Partyflock

De doodstraf invoeren of niet

 
Forumonderwerp · 15698
Wat vinden jullie, moet in Nederland de doodstraf worden ingevoerd? Waarom wel/niet en voor welke mensen wel/niet?
Ik vind dat iemand moet lijden...­ ehm dat klinkt misschien wel heel erg, maar ja die lui hebben ook iemand anders laten lijden, zo denk ik maar
Goudlokje, het moet helemaal niet zover hoeven komen dat je iets als de doodstraf nodig hebt om iemand te hoeven straffen. Als de waarden en normen kloppen, er controle is en een goede opvoeding zul je al die dingen een stuk minder in de krant lezen. De doodstraf is een oplossing, maar niet de oplossing van de echte oorzaak. Maar ik snap je standpunt....(ik snap alleen m'n eigen standpunt even niet meer :-) )
Oh maar voor lijden ben ik ook wel hoor.­ Of laat die crimineel in een ruimte met alle familie en vrienden van het slachtoffer, haha, dan komt het ook wel goed.­
Maar zulke gekken moet je echt niet weer vrij hebben na een aantal jaren.­ En zo gaat het dus wel in NL.­ En dat kan echt niet, vaak vallen ze toch weer in herhaling.­
Danielito, ik snap precies wat je bedoelt.­ Er zou veel minder of zelfs niks moeten gebeuren.­ Maar helaas wordt het alleen maar erger met de criminaliteit.­ Ze hebben gewoon hun poten thuis te houden.­ Maar toch ga ik niet alleen over straat, echt niet!!
Ik wil je wel begeleiden, hoor*­
Aha een eigen prive bodyguard mmmmm zou niet verkeerd zijn :P
strengere straffen invoeren en ook daadwerkelijk hanteren zou wat moeten helpen!! Maar ja, dit zijn problemen die met cultuur, opvoeding en de verknipte hedendaagse maatschappij samenhangen en zeer moeilijk op te lossen zijn...­
Haha!! Als jij trouwens over straat gaat zoals je op je profiel-fotootje staat kan ik me wel inbeelden dat er mannen zijn die zeg maar wat meer willen dan je veilig naar huis brengen...Oops... ;-)
Ik weet niet of het niet op te lossen zal zijn. Er gebeurt gewoon te weinig door die regering in NL. En er moet wat gebeuren want anders wordt het erger en erger.
En heee al loop ik in mijn blote kont over straat, als ik er niet van gediend ben hoort iemand zijn poten thuis te houden, ja toch??
En meestal loop ik er zo niet bij hoor, hihihi, moet het wel heel warm zijn :p
laatste aanpassing
Hehe, ik ga normaliter ook niet met een duikbril en een snorkel over straat.­ Misschien zaten we trouwens wel aan hetzelfde strand;­ jij in de beding van de zee en ik er een stukje eronder!!

Ik ben ook voor steviger ingrijpen van de overheid om bepaalde normen en waarden gewoon weer meer te benadrukken zoals eenieder in z'n waarde laten.­ Er is door de jaren heen ook veel crimineel publiek naar nederland gekomen en die vis je er echt niet zo uit om ze vervolgens eruit te trappen.­ Maar mocht je je ooit onveilig voelen dan weet je me wel te vinden, hé mede-PF-er??!! I am Batman!!!!!!
Haha ja wie weet..... dan was het maar goed dat ik een bikinibroekje aan had. Want wie weet wat jij anders allemaal zag door die duikbril van je .... heheheh ;)

Gewoon strenger straffen, veel strenger!! Maarja wat hebben wij daar als normale NL over te zeggen. Bij de regering moet iemand eens gewoon opstaan en zeggen: zo kan het niet langer!

En criminelen die naar NL komen, die zou ik gelijk terug sturen als ze hier wat doen.

Ja ik weet je te vinden.... als ik een keertje bang ben :P
Ik geef een dikke tegen. Wanneer het niet toegestaan is te doden, waarom zou dit dan wel mogen op een manier als deze? Af en toe krijg ik het ook te kwaad van een bericht als wat vorige week met die meisjes in Engeland is gebeurd. Dan word ook ik overmand door emoties en is geen straf de beste straf voor deze mensen. Maar je mag je emoties niet laten meespelen als medewerker in de rechtzaal zijnde. Zo objectief mogelijk proberen te blijven. Geen kattepies.

