Partyflock

--- F*ck Gezondheidszorg In Nederland --

 
Forumonderwerp · 13938
Aloha,

sjezus wat ik tog allemaal weer mee heb gemaakt 2night. Zal ut in ut kort ffies vertellen.

Ik ging rondt uurtje of 1 naar me bed. Me pa lag al en hoorde em wel hoesten ensow de hele tijd. Op een gegeven moment hoor ik em er uit gaan en na een tijdje gaat me moeder er ook uit.

Ik hoorde em hoesten en overgeven en weet ik ut allemaal. Dus ik denk "laat ik er maar ffies uitgaan".

Ik vraag zo "wat is er aan de hand"..?? Me pa zegt nee nix.. maar me moeder zei toen dat die het heel benauwd heeft. Hij zweette zich ook kapot.

Aangezien me moeder vandaag moet werken en ik vrij was vroeg ze of ik mee hem meewilde naar ziekenhuis. Nou wij naar Haarlem Deo! Komen we daar aan: "Ja er is hier geen dokterspost op het moment en Bla bla bla.. ga maar naar IJMuiden Zeewijk.

Wij vervolgens naar IJmuiden Zeewijk. Moesten we plaatsnemen. Me pa loopt inmiddels de longen uit lijf te hoesten en te transpireren als een malle. Komt een zuster en die vertelt het volgende. "De dokter heeft tot 3 uur vannacht gewerkt (ut was toen half 5), en ik ben bang dat u tot 8 moet wachten. SJEZUS waar slaat dit op.

Je ken tegenwoordig betur voor half dood op de grond gaan leggen en 112 bellen dan nemen ze je wel mee voor een behandeling. Maar als je zelf aan komt waaien willen ze niet eens de moeite nemen om er naar te kijken!!!

Nu ik dit allemaal aan der lijve heb ondervonden ken ik ook heel goed concluderen dat ut heel slecht is gesteld met de nederlandse gezondsheidszorg!!

Hebben er meer mensen dit soort ervaringen..?

Greeetzz

Een vermoeide gRuLeZ
laatste aanpassing
Is heel normaal jah, je moet eerst naar je huisarts en die verwijst je door naar het ziekenhuis. Als je idd wil dat je vader direct in het ziekenhuis wordt geholpen moet je 112 bellen. Voor de rest is het ziekenhuis geen huisartspraktijk. En daarbij als je eigen dokter op vakantie is of niet aanwezig is er een vervangende waar je terecht kan...heel normaal hier in Nederland en al jaren bij de burger bekend...
Nee hoor G is tegen woordig zeker wel slecht gesteld met de gezondheids zorg. Begint hier een beetje op amerika te lijken!!
Groot gelijk hoor, betwetertje!! Heb je je huisarts of de dienstdoende huisarts ook gebeld? Zo ja: klote dat het zo liep.... Zo nee: hou dan op met je gekanker en hou je aan de regels!!! Als iedereen maar op eigen houtje naar een eerste hulp stapt (zoals tegenwoordig zoveel mensen doen), dan wordt het inderdaad een onoverzichtelijke en onmogelijke werksituatie voor mensen die op de eerste hulp werken....
laatste aanpassing
Speedy J en ik begrijpen hoe het hoort. Het is inderdaad een walgelijke vertoning waarvoor mensen naar de eerste hulp gaan in het ziekenhuis. Door al die drukte van mensen die zich per ongeluk bij het scheren gesneden hebben, worden de noodbehoevende benadeeld.

ff voor alle duidelijkheid:

DE EERSTE HULP IN HET ZIEKENHUIS IS VOOR MENSEN DIE PER AMBULANCE BINNEN WORDEN GEBRACHT, OF BIJ GEBROKEN BOTTEN DIE DOOR FAMILIE/VRIENDEN WORDEN GEBRACHT. DE REST MOET VIA DE DOKTER EEN VERWIJZING KRIJGEN/VRAGEN.
Nee meen je dat nou. Ik snap ook wel dat nie iedereen voor elk wissewasje naar de eerste hulp ken. Zijn we dus ook nie geweest maar naar een "huisartsenpost", zoals dat wordt genoemd tegenwoordig. Nou lekker huisartsenpost want er was geen huisarts te bekennen.
Me pa is geen kleinzerige jongen en gaat egt alleen naar het ziekenhuis als die egt last heeft.

