Partyflock

Met 2500 euro in je binnen zak door amsterdam..

 
Forumonderwerp · 13659
Ik werk al weer een tijdje in de supermarkt omdat andere baantjes niet zo snel te krijgen meer waren en aangezien ik al in dit filiaal had gewerkt kende ik nog veel mensen.

FAQ

Q: Wat doe je dan voor werk?
A: ik zit achter de kassa :P

Daar zit je dan achter de kassa op een zaterdag middag met top drukte. Heel leuk van 10 tot 8 de zelfde handeling over en over again..

Iedere dag weer die oude dames die als eerste bij de korting willen zijn en voor wie alles te langzaam gaat. tot op het moment dat ze moeten betalen dan! Heel sloompjes komt dan grootmoeders portemonnee te voorschijn en tellen ze op de cent nauwkeurig na hoe veel ze geven.

dit is dan mijn moment om de rolator er onder uit te trappen en om het wijf heen te gaan huppelen. en kreten te uiten als: "niet te snel he! snelheidsduivel"

maar om prive* redenen doe ik dit toch maar niet.

Aan dit werkje en deze irritatie kwam vandaag een verandering in. Het wisselgeld raakte op en 12 kassas kwamen droog te staan.
Groots paniek in de tent ik kreeg 2500 euro in mijn klauwen geduwd met de opdracht "Haal wisselgeld!!"

Na even te hebben na gedacht of ik het in mijn binnenzak zou steken en zou zeggen dat ik van niets af wist was ik toch maar met het plan gekomen om een bank op te zoeken. (met hulp van mijn baas)

ik klom op mijn fiets op zoek naar een bank. dit valt ook niet mee op een zaterdag alles blijkt dicht te zijn. gelukkig wist de griet die met me mee ging nog ergens een klein bankje.

met mijn 2500 euro in mijn binnenzak voelde ik me net een amateuristische transport wagen. maar eenmaal aangekomen bij de bank die wel open was voelde ik me wat veiliger.

of dit nou door de bewaker kwam die half in slaap tuimelde of door de zwerver die me wat klein geld vroeg weet ik niet zeker.

eenmaal aan de balie wist de vrouw geen raad met mijn vraag. :vaag: maar gaf me uit einderlijk toch een stapel klein geld die niet bepaald in mijn eastpack pasten.

dus was ik blij dat de post bank mij kon voorzien van kleine papieren zakjes :s
dit was handig omdat het buiten vast en zeker niet zou regenen en de tasje niet kapot zouden gaan.

helemaal doorweekt en met in iedere achterzak een rol euros kwam ik weer aan bij de supermarkt waar ik mijn baas op zn kop gaf omdat hij me best wel ff had kunnen brengen.

dit was me dus wel een dagje om pfff tegen te zeggen.

* heb het geld hard nodig :P


Mensen wat voor rare ervaringen hebben jullie gehad op je werk? vertel het me :)
laatste aanpassing
Toevallig ook te maken met geld.

Bij 1 van mijn vorige baantjes (magazijnmedewerker/-chef bij een schoenenwinkel) had ik in de krant gelezen dat de laatste tijd steeds meer overvallen werden gepleegd op winkelmieppies die geld bij de bank gingen afstorten.

Aangezien ik heel zuinig was op de dames die bij mij rondliepen, verbood ik mijn baas nog langer de dames ALLEEN naar de bank te sturen en om voortaan iemand mee te laten gaan.

(Ja, je leest het goed, ik VERBOOD mijn BAAS. Die vent had lekker nix te zeggen bij mij)

Maar goed, wat doet die koppige hufter. Om mij geen gelijk te geven gaat ie vanaf dat moment maar zelf het geld afstorten.

En tot mijn grote spijt zit er geen happy end aan voor mij, aangezien de eikel nooit overvallen is. :(

8)8)8)
ik heb het ook wel een gehad toen ik nog bij de
free record shop werkte in zaandam, loop je gewoon te zoeken
naar een bank, want de meesten zijn dicht, met een paar duizend (toen nog) gulden op zak, nou
erg prettig voelde ik me niet...

Eindelijk 1 gevonden, na heel lang lopen..dan nog de terugweg...
die munten wegen best wel veel...naja gelukkig niet overvallen...:):):)
Heb ook een keer met postzeggels met een totale waarde van 900 gulden rondgelopen ;P

Maarja, ik vaar soms met boten van 0.5 miljoen gulden ;P
laatste aanpassing
ik heb net op een fiets gereden van 250
JONGEN SJOERD, weet je hoeveel platen ik daar voor had kunnen kopen, EIKEL!!!!:P

je hebt geen eens een contract daar, dan ontken je toch gewoon dat je ze kent, en kan je het geld zo lang bij mij schuil houden:D
ik heb ook een keer met een berg geld waar je u tegen zegt over straat gelopen...

Iemand die ik ken heeft t nog mooier gedaan... Die moest de dagomzet van het drukste filiaal van nederland wegbrengen na 18.00 uur... toen was de brievenbus van de bank kapot dus hij kon het niet afleveren... dus mee naar huis genomen.... NOOIT meer wat van gehoord dus op een gegegeven moment heeft hij t uitgegeven.... het was denk ik iets van 13.000 gulden ofzow.... egt niet normaal, en nooit meer iets van gehoord... Hij heeft er vette technics voor gekocht en nog veel meer....
JEZUS! :D
Nou Fairytale> Het is niet echt veel 13000 gulden. In ieder geval is het 't niet waard voor alle gezeik wat je dan terug krijg.
het zijn hele bedragen die hier worden opgerateld maar in de scheepvaart is dit peanuts!!!Wanneer een waterklerk (een persoon die alle zaken voor de boot en bemanning regelt) aan boord gaat van een schip met de salarissen van de bemanning praat je soms over wel 30.000 tot 50.000 dollar!!!Dit is vaak bij de lange zeevaart...schepen die naar Zuid-Amerika of Azi varen...
ik vind 13.000 gulden wel heel veel geld... Heb jij t wel eens gehad??? en hij heb er dus geen gezeik mee gekregen.... tis al een jaar of drie geleden en niemand heeft er ooit iets van gezegt...
hahaha phat gewoon een hele dag om zet naar de klote :D
ik heb t weleens gehad Fairytale ;)
Afgelopen zaterdag op me werk veel vals munters van de bekende valse 50 briefjes, in de ochtend al 650 later op de middag nog eens 7 roemenen met een pak geld. Helaas maar 1 kunnen oppakken.