Partyflock

Te triest voor woorden

 
Forumonderwerp · 14140
[[[De drie voetbalclubs Ajax, Feyenoord en PSV hebben een kort geding aangespannen tegen Sony. De clubs vinden dat de elektronicafabrikant met het Playstation-spel 'This is Football' het merkenrecht en portretrecht schendt. Mensen die dit spel spelen, kunnen teams samenstellen met spelers van diverse topclubs, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV. Sony gebruikt daarvoor de shirts, gezichten en lichamen van de voetballers. Volgens raadsman Sven Klos van de clubs heeft Sony de gegevens van de clubs en spelers zonder toestemming in het spel ingebouwd. Dwangsom Ajax, Feyenoord en PSV eisen dat het spel uit de handel wordt genomen, en dat zij inzage krijgen in de winst die Sony tot nu toe met 'This is Football' heeft gemaakt. Verder zou Sony een dwangsom van 100.000 euro moeten betalen, mocht het bedrijf na een rechterlijk verbod doorgaan met de verkoop zonder de clubs daarvoor te betalen. Het kort geding dient op 15 augustus voor de president van de rechtbank in Den Haag.]]]

Is het dan zo slecht gesteld met de financiele situaties van onze Nederlandse topclubs, dat ze op deze manier een paar euro's willen verdienen aan een voetbalspel? Sorry hoor, maar ik vind het ronduit zielig dat ze hier zo'n heisa over maken. Laten ze zich eens bezighouden met datgene wat ze groot heeft gemaakt: VOETBAL en SUPPORTERS en wat minder met geld. stelletje bloedzuigers... :(
Sony heeft geld zat. Laat Sony maar lekker betalen.
Hoe zou jij het vinden als een commercieel bedrijf geld vangt door het gebruik van jouw (merk)naam zonder dat je daar zelf iets voor terug krijgt?

Just my 0,02
Triest???? groot gelijk hebben ze!!

Wat denk je dat clubs als manchester en inter aan inkomsten hebben??? Het gaat al zo slecht met het nederlandse voetbal, elke stuiver (nostalgie :S) moet 4 keer worden omgedraaid om niet onder de concurrentie te bezwijken. En sony heeft geld zat en is wettelijk verplicht om deze gelden te betalen
laatste aanpassing
Er zijn genoeg andere wegen om geld binnen te krijgen, op een normale manier. Maar het laat maar eens te meer zien dat voetbal allang niet meer om voetbal gaat.
2 jordees:

voetbal en spelers kosten nou eenmaal geld. En op die "andere manieren" halen ze al geld binnen en dit is duidelijk niet genoeg. Kijk maar eens naar de begrotingen van echt grote clubs. Als je aansluiting bij deze clubs wil zoeken komen deze 100.000 pleuro (hun RECHT) toch wel van pas (al issut maar een druppel op een gloeiende plaat).

Zou jij het laten???
laatste aanpassing
Jordees..je hangt nu wel een beetje de moraalridder uit :)

Dat het hier om voetbalclubs gaat heeft er niks te maken.
Feit is dat Sony zonder toestemming of vergoeding merknamen en potretten gebruikt van derden, in dit geval zijn dat voetbalspelers.
laatste aanpassing
Dus jou werkgever beslist of jij op de foto mag of niet? Ik denk eerder dat je dat allemaal zelf nog wel bepaald. Dat ze geld vragen voor het gebruik van de naam vind ik nog oke, maar over portretten zeiken vind ik gewoon te ver gaan.
Dus jouw lichaam en gezicht mogen ze ook gebruiken voor een of ander doel zonder dat jij er wat vanaf weet...???

Denk eerst 2 keer na voordat je wat zegt...
Dat van die portretten staat allemaal in het contract hoor. Daar verdienen die gasten ook naar. Als ik miljoenen per jaar verdien mogen ze van mij best uitmaken in welk spelletje ik wel en niet in actie kom.

Ik begrijp trouwens het probleem niet......is dit nieuw voor je of zow???
Dit is niet nieuw, evenals ik ook weet dat bepaalde commerciele doeleinden ivm beelden betaald moeten worden. Is het niet zo dat dat alleen geldt voor beelden uitgezonden tijdens wedstrijden?? Als er een foto ergens afgebeeld wordt van een bekende voetballer krijgt ie er gewoon geen geld voor, da's het leven van een bekende nederlander/buitenlander. Als ze gebruikt worden voor commerciele doeleinden kan ik me er wel wat bij voorstellen, maar dan nog hebben ze geen enkel recht op geld voor het verspreiden van een portret.

2 PSVEESTJE: Als je goed leest kan je zien dat ik het heb over het nemen van een foto, een lichaam gebruiken voor en of ander doel staat nergens in mijn tekst en heb ik ook niet verwoord in de rest van mijn mening. lees 2 keer voordat je wat zegt...
whatever ook al maken ze een tekenfilm van je... dan geldt nog hetzelfde en blijf ik bij mijn standpunt