2 "jordees Beroep: Betweter". Jij werkt op de eerste hulp ofsow aan je reply te merken. Met je "een walgelijke vertoning waarvoor mensen naar de eerste hulp gaan". Als je goed leest had je wel begrepen dat ik ut nie over "eerste hulp had" maar over een "dokterspost aka huisartsenpost".

Je doet je naam nu wel een schande. Want je mag ut van mij best betur weten (als jij dat wil en je je daarbij betur voelt). Maar je heb de klok wel horen luiden maar weet nie waar de klepel hangt!!!
Ik spreek uit eigen ervaring! Als je naar het ziekenhuis wordt gebracht, met een waarschijnlijk gebroken schouder en je ziet 6 a 7 mensen voor je staan die allerlei kwaaltjes hebben, die vriendelijk verzocht worden naar de huisarts te gaan en het daar niet mee eens zijn, dan kan ik je vertellen dat je je knap irriteert, vooral met zoveel pijn. Ik zeg ook niet dat het in jou geval zo is, ik kan me heel goed voorstellen dat je erg bezorgd was om je vader op dat moment en dat je zo snel mogelijk geholpen wilde worden, maar dan had je beter 112 kunnen bellen. Mijn uiting was ook niet zozeer tegen jou als persoontje bedoeld, maar meer in het algemeen.
En idd die doktersposten 's nachts en in het weekend werken nog niet optimaal. Maar om gelijk de hele gezondheidszorg de schuld te geven vind ik wat overdreven.
btw: mijn schouder was niet gebroken, maar zwaar gekneusd.
mmm, tig jaar terug had mijn moeder een klaplong, opeens 's morgens vroeg, dat betekent dat 1 long ingeklapt is en dat je alleen van je andere long zuurstof krijgt, best wel te weinig zeg maar...

Mijn vader heeft toen 112 gebelt, dachten ze dat hij een grapje maakte en hebben ze de haak er op gegooid...
Toen is mijn vader maar heel snel zelf met mijn moeder naar het ziekenhuis gereden :S :S
dan heb je nog geluk dat je zelf een auto voor de deur hebt staan, maar anders ??
To Jordees,
auw, ik heb zelf ook eens mijn arm gekneusd gehad...
en ze zeggen dat kneusingen meer pijn doen dan botbreuken :S :S
laatste aanpassing
Electra: Meen je dat nou dat ze dachten dat je vader een geintje maakte???

Ik zou zoiets echt slecht trekken :/
2 Betweter: Ik ken begrijpen dat je gek wordt als je met een zwaar gekneusde schouder daar zit en er mensen voor je moeten die nix hebben.
Maar hier was dit gewoon helemaal nie het geval. De zuster zei nog dat de dokter net naar huis was en om 8 uur weer moest werken. En tja hij heeft ook zijn rust nodig.
Een conclusie heb ik hieruit getrokken. Bel gewoon 112 als je echt iets mankeert maar ga niet meer op eigen initiatief er naar toe. Ut blijkt wel weer dat dat tog nie wordt gewaardeerd.

2 Electra: Sjezus hoe grof is dat wel niet he. Bel je gvd 112 om geholpen te worden geloven ze je verhaal gewoon niet. How sick.

Ik begin Professor Pim tog steeds betur te begrijpen hoor. Want door dit soort voorvallen gaan mensen gewoon dood.. Mevrouw Els Borst moet zich hier hoogts persoonlijk aansprakelijk voor voelen.

Peace 2 all

gRuLeZ
Tja echt waar helaas, gelukkig was mijn moeder verpleegster geweest voordat ik geboren werd, en dacht ze zelf dat het een klaplong was en dat ze nog wel even zou blijven leven ondanks het tekort aan zuurstof..........

Anders was mijn vader helemaal nuts gegaan denk ik :S
Tja ken ik me voorstellen. Zou ik ook helemaal loko worden als mij dat zou gebeuren!!!