Partyflock

Iemand hier iets van meegekregen?

 
Forumonderwerp · 15144
Gister (zondag dus) kreeg ik van iemand, die ook in Qbase was, te horen dat er een dode was gevallen afgelopen zaterdag.­

Ben er zelf ook geweest, maar heb nix gezien of gehoord.­

Iemand?

Als het zo is, hoe zal dit dan gaan aflopen met Qbase??
In het haarlems dagblad zeide ze ook dat ML zonder problemen is verlopen!! Nou die rellen die er waren, en die agenten die werden gebeukt stelden dus nie zo veel voor blijkbaar!!
Als er een dode valt op een feest dan staat het sowieso in het nieuws, das altijd al zo geweest.­

Dit soort verhalen komt alleen maar in het nieuws door trippende en para mensen en gaat helemaal nergens over.­
We weten de verhalen van Bladerunner ook nog wel denk ik...­ iedereen had het over 10 a 15 doden en uiteindelijk was er niet 1....­
je weet het met de media...­
alles groter vertellen dan de werkelijkheid...­
tja ach, wie zegt dat het waar is.......er wordt altijd zo veel geluld :S
ik heb er niks over gehoort of gezien.­
en ik ben het met lady ant eens er word zoveel gelult dat hou je ook niet tegen maar ik heb in elk geval niks gemerkt
Mja, waarom was het de vorige keer toen het raak was in de Hemkade dan wel volop in het nieuws? :s

De Hemkade is toen juist gesloten omdat er doden zijn gevallen, lijkt me beetje sterk dat ze dit zouden gaan verzwijgen..
Heb idd wel iemand weg gedragen zien worde ndoor 2 mensen, maar die kon ook gewoon flauw gevallen zijn door de hitte.­
nou ik heb helemaal niets gezien of gemerkt daar...­
Phryme, da's gelul.­ Weet van 2 mensne zkeer dat ze zijn overleden op BladeRunner.­ Check je PB'tjes maar, ik ga daar niet publiekelijk over uitwijden.­ Dan weet je genoeg!
Bovendien heeft het er nog altijd mee te maken of de familie wel wil of er iets gepubliceerd wordt, ook niet elke dode na een auto-ongeluk wordt vermeld!

Wil mniet zeggen dat het waar is wat hier wordt gesuggereerd, maar als het wel zo is kom je daar waarschijnlijk toch nooit achter!!! Er zijn in Nederland al veel meer drugsgerelateerde doden gevallen na een feest waar niets over in de krant heeft getsaan!
laatste aanpassing
NA een feest of OP een feest ?

Lijkt me dat dat ene woordje een megaverschil maakt. Een dode verzwijg je toch niet zomaar even ? :S

Maar goed, dat de situatie er niet beter op.
is wel ziek als het zo is :S

wel een beetje vreemd dat jullie meteen denken aan drugs, het kan ook makkelijk door de hitte gebeurd zijn hoor! sommige mensen kunnen hier heel slecht tegen en als ze nou ook nog eens weinig drinken dan is het natuurlijk 'feest'
laatste aanpassing
Tja, of je nu op een feest sterft of in de ambulance op weg naar het ziekenhuis, of een paar uur later als je al in het ziekenhuis ligt...­het lijkt me allemaal net zo erg!!!
Ehhh neuh!... Nie zo als et je eige, je weet wel...:p dikke bult is...;)
MoNoNoM, bedoelde ook meer voor de mensen eromheen, degene zelf voelt er dan al weinig meer van lijkt me! ;-)
Zeg dat dan ook!;)
Je insinueerd nl. zo wel wat andersz:p
WJ lieffie, tuurlijk is dat net zo erg !
Maar voor de pers vaak een wereld van verschil.Die eikels kijken meestal zo zwart-wit dat ze er scheel van zijn geworden ;)
he wacky witch!!! ken je niet herinneren dan dat we vlak bij de fun waren dat er een zieken wagen en een politie wagen stond dat die jongen lag te schokken en dergelijke dat was rond half 1 we liepen toen samen met cris sossa ik jij en nog een paar misschien is hij wel overleden of wie weet

