Partyflock

Wie helpt mij met mn dilemma! :(

 
Forumonderwerp · 13397
Mensen, ik zit met een probleem.

Ik heb 2 vriendengroepen, een waar ik altijd mee uitga en naar feesten ga, en een waar ik doordeweeks mee optrek.. Met mn uitgaansgroepie gebruik ik bijna altijd drugs, maar die andere vriendengroep is daar een beetje vreemd van.. Die gaan nooit naar grote feesten en houden het over het algemeen bij de lokale discotheek.

Mijn probleem is dat mijn doordeweekse groepje altijd loopt te zeiken over dat ik zo veel slik, en dat dat slecht is enz. Ik heb al vaak gezegd dat ik zou stoppen enzo, maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet! Maar ik heb ook geen zin om iedere keer dat gezeik van hun aan te horen! Ik weet dat het gewoon bezorgdheid is, maar moeten ze niet gewoon accepteren wat ik doe en wat mijn keuzes zijn?

Ik loop al een tijdje met dit probleem, en kom er zelf niet uit of ik nu moet stoppen of schijt moet hebben aan de bezorgdheid van mn vrienden...
je mot er denk ik gewoon schijt aan hebben en zegguh dat je weet wat je doet[denk dat je dat ook weet] en dat ze zich geen zorguh hoeven maken maar zo denk ik er over en ga nu pittuh //\\//\\zzlzz
ik ken het probleem, heb hetzelfde tussen m'n feestmaatjes en m'n studievrienden. Ik kan mee voorstellen dat je het hebt gehad met hun "gezeur" over drugs, ook al is het goed bedoeld, ik heb op die manier ook bijna ruzie gehad met m'n beste vriend. Probeer gewoon het onderwerp drugs en feesten met hun te vermijden, en als ze er over beginnen probeer dan wel te luisteren (het kan nooit kwaad om af en toe te horen hoe slecht het is) maar reageer er veder niet op, krijg je toch alleen maar een eindeloze discussie van. En stoppen (vind ik) moet je voor jezelf doen, niet om in een beter daglicht komen te staan bij je vrienden.
Je moet gewoon niet zeggen dat je gaat stoppen als je dat totaal niet wilt.

Wees gewoon eerlijk en begin een gesprek erover. Zeg dat dit is wat je blijkbaar wilt en dat ze het kunnen accepteren of achterwege kunnen laten ! Dan merk je vanzelf wat hun reactie zal zijn !


Succes ;)
t zijn je vrienden...die zullen het wel goed bedoelen he...of wil je eeuwig doorgaan met de dappere drugs?
neem een Fanta :S ok heb je ook weer nix aan laat maar :D
ken dit, heb ook studie vrienden en daarnaast mensen met wie ik feesten af ga, in de laatste groep wordt nogal eens wat gebruikt. ik probeer de twee groepen maar strikt gescheiden te houden, ze liggen elkaar toch niet idd ook omdat de ene groep niets van het drugsgebruik van de andere groep moet hebben.
Ben het helemaal met superrupsje eens (Y)
Ze zeggen ook wel dat ik het zelf moet weten wat ik doe, maar toch beginnen ze er iedere keer over.. Ze spreken mij niet aan, maar praten gewoon 'in het algemeen' over XTC. Vaak als ik erbij ben, en dan luister ik naar hun gesprek en voel me toch een beetje aangevallen, kweet niet waarom
hmm ik had eerst ook meer een vriendengroep waar ik mee naar feesten ging en me vrienden die ik doordeweeks zag. maar die vriendengroep van de doordeweeks gaan nu ook allemaal naar feesten :P

probleem opgelost :D
Zorg ervoor dat je voor je eigen gevoel verstandig met drugs omgaat en dan heb je ook niet zo veel last van het commentaar.
2 DaSIZE: Ik heb ze al overgehaald mee te gaan naar Thunderdome, heheheh :p :xtc: