Partyflock

Muziekindustrie sterft door download gedrag jongeren!

 
Forumonderwerp · 14729
De meeste bezoekers denken niet na en blijven maar muziek downloaden. De CD markt is al met ruim 40% gedaalt.. dat betekend dat er straks geen maatschappijen meer bestaan om muziek uit te brengen.

Als je iets goed vindt dan koop je het toch gewoon??
40% wat is je bron misschien dat ik dan in discussie met je wil gaan.
Muziek uitbrengen wordt gewoon steeds makkelijker...

Ik vind toch wel dat ze teveel verdienen en er teveel omheen wordt gedaan. Ik rouw er dus niet om.
Breng betere muziek uit.

Vraag 25 gulden in plaats van 25 euro voor een CD.
Zorgen dat de MUZIKANTEN betaald worden en NIET de platenmaatschappijen.:)
Grappige stelling.. Onderzoekers zijn een andere mening toegedaan: Linkje
hehe

Ja, ik denk ook niet dat het der veel mee heeft te makne, ik bedoel, als ik niet zou downloaden, zou ik wel copieren :D
2 dani: 40% is een ruwe schatting. feit is dat het dit jaar weer een daling van 14% is (bron: muziek & beeld) en zo gaat het al een paar jaar. 40% is dus niet helemaal uit de lucht gegrepen.

2 heatwave: de winkels pakken het meest op de verkoop. die verdubbelen bijna de prijs... inkoop kost een CD 12 euro, verkoop: 23 euro!! En hoe wil jij daar voor gan zorgen als ze toch niks verkopen?

Lange: Deels waar.. uit een ander onderzoek onder jongeren bleek dat de meeste niet het nut zien van een CD kopen als je hem ook kan downloaden. feit!
Bees, klopje op je schouder knul!!!

enige wat sterft is commerciele muziek, omdat er geen geld meer te verdienen valt!! mensen die muziek maken omdat ze het leuk vinden, blijven het heus wel doen hoor

ik durf zelfs deze gewaagde stelling op me te nemen: hoe meer we dlen, hoe beter de muziek wordt!!
R@VER
Artiest Vexer
Dankzij mij download gedrag weet ik bij de lokale platenboer welke platen ik MOET hebben
Ben daardoor ook platen gaan kopen die me anders niet zo snel waren opgevallen -> als de locale platentoko het niet heeft bestel ik het via internet doordat ik een goed mp3tje heb gevonden/gedownload/gekregen/blabla

Daling van cd verkoop is aan de industrie zelf te danken. De platenmaatschappijen zelf vragen TE HOGE inkoop prijzen aan de winkels en die moeten dat helaas weer aan ons verrekenen....
Koop trouwens nog wel cd`s, alleen de cd`s die me dan ook ECHT de moeite waard zijn....
dankzij downloaden is m`n smaak trouwens ook breder gaan worden....
dankzij downloaden is m`n smaak trouwens ook breder gaan worden....

so true!
en de titel vind ik ook een beetje krom, me pa kan ook een cd downloaden, dus om het verband met jongeren te leggen is een beetje zwak
2 Bees: De winkels pakken niet het meest. De platenmaatschappijen.
De winkels moeten een marge van 30% hebben om de kosten van transport personeel etc eruit te halen en om beetje winst te maken.

De inkoop van top cd's ligt rond de 14 euro.
Sony verkoopt zijn cd's aan eigen personeel voor 2,50.
De platenmaatschappijen hebben dus een marge van 500% klinkt veel maar dat is niet zo. De artiesten worden veel en veel duurder en omdat er minder verkocht wordt moet er toch ergens geld vandaan worden gehaald, dus prijs stijging van cd's. en er zijn genoeg acties waar top cd's in aanbieding zijn voor 16,- euro. Gewoon ff zoeken.
ik ben het zoooo met Gekhous eens, ik wilde precies hetzelfde zeggen!
Cd's zijn ow zo belachelijk duur gewoon!!! Was laatst een cd van Rush aan het luisteren...Kijk ik op het prijsstickertje: 29,99 Euro :|:|:|:S:S:S

Flikker op man das dik 65 piek!!!!! Ben meteen weggelopen....
2 R@ver: je hebt gelijk maar ik bedoelde eigenlijk meer het compleet downloaden van albums.

2 Gekhaus: Denk je nu echt dat underground producers geen huur hoeven te betalen? Die moeten toch ook geld verdienen... als je er geen poen voor krijgt dan gaat de lol er snel vanaf.

2 Hardbassjumper: Van die 14 euro moeten nog een aantal kosten vanaf... nl. distributie, productie, copyrights, royalties kosten. Dan heb ik het niet eens over de marketingcampagne... reken maar uit er blijft geen ruk over. Jij werkt zeker zelf in een winkel?
laatste aanpassing
Ik vind het gewoon teveel geld voor een CD en dat ga ik er niet voor betalen. Alleen als ik een CD bon heb koop ik een CD :)

Heb denk ik 100 CD's waar er 2 orgineel van zijn dank zij mijn CD bonnetje :D
Joh, da's helemaal niet bewezen. Het schijnt nu zelfs zo te zijn dat de muziekindustrie gewoon ook last heeft van de economische toestand op de wereld dus............
jaja jordees wou je beweren dat de muziekindustrie geen last heeft van i-net ??


hahaha, laat me niet lachen, je hebt er geen weet van hoeveel labels al ten grave zijn gedragen wegens te lage opbrengsten, en bedenk wel dat het voor experimentele producers (die dus iets nieuws in de toekomst zouden kunnen brengen) alleen maar moeilijker word om iets uittebrengen want platenmaatschappijen willen steeds minder risico's nemen die hun mogelijk geld zou kunnen gaan kosten............
Vorig jaar daalde de omzet van de platenmaatschappijen met 5 procent. Het is niet duidelijk hoe groot de invloed van gratis gedownloade muziek hierop is. Volgens Forrester is het downloaden van muziek niet de oorzaak van de dalende verkopen in de muziekindustrie. Waarschijnlijker is het dat de algehele economische crisis in de wereld de reden van de malaise is.

bron: nu.nl
Ik koop nu al zo 4 jaar geen cd's meer en ik heb er ook geen behoefte meer aan. Ik kan je een aantal reden geven teneerste ik kocht alleen hardcore cd's
en vond het leuk om de thunderdome cd bij te houden.En als ik een cd kocht betaalde ik nooit meer dan 40 gulden ik heb hier b.v thunderdome 22 met het prijskaartje er nog bij die kosten 38,71 gulden. En dat is ook nog een van de duurdere cd die ik ooit heb gekocht. Want als ik een cd kocht moest hij goedkoop zijn een hoefte niet de allernieuwste te zijn. Dus zo kocht ik weleens 3 cd's tegelijk voor maar 50 gulden maar ze waren dan wel al een half jaar oud.Reden twee gabber verloor mijn interesse en de cd's die ik tegenwoordig luister verliezen naar twee weken ook al mijn interesse.
Dus vindt het niet leuk om 50 piek aan en cd uittegeven die ik al naar twee weken zat ben.

Ik heb nu twee jaar internet en voor de tijd kwam ik aan muziek door bandjes optenemen van de radio
gabber uiteraad.En natuurlijk via het schoolplein
en vrienden die een bandje voor je overnamen.Maar ik begon trance ook leuk te vinden en wou Trance Engery enzo natuurlijk graag ook opnemen.Dus ik kocht geen cd's meer vond bandjes toch niet meer zo leuk en besloot dus om een minidisc te kopen.

Wat ik meer mensen kan aanraden als je van muziek opnemen houdt en toen kreeg ik internet en kon naar wat uitvogelen ook mp3's downloaden wat natuurlijk weer meer muziek opleverde.

Dus dat de omzet van de muziek industrie omlaag gaat ligt niet aan mij omdat ik gewoon geen cd's meer koop.Maar gewoon een muziekliefhebber ben en dan voor namelijk house waar toch niet echt het meeste geld wordt aan verdient.

Maar de doelgroep die veel cd's koopt ligt volgens mij tussen de 14 en 20 jaar en daar hoor ik ook al niet bij. Maar omdat nu in Nederland er veel meer internetaansluitingen zijn zal deze doelgroep inderdaad een mp3's downloaden en daardoor minder cd's kopen. of zoals sommige doen eerst luisteren en als het bevalt toch de orginele cd kopen.

Maar de stelling dat de muziekindustrie gaat kapot door het downloaden ben ik het niet me eens. Ik denk eerder dat door nieuwe produkten en door minder inkomen de cd verkoop daalt want de cd is nog steeds een luxe artikel.
Tja als een kaartje voor een feest boven de 40 of 50 euro komt heb ik geen knaken meer om cds te kopen :P ... bijwijze van voorbeeld..

Sinds kort koop ik weer originele cds van artiesten waar ik respect voor heb. Bv. Limp Bizkit, Brainpower.. maar om nou een 538 smash hits deel 310 voor 22 euro te kopen :|
Lees dit dan!
Bees, waarom zou je geld willen verdienen aan muziek dan??
Ik lees net dit artikel op internet:

Downloaden schaadt muziekindustrie niet. Niet de mp3's maar de 'algehele economische malaise' hebben geleid tot een verkoopdaling.

De grote platenmaatschappijen leggen allen de schuld van de verkoopdaling bij de illegale downloaders. Dit klopt niet. De economische tegenspoed, hevige concurrentie en de opkomst van dvd's en videogames zijn van veel grotere invloed. Er zijn geen bewijzen dat het downloaden van muziek de muziekbranche schaadt.

De muziekindustrie sucks, dat blijkt maar weer
de meeste nummers die ik heb staan niet eens op een cd! meestal alleen commercieel wat je kan kopen toch? :vaag:
Het ligt er helemaal over welke scene je praat want als je b.v. een trance/techno nummer download wat nu de hype is dan zullen dat echt niet zo erg merken.

