Partyflock

!! Opgevoerde Draaitafels !!

 
Forumonderwerp · 13686
DJ Wal-E
Artiest Wal-E
Gisteren heb ik van Mark Vos , Buzz Fuzz , een foefje geleerd . Waarschijnlijk wist iedereen het al , maar ik dus nog niet ! Draaitafels zijn op te voeren ! Je ken dan i.p.v +8 en -8 op +16 en -16 pitchen ! Je krijgt dan het effect van Technoboy op Qlimax hereveen , alles gaat veeeeeel sneller . Binnenkort zal ik dus ook weer een nieuwe cd uitbrengen met vette hardstyle , genaamd "PITCHED BAZZ" !
Wat vind iedereen hiervan ?????

DJ Wal-E
Moet je ook even vertellen hoe het moet ;P
De meeste platen klinken voor geen meter meer als je ze verder dan +8 oppitched ... koop dan liever een aantal snellere platen en ga die draaien.

Bijkomend nadeel is dat je pitch minder precies wordt en het dus lastiger wordt platen lang geljk te laten lopen.

Geen geklooi aan de pitch van mijnn sl1200's in ieder geval
yoda
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
mijn tafels zijn opgevoerd en ik heb er ook zo op leren draaien.

nu vind ik het super maar in de tijd dat ik nog echt voor geen meter kon draaien vond ik het hoogst irritant. de pitch wordt super gevoelig!

en hoe je het moet doen weet ik niet maar dat staat vast wel ergens op het net!

maar goed doe mij dus maar opgefokte tafeltjes! :)
Het gedeelte waar je de plaat op legt , haal je eraf . Daaronder zit een andere plaat die je aan de rand los moet schroeven met 4 schroefjes . Als die eraf is zie je als het goed is 2 blauwe schroefjes . De bovenste , waar pitch bij staat , Draai je helemaal naar rechts tot je niet meer verder kan . Das ongeveer een halve slag . Alleen op het nulpunt en op het uiterste hoog of laag draait ie niet stabiel . Als er nou geen blauwe schroefjes zitten , is het model draaitafel te nieuw .
NRG
Werkzaam bij NRG Events
Artiest OCD
je moet het potmetertje van de pitch wel helemaal naar rechts draaien maar als het niet verder kan dan een heel klein tikje terug.....dan blijft hij altijd stabiel.... En dat is zeker wel erg belangrijk.........!!!

Greetzzzz
Strax moeten die draaitafels op de rollerbank, en ook nog de dj's met een helm op??

Pas er mee op je weet maar nooit, de muziek mag nooit harder gaan dan het publiek zelf!!!!!
Krankheimer
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
DJ Wal-e> dan moet je er ook bij vertellen dat je bij de technics ook nog een BRAKE hebt:-). Dus als je hem nog extra omhoog pitch moet je ook de brake afstellen. ik weet niet als dat bij alle technics is, maar bij mijn SL1210's wel.
pas wel op, als je de brake tever doet gaat draait je plaat ineens terug als je op STOP drukt whehehehe,
Ik weet dat die decks ook altijd voor Yoji aangepast worden als hij moet draaien hiero... Lekker upgepitchte soundz :D
Ik vond buzz fuzz wel lekker draaien gisteren :-D

Hoe sneller hoe beter :P
inderdaad bob!!

"Lets talk about speed" 3 different speeds:)!!!
jahoor VAAG, enne dan krijg je verder geen pro's met je draaitafel?? anders ga ik het ook doen!!
jajaaa heren, er is een meissie dat draait!
Nee hoor , niet echt . Je moet alleen niet op de 0 en op de uiterste gaan draaien . Luister anders ff naar een mixxie van mij , gemaakt met pitched-up draaitafels ! Hij staat op :
ftp://wal-e@ftp.wal-e.myip.org
Tja... Het is wel preciesie werk... Het kan trouwens ook met de walkman... alleen gaat dan na een poosje je hele aandrijfsysteem naar de K##KER!!!

Dat heb ik liever niet bij mijn 1210'zzz....!!! :(

B)
Ik vind het persoonlijk geen gehoor, platen zo hoog oppitchen...krijg je een beetje het idee of je naar de Tele-tubbies aan het luisteren bent...
MWah, dat valt best wel mee. whehe, en waneer je dan op draaitafels draait die niet opgepitch zijn, whehe, dan klinkt het vet langsaam.
kweet dat ze in veel discotheken met opgevoerde draaitafels draaien en dat dat zwaar kut kan zijn als je dat niet gewend bent, omdat de pitch veel gevoeliger is en de "feeling" anders is.

je kan ook aan de buitenkant zien of ze zijn opgevoerd.
de roterende schijf bevat 4 lagen met bolletjes
als je met de pitch gaat schuiven dan gaan die bolletjes sneller / langzamer gewegen resp. voouit / achteruit.
als zo'n bolletje stilstaat dan moet je langs de power/startknop kijken hoeveel % er bij het desbetreffende bolletje staat vermeld. komt dit overeen met de schaal langs de pitch, dan issie niet opgevoerd.
laatste aanpassing
rush voert zijn tafeltjes ook op
Jakuza
Artiest Jakuza
Ik voed ze alleen op :P
Niet rushen die dingen.... liefkozen, aardig zijn en ze zullen ook tof voor jou zijn :p
In de Hardcore, D'n'B en Speedgarage scene worden de sl'tjes idd vaak ' opgevoerd ', nadeel is wel dat ze onstabiel worden naar wat ik gehoord en gemerkt heb. Voor mij dus geen geklooi aan m'n sl's.

