Partyflock

Hoe ver zou jij gaan om bij een groep te horen?

 
Forumonderwerp · 12518
waar is voor jou de grens?
Ligt eraan hoe je het bedoelt.­

Op zich zou ik zeggen 'als ik mezelf niet kan zijn dan hoeft het van mij niet'.­

Maar je collega's op je werk zijn ook een groep en dan zul je je soms toch aan moeten passen anders ben je je baan kwijt.­

En kijk, onbewust word je wel beinvloed en neem je dingetjes over maar ik denk dat het er vooral om gaat hoe je denkt.­

Ik zou dus niet denken "­oh jee, nu MOET ik dit dragen"­ of "­nu MOET ik me zo gedragen".­
ik bedoel een vrienden groep, op je werk is het logisch ...­ maar bij vrienden groepen niet altijd
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
Voor mijn vrienden groep doe ik heeeel veel maarja daar zijn het ook vrienden voor :) (volgnes mij) En dat zijn ze al heel lang dus ik hoef niets te doen om er bij te horen maar voor elkaar doe je alles.
De vrienden waar ik nu veel mee optrek trek ik al jaren mee op dus je hoeft je niet meer anders voor te doen of je echt aan te passen aan elkaar want iedereen weet van elkaar hoe die in elkaar zit. Dus ik kan lekker mijzlef blijven en iedereen doet zijn ding en vaak doen we dingen samen :) De groep is ook redelijk groot dus als we weg gaan gaat ook niet iedereen altijd mee, dat is een voordeel want niet iedereen houd van stevige stampfeesten en niet iedereen kan altijd maar iedereen vermaakt zich altijd wel !

Om verder bij een groep te horen... nou niet dat ik in een hokje gepropt wil worden. Ik wil mijzelf blijven dus ik zal mij niet erg aanpassen om ergens tussen te passen. Ik ga me niet als iedereen kleden daar heb ik geen zin in en dat kost me teveel geld :) want ik ga naar teveel verschillende soorten feesten.

Dus ik doe eigenlijk vrij weinig om ergens bij te horen daar maakt me echt geen hol uit!
laatste aanpassing
sja, ik pas me wel een beetje aan aan mn vrienden, maar ik ben sowieso mezelf
Ik had het idee dat je meer op muziekstijlen bijvoorbeeld doelde (neem de Ausie, Lonsdale, G-Sus enz.­)

Gewone vrienden beoordeel en kies je toch uit om wie ze zijn of zie ik dat verkeerd?

Als aanvulling op mijn post van net nog wel iets grappigs:

Is het jullie ook wel eens opgevallen dat je je dus bewust of onbewust toch verschillend gedraagt per groep waar je onderdeel van uitmaakt en wat er gebeurt als je dan ineens in een situatie terecht komt waarbij je dus mensen uit verschillende groepen waartoe je behoort tegen het lijf loopt.­

Op zo'n moment zou je je mooi kunnen afvragen 'wie ben ik eigenlijk echt?'
ik blijf altijd gewoon mezelf..­ ook in de buurt van vrienden..­ en op m'n werk ben ik exact hetzelfde...­ en echt bij een groep willen horen..­ zo zie ik het niet, het zijn gewoon de mensen waar ik mee omga (dagelijks) en dat zijn er verschillende dus niet altijd dezelfde groep..­ het enige dat ik dus doe om 'erbij te horen' is mezelf zijn...­
ja, dat heb ik inderdaad soms wel eens, maar ik ben &­ blijf mezelf, het is vaak alleen de manier waarop ik het doe die verschilt, wat harder, wat zachter, afhankelijk van de persoon
Ik pas me aan op een oppervlakkig nivo. Een groep bestaat uit verschillende personen met verschillende normen en waarden en je probeerd een zo generiek mogelijke houding aan te nemen die ieder wel ligt (of niet kwetst). Ondertussen word je idd een beetje veranderd door de groep. Je vormt een soort uni-mind zeg maar.

Maar uiteindelijk moet je jezelf blijven. Als dat niet meer lukt, zoek dan een andere groep.

Zelf heb ik geen groep, maar verschillende groepen waar ik mee om ga. Allemaal giga verschillend maar dat vind ik juist zo interessant en leuk... :)
ben altijd me zelf als iemand het nie aanstaat dan niet ja tog

maybe drom minder vrienden maarja fuck it...­

bij groepen tel je nie mee als je nie drinkt of rookt of blowt of zo maarja als je er dan nie bijhoort zijn het geen egte vrienden!

niet ver gaan dus!
doe wat je wilt en als ze je dan nie accepteren zoals je bent dan zijn het hun nie waard om er bij te horen ...­
Ik doe wat ik zelf wil! Ik moet erzelf achterstaan anders doe ik het ni!


En je hoeft toch ni hetzelfde over bepaalde dingen te denken als je vrienden??? Gelukkig ni, want dan zou iedereen op deze wereld hetzelfde denken en zou het maar een saaie aardkloot zijn!
aan sammy;

waarom open je z'n topic is dat omdat je advies wil omdat jij ergens bij wil horen en om te horen tot hoe ver jij kunt gaan?...........
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
maar je vraag was "Hoe ver zou jij gaan om bij een groep te horen?" .., helemaal niet ze moeten me maar accepteren zoals ik ben en doen ze dat niet dan zijn ze het nog geen eens waard.. :)
gewoon je zelf blijven dan ben je al gek genoeg
ik ben eigenlijk wel altijd en in de basis mezelf gebleven maar ik denk dat ik onbewust ook wel eens aangepast ben aan mijn vrienden maar dat gebeurt sowieso wel. Je wordt gewoon beinvloed door de mensen waar je mee om gaat.

zo lang als ik maar niet na hoef te denken hoe ik me moet gedragen om erbij te horen vind ik alles goed :)
Pas me niet aan.­ Heel simpel.­

Met de vrienden waar ik mee omga is het simpel, we respecteren elkaar.­

Soms beland ik wel eens in een grote groep jongeren.­ (vooral vroeger)
Dan staan ze met z'n allen joden! Kakkerlakken!! en andere shit te roepen.­ Op zo'n moment loop ik gewoon ergens heen.­ Daar hoef ik niet bij te zijn.­

Wel raar dat mensen in een grote groep zich vaak heel anders gedragen dan wanneer je met 2-4 man bent.­
@ gtown madness, goed punt, ik merk wel dat ik wel anders ben, omdat bepaalde 'kwaliteiten' niet goed in de smaak vallen bij verschillende groepen, en die probeer je maar achterwege te laten. ik ben over het algemeen wel mezelf, maar nu minder dan vroeger, want mensen WILLEN geen pure persoonlijkheden, dus dan maar wat oppervlakkiger. en voila, heb meer vrienden en minder ruzies:)

maar om op jouw punt terug te komen, ik heb het nooit meegemaakt, ik denk dat ik me 'aanpas' zodra ik praat met een PERSOON, en niet met een GROEP

hmm toch pittige stof:)
Kwil nergens bij horen..dus ja..dan hoeffik dus ook nix te doen ;) :D
KeeP Ya HeaD Up...­Show Ya StyLLa...­Be Respected...­
En Zo Niet...­Who Cares..­
kuchkuch BrEeZaH-cultuur kuch

;D;D
G-Town:
"Is het jullie ook wel eens opgevallen dat je je dus bewust of onbewust toch verschillend gedraagt per groep waar je onderdeel van uitmaakt en wat er gebeurt als je dan ineens in een situatie terecht komt waarbij je dus mensen uit verschillende groepen waartoe je behoort tegen het lijf loopt."


heheh, klopt ja. Als ik op Curacao op vakantie ben, schakel ik meteen om naar de "ey swa" :-D Hier in Holland doe ik daar niet aan, man, ech nie :)

