Partyflock

Vaaaaaaag & bizar ?

 
Forumonderwerp · 14950
Mijn neefje van 7 die lichtelijk autistisch is en een bepaald syndroom heeft, heeft eergisteren een bizarre voorspelling gedaan spontaan die is uitgekomen :s Wat hij gezegd heeft is persoonlijk.

Heel vaag.

Iemand daar ervaringen mee ?
dat komt idd vaker voor bij mensen met een bepaald syndroom. hoe het komt weet ik niet.
nieuwetijdskind?
Nee denk t nie
had gekund...
anders weet ik 't ook niet... al eerder iets van gemerkt?
Naja ik kan t ook wel zeggen, hij heeft gezegd dat er iemand zou overlijden vandaag en dat is ook idd gebeurt :s
ja ik weet niet, ik geloof wel dat sommige mensen dat gewoon aanvoelen ofzo... zesde zintuig??
Mijn jongste 2 kids zijn ook autistisch.
je kunt niet spreken van "licht" autistisch, wel in gradaties, zoals er veel verschil zit tussen gewone mensen, zit dat ook tussen autisten.

Je hebt normaal begaafde, hoogbegaafde (Asperger heet t dan) en (zeer) zwak begaafde autisten.
de mijne horen tussen normaal en hoogbegaafd in.
Het heeft weinig met inteligentie te maken, t probleem bij hun is dat ze prikkels niet goed kunnen verwerken en daardoor n sociaal handicap hebben.

Maar goed, ik wijk weer eens af...zoals gewoonlijk.....Ik denk dat t toeval is, ik heb t met mijn kids nog nooit meegemaakt in ieder geval.
En ik ken veel autisten, en ook ouders van autisten....en heb dit nog nooit eerder gehoord als zijnde iets wat bij autisme hoort.
Mijn neef heeft t syndroom van asperger ofzo iets idd, dacht zet t dr niet op omdat je dan weer die reacties krijgt van apserge blablabla :s


Ik denk ook niet dat het verband heeft met autisme maar ik dacht ik zet het er even bij om toch te verduidelijken dat hij wel heel anders is als anedere kinderen.
Sommige autisten hebben het Savant Syndroom oftewel "Idiot Savant" (begaafde idioot), heel zelden komt het alleen maar voor. Die mensen zijn dan heel goed in bepaalde dingen. De bekendste dingen zijn pianospelen (een stuk direct heel accuraat naspelen mbv het gehoor), kalenderrekenen (aan de hand van een gegeven datum de dag uitrekenen), tekenen, extreem vermogen om dingen te onthouden (vooral getallen en statistieken) en abnormaal gevoelige zintuigen.

Of dingen voorspellen daar ook bij hoort weet ik niet, ik neem aan van niet want voorspellingen zijn niet 'tastbaar' zeg maar...
Toeval

Mensen hebben vaak de eigenschap om snel ergens dingen achter te zoeken :)