in ieder geval er is er 1 afgevoerd !
Het gaat toch om de algehele associatie en die is toch dope en muziek!
Is dat dan zwart/wit???
Nie geheel pluriform nee, maarre toch wel vrij objectief vind ik gezien de associatie!
laatste aanpassing
Nou ik heb daar lekker staan stampen en heb nergens wat van gemerkt.

Het kan ook dat het niet helemaal klopt, want als het door iemand iets verdraait wordt dan is er 5 min. later een heel ander verhaal.

Maar als er dus echt een dode is gevallen is dat niet echt best :S
gebruikt niemand van jullie logica ofzo !??!


Als er echt doden en gewonden zijn, dan lees je dat terug in de krant of zie je dat op het journaal.........­Of denk je dat er in dit land een bepaalde speciale eenheid bestaat die elke dode en gewonde van een feest of discotheek in de doofpot stoppen........­

Maar ja, lui onder de drugs hebben niet meer zo'n objectief beoordelingsvermogen en als die alleen al een brancard zien met iemand erop is het al snel in hun hoofd dat diegene wel dood zal zijn..........­Terwijl in het echt gewoon iemand was bijv.­ die onwel werd door de hitte en even een zoutoplossing infuus nodig had om het vochtpeil weer op orde te brengen in het lichaam, kleine ingreep niks aan de hand en al helemaal niet levensbedreigend.......­
Beetje te vluchtig oordeel van en dus zijn die onheuse bejegeningen ook niet echt op hun plaats.;)

In een geval van de Fun doen ze er weinig aan en zal een Drugsdode direct naar buiten worden gevracht i.v.m. het z.s.m. willen sluiten van die tent door B&W.
Heb echter eerder deze avond een iets gehoord waarin een situatie, anders dan hiervoor, uitgelegd werd die anders getuigt. Vandaar dus dat anderen ook anders kunnen vermoeden.
Er vallen haast nooit doden op een feest. Energiehal is er toen 1 overleden. Maanden werd er overgepraat. In de fun is ook het 1 en ander gebeurt, maar dode worden altijd in het neiuws vermeld. De na bestaande zijn het met gevallen als dit eens, omdat het bijna altijd door drugs komt. De na-bestaande willen meestal dan wel dat er voortaan meer op drugs wordt gelet en dat die tent waar hun kind heen ging in het slechte nieuws komt. Het geheel is alleen maar frustratie.

Ik heb zie zelf op feesten weleens mensen die in zakken worden weg gedragen. Ik dacht eerst altijd dat ze dood waren, maar ik heb het laatst gevraagt aan iemand van de EHBO en hij vertelde mij dat ze dat deden omdat ze die mensen niet willen laten zien wie het is en de gevolgen niet willen laten zien . wat er nou uit eindelijk aan de hand is.

Ik heb zelf een paar keer al vrienden en kennis gehad die in het ziekenhuis zijn beland. Iedereen komt er altijd weer boven op....Het lijkt heel erg , maar achteraf valt het allemaal harstikke mee.

Wel vond ik het vreemd toen ik TV noord-holland keek en het over ML ging dat ze zeiden dat het rustig is verlopen. terwijl er de grootste vechtpartij was sinds tijden op een feest, dat 23 man zijn opgepakt en er 18 mensen in het ziekenhuis zijn beland :S
Maaruh, ik heb ook nooit gehoord of gelezen over hetgeen er in Medusa is gebeurd toen.­ Maar ik was er die nacht (uiteraard) en weet wel waarom het gesloten werd..­ daarnaast nog wat anders gehoord nu ook.­
Flappekke 20 augustus 2002 00:40
gebruikt niemand van jullie logica ofzo !??!