Vorig jaar dus een vriend van Curacao naar hier gekomen, wat er gebeurde is dat ik gewoontes mengde, ging prima, trouwens. Dus dat werd "of niet swa?" in dezelfde zin met "gestoord man" :-)
groep?hahaha ben jij zo.­n meisje die met je(groepje)op een plekkie staat ofzo?
2 special k boy: summy probeert gewoon een zinnige discussie in deze topic te krijgen hoor! en ze stampt wel vrolijk rond wat jij ook van haar zegt of denkt !
JEEES ...­

ik heb dit geopend naar aanleiding van een aantal dingen die ik mee maak met mensen die een tijdje geleden anders waren dan nu ...­
als je een beetje oplet in dit forum kun je daar zelf wel achter komen.­

en voor de mensen die denken dat ik dit doe om bij een groep te horen ..­ tjah ...­ tegen jullie heb ik echt gewooon niets zinnigs te zeggen
Is wel een lastig dilemma ja.­ Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening en denkt iedereen anders over bepaalde dingen.­ Tot op zekere hoogte is dat juist leuk, en daardoor blijf je boeiend voor elkaar.­ Als je over heikele onderwerpen fundamenteel tegenover elkaar staat wordt het lastiger.­

Enerzijds wil je misschien niks meer met die mensen te maken hebben, maar anderzijds zijn het toch altijd je vrienden geweest.­ Het wordt er ook niet makkelijker op doordat mensen, ondanks hele foute denkbeelden, toch heel aardig kunnen zijn.­ En het nare van breken met vrienden is dat het vooral een slecht gevoel geeft.­ Je blijft immers altijd met minder vrienden achter dan je eerst had, hoe juist je beslissing ook is.­

Ik zou het denk ik niet aandurven om plotseling met mijn hele vriendengroep te breken, omdat ze ineens heel erg tegenvallen.­ Daarvoor ben ik te bang om alleen achter te blijven.­ Als je nog veel andere vrienden hebt wordt het al een stuk makkelijker.­ Je kunt het ook omdraaien door niet direct te breken, maar juist op zoek gaan naar nieuwe vrienden.­
laatste aanpassing
om er bij te horen zou ik best een bank willen overvallen das kinder spel maarja om nou perse andere schoenen te gaan dragen voor die groep dat gaat te ver!
koenie: (y)
grens is getrokke bij het ontstaan van zown groepje ik haat groepjes..........:S
heb hier al gemerkt dat sommige mensen heel ver gaan om bij een groepje te horen ..

oeps nou heb ik teveel gezegd .. :D
ik heb nu al een grens... als ze mij in een groepje willen hebben neem je me maar hoe ik ben en ik ga me niet anders doen hoe ik ben..
me neef(je) daarin tegen had het er over dat hij in een groep zit en dat je eerst goed maar ook echt goed in elkaar geslagen moet worden om erbij te horen (maar dat verteld hij ik weet het niet of het zo is , maar je hoord het vaker hoor.)

(k)
TRIEST echt TRIEST
dat doe je toch niet

(K)
wie van de twee ben je?

(k)
2 zifoe.
als je toch niet weet wat je moet zeggen zeg dan niks.want wat jij zegt slaat nergens op.
:D
Spoorzoekertje doen ?
Niet want vertouw bijna niemand
nix.­

Je bent juist een loser als je je anders voor gaat doen om erges bij te horen!
Godfather: Zulke reply's zijn niet echt wenselijk voor het niveau hier op PF.­ Het enige wat je der mee bereikt is dat je iemand anders weer uitlokt om een reactie te geven.­ Op naar de volgende rel???