Wel mogen de straffen veel hoger dan ze nu zijn. Ennuh...dat je je hele leven vastzit aan TBS is dikke nonsens. Remember die kerel uit Harkstede die in herhaling is gevallen nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten voor de moord op een vrouw? Eenmaal uit de inrichting totaal geen begeleiding meer krijgen. Niemand die nog polshoogte neemt. Jammer, jammer, jammer. Dat waren weer 2 doden extra. Voor zover ik nog weet (heb met een tbs-er gepend jaren geleden)krijg je vier jaar 'therapie' wanneer je TBS hebt en wordt er na die vier jaar gekeken of je klaar ben om weer de maatschappij in te gaan. Zo niet, dan plakken ze er nog 2 jaar aan vast en dan wordt je opnieuw bekeken, enzovoort.

Ik ben voor veel hogere straffen. (F)
Ik ga met je mee, Esther(tje??!!).­ Soms krijg ik echt het gevoel dat straffen niet meer in verhouding met elkaar staan.­ Vooral wanneer van die sensatie-zoek-advocaten zoals die Moskou-fiets ( ik krijg die naam niet uit m'n strot!!) op af komen en zo'n fuckin' moordenaar als van der Graaff, Kluivert, M.­ Bakker en straks ook R.­Tuur nog met een taakstrafje lachend de rechtbank uit kunnen laten lopen...­Terwijl als ik een keer te hard rijdt, midden in de nacht op een verlaten snelweg, GODVERDOMME een paar honderd EURO's moet betalen.­ Doe mij dan ook maar een middagje propjes prikken langs het strand.­
ik ben ook zwaar tegen de doodstraf, naar mijn mening is het een barbaarse middeleeuwse strafmaat die echt niet meer kan in de hedendaagse maatschappij.­ het gaat in tegen mijn normen en waarden om iemand te doden voor zijn daden.­ en het gelul in dit forum dat het stukken goedkoper is om iemand te frituren vind ik al echt helemaaaal belachelijk, geld is toch niet belangrijker dan een leven???????
Ben ook tegen de doodstraf.­

Die 100% zekerheid word te snel gegeven.­
kijk naar de twee van Putten.­

De strafmaat moet daarentegen veel hoger,het moet wel afschrikken.­
Ook de cellen en de privileges in de Nederlandse gevangenissen moeten ingekort worden.­

Nederlanders in het buitenland veroordeeld smeken niet voor niets op hun knieen om in Nederland hun straf uit te mogen zitten.­

Ik hoorde ook zeggen dat als je iemand het recht op leven beneemt door moord,je je zelf dat recht dan ook ontneemt.­
Daar moet nog maar eens goed over nagedacht worden.­
Dat is oog om oog.­

Een kinderverkrachter die niet moord,ontneemt een kind zijn onschuld,zijn vertrouwen en een mooie jeugd.­
Moet hij dan ook maar verkracht worden?die impact zoals bij dat kind zal dat bij hem niet geven.­

Een autodief of bankberover ook zijn spullen ontnemen of zijn rekening leeghalen,denk niet dat het veel indruk maakt.­
Hij daarentegen maakt veel slachtoffers,hetzij dan ook weer op het geestelijk vlak.­

We praten over mensen die ziek zijn,verziekt zijn en die moeten gestraft worden.­

Maar maak die straf dan ook lang en zwaar en niet leuk:filmpje,bibliotheekje,work-outje,studietje,kanariepietje,peeskamertjes...­enz.­enz.­

En de T.­B.­S moet staan voor wat het zegt.­
en dus niet een leuke wandeling in het bos na 10 jaar therapie en goed gedrag.­


De doodstraf is voor de echte moordenaars en sadisten een bevrijding en geen straf.­
Na 10 minuten is hun leed geleden.­
iedereen heeft het hier nu wel over dat moordenaars de doodstraf verdienen, maar hoeveel van de mensen waarvan de kinderen sexueel zijn misbruikt willen ook het recht in eigen handen nemen?? bijna iedereen toch!
en dat is dan toch ook moord??
nou zegt waarschijnlijk iedereen dat dat een heel ander verhaal is maar bij mij blijft moord moord!
dus dat zou betekenen dat een ouder die de verkrachter van zijn of haar kind vermoord ook de doodstraf moet krijgen??
ik denk dat in nederland de strafmaat een heel eind moet worden opgeschroefd zodat het ook daadwerleijk afschrikt.­
q girl>> natuurlijk mogen die ouders dat niet! het is geen anarchistische staat hier, hoe vervelend het ook voor die mensen is....

alleen de staat heeft het 'recht' om 'recht' te doen gelden

oh ja, ik ben voor, maar hier was al een topic over waar ik uitgebreid mn mening gaf, een paar maanden terug (geloof ik, of het was op s2d;))
Ik ben tegen de doodstraf: wil je de doodstraf toepassen, dan mag er geen enkele kans bestaan dat die persoon onschuldig is, en ook al zou hij/zij hebben toegegeven, dan nog betekent het niets aangezien dat vaak onder druk van de ondervrager gebeurt.
Bovendien als je weet dat je sowieso doodgaat is de stap om te ontsnappen veel makkelijker gezet, je hebt immers toch niets te verliezen, bij levenslang zitten kan je nog de hoop hebben na een tijd vrij te komen, maar daar hoort dan wel bij dat je je goed hebt gedragen, en dus geen onstnappingspoging(en) hebt ondernomen.
En tot slot, als je dood bent voel je toch niets meer, das te makkelijk.

Over wat Gabber Mamma zegt wat betreft de omstandigheden in de gevangenis: ja ze hebben het redelijk goed, maar ik zou toch echt niet tussen tig criminelen willen zitten die een uitzichtloos leven hebben, dat maken een tv en een fitnesszaal niet goed.
En ik dat er boeken tot hun beschikking staan vind ik ook niet meer dan normaal, van lezen kan je veel leren, al is er maar tot inkeer gekomen door een bibliotheek of lesmogelijkheden, dan is dat toch al mooi!
2 Superrupsje.

niet naief worden hoor.
we hebben het hier dus over mensen die misdaden plegen waar dus eventueel de doodstraf op zou moeten komen te staan.
En jij denkt dat zij onder de indruk zijn van hun collega`s.?

Jou lijkt dat eng,daarom verkeer jij ook niet in dat soort kringen en kom je waarschijnlijk niet tot dit soort daden.

Wat zij eng vinden,daar moeten nog studies over gemaakt worden,dan daarmee dreigen en ze blijven altijd op het rechte pad.:)

En lieverd ze zullen niet tot inkeer komen van in de ban van de ring ofzo,of van een stuiverroman.
Dan hadden ze al eerder een boek gepakt,knieen over elkaar geslagen en gezoemd.:)

En de studies waar zij hun interesses hebben liggen zijn meestal rechten.
Weten ze voor de volgende keer hun eigen advocaat bij te staan of zelfs nog erger,een beter voorbereide en doordachte misdaad te plegen.


Het is juist de bedoeling dat als je een fikse misdaad begaat zoals o.a moord,je een ander van zijn leven hebt beroofd.
en vaak is dan het inleveren van je vrijheid niet genoeg.
Inleveren van zoveel mogelijk gemakken en zoveel mogelijk inleveren van dingen waar nog plezier aan beleefd kan worden,zal misschien bijdragen aan een kleine terugloop in de cellen.

Als mijn kind vermoord zou worden en de eventuele dader pleegt geen zelfmoord of krijgt niet bij donderslag een vreselijke ziekte waar hij bijna direct aan overlijd,dan hoop ik dat zijn cel dezelfde afmetingen zal hebben als de kist van mijn kind.
Hij evenveel licht mag ervaren als mijn kind onder de grond.

Ik denk niet dat ik hem een t.v een boek of een protituee zal gunnen om zijn dagen te kleuren.
laatste aanpassing
Tegen, verlaag jezelf niet tot het niveau van de verdachte.­ Je moordt dan immers zelf ook.­

Het zou de mens sieren als ze daarboven zouden staan...­
Wat een flauwekul allemaal.­

Alsof die bolletjesslikkers mijn belastinggeld wel verdienen.­ Zij zijn wel degenen die velen onder ons de diepe shit in helpen indirect.­

Misschien moeten we anders voor het gemak maar iedereen die een misdaad begaat de doodstraf geven...­ Wel zo makkelijk en de belastingen kunnen nog deze maand een stuk naar beneden.­

