Partyflock

Iemand goeie tips tegen RSI?

 
Forumonderwerp · 14165
Nou?
Bij de computer vandaan blijven ;-)
Sja....bij de computer vandaan blijven is inderdaad wel het beste :D Maar goed, als dat niet kan/lukt zijn er nog genoeg andere dingen om te doen:

- regelmatig pauzeren
- je stoel en bureau aanpassen (goede houding, ondersteuning)
- allerlei arm oefeningen
- sporten

Nauh hopelijk hebbie er wat aan :D
je muis aan de linkerkant leggen en alles met links je muis euh..bewegen whehe, helpt bij mij tenminste wel
int begin ff wennen maar na 2/3 dagen gaat het prima
hehehe ja en vervolgens links en rechts een muisarm hebben :D
laatste aanpassing
zelfbevrediging! Ik doe het al jaren en heb nog steeds geen last van RSI!! Wel afwisselen he; eerst links, dan rechts...
Ik werk op het werk niet met een muis maar met zo'n pen. Dit schijnt heel goed tegen RSI klachten te werken omdat je hand een natuurlijkere houding heeft. En werk gewoon tien keer fijner in het begin is het wel even wennen hoor...
Je hebt van die matjes waar je pols op rust bij het typen en klikken met je muis.
veel water drinken, dan moet je vaker plassen en ben je meer van je werkplek af ;)
Inderdaad, ik gebruik voor mijn werk sinds 1,5 jaar ook een pen + tablet (Wacom Intuos 2 A5) en ik kan niet meer zonder :)
website: www.wacom.nl

Daarvoor liep ik 2x per week bij de fysio omdat ik behoorlijk hevige rsi klachten in schouder en onderarm had. Ik heb bijvoorbeeld een keer een pak melk laten vallen omdat ineens al mijn kracht uit mijn arm verdween :S

Verder moet je gewoon goed rechtop voor je monitor zitten op een stoel met !! armleuningen.
Ook kan je beter elk kwartier ff opstaan en ff een rondje lopen oid, neem in ieder geval genoeg (korte) breaks en zorg dat je niet lang in dezelfde houding zit!
Ik heb ook nog een brede gelpad voor mijn keyboard waar mijn polsen op steunen.

Mijn klachten zijn nu gelukkig beperkt tot het af en toe hebben van een ietswat stijve schouder, maar dat stelt niks voor met de klachten die ik een paar jaar geleden had :)

In ieder geval; vat RSI niet te licht op..
laatste aanpassing
Vriend van me heeft zijn (erg goede) baan bij CMG op moeten geven i.v.m. RSI. Weg computercarriere. Na een jaar behandeling is hij weer werkzaam in de IT, maar werkt nog maar 40 % van de dag met de computer.

Ikzelf heb eerlijk gezegd nergens last van, zit op me werk 9 uur per dag achter de PC, en thuis ook nog eens een aantal uurtjes.
Misschien dat het helpt, maar een goede houding en sporten kunnen rsi-problemen helpen voorkomen. Heb je rsi dan kan het de klachten verminderen.
2 NaDiA_ > en vervolgens RSI met je linkerhand krijgen ? :)

Ik zou gaan voor J0ssE zijn oplossingen, alleen dan niet voor de wacom gaan want die heb ik zelf ook en ik heb de a3 uitvoeringen die is redeliojk prijzig toen der tijd 1000 piek. En je kan in een redelijk PC zaak voor 50 euro al iets goeds hebben.

en misschien wat ook kan helpen is meer toetsenbord shortcuts uit je hoofd leren bijv een venster afsluiten ALT+F4

zelf kun je ook speciale shortcuts maken via windows voor veel gebruikte programma's :)

daarentegen heb ik gelukkig geen last van RSI maar ze zeggen dat ik het nog wel krijg ! Ik lig namelijk achter me bureau :D
Heb wel een stoel met leuningen en gelukkig nog geen last van RSI, maar merkte vandaag dat ik lastkreeg van me pols dus dacht heej dat mot nie! Maar bedankt voor de tips (k)