Alleen denk daarbij eens aan de wat kleinere scenes welke hier natuurlijk wel zwaar onder heeft te leiden als mensen massaal die nummers gaan downloaden die erg sporadisch uitkomen dan helpen ze alleen hun eigen favo style naar de knoppen.
laatste aanpassing
ik koop alleen een cd als ik m echt goed vind, anders ga ik m lekker downloaden, moeten ze die prijs maar omlaag gooien...
downloaden schaadt de INDUSTRIE ja (dus al diezakenmannetjes die het geld zien zitten ipv dat ze het voor de muziek doen.

2 Gekhaus: Denk je nu echt dat underground producers geen huur hoeven te betalen? Die moeten toch ook geld verdienen... als je er geen poen voor krijgt dan gaat de lol er snel vanaf.

Ik denk niet dat je het helemaal snapt...
de meeste underground artiesten zullen er wel dingen naast blijven doen om zich te kunnen bedruipen. Zo zijn ze ook ooit begonnen...

Over geen poen krijgen: ik denk dat het andersom is: hoe minder poen, hoe meer lol (ook al is een baan nog zo leuk, als het werk wordt gaat er een stuk lol af)
jup, als het WERK is, krijg je zoiets als sleur & routine

en underground is juist daje er eigenlijk zo min mogelijk geld mee verdient, en een zo leuk/goed mogelijk product afleverd
Gekhous & Kyra snappen het helemaal...

Stel dat er een daling in de CD-verkoop zou zijn met als oorzaak het downloaden van muziek, dan is dit alleen erg voor de mensen die de muziekindustrie in gegaan zijn om geld te verdienen.

Mensen die muziek maken als uitting, voor de lol, of om andere mensen kennis te laten maken met hun visie op muziek zullen er niet echt mee zitten. Terwijl dit de echte muziekanten zijn.

Dus wat Gekhous al zegt, als muziek op een bepaald moment commercieel niet meer aantrekkelijk is, dan zullen mensen ook geen goedkope commerciele, groot-publiek troep meer maken....
danku :)

hoe staat het trouwens met de BB battle??
P-KaY 15 augustus 2002 21:36
en de titel vind ik ook een beetje krom, me pa kan ook een cd downloaden, dus om het verband met jongeren te leggen is een beetje zwakDat is helemaal niet krom! Jongeren downloaden gewoon veel meer dan ouderen! Daar hoef ik nog geen wetenschappelijk onderzoek naar te doen! Ik zie mijn ouders nog niet zo snel iets van Bach downloaden. Terwijl jij alles download wat je maar kan vinden?
Waarom moeten in Nederland de prijzen voor de cd zo duur zijn..?? Net zoals benzine trouwens!!
ik vind dit topic de reinste bullshit!

de verkoop is minder omdat het economisch gezien minder gaat :)
en daar heeft een of andere vage professor onderzoek naar gedaan :)
hahaha, laat me niet lachen, je hebt er geen weet van hoeveel labels al ten grave zijn gedragen wegens te lage opbrengsten, en bedenk wel dat het voor experimentele producers (die dus iets nieuws in de toekomst zouden kunnen brengen) alleen maar moeilijker word om iets uittebrengen want platenmaatschappijen willen steeds minder risico's nemen die hun mogelijk geld zou kunnen gaan kosten............


so true!! er is op een gegeven moment geen ruimte meer voor experiment. omdat alleen de echt commerciele projecten nog zin hebben voor de maatschappijen.
ze moeten de cd's maar goedkoper maken want 23 euro vragen voor 1 zo'n schijfje vind ik niet normaal.

Ze vragen erom

daarbij las ik vandeweek in een blad over een onderzoek waaruit bleek dat de muziekindustrie helemaal niet zoveel te lijden heeft als ze doen vermoeden
eerst maar eens die mooie glimmende schijfjes (cd's genoemd) een euro of 15 goedkoper maken dan komen de mensen wel weer, want waarom zou je nou 23 euro uitgeven als je buurjongen dat cd'tje ook heeft dan kan je hem toch net zo goed ff kopieren dan ben je alleen maar 1 euro kwijt of zelfs nog minder
ten eerste down ik omdat die kutcds in de winkel tyfus duur zijn (dr zijn wel uitzonderingen die ik weleens koop omdat ik die origineel MOET hebbe)

Ten tweede als je cds kooopt zit je steeds weer met een heleboel nummers die al op al die andere cds ook staan.

Ten derde veel muziek dat ik down word geeneens op cd uitgebracht.

Ik compileer liever zelf mijn cds, dan is in iedergeval ELK nummer vet.
helemaal met commerciele muziek, die gaste verdiene echt abnormaal veel geld. Al verkopen ze helemaal geen cds, dan verdiene ze al genoeg met die optredens die ze geven. En de cds worde evengoed nog wel verkocht door mensen die ze of origineel wille hebbe en/of gewoon niet downloaden ofzo