Partyflock

Mijn bedrijf gaat SLUITEN:cry::cry::cry:

 
Forumonderwerp · 13244
Na lange tijd van afwachten en spanning kwam vandaag dan het verlossende woord: Het bedrijf waar ik werk ga uiterlijk 1 oktober dicht. mogelijkheid bestaat dat het eerder is!
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

ik werk bij een vleesverwerkend bedrijf op de administratie en doordat het slecht gaat in de vleeswereld gaan er 6 of 7 slachthuizen dicht, waaronder die van Rotterdam. Dit betekend dus dat we geen aanvoer meer hebben van vlees en dat ze de tent dicht gaan gooien. eerst zou dit gebeuren door een sanering, maar omdat brussel daar geen goedkeuring voor geeft heeft de vleessector in nederland nu zelf bepaald dat er iets moet gebeuren, waar dit dus is uitgekomen. Dit betekend voor mij een kleine financiele strop. bij een sanering zou ik 1 maandsalaris per gewerkt jaar krijgen (zijn 5 jaren), nu waarschijnlijk 2 of 3. dat hoor ik als het goed is morgen.

het enige positieve is dat ik niet werkloos wordt. 1 van de directeuren gaat verder met een soort doorstart op een andere plek, waar een aantal medewerkers, waaronder ik, de kans krijgen om daar ook te gaan werken. ik weet nog niet hoe of wat, hoor ik ook van de week. 1 ding is dan wel zeker dat het een minder relaxt baantje zal worden dan ik nu heb (zoals de meesten weten heb ik nu de tijd om 3-6 uur per dag te internetten). maar ja als ik onder dezelfde voorwaarden mee kan (salaris minstens hetzelfde + behoud van auto) en het is in de buurt dan doe ik dat iig wel.

ondanks dat het al bijna een jaar in de lucht hingen dus niet onverwachts is, voel ik me er niet prettig bij.

Moest het ff kwijt en als er ontwikkelingen zijn zal ik dat melden.

:(:(
klote is het wel
maar gelukkig heb je die mogelijkheid nog en dat zou dan weer wel relaxed zijn toch????
ja bedankt. idd heb ik als enige op de admin (4 personen) de toezegging dat ik mee mag. waarcshijnlijk 1 van de dames ook. moet haast wel ga niet in me eentje zitten. kan ik me nooit "ziek"melden op maandag ;)
Ja,allereerst vind ik het rot voor jou dat je nu echt moet gaan werken%):)

Ten tweede is de financiele strop echt een strop en dat gun ik niemand.

Ten derde gelukkig dat je niet werkeloos word.en je salaris behoud en je auto.

Blijft nu over,mijn blijdschap dat er weer slachthuizen dichtgaan:)
Sorry,voor de vleesgenieters onder ons,maar ik blijf het een feest vinden,te weten dat we als consument weten wat de hoge heren met ons vee flikken om maar zo veel mogelijk te produceren.
We bewuster en selectiever te werk gaan en er wat minder dieren overbodig naar het slachthuis gaan.

Sorry,maar ik hoor bij Greenpeace als vrijwilliger en weet van de shit die ze de beestjes toedienen en de toestand waarin ze hun korte leven in moeten huizen.

Maar nogmaals,rot dat je je er niet prettig bij voelt,hopenlijk valt de andere baan /baas reuze mee.
:)Ga nu wel denken dat jouw probleem ligt in het niet illegaal in de baas zijn tijd te kunnen internetten en je niet ziek te melden doordat er minder personeel komt.

Mmmmmmmmmmmmmmm...motieven worden minder:)
moet je teleurstellen mamma, dat de slachthuizen dichtgaan wil niet zeggen dat er minder geslacht gaat worden. dat blijft hetzelfde. allen heeft elk slachthuis nu een te lage capaciteit om winst te maken. dat is de voornaamste reden van dit hele gedoe. door sluiten van 6-7 slachthuizen moeten de boeren naar de overgebleven slachthuizen zodat die weer aan hun capaciteit komen die ze nodig hebben om winst te maken.

sorry ook om dit mede te delen :(
Dan zijn het wel bedroevend slecht lopende slachthuizen.­

Als ze van 7 slachthuizen het werk over anderen moeten verdelen,die volgens mij toch ook wel wat werk hebben,word het behoorlijk hard aanpoten en zal dat personeel toch best ook wel gedeeltelijk meekunnen.­