Om even wat praktische kanttekeningen te maken:
- Wat is de grens voor doodstraf of niet?
- Hoe kun je onomstotelijk bewijzen of iemand moord heeft gepleegd of niet?
- Moord zou een mooi excuus worden voor een zelfmoordenaar die niet zo goed durft
- Wie voert de doodstraf uit? En gaat die om 5 uur, na zijn werk gewoon naar huis en vertelt hij op feestjes wat zijn beroep is?
ik ben ooit in de gevangenis geweest voor een exursie voor school..­ mocht toen ook in een cel zitten ect..­ voor de gein..­
die meneer die de rondleiding gaf zei tegen mij: Voel maar eens hoe het voelt als je afhankelijk bent van iemand die de deur voor je opendoet..­
kortom: je vrijheid!!
2 Tijn om die redenen wil ik geen doodstraf.­

100 % zekerheid heb je zelden.­
Ik ben blij dat ik geen rechtertje hoef te spelen,zelfs voor dat salaris zou ik nog wel in de spiegel willen durven kijken.­
en ja, beulen zijn meestal trots op hun werk,zij denken de maatschappij te dienen.­brrrr.­
lees trouwens net in de krant dat een vrouw veroordeelt is voor moord op haar 17 jarige dochter en op een poging haar man te vermoorden...
Raden? TWEE EN EEN HALF jaar met 10 maanden voorwaardelijk.%)%)%)%)

Bedoelen we hier nu dat de strafmaat een tikkie aan de lage kant is?
ik ben voor de doodstraf, als je iemand van het leven berooft heb je zelf ook geen recht meer om te leven
Lullig voor degene die het vonnis uitvoert dan ;)
Gabber mamma > Ja naieviteit is een van mijn slechte (en af en toe ook minder slechte) eigenschappen. Je hebt gelijk wat betreft een deel van de gevangenen (koelbloedige moordenaars en verkrachters), maar ik denk (corrigeer me als ik het fout heb, ik spreek idd niet uit ervaring) dat in diezelfde gevangenissen ook mensen zitten die niet van die zware jongens zijn. En voor die mensen ben ik van mening dat je ze nog een kans moet geven, dus straf uit laten zitten maar in die tussentijd hun ook de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen. Ik weet verder niet hoe het zit met de gevangenisorganisatie, maar dan zou je dus de echte slechterikken en de wat lievere jongens (ja het klinkt debiel maar ik heb ff niet zo snel een andere beschrijving) apart moeten zetten, ze andere rechten geven al naar gelang hun misdaad en hun karakter, en ik weet niet of dat nou echt reeel is. En ik blijf van mening dat het al veel te veel gebeurt dat de goeie (of in dit geval de minder slechte) onder de slechte te lijden hebben, en dat dat zo veel mogelijk beperkt moet blijven.
Maar ja, ik zal wel weer naief zijn;)
Nee,de doodstraf moet niet ingevoerd worden vind ik.­Er kunnen onschuldige mensen bijzitten dus dat is het moeilijke.­Pas als je 100% zeker weet dat iemand schuldig is,zou je t uit kunnen voeren,bijv.­ bij Volkert v.­d G.­ Maar eigenlijk vind ik dat te makkelijk,net als dat een gevangene zelfmoord pleegt.­Zo van,nou ik heb een criminele daad verricht,ik ga dood en ik ben er vanaf.­Je moet ze laten lijden,op wel zo'n beestachtige manier,dat ze het nog na kunnen vertellen,en dat zo de verhalen de wereld in komen,over in wat voor hel ze zitten,zodat toekomstige moordenaartjes het niet eens in de bolle harses halen om iets te flikken,dan voorkom je t misschien ook nog wel.­
laatste aanpassing
2 Superrupsje..

sorry als ik te hard op je over kwam hoor.

Maar die kleine crimineeltjes waar jij op doelt krijgen heus wel andere begeleiding hoor en ook zitten die niet tussen de grote jongens.

Dat gebeurd misschien alleen in films:)

De kleine vergrijpen worden begeleid door therapeuten,praatsessies e.d

En dan hebben ze nog geen boek nodig om tot inzicht te komen.

