Partyflock

Hamertje Tik hehehe

 
Forumonderwerp · 13416
Massaal politieoptreden in Santpoort
Zestig politiemensen moesten er aan te pas komen om afgelopen nacht een eind te maken aan een ruzie tijdens de Santpoortse kermis. Drie mannen werden uiteindelijk aangehouden. De vechtpartij ontstond toen een man met een grote plastic hamer aan voorbijgangers klappen uitdeelde. Een persoon nam dat niet en ging met de man op de vuist. Daarop belde een van de betrokkene een aantal vrienden, waarna al snel een massale vechtpartij uitbrak. Politiemensen van omliggende korpsen moesten assistentie verlenen. Daardoor kregen ook verscheidene politiemensen klappen. Er vielen geen gewonden. De politie sluit niet dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. Over de identiteit van de daders kon een de politiewoordvoerster nog geen details geven.


Hehe voor de rest was het erg gezellig :D:D Trouwens doet een stenenkoppen nou pijn :P
opeens werd het heel goor hoor :P

Te pauper gewoon
tsja ik kom er niet meer he :P

alleen zat. ff geweest en misschien laatste zaterdag nog ff, maar ik heb medelijden met alle mensen die lekker naar de harddraverij gaan want het regent :D
Hehe tis weer droog nu.
ik zit in hahahahahalem en daar regent t gewoon hoor.

baal wel dat ik niet heen kan, beetje gokken beetje boel zuipen, altijd gezellig de harddraverij
Vechtpartijen tijdens dorpsfeest
Massa in Santpoort slaags met politie

De politie rukte massaal uit tijdens de vechtpartijen in Santpoort. Foto: United Photos de Boer/Marco de Swart

SANTPOORT-NOORD - Enkele honderden bezoekers van Dorpsfeest Santpoort zijn vannacht slaags geraakt met de politie. De menigte keerde zich tegen twintig agenten toen twee feestgangers werden aangehouden wegens een handgemeen. Op het Broekbergenplein in Santpoort-Noord kwam het daarbij tot een knokpartij met de politie waarbij over en weer rake klappen vielen en vijf agenten licht gewond raakten. Direct na het incident vroeg de politie om regionale assistentie.


Zeker vijftig agenten, onder meer uit de Zaanstreek, werden vanaf half een vannacht in allerijl in Santpoort-Noord samengetrokken, waarna een kat- en muisspel van enkele uren volgde met de 'harde kern' van de feestweekgangers. Uiteindelijk werden vijf mensen - 21, 22, 23, 24 en 30 jaar oud - gearresteerd en met een speciaal gecharterd taxibusje afgevoerd naar bureau IJmuiden. Mogelijk volgen op een later tijdstip meer aanhoudingen. Een politiewoordvoerster verklaarde later in de nacht desgevraagd dat het om supporters van Stormvogels Telstar gaat.

Na het eerste treffen ging de politie een verdere escalatie uit de weg. Wel werd op afstand het gedrag van de overgebleven feestgangers in de gaten gehouden. Rond half drie keerde de rust terug.

Burgemeester Hertog van Velsen was tijdens de operatie voortdurend aanwezig. ,,Dit zou wel eens de laatste avond van de feestweek geweest kunnen zijn. Ik moet mij nog beraden, maar dit wil ik geen tweede keer'', was zijn eerste reactie. Vandaag rond het middaguur bestond nog steeds de mogelijkheid dat het restant van de feestweek zou worden afgeblazen na het jaarlijkse hoogtepunt van de Harddraverij.

De aanleiding tot de eerste arrestatie was aanvankelijk tamelijk onschuldig. Een van de feestgangers, een 22-jarige IJmuidenaar, zwaaide aan het eind van de avond met een grote plastic opblaashamer. Hij raakte daarbij enkele omstanders, onder wie een 17-jarige IJmuidenaar. Volgens de politiewoordvoerster werd de hamerzwaaier 'behoorlijk geslagen'. De 17-jarige IJmuidenaar maakte deel uit van een groep voetbalsupporters. Surveillerende agenten grepen vervolgens in.

Tot gisteravond was de Santpoortse feestweek dit jaar verschoond gebleven van incidenten. Burgemeester Hertog meldde vannacht de indruk te hebben 'dat er al de hele week een raar sfeertje rond het dorpsfeest hing'. Enkele opstootjes waren eerder al in de kiem gesmoord. De laatste jaren ging het juist beter met de reputatie van het dorpsfeest, dat in 1982 werd ontsierd door een dodelijke steekpartij. In 1993 vielen bij een steekpartij enkele gewonden.
Raar sfeertje. tis de hele week al top :D
tsja, de politie je beste vriend :S
Jakuza
Artiest Jakuza
Wat zijn ze nou eigenlijk aan het doen op die foto ? Massale straatvergadering of met 300 man een enkel gastje bekeuren ? :S
Ze zijn aan het lummelen, met het speelgoed van een kind van 4:p
t blijft politie velsen/ijmuiden die hebben dr iig geen kaas van gegeten volgens mij
ach.. ze mogen blij zijn dat de velserbronxxx niet effe aan het rellen is geslagen.. dan had santpoort nu alleen nog een soort van zandverstuiving geweest met hier en daar nog een restje haakie :-)
Hehe er staan nu gewoon 2 bussen ME

BIERTJUH???????????
Hehe gaat net een helicopter over.
die zoeken vast naar zakkenrollers :-P:-P:-P
Het allertaaiste was, dat er werd gezegd dat het vermoedelijk supporters van Stormvogels- Renst@r waren, whoehahahahaha. Dat kan niet want daar komen altijd maar 15 man...... iig wel erg pauper want de sfeer was bijzonder goed naar mijn mening :D
Santpoorste "steekweek" rulez tha Netherlands!!