Maar als de capaciteit minder is om winst te draaien,moet die capaciteit toch eerst wel genoeg zijn geweest,dan word er toch minder aangeleverd?
Ej das kut voor je man.­ Ik hoop dat je snel iets anders vind/krijgt ! Succes ermee !
ths uk...btw kaartje is binnen he :D:D

2 mamma: er is 1 slachthuis vergroot van 8000 naar 12000 per dag. dat is de grootste van nederland in slachtingen van varkens. verder is er idd veel minder aanvoer dan afgelopen jaren en door de pest van vorig jaar en door de MPA kwestie nu is het nu ook dramatisch. wij zijn gegaan van 1200-1300 per dag 3 jaar geleden naar 400-900 nu.
laatste aanpassing
Is kut voor je, suc6 bij je komende baan
Das minder man :(

Hopen dat de doorstart beetje goed gaat doorlopen
Oeh Lieve Buurman !

Erg vervelend ! Maar gelukkig heb je nog een optie en sta je niet ineens werkeloos op straat !

Sterkte en als er iets is kun je me vinden !

(k)
:hug:
Om welke gaat het eigenlijk,hier bij ons naar Nieuwerkerk zit ook een middelgrote.

Vind het altijd zo erg als ik achter zo`n vrachtwagen rijd en al die snoetjes naar buiten gluren.

Krijg echt geen lappie meer door m`n strot:)
Echt klote voor je!!!

Mocht je werkloos worden,mag je wel bij mij komen werken hoor!;-)
Tis alleen wel horeca....
heb net het sociaal plan gekregen. ze willen me afschepen met 12500 gulden (plan dateerd van 10-12-2001), dus dat is omgerekend iets van 3400 euro netto, oftewel 2.25 keer mijn maandsalaris. is op zich wel lekker natuurlijk maar het is maar een fooitje. morgenochtend om 9.10 gesprek met directeur.

zometeen eerst ff lappie vlees halen, sterf van de honger :D
Beetje achterhaald plan vind ik.­
Bijna 8 maanden oud dus geen rekening gehouden met algemene loonsverhoging, inflatie en de €.­

2,2 keer je salaris is een lachertje als je er 5 jaar hebt gewerkt if you ask me.­

Vorig jaar heb ik na een reorganisatie 2,5x mijn maandsalaris als oprotpremie gekregen bij een bedrijf waar ik 5 maanden(!) heb gewerkt..­
Das goed klote allemaal, ouwe.­ Hoop dat er nog wat positiefs uit je gesprek met je baas komt.­ Good luck in ieder geval!
Volgens de ==­> Kantonrechterformule <==­ heb je in normale gevallen recht op ongeveer 1 maandsalaris per gewerkt jaar. Een correctiefactor is o.a. afhankelijk van je leeftijd en de "verwijtbaarheid" van de werkgever of werknemer. Zo te zien is hier geen sprake van verwijtbaarheid, maar ik zou toch zeggen: reken je rijk. :p
Ja is balen voor je,maarja je hoeft teminste niet meer al die klote cspllicitaties af.­
Ik hoop niet voor je dat ze het bedrijf ver van Rotterdam vestiggen......Anders wordt je toch gewoon kok ;P .......maak je de vrouwtjes ook blij ;)
hmmmz tja, je kan beter 7 uur in de kamer zitten, krijg je 150.000 euro :(

maar volgens mij kom ik er van iedereen in het bedrijf het best vanaf :D:D

ik mag iig blijven ivm met alle afwikkelingen na 1 okt en ik mag mee met een kleine doorstart (in het zelfde pand als waar ik nu zit dus nog steeds 10 min van me huissie) samen met 5 anderen. mag iig auto ter beschikking houden en waarschijnlijk ook garantie op doorbetaling loon :D:D

dus volgens mij is die gouden handfooi alleen maar een extraatje voor mij. en omdat ik dan waarschijnlijk in de vleessector blijf werken krijg ik na een half jaar een bonus van 5000 gulden bruto....

me dag is weer een stuk beter ineens ;)

maar bedankt voor de steun allemaal
Das echt zwaar minder mars :C

Sterkte (K) :HUG:
Hey mars-l minder man.­ Hou je goed!!!