Stond een keer bij Sweet Darkraver in de dj booth, hij pakt een plaat maar kreeg 'm niet op snelheid. Pakt een schroevendraaier en pitched die dingen op en twee minuten later mixde ie ' I like to move it ' door een hardcore set heen, mooie gek:-)
Ik heb echter wel gelezen dat als je eenmaal je mk2 "getweakt" hebt dat je em niet meer (of niet makkelijk)terug krijgt op de Max +8 Min -8 stand...
idd, op pitchen is easy...
maar weer terug pitchen in orginele staat, is toch veel lastiger..
Tsja, dan laat ik ze toch liever in de originele staat. Want 'believe me', eens worden ze hel veel geld waard! ;)
Maar ik vraag me af waarom je je sl's of andere draaitafels zou op pitchen??
De producer van een plaat heeft heeft zelf gekozen voor het aantal BPM's. En als je dan eens wat anders wil draaien, of je krijgt iemand op bezoek die progressive draait ofzo, of iets waarin veel stemmen voor komen, dan is dat niet om aan tehoren.. ;)
Sommige platen draai je ook in de min, maar dat kan dan eigenlijk ook al niet meer..
Area51, je maakt toch zelf uit hoever je ze uppitched?, het nulpunt blijft gewoon het nulpunt alleen geeft een kleiner stukje omhoog of omlaag pitchen een groter effect wat het dus moeilijker maakt je plaat goed gelijk te pitchen omdat het heel precies komt. Heb die van mij een paaar jaartjes geleden upgepitched maar of het echt nodig is ? wel goed om je pitchen te trainen natuurlijk ;) !
Andere merken kunnen hun draaitafels trouwens standaard al verder pitchen dan de Technics.........
tis vaak wel handig zodat je dan vaak veel platen kunt toepassen in de mix zonder dat je je echt moet afvragen ofie in het bereik ligt, omdat dit dan veel groter is.
het terug pitchen is idd heel lastig...........

maar andere merken gaan idd vaak al tot 10%


veel meer als 12& zal je niet nodig hebben denk ik eigenlijk
+16 RULEZZZZZZZZ,

ben zo ooit begonnen met hardcore en nu draai ik zo de uk en hardsyle. Je hebt een veel grotere platenkeus en je hebt de platen eerder strak liggen omdat je niet steeds hele kleine beetjes hoeft te pitchen (als je gewent bent). Bij UK hardhouse kom je niet hoger dan +10 afentoe +12, en bij hardstyle draai ik nooit onder de +8. Op UDC feesten (impulz, DV etc) wordt altijd snel gedraait zo rond de +10 (en ik kan het weten). En Yoji ...... die draait bijna alles vol man en iedereen gaat gewoon op hem, dus kom aub niet aan met het verhaal dat een plaat dan verkracht wordt.
DJ Bobo Socka 6 augustus 2002 10:44
+16 RULEZZZZZZZZ,

Je hebt een veel grotere platenkeus en je hebt de platen eerder strak liggen omdat je niet steeds hele kleine beetjes hoeft te pitchen (als je gewent bent).

heh ? je moet juist wel kleinere beetjes pitchen, want nu verdeel je over hetzelfde pitchgedeelte inplaats van 8%, 16%, de pitch word dus 2 keer zo gevoelig................

Door een plaat TE hoog up te pitchen kan je hem wel degelijk "verkrachten", maar het is afhankelijk van de plaat en hoever je hem uppitched. Hoorde laatst Gielen Flight 643 draaien op een feest (zag het op tv) nou die plaat stond dus echt wel te hoog gepitched, Duidelijk, Johan Gielennnnn......
Met je laatste alinea ben ik het wel eens, t kan inderdaad niet bij alle platen en zeker niet bij trance.

maar als een draaitafel op +16 staat hoef je minder te pitchen als ie sneller moet. Stel een plaat loopt 4% achter. Op een draaitafel die +8 staat moet de schuif een veel groter gebied afleggen voordat ie strak loop dan wanneer ie op +16 staat. Dat niet iedereen dit even makkelijk vindt en misschien wat andewrs is gewend is een ander verhaal. Maar feit blijft bij +16 is minder schuifen (de pitch is in principe 2x zo lang).
DJ Bobo Socka 6 augustus 2002 16:29
Met je laatste alinea ben ik het wel eens, t kan inderdaad niet bij alle platen en zeker niet bij trance.

maar als een draaitafel op +16 staat hoef je minder te pitchen als ie sneller moet. Stel een plaat loopt 4% achter. Op een draaitafel die +8 staat moet de schuif een veel groter gebied afleggen voordat ie strak loop dan wanneer ie op +16 staat. Dat niet iedereen dit even makkelijk vindt en misschien wat andewrs is gewend is een ander verhaal. Maar feit blijft bij +16 is minder schuifen (de pitch is in principe 2x zo lang).
-----------------------------------------------

Het gaat er toch niet over HOE VER je de pitch moet verschuiven ????
Het gaat er om dat je em zo precies mogelijk zet ... wat dus ibj opgepitchte tafels minder goed gaat.

Wat valt daar nou niet eens mee te zijn ?
Wat ik me nu ineens afvraag is, is het ook mogelijk om ze Down te pitchen? Dus dat ze bv. max +6 min -6 gaan? Dit zou het makkelijker maken voor de "beginnende" dj's" (ikke dus :) )
al dat gezeik over wat wel klinkt en wat niet klinkt :-P Schroef je draaitafel gewoon op tot he maximun en pitch zoiezo al je plaatsen zo hoog mogelijk. hoe sneller hoe beter is mijn motto :-P
Quote Bobo Socka:

maar als een draaitafel op +16 staat hoef je minder te pitchen als ie sneller moet. Stel een plaat loopt 4% achter. Op een draaitafel die +8 staat moet de schuif een veel groter gebied afleggen voordat ie strak loop dan wanneer ie op +16 staat. Dat niet iedereen dit even makkelijk vindt en misschien wat andewrs is gewend is een ander verhaal. Maar feit blijft bij +16 is minder schuifen (de pitch is in principe 2x zo lang).

Volgens mij zei ik precies hetzelfde :)

Maar jij zei in je Eerste comment dat je juist NIET van die kleine stukjes hoeft te pitchen, maar wel dus ! waarschijnlijk een foutje =).

het pitchen met opgevoerde platenspelers is gewoon wennen, maar ik kan me voorstellen dat iemand die daar nooit mee heeft gedraait er wel problemen mee kan hebben !

Eeeehmz downpitchen ? volgens mij kan je ze ook downpitchen ja, maar daar zou ik niet aan beginnen gewoon leren met de standaard pitch.
mwah, opgevoerde draaitafels is wennen met pitchen? dat valt best mee. ikzelf heb er iig totaal geen moeite mee, en draai ook net zo makkelijk op elk ander.
ik moet alleen nog dat verklikkertje eruit haleb bi de 0%. heb er soms vet gezeik mee, dat die net op het randje zit. dan is de pitch niet meer zuiver.
R2B
Artiest R2B
Ja enne voor onze mensen met 88 linkerhanden pak niet met je snuggere face de verkeerde potmeter. (voltage bijvoorbeeld) Best lullig als er rook uit je technics komt!:P:P:P
2KraNK:

Weet je hoe dat mot? K'wil het zelf namelijk ook doen want inderdaad, tis soms zwaar kut rond dat "nul" punt...
nog niet, whehe, maar daaar kom ik hoop ik vanaaf achter. ga het strax proberen.
Ken dat geintje met de voltage meter gelukkig zit er een zekering in hehe ;).

Nulpunt: Dat wilde ik ook laten doen maar ik hoorde van iemand dat dat ook niet zo goed is voor de zuiverheid van de pitch, vraag me niet of het waar is ik hoorde dat alleen maar............

Suc6 ermee ;)
je hoort zoveel whehe, ik heb nergens last van.
laatste aanpassing
Quote GP
Volgens mij lopen we langs elkaar heen, ik bedoel alleen dat IK een +16 tafel sneller strak heb, omdat ik minder hoef te pitchen. Maar dit blijft gewoon een feit: bij +16 is minder schuifen (de pitch is in principe 2x zo lang).

Bij een +8 tafel kun je juist omdat je kleine beetjes kunt pitchen de plaat heel nauwkeurig afregelen. Ik heb met beide geen moeite maar vind +16 lekkerst. Ieder zijn smaak toch !!!

En een vriend van me heeft ook SL's zonder nulpunt en is net zo zuiver. K heb er geen last van want zit er nooit in de buurt.
Helaas nog niets kunnen vinden over de "nulpunt tweak". Wat ik wel tegen kwam was deze site. Zelf vindt ik em wat uitgebreider dan de andere. Ook staat er beschreven hoe je de "break amount" kan aanpassen

http://ch.twi.tudelft.nl/~kallen/sl1200/faq.html
Als je een technics opschroeft meot je zoiezo je BRAKE afstellen whehehe, end at doe je simpelweg op je gehoor. stel hem niet tever af, want dan draait ie plaat ineens terug als je opstop drukt.

ik zelf heb hem op ong. een halve seconde tot een seconde staan.
Ik heb nog nooit de brake af moeten stellen en ik heb er heel wat opgevoerd. Ik doe dit zelfs standaard voor mijn set.

K heb er ook nog nooit over gehoord dat dat moet.

Op +16 remt ie net zo als op 0% pitch.