kind er niet meer bij kon. "kunnen jullie niet maken", "zo moet ik me baan opzeggen", "wie denk je wel niet wie je bent door mij (en m'n kind) te weigeren".
enkele voorbeelden:(
laatste aanpassing
hmm ga denk een bedrijfje oprichten met de slogan:
Kinderen! Wel de lusten, niet de lasten!!

Gegarandeerd gouwe handel:D
laatste aanpassing
sleutelkinderen waren in mijn tijd de kinderen die zelf al een sleutel hadden op de basisschool.
Maakten zelf hun boterham klaar thuis.

Dat was behoorlijk onbehoorlijk hoor!!!

Mijn buurjongen was ook zo`n kind.
kwam altijd lekker bij mij en m`n moeder aan tafel,veel gezelliger:)
mijn zus had ook een opvang
best een leuke ook
:) mocht er graag rond lopen

ik ben zelf geen sleutel kind mijn ma heeft het best geregeld eerst was ze mega ma

door de winkel aan huys te hebben (je weet wel zo'n ouderwets speciaal zaakje in magazines/tabak en zo en daarnaast (werken dus) ook nog de kids verzorgen (en goed ook hoor), het huys cleanen en natuurlijk voor mijn va zorgen :)
later speelde ze wat minder supermam (ze deed toen het huis nog maar eens in de week totaal cleanen en de rest bij houden maar werken doet ze altijd al :)
alleen tot eerste brugklas altijd alleen maar de ochtenden en dan was mams weer thuis met een bak thee en een luisterend oor

zoals ik eigenlijk het wel vind horen

of het pa of ma is boeit me eigenlijk weer niet :)

ik bedoel maar waarom neem je anders kinderen?

om ze ergens anders te stallen??
als statusymbool???

mijn zus doet he tnu precies als mams vroeger werken in de ochtenden en dan thuis wer zijn voor d ekinderen als die er weer zijn
als ze wel al vrij zijn doet mijn mams oppassen :)
die is er wel een goede voor :P

(K)
gabber mamma ik weet wel zekers dat je een goed mams bent :)

je vind het tenminste nuttig ook eens op een forum te neuzen waar je dochters ook wel eens zitten (mja niet goed verwoord maar je snapt me wel :P)

(of heb ik nu verkeerd gelezen ergens in een andere topic)
Nee hoor,`t klopt,mijn jongste dochter is p.fer.

Met mijn andere dochter ben ik naar hardcore geweest.

Ben zeer geinteresseerd in de jeugd en vind het leuk om in hun gedachtenwereld te kruipen.

Weet je,zij vertellen me minder omdat ik moeder ben en ik me niet in hun prive moet mengen,jullie vertellen me bijna wel alles.

Jullie zijn mijn opvoedkundige hulpen dus:) hahaha
wiehoe frieks als hulpma :P