Partyflock

Kunnen mannen en vrouwen echte vrienden zijn?

 
Forumonderwerp · 12857
Een platonische relatie tussen man en een vrouw, kan dat?

Uit een onderzoek van match.com is gebleken:
1.Geloof jij dat mannen en vrouwen een platonische
vriendschap kunnen hebben? Ja: 83%, Nee: 11%,
Weet niet: 6%.
2.Heb je ooit een platonische relatie gehad die
toch seksueel werd? Ja: 62%, Nee: 36%, Weet
niet: 2%
3.Kun je verliefd worden op iemand die je eerst
als goede vriend zag? Ja: 94%, Nee: 4%, Weet
niet 2%

En hoe denken jullie hierover? :)
ik vind dat t wel kan.
Ja, ik las dit namelijk daarnet in de Cosmopolitan.
In vind zelf dat het ook prima samen gaat, maar ik denk dat na een tijd de gedachte door je hoofd gaat van hoe het zal zijn om een relatie aan te gaan met diegene.
laatste aanpassing
nou nee hoeft niet, ik ken me buurjongen al 20 jr en heb er nog nooit aanged8
Uit de resultaten van antwoord 1 en 2 blijkt maar weer dat mensen leugenaars zijn.:D
Pff...wel een zwaar onderwerp.
Weten jullie wel hoelaat het is?

Geloof dat in de Viva van deze week, ook zo'n onderwerp erin staat. Als ik goed over de schouder van mijn zusje heb meegelezen ;)
Nee, het is de Cosmopolitan van deze week :)

Ja, het hangt ook af van de band die je met iemand hebt.
Bij mij is het altijd de soep ingelopen, maar als er meer is dan voel je dat zelf ook aan.
vind dat t wel kan.
ben al een aardige tijd bevriend et een jongen maar t is nog nooit in me opgekomen en zal ook wel nie gebeuren ook:D
kan wel hoor, een vriend van mij heeft een platonische vriendin waar hij nooit mee zou gaan. zijn ook heel close. ikzelf heb nooit op superhoog niveau zo een vriendin gehad dus weet het voor mezelf niet zeker.

denk het wel, maar hou me er niet op aan;)
Ik denk dat het verschilt tussen man en vrouw, en per uiterlijk:

volgens mij kan een man geen platonische relatie aangaan met een vrouw die hij heel knap vindt, en kan een vrouw makkelijker een platonische relatie aangaan met een man die zij knap vindt. Maar als de persoon in kwestie niet knap gevonden wordt, is een platonische relatie veel gemakkelijker, omdat je mekaar gewoon niet aantrekkelijk vind en je niet op ideen gebracht wordt!
Tuurlijk kan dat...Ik heb alleen maar vrienden..en 1 vriendin..en eg nie dak eraan moet denken om met me vrienden te gaan :s En hun hebben dat ook nie naarmij toe..ze zien mij net zo as dat ze een andere vriend zien ( jongen dus) en zo gaan ze ook met me om..ben ook qua karakter net een halve gozer :D ;p whehe..lekker sparren en vechten met ze..vissen..brommers sleutelen..heerlijk :)
en hebben ze tenminste nog iets om naar te kijken, zo een 'gewone' vriend is ook maar niets:P

ff seri, jullie hebben beiden gelijk
2 TBitch,

ik denk wel dat je gelijk hebt wat dat betreft, maar stiekum (ze zullen het nooit toegeven) vinden ze het maar al te geweldig dat je zo lekker met ze meedoet :D

Dat weet ik, ik ben 'n jongen :)
laatste aanpassing
leuk topic en t is mogelijk voor zover ik weet.. :s

ja kweet t vaag antwoordt, mja t is al half 3!!
laatste aanpassing
Volgens mij kan dat ! Heb nooit meegemaakt dat ik met degene een relatie of seks wilde. Wel andersom maar als je daar gewoon normaal over praat is er geen probleem !
in mijn geval kan dat zeker! M'n 2 beste vrienden zijn allebei van het andere geslacht, de een werd verliefd op me maar ik wilde de vriendschap niet verknallen, en das ook gelukt, de andere valt op blond en mollig en dat ben ik nou net niet, dus daar ook geen greintje sexuele gedachtes mee.
laatste aanpassing
Absoluut mogelijk!

Ik heb (o.a.) twee nichtes, de n een paar maanden ouder, de ander een paar maanden jonger. Ik heb 8 of 9 jaar met hun op school gezeten en 6 jaar lang naast n gewoond. Dan gebeurt het vanzelf dat je met hun vriendinnetjes gaat spelen, vooral omdat we een vrij hechte familie-band hebben.

Heb als kleine jongen dus vaak met meisjes gespeeld en ben nu nog zeer close met n van de twee nichtjes.

Tuurlijk waren een paar van de vriendinnetjes wel lekker :-D Maar lang niet allemaal :)

Nu we allemaal opgegroeid zijn sta ik bij veel meiden bekend als "lief en aardig". Niet echt een reputatie waar ik blij mee ben >:) Wordt meer als "de neef van mijn vriendin" gezien dan een "standaard" jongen, gereduceerde "kansen" dus :-/ :-P
Ik dnek niet dat het kan... Ik probeer het heel vaak, kan beter met jongens dan met meisjes... maar dan word er alijd wel een verliefd... en dan issut stuk... :-S
zeker weten dat dat kan, 1 van mijn beste vrienden is een man!!!
het kan cker wel, bij mij iig wel!
Mijn beste vriend is een gozer wara ik ook jaren verkering mee heb gehad, bij ons is het dus precies andersom gelopen, eerst verliefd en daarna is het dus iets platonisch geworden! Ik heb verder nog een aantal hele goede vrienden en wat mij betreft komen daar verder geen seksuele gevoelens ofzo bij kijken, en voor zover ik weet zien zij mij ook gewoon als gekke Jackie i.p.v. lustobject! Ik kan zelfs vaak veel beter met mannen overweg dan met vrouwen. Die zijn vaak zo moeilijk te begrijpen en niet recht voor zn raap. Met mannen kan ik ook heerlijk ranzig zijn, beetje zuipen en boeren laten gnagna, en ze zeggen vaker wara het op staat!

Ik vind dus zeker wel dat het kan, zo'n vriendschap!!!