Partyflock

wanneer stoppen met drugs??

 
Forumonderwerp · 15515
gewoon even een vraagje:
wanneer zijn degenen die drugs gebruiken van plan te stoppen?!
als ik dood ga denk ik zie geen rede om nu te stoppuh
ook niet als je kinderen krijgt ofzo??
nou, dr is voor mij al zeker een tijd aan gebroken dat ik absoluut geen behoefte meer heb aan drugs in de zin van: ik heb nu ECHT zin om drugs te gebruiken, maar heel af en toe issut wel leuk om te doen!!! Maar lig er absoluut niet wakker van als ik geen drugs gebruik!! Als ik kindere krijg zal ik zeker geen harddrugs meer gebruike, heel af en toe een blowtje misschien, misschien ook niet!! Bier blijf ik wel lekker altijd drinke!!! gheghe
Hard drugs ben ik al mee gestopt maar soft drugs zal ik altijd wel blijven gebruiken denk ik :)
Ik gebruik al 8 jaar op een verantwoorde wijze. Heb in die 8 jaar maanden gehad dat ik helemaal niets gebruikte, en maanden dat ik wat vaker gebruikte. Voor mezelf heb ik een gerns getrokken in wat ik wel en niet wil gebruiken, en dat zal altijd zo blijven. Daarnaast rook ik alleen in het weekend, en ben nu hard bezig hiermee ook te stoppen. Het feit dat me dat al moeite kost vind ik erg want het duidt erop dat ik toch verslavingsgevoelig ben voor nicotine. Anyway, no problemeo, gaat me lukken.

Verder gebruik ik maar af en toe een xtc'tje, en drugs als coke en speeds heb ik na wat maanden intensiever gebruik ook wel weer gezien. Deze zomer is nogal wat heftiger geweets dan andere en dat merk ik aan mezelf. Vandaar dat ik straks weer terug wil gaan naar een paar keer per jaar iets gebruiken, gewoon, als het er spontaan ineens van komt. Ik zie totaal geen reden om het gebruik helemaal uit mn leven te bannen, omdat ik denk dat op deze manier de positieve kanten van het gebruik de overhand hebben tegenover de neagtieve kanten.

Kinderen wil ik niet, dara maak ik me niet druk over. Ik ga niet lopen plannen hoe mn leven loopt, wie weet zit ik over 2 jaar wel in Australie en dan houdt het sowieso een eind op. Drugs gebruik ik puur en alleen op feesten (met uitzondering van eens in de maand een jointje thuis op de bank), alcohol gebruik ik zelden, en dat becvalt me prima zo. Ik zie wel hoe het loopt, in die 8 jaar heb ik nog geen problemen gehad en denk dat je op deze manier gewoon relaxed kunt leven zonder je druk te moeten maken over je gezondheid!
ik stop als ik een huisje boompje beesje leventje krijg

maar wanneer ik per direct zou stoppen is als ik een keer out ga.... niet dat ik daar naartoe wil hoor :)
als ik er geen zin meer in heb :) wanneer dat is zien we wel weer, kan snel zijn, kan ook nog tig jaar duren. Ik zie wel.
Ja Rikkie D, daar zit ook wat in, maar dat is me nog nooit gebeurd en lijkt me met mijn manier van gebruik (half pilletje per avodn ofzo) haast onmogelijk, dus die optie had ik niet genoemd!
Ik gebruik nu iets meer dan een jaar , gebruik vrij vaak maar ga het nu afbouwen. Ik ga nu nog maar alleen gebruiken op feesten (pillen & ghb). speed en coke doe ik al helemaal niet meer want daar vind ik niks aan
laatste aanpassing
2 Rikkie D:
Bij jou opmerking sluit ik me helemaal aan :)
Maar OUT gaan doe je alleen als je niet goed bezig bent .. Vocht te kort je weet wel
(nog nooit gehad gelukkig) :)

Nu ik nog vrijgezel ben wil ik gewoon ff lekker vrij leven enzo
Krijg ik een vriendin een vaste plek enzo dan zou ik wel gaan minderen
Tot nu toe met wat ik neem valt dat voor mijn doen mee
Ik slik als ik 't nodig vind enne ni over me limiet heen enzo
laatste aanpassing
ik ben nu bijna jaar gekapt met alles haha vond er gewoon nix meer aan...denk dat ik te vaak deed om er nog echt wat van te voelen
ik ben al gestopt en voorlopig houdt ik dat nog wel ff vol

ik zal heus nog wel EENS EEN KEERTJE wat nemen

maar eerst ff chillen :-)
Ik sluit me aan bij de vorige spreker :D
hmmz jacky.. er is geen verantwoorde wijze van druggebruik

wel kun je de risico's zoveel mogelijk verminderen...
Davina, je snapt wel wat ik bedoel, sla er maar een folder op na en je leest over "verantwoord gebruiken". Net zoiets als verantwoord zonnen, teveel zonnen is schadelijk maar af en toe een keertje een paar uurtjes in de zon liggen veroorzaakt nog gene huidkanker. Wat jij bedoelt is hetzelfde, al denk ik dat het te ver gaat te spreken van het feit dat een doodenkele keer drugs gebruiken direct zware gevolgen heeft voor je gezondheid. Dat zal de toekomst uit moeten wijzen! (k) voor jou!
Ik heb best veel soorten drugs gebruikt en gebruik nog steeds, maar soms begint het gewoon te vervelen en dan gebruik ik iets anders, of helemaal niets.
Als er een reden zou zijn om te stoppen, dan stop ik direct, maar zolang ik er nog plezier van heb, waarom zou ik dan stoppen??
ik wil eind dit jaar gestopt zijn met drugs,
maar om het helemaal niet meer te doen vind ik ook weer zoiets.
dan zou ik heus nog wel eens iets willen nemen, maar dan wel zelden en zeker niet veel
2 aafje