Maar een fietsendief mag van mij best Kruimeltje lezen:)

En natuurlijk moeten de goede niet onder de slechte lijden,maar lieverd het klinkt zo bizar als je het over de gevangenis hebt.
Een goede dief,een betere dief,een lievere crimineel?

Nee ,de strafmaat en het soort inrichting waar je terecht komt zorgt al voor die tweedeling.
Dus daar hoef je niet over in te zitten.
gabber mamma > nee hoor je kwam niet te hard over ofzo, ik kan wel een stootje hebben, zeker als het om m'n naieviteit gaat want ik weet nou eenmaal dat ik daartoe neig :)
Ach en ik weet ook te weinig van het gevangeniswezen om daar echt goeie argumenten over te hebben, je zal wel gelijk hebben dat ik teveel films heb gezien ;)
Ben gewoon (te) menslievend en vind dat die mensen ook een kans moeten krijgen om zich weer te adapteren, maar dat zal idd wel utopisch van me zijn.
En je hebt gelijk dat het bizar klint van betere en slechtere criminelen, maar ik doelde dus idd op het verschil tussen 1) iemand die onterecht zit, maar dat zullen er wel niet al teveel zijn, 2) kruimeldieven oftewel mensen die alleen kleine vergrijpen hebben gedaan, en 3) de gestoorden die niet schromen om iemand van z'n leven danwel z'n onschuld te beroven.

Maarre... dit is allemaal wel een beetje off topic... TEGEN de doodstraf blijf ik wel :)

o en trouwens gabber mamma, dat bericht van die moeder zag ik ook in de krant, ja dat is echt TE bizar, snap er echt helemaal niets van...
laatste aanpassing
kinder verkrachters e.d. die mogen ze van mij laten lijden je moet ze het zelfde laten meemaken wat ze gedaan hebben maar dan nog een tikje erger:D iemand helemaal kapot slaan laten bij komen en dan weer kapot slaan misschien is dat het enige wat helpt:S
Hoe kan jij al buitenstaander nou zeker weten dat hij schuldig is? Doe je dat op basis van die details die naar buiten zijn gebracht? Is het objectief? Naar mijn mening niet. Wel eens van gehoord dat er dingen worden verzonnen in de rechtzaal, dat er informatie wordt achtergehouden in de rechtzaal? Ik denk niet dat V. v.d G. een eerlijk proces krijgt omdat er tal van mensen zijn in onze maatschappij die zich laten overvallen door emotie. Dat V. v.d. G. geen normaal proces en een hogere straf dan normaal gaat krijgen omdat het Nederlandse volk daar anders over gaat struikelen. Van de zotte :s

Voordat er mensen zijn die menen dat ze gelijk moeten brullen en blerren over wat ik hierboven heb getikt......Ik haal hier een voorbeeld aan.
esthertje > helemaal mee eens, maar ja de nederlandse nuchterheid is heel erg ver te zoeken in deze zaak.­
Hoe kan jij al buitenstaander nou zeker weten dat hij schuldig is? Doe je dat op basis van die details die naar buiten zijn gebracht? Is het objectief? Naar mijn mening niet.­ Wel eens van gehoord dat er dingen worden verzonnen in de rechtzaal, dat er informatie wordt achtergehouden in de rechtzaal?

100% zeker weet je het nooit, maar dat blijft onmogelijk. Ik wel een enorm vertrouwen in het Nederlandse rechtsysteem en als zij iemand schuldig verklaren neem ik dat blindelings van ze aan.
Dat V.­ v.­d.­ G.­ geen normaal proces en een hogere straf dan normaal gaat krijgen omdat het Nederlandse volk daar anders over gaat struikelen.­ Van de zotte

Ik zeg niet dat het niet zo is, maar ik ben wel benieuwd hoe je daarbij komt.
Koenie > het proces van vd.­G is sowieso anders doordat het wordt uitgezonden.­ Net zoals dat hij misschien dwangvoeding krijgt, daar zou hij ook een uitzondering in zijn.­
Dat het uitgezonden wordt betekend niet dat zijn straf ook hoger wordt.­

Over die dwangvoeding heb je gelijk.­ Als die regeling er door komt zou ik dat werkelijk schandalig vinden en is mijn vertrouwen is ons rechtssysteem op slag een stuk minder.­ Dat van dat camera-toezicht in zijn cel vind ik ook al zoiets zots.­
keb ook niet gezegd dat z'n straf door het uitzenden van het proces hoger zou worden, alleen dat het daardoor anders is.­
Dat klopt;)
Cameratoezicht is heel normaal als ze vrezen dat de gevangene zichzelf iets aan zal doen als hij alleen en ongezien is.

En sinds dat ook gewoon live op tv te zien is en amusement genoemd wordt, denk ik dat dat helemaal zo erg nog niet is :) Ik bedoel: wat heb je er nou voor last van dat iemand met je meekijkt? Bart en Sabine zeiden zelf al: na een paar uur heb je het al niet eens meer door dat er overal camera's hangen!

Ik denk inderdaad dat v/d G. nooit een eerlijk proces kan en zal krijgen. Maar we wachten het af... doodstraf lijkt me nog steeds niet passend in welk geval dan ook (back to topic :))
In het geval van Volkert hebben ze geen reden om te vrezen dat hij zichzelf iets aan zal doen.­
Tegen de doodstraf. Wie ben jij als mens om over een ander mens zijn leven en dood te oordelen. Ook al heeft die ander zoveel mensen omgebracht of zulke verschrikkelijke misdaden begaan. Doodstraf is een teken van barbaarsheid bedoeld om een gevoel van gerechtigheid voor de slachtoffers op te wekken. Maar maak je met de doodstraf de misdaad ongedaan? Nee. Daarom ben ik tegen.

2Esthertje: Misschien is de straf voor Volkert niet zo zeer te hoog, maar de strafmaat te laag.
De strafmaat is sowieso te laag in Nederland. 2,5 jaar cel voor tweevoudige moord las ik eerder in dit topic? Kom daar maar es mee aan in landen ten zuiden van de Middellandse Zee of ten oosten van hier.
De strafmaat moet flink hoger. Levenslang moet ook echt levenslang zijn, zonder alle privileges die je nu hebt. Alleen boeken mag je imo hebben. Kunnen ze eens hun eigen daden onder ogen zien (hopelijk).

Taub 25 augustus 2002 20:20

Daantjuh: Ik vind trouwens dat als er sprake kan zijn van een fatsoenlijke relatie (wederzijdse goedkeuring) pedofiele ook toegestaan moet zijn (homofielie is immers ook toegestaan).­ -ff in de gaten houden voor jullie boos worden, ik bedoel dus als het kind er OOK blij mee is-


Beetje kromme vergelijking die je hier trekt. Homofilie gebeurt tussen twee volwassen mensen, waarvan de geestelijke ontwikkeling ver genoeg is om daarmee in te stemmen. Een kind moet nog geestelijk ontwikkelen en kan imo daar niet goed over oordelen.

Pff, beetje lange post wordt dit, maarja :/

En dan nog iets over bolletjesslikkers (en strafmaat). Met zijn vieren op een kamer liggen in een ziekenhuis kan wel, maar met zijn tweeen in een cel is onbespreekbaar.
Hoezo krom? :@:S:/
Maar dan heb je het over strafmaat en mensen terug brengen in de maatschappij na een lange celstraf zonder privileges.

Stel dat jij 20 jaar in een cel zit, met alleen boeken, zonder contact met de wereld, geen tv etc. en je mag terug naar huis!? Van de ene op de andere dag sta je op straat, geen idee wat er nog van de wereld over is. Je mag er van uitgaan dat de vaardigheden er ook danig op achteruit zijn gegaan, dat iemand dus nul-komma-nul toegevoegde waarde meer heeft voor de maatschappij. Hoe groot schat je dan de kans in dat diegene in herhaling vervalt?

Over de bolletjesslikkers en de ziekenhuizen heb je overigens wel een 'beetje' gelijk ;). Het is moeilijk te bepalen voor ons wat wel en niet kan en wat wel en niet mogelijk is. Ik vind het ook geen ramp om in een ziekenhuis met zijn 4-en op zaal te liggen, maar je kan er ook van uit gaan dat die 4 mensen elkaar niet te lijf zullen gaan, en dat kan je van de bolletjesslikkers dan weer niet zeggen :)

Overigens, vandaag in de Volkskrant een aardig stukje over uitgezette criminele immigranten in de VS...­

http://www.­volkskrant.­nl/buitenland/1030425867223.­html
Heeft iemand misschien een link over die vrouw die 2,5 jaar heeft gekregen voor moord en poging tot moord? Het is inderdaad weinig, maar kan me er iets bij voorstellen wanneer die vrouw uit noodweer heeft gehandeld. Daarnaast had ik ook al eerder aangegeven dat de straffen hier in NL veel te laag zijn, maar ik vind niet dat v.d. G nu wordt veroordeeld met een vele hogere straf dan dat die normaal zou worden gehanteerd alleen omdat hij Pim om zeep heeft geholpen.

Koenie: met al die aandacht die er voor is dan kan dat (helaas) niet. Als v.d. G. niet krijgt wat het volk wil (de hoogst mogelijke straf)dan zijn de poppen aan het dansen. Al zal deze pop niet dansen. Laat me niet meesleuren door dit soort zaken. Heb mezelf aardig onder controle :)

Tijn: wanneer jouw gevangenisstraf afloopt dan krijg jij een reďntegratieproces. Je wordt echt niet in het megadiepe gegooid. Ook ik weet dat het percentage recidivisten groot is onder de criminelen. Maar niet iedere gevangene is een crimineel.
esthertje > heb voor je gezocht maar niet zo snel iets gevonden.­ In de krant stond dat ze haar dochter heeft vermoord toen die tijdens een ruzien tussen haar moeder en stiefvader wilde komen, ze heeft ook geprobeerd haar man te vermoorden als ik me goed herinner.­ Ik zal ff verder voor je zoeken.­
2 esthertje: ik had het over degenen die volgens de regels der voorgestelde wet zouden worden opgesloten onder barbaarse omstandigheden, zoals hier eerder werd voorgesteld.

Je zult het niet met me oneens zijn dat de kans op verkniptheid niet lager wordt wanneer je iemand alleen een beetje laat lezen ;)
http://www.clubmetro.nl/content/acrobat/amsterdam/NLAMS_20020827_A_Metro.pdf

en dan links onder aan de pagina staat het bericht.
hmmm... das niet veel info. Jammer :(
dan gaan we nu nog even verder met de kromme rechtsspraak.

het gerechtshof in A`dam heeft de 53 jarige S.B veroordeeld tot 6 jaar cel.
Hij stak in 1998 een 47 jarige man dood.

Het slachtoffer had de voetbal van de zoon van B afgepakt en de jongen een duw gegeven. de daarop volgende confrontatie eindigde in een dodelijke steekpartij.


even inkorten...
het hof achtte hem wel verminderd toerekeningsvatbaar%)

Hij had een mes tussen zijn broekriem gestoken,niet om zijn belager aan te vallen,maar hij had het al jaren op zak%)


Op zak...en dan ineens floeps..tussen de broeksriem.
Niet toerekeningsvatbaar...hij wist verdomme zo goed wat tie deed,dat hij direct vluchtte naar Suriname om ruim drie jaar later terug te keren.
Hij had zich al eerder daar willen aangeven,maar het zitten in een Surinaamse cel weerhield hem ervan%)
Ja,jaNederlandse gevangenissen zijn het Walhalla.
Zelfs word de straf al hoger van je misdaad als het met Fortuyn te maken heeft;

J.V uit Den Haag heeft gisteren een veroordeling gekregen van 21 maanden(hetzelfde als die moeder die kind vermoorde ,maar net niet aan haar man toe kwam)

De hagenaar had een auto in brand gestoken op de avond van Fortuyn`s dood.
De wagen ging verloren en er ontstond grote schade door de rook%)

Hij moet ook in therapie wegens zijn drugs en agressie problemen en de schade betalen.

kan `t nog krommer dan?????
TiJn: Jij begrijpt me verkeerd.­ Tuurlijk moeten gevangenen gerehabiliteerd worden, dom ben ik niet.­ Wat ik bedoel is dat ze niet een tv nodig hebben of een spelcomputer ed.­ De gevangenis wordt op die manier een soort luxe hotel, met het enige verschil dat je niet naar buiten kan.­

2Esthertje: Rechtstechnisch vind ik ook niet dat Volkert v/d G.­ een extra hoge straf moet krijgen.­ Maar persoonlijk vind ik het niet erg als ie voor de rest van zijn leven in zijn cel ligt weg te rotten.­