Als er echt doden en gewonden zijn, dan lees je dat terug in de krant of zie je dat op het journaal.........Of denk je dat er in dit land een bepaalde speciale eenheid bestaat die elke dode en gewonde van een feest of discotheek in de doofpot stoppen........

--------

laten we de vraag anders stellen: denk jij dat er een speciale brigade is, die die doden probeert op te sporen.( als organisatie van een feest hou je dit soort slechte berichten erg graag voor je...) Journalisten doen het vaak met het nieuws wat ze aangeleverd krijgen. Als niemand ze erop attendeert dat er een dode is gevallen, dan zal dat niet in de krant staan. En jullie zien zelf dat een house-feest voor veel journalisten een 'ver-van-mijn-bed show' is, dus zullen ze klakkeloos het anp bericht overnemen, waar staat dat het rustig is verlopen. (om hiermee maar ook gelijk het punt van indian te pakken)

vergeet niet: over het algemeen zijn journalisten vrij lui en rekenen ze op bronnen die op hun afstappen. En indian: Denk nou niet, dat de kranten altijd AL het nieuws coveren. Er gebeurd zat in Nederland waar jij niets van weet en de kranten ook niet. Die familie heeft denk ik wel wat anders aan hun hoofd, dan het feest in een kwaad daglicht stellen..

ps. Wil nu niet stellen dat er elk feest veel doden vallen ofzo, maar er zullen wel degelijk mensen zijn gestorven, zonder dat wij dat weten.. (maar..wil ik dat eigenlijk wel weten... :( )
laatste aanpassing
Well said isios! Flappeke, je reageert nogal overtrokken.­ Denk je dat ik die 2 bekenden die gestorven zijn uit mn duim zuig? Zijn toch ook met gillende sirenes weggevoerd van een feest en die kwamen niet meer bij.­ Niet alles wordt bekend gemaakt, zo simpel is het.­ Het is heus niet zo dat er op elk feest 10 doden vallen, maar dat het gebeurt is een ding dat zeker is.­ Moet je eens zien wat er nu al een heisa gemaakt wordt, toch begrijpelijk dat sommioge nabestaanden ervoor kiezen dit niet in de openbaarheid te brengen?
thanx wj.. ;-)


wat ik me eigenlijk afvraag:

Waarom wil iedereen dit zo graag weten. Waarom wil je horen dat er weer iemand is gestorven?

In welk standpunt wil je gesterkt worden, of is het gewoon blinde nieuwsgierigheid?
Ik vroeg me dit idd af uitnieuwsgierigheid.­ Diegene waarvan ik het hoorde, is een hele goede vriend van mijn broer.­ Waarom zou hij tegen mij en m'n broer daar over liegen?? Daarom vroeg ik het me dus af, omdat IK er nix van gemerkt heb.­
Even voor de duidelijkheid:
Er is geen dode gevallen afgelopen zaterdag met club Q-BASE..
En waar baseer jij dat op?

Laat ook maar, hoef het ook niet te weten.­
Mag je best weten, dat baseer ik op het feit dat ik werkzaam ben bij de organisatie van het feest in de Hemkade afgelopen zaterdag (Q-dance) en dat ik daardoor heus wel op de hoogte ben van dit soort voorvallen (mochten die zich voordoen).­
No offence Ibo, maar stel dat er wel een dode was gevallen dan had jij, met oog op je werk, hier exact hetzelfde berichtje neergezet waarschijnlijk :)
(Als het in de doofpot moest tenminste)
Nou dan is dat heel duidelijk.­ Dank je wel dat je het toch toe wilde lichten, ben ook zeker wel blij dat het niet is gebeurd.....­
UK: Mócht er iets gebeuren op dat gebied (waar wij natuurlijk alles aan doen te voorkomen) zal Q-dance heus wel met een officiële statement komen..­
Wij zijn met Q-dance erg open naar iedereen toe, we willen niets in de doofpot stoppen, hebben ook niets te verbergen.­ De reden dát ik reageer op deze topic is omdat ik wil voorkomen dat een vage roddel als deze, als een olievlek verspreidt en onterecht negatieve aandacht vestigd op wat wij doen..­ Het is zó gezegd dat er iets ergs is gebeurd, maar kost zó veel meer moeite dat soort dingen te 'rectificeren'..­
Duidelijk verhaal (y)
Toen ik en mijn groep aan kwam lopen was er wel iemand buiten ut terrein die op de grond lach en er stond ambulance bij en twee politiewagens ofso.­ Er is wel iemand afgevoerd want dat meisje stond er iig snikkend bij en het zag er zeer beroerd uit.­
Ik heb het meerdere keren gehoord..­
en ook van mensen die het 100% zeker wisten..­
D8 trouwens dat het over mysteryland ging..­ Heb daar regelmatig gehoord dat er en dode zou zijn gevallen..­
Ik heb ook zovaak gehoord dat er iemand dood ging...­ Op Qlimax, Shockers (dit jaar, vorig jaar wassut echt een, daar was ik bij), Innercity...­ er gaan schijnbaar op elk feest mensen dood..­

Zeker als er in de Hemkade iemand dood zou gaan word daar zeker in de media over gepraat...­ Soms lijkt t als iemand afgevoerd word net of hij/zij dood is/aan t gaan is..­ Logisch, anders word je niet afgevoerd...­ Ik denk dat dit een schoolvoorbeeld is van mensen die iets zien, er een verhaal bij bedenken en dat dan rondvertellen, elke keer word t erger en erger....­
Maak slapende honden maar wakker!! Zo komen er roddels genoeg en voordat je het weet staat het nieuws er weer bol van. Als jullie slim zijn dan hou je erover op en sluiten we dit topic voordat zo'n luie journalist PF afstruint naar nieuws...

Stelletje ouwe wijven :kots:
Ja jezus man..­ ik heb iemand weggedragen zien worden!!! dan maar zeggen dat ie dood is..­ Als je eens kijkt hoeveel mensen er OUT gaan..­ die worden toch ook weggedragen!! Ik denk idd dat mensen er dan maar een verhaal bij verzinnen..­je weet hoe snel zoiets rond gaat!! Maar jah...­ wel kut als t echt zo zou zijn...­maar ik heb sterk mijn twijfels!
Sosieso mensen, als je een ambulance met sirenes hoort voorbijrijden...­dan is er zeker niemand dood, dan mag je nl.­ niet eens per ambulance vervoerd worden! Laten we Obi gewoon geloven en er verder niet over doorgaan, wat doet het er ook toe!
zo zie je maar, er blijkt toch weer nix van waar te zijn :S
Wat WJ zegt klopt wel, als je al dood bent mag je niet vervoerd worden per ambulance.

Maar goed, het was absoluut niet mijn bedoeling om Qbase in een kwaad daglicht te stellen. Schrok alleen toen ik het hoorde en d8 van als het echt waar zou zijn, dan zal Qbase zwaar in de probs komen. En dat terwijl ik het er altijd echt super naar mijn zin heb.

Beter als we nu maar stoppen hiermee, er is zeer duidelijk gezegd dat er geen dode is gevallen en ik geloof hem dan ook.

Sorry voor de ophef....... (K)ie!
voor paty gangster nee ik kan het mij niet herinneren helaas..­
als je al dood bent mag je niet vervoerd worden per ambulance

Is da echt zo want Pim Fortuyn werd toch ook per ambulance weggevoerd (zomaar een bekend voorbeeld)
laatste aanpassing
Officieel mag het niet nee, maar ik weet dat het niet altijd nageleefd word.­
officieel word er dan bijgezegd hij is overleden onderweg naar het ziekenhuis