nou ik zelf wil geen koters misschien later over 10/15 jaar ofzo
ben dr ook mee gestopt al paar maanden,omdat t zo standaard geworden was...heb er gewoon geen zin meer in...zeg niet dat ik t nooit meer doe...maar voorlopig bevalt het me prima zo

als ik nu uitga ,heb ik t net zo naar me zin en kan ik lekker slapen en eten als ik thuis ben en ben na t het weekend gewoon weer lekker fit.
ben nu lekker aan t sporten..en voel me dr stukken beter bij!
laatste aanpassing
Als ik kleine mariekjes krijg :)
vanaf 2003 ga ik van zeer weinig tot niets. Niet als goed voornemen ofzo, maar gewoon omdat ik denk dat ik r dan wel genoeg van heb.
geen idee.. maar wel binnen een paar jaar.
heb toevallig op mysteryland 2 ptjes genomen, maar dat was ook voor het eerst sinds qlimax.. heb het al een heel stuk afgebouwd, maar wanneer ik helemaal stop durf ik niet te zeggen.
zo tegen het einde van de avond meestal
Ik kan er verantwoordelijk mee omgaan en stop ermee als ik dat nodig vind,en kindjes krijg of een keer fout ga...
vind het erg verantwoordelijk als "bepaalde" mensen stoppen als ze er niet tegen blijken te kunnen, alleen erg jammer dat ze dan meteen anti worden en gaan overdrijven tegen anderen;
kortom het gebruik van een ander als excuus gebruiken, voor je eigen probleem....

je snapt me wel he aaf?!
ik ga stoppen als ik verander in iemand die niet leuk is, als ik mensen irriteer of afschrik.

Maar voorlopig nog geen klachten hierover! :)

Stuur anders maar een pb ;)
iedereen zegt wel ik stop dan en dan, maar is echt niet makkelijk ofzo van de een op de andere dag stoppen...

Volgens mij verkijken veel mensen zich daarop...
2 poekie em marijke:
dit forum was geen sneer naar jullie!

was gewoon benieuwd..
en trouwens..lekker vals hoor dames :D
Ikkuh hoef daar nie aan t denken doe ik nie :D:D:D whahaha :D *trots*
ik denk dat ik nu ben gestopt met de drugs en probeer het nu op alleen alcohol te houden:BIER:
Ik stop pas met de drugs als ik stop met feesten
als t fout loopt...
laatste aanpassing
Beetje vreemd topic.
Wat verstaan mensen bijvoorbeeld onder DRUGS.
Want ik woon namelijk in een jonge gezinnen buurt en daar zie ik veel jonge moeders aan de prozac en andere meuk(tja tegenwoordig hebben die vrouwtjes allemaal post-natale depressies lijkt het wel hehe) en verder roken ze als schoorstenen nemen ze elke avond een flesje (of 2) wijn mee van super de boer en drinken ze koffie tot ze erbij neervallen (of moet ik zeggen staan?)
Maar als ik dan op zo'n feestje zeg dat ik eens in de 2 maanden es een pilletje neem(nu dus niet meer zie ander topic:-) ) of een joint rookte nou dan is het hek van de dam.
Oftewel lekker hypocriet allemaal.
Ikzelf heb een tijdje coke gebruikt (van mn 18de tot mn 19de) daarna een tweetal jaren p'tjes en verder een tijdje weed gerookt (doe ik al een tijd niet meer vind ik ronduit saai!)
Op dit moment doe ik dus niks maar ik wil nu wel es dat GHB gaan proberen (shoot me! ;-) )
Verder rook ik niet, sport veel doe een mooie opleiding en heb een goedbetaalde baan en last but not least EEN TE GEKKE VRIENDIN.
Moraal van het verhaal; of je doelt met dit topic op de mensjes die je om je heenziet die zich elk weekend of vaker volgooien met alles wat chemisch is en wil je nu laten zien dat JIJ er mee gekapt bent of je hebt gewoon nog niet ontdekt dat in feite 98% van alle mensen een of andere drug gebruiken en dit ook altijd zullen doen.

GreetX (uit het verre zuiden) Chris
met blowen zal k nie stoppen, tenzij me geheugen helemaal naar de tering gaat...

met xtc/speed/coke/trip zooi ben k al 3 a 4 jaar gestopt :D...

op feessies alleen maar zuipuhh&blowen!!!!
Zou best eens kunnen, dat we elkaar later allemaal in het bejaarden-tehuis tegenkomen, en dan nog een jointje roken, en om de hoek bij de dealer een pilletje of snuifje gaan halen ;)
Las ooit een artikel over dat ze bezig waren met een onderzoek naar bejaardentehuizen voor drugsverslaafden !!!!!
kzie wel wanneer ik stop.. veel doe ik toch al niet meer... t word vanzelf wel minder..