En shebyte, voor jou geld hetzelfde
laatste aanpassing
Dit topic is gewoon in een goede/verkeerde tijd geplaatst.­ Tis maar net hoe je het wil bekijken.­
heheh werelds dit,


HaRdCoRe To ThA BoNE, LoNsDaLe For EvAhhhhhhhhrrrrr
laatste aanpassing
Damien...­godver

Doe es ff lief tegen SHE
ik zou niet iets gaan doen om bij een groep te horen...­

ze moeten je accepteren en respecteren zoals je bent! en anders zijn het toch geen echte vrienden van je!
Neej she, ik denk dat Damien gelijk heeft, Sum stelt een hele normale vraag en dan hoef je niet zo te doen, en die ander net zo...­Wat Zifoe zegt is gewoon ronduit kwetsend voor mij bijvoorbeeld...­ Lager IQ kan ik me niet voorstellen, dat je zo zielig doet zeg, had jou wel hoger ingeschat! je maakt daar tog geen grappen over??!!! Sjeezzzzzz

Ik pas me wel aan aan mijn vrienden tot op zekere hoogte...­ Ik had een vriendengroep die erg veranderde...­ Ze gedroegen zich anders, keken anders tegen dingen aan en vonden ineens andere dingen leuk...­ Ik ging toen wat minder met ze en zij met mij...­ Ik kreeg van iemand het advies om maar gewoon stil te zijn en niks te zeggen, dan zouden ze me wel aardig vinden...­ Dat doe ik dus niet..­ ik ben wie ik ben, als je dat niet aanstaat, dan is dat jammer...­ Maar dan kunnen we dus blijkbaar geen vrienden meer zijn...­ Zoals JLaDY zegt, ik heb daar geen zin....­
laatste aanpassing
De reply`s zijn aangepast omdat ze bepaalde discussies uitlokken die weer gaan leiden tot ruzies.
In dit geval heb ik de reply`s weggehaald,omdat het verleden heeft geleerd dat mensen er toch op blijven reageren ondanks een waarschuwing.

We streven naar een relaxte sfeer en zinvolle discussies:)

gabber mamma inzake adm.
Fairytale..­jij hebt het over kwetsend?

Ik denk dat jij een zeer verwrongen beeld hebt van gepaste uitspraken.­
Ik hoor jou niet zo hoog van de toren blazen als mensen hele bevolkinsgroepen door het slijk halen
laatste aanpassing door een beheerder
Ik denk dat het echt leeftijds gebonden is die vraag.

Als je jong bent, zeg maar tussen de 14 en 18 jaar dan doe je vaak meer om bij een bepaalde groep te horen.

Naarmate je ouder en wijzer :) wordt, dan ga je inzien dat ze je maar moeten nemen zoals je bent. Vrienden die toen vroeger hebt gemaakt raak je weer kwijt, omdat ze geen echte vrienden zijn/waren.

Echte vrienden zijn vervolgens op 1 hand te tellen. Tgaat allemaal niet meer zo snel als eerst enzo, ofzo. Vriendschap is een moeilijk begrip.
SUMMY<< 23 juli 2002 23:24 WROTE;

en voor de mensen die denken dat ik dit doe om bij een groep te horen .. tjah ... tegen jullie heb ik echt gewooon niets zinnigs te zeggen

----------------------
>>>
hehehehe de waarheid is hard. ;)

je hoeft je eigen niet aangevallen te voelen hoor ik gaf me mening alleen, het feit dat je zo hapt zal er wel een kern van waarheid inzitten,anders hap je niet zo :)
Ik ben er in het verleden best wel eens redelijk ver voor gegaan, ook wel dingen gedaan/me op een bepaalde manier gedragen waar ik zelf eigenlijk niet zo heel erg achterstond, gelukkig doe ik dat tegenwoordig niet meer en ben ik gewoon mezelf.

G-town Madness> Dat is een heel goed punt, merk ik zelf ook wel eens. Kijk, ik ben een volslagen geflipt persoon :P, maar in bepaalde gezelschappen gedraag ik me wat serieuzer dan in andere (versterkingseffect zeg maar, als er nog zo'n mafkees als ik bijzit, dan gedragen we ons al wat gekker), en als je dan tot een 'confrontatie' komt kan dat heel 'ongemakkelijk